Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój mąż ma ARh- mieszkamy w warszawie, chyba może oddac w centrum krwiodawstwa z zaznaczeniem dla kogo, bo tu chodzi o wymianę. nie wiem tylko czy to działa w całej Polsce. I nie wiem, w jakim szpitalu jest pan Włodek i czy ma na nazwisko tak samo jak pani Edyta

Posted

Bardzo smutne urodziny. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :new-bday:.

Mam A Rh + ale jeżeli można krew wymieniać, to bardzo chętnie toszku sobie dam utoczyć. Napiszcie proszę na wątku, czy taki manewr będzie wskazany a czym prędzej oddam krew.
Pozdrawiam

Posted

ja napisalam na forach Śląskich i nie spotkałam się z chęcią pomocy jedynie z wyrzutami że jestem nieodpowiedzialna ... i moje pytanie do LENY pod jakim nickiem pisze? Zrobiła wpis na takim forum i chciałam wiedzieć jaki ma nick na dogo? Leno?

Kudłata ma Arh- i pomoże - dzięki ASIEŃKO!

Posted

Psiaki wyprowadzone - podlogi wypucowane - kurze starte - okna umyte - psiaki lekami rozdzielone - nakarmione
p.Edytko bedzie lepiej!

Posted

[quote name='Basia i Barni']ja mam AB RH + wiec niestety - a na co choruje ten Pan i ma z kim zostać ten piesek[/quote]To nie jeden piesek a 5! Zostały z żoną Włodka, Edytą. Mają też opiekę spacerowo-karmieniowo-wyczesującą :) w postaci Dody, Volta, Anettty, Uemki :loveu:.
Włodek miał wylew śródczaszkowy, leży w szpitalu już od jakiegoś czasu. Niestety ciągle są jakieś komplikacje :-(.

[quote name='mysza 1']Mój mąż ma ARh- mieszkamy w warszawie, chyba może oddac w centrum krwiodawstwa z zaznaczeniem dla kogo, bo tu chodzi o wymianę. nie wiem tylko czy to działa w całej Polsce. I nie wiem, w jakim szpitalu jest pan Włodek i czy ma na nazwisko tak samo jak pani Edyta[/quote]

[quote name='kasia_r']Mam A Rh + ale jeżeli można krew wymieniać, to bardzo chętnie toszku sobie dam utoczyć. Napiszcie proszę na wątku, czy taki manewr będzie wskazany a czym prędzej oddam krew.
Pozdrawiam[/quote]

[CENTER][SIZE=3][COLOR=Red][B]Jak najbardziej można oddawać krew (każdej grupy) na tzw. wymianę [/B][COLOR=Black](Wy dajecie np A Rh+, a Włodek dostaje tu A Rh-) [/COLOR][B]!!!![/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Red][B] Krew można oddawać w całej Polsce, z zaznaczeniem dla kogo![/B][/COLOR][/SIZE]

[B][SIZE=3] Tu wszelkie info na temat oddawania krwi: [/SIZE][/B][URL]http://www.rckik-katowice.com.pl/[/URL]

[SIZE=3][B]Przy oddawaniu krwi trzeba zaznaczyć dla kogo. A oto dane:
[COLOR=Red]WŁODZIMIERZ GWÓŹDŹ, Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. św.Barbary w Sosnowcu, oddział neurologiczny

[/COLOR][/B][/SIZE][LEFT][SIZE=3][COLOR=Red][COLOR=Black][SIZE=2]
Godzinę temu dostałam smsa od Edyty, że Włodka zabrali na ponowną endoskopię.
[/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/LEFT]
[/CENTER]

Posted

[quote name='Volt']Psiaki wyprowadzone - podlogi wypucowane - kurze starte - okna umyte - psiaki lekami rozdzielone - nakarmione
p.Edytko bedzie lepiej![/quote]
Tomek jak zwykle niezawodny;)

Posted

Ja też sprawdziłam i niestety, sama mam BRh+ a znajomi wszystkie inne tylko nie ARh- :(

Oczywiście popytam dalej, przecież ktoś tą grupę musi mieć!

Psiaki przekochane, poprostu nie chciało mi się stamtąd wychodzić... Olbrzym Brajl... Przytulajka Borys... Piękna i troszkę smutna Bona (chyba moja ulubienica) Zawsze wesoły Barti i wszędobylska Baja :loveu:
Nic tylko kochać!

Posted

[quote name='Monia70']Krew , która jest pobierana od dawcy i tak nie jest od razu podawana biorcy.
Musi przejść szereg badań,które trwają ok pół roku.[/quote]Różnie to bywa, zależy od przypadku, od tego, kto i dla kogo oddaje krew, czy jest dostępna przebadana krew danej grupy, itd., itp. Wiem o czym mówię, bo "temat krwi" jest mi znany doskonale. Pochodzę z rodziny ze skazą krwotoczną. Sama miałam też oddawać krew dla rodzącej siostry (i nie było ta na pół roku przed porodem, a na kilka dni...), ale nie mogłam właśnie ze względu na niedobór jednego z czynników (i małą niedowagę, która już dawno zniknęła :evil_lol:).

Posted

O matko, a miałam nadzieję, ze to tylko chwilowe pogorszenie:shake::shake:. Trzymam kciuki, oby obyło się bez operacji

Posted

Wstyd mi że tutaj piszę o tym, bo wiem że teraz Pan Włodek jest najważniejszy... Jednak Jego możemy wspierać jedynie duchowo w tej chwili! A ja dostałam wiadomość że w Sosnowcu na Pogoni w Domu Dziecka przebywa malutka brązowiutka słodka i wystraszona sunia w typie jamnika. Jeśli do jutra nie znajdzie DT zostanie najprawdopodobniej wystawiona na ulicę, lub przy dobrych wiatrach oddana do schroniska. Użyczyłam ten wątek do wpisu ponieważ jest tutaj sporo osób z Sosnowca i okolic. Bardzo proszę o pomoc! Sunia jest naprawdę urocza. Niestety nie posiadam zdjęć ponieważ info dostałam dosłownie przed chwilą. Jełśi ktoś może pomóc - piszcie na PW!

Pani Edytko... Tak wiele osób trzyma kciuki! Musi Pani o tym pamietać! Na pewno wszystko się ułoży...

Posted

Pan Włodek ma usuwany cały rzoladek, Szpital zamowil taka krew (dla ratowania zycia)
Wiem takze ze w Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa
0 32 208 73 00
40-074, Katowice, Raciborska 15
jest taka krew, poinformowalem o tym takze pania Edyte ale tylko lekarz moze ja zamowic.

Posted

[quote name='Volt']Pan Włodek ma usuwany cały rzoladek, Szpital zamowil taka krew (dla ratowania zycia)
Wiem takze ze w Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa
0 32 208 73 00
40-074, Katowice, Raciborska 15
jest taka krew, poinformowalem o tym takze pania Edyte ale tylko lekarz moze ja zamowic.[/quote]
jezu maja ta krew czy jak ? bo z tych nerwów to juz padam

Posted

niewiem, ja tylko przekazuje to co mi pani Edyta powiedziala, mowila ze szpital zamowil taka krew, dzwonile do Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa i oni takze maja taka krew ale zamowic moze tylko lekarz pielegniarka wiec podalem do informacji pani Edyty.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...