tomcug Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Smutne to urodziny- ja mam dla Włodzia tylko jedno życzenie: szybkiego powrotu do zdrowia!
mysza 1 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Mój mąż ma ARh- mieszkamy w warszawie, chyba może oddac w centrum krwiodawstwa z zaznaczeniem dla kogo, bo tu chodzi o wymianę. nie wiem tylko czy to działa w całej Polsce. I nie wiem, w jakim szpitalu jest pan Włodek i czy ma na nazwisko tak samo jak pani Edyta
ANETTTA Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 podziwiam was za te akcje ja mam abrh+ ale mam wirus zołtacz ki typu b i lipa ani na wu=ymiane na nic
kasia_r Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Bardzo smutne urodziny. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :new-bday:. Mam A Rh + ale jeżeli można krew wymieniać, to bardzo chętnie toszku sobie dam utoczyć. Napiszcie proszę na wątku, czy taki manewr będzie wskazany a czym prędzej oddam krew. Pozdrawiam
Gemini666 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 ja też wspieram was modlitwą - musi być dobrze u mnie wszyscy ARh+ - ogólnie na plusie :(
albiemu Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 ja napisalam na forach Śląskich i nie spotkałam się z chęcią pomocy jedynie z wyrzutami że jestem nieodpowiedzialna ... i moje pytanie do LENY pod jakim nickiem pisze? Zrobiła wpis na takim forum i chciałam wiedzieć jaki ma nick na dogo? Leno? Kudłata ma Arh- i pomoże - dzięki ASIEŃKO!
Volt Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Psiaki wyprowadzone - podlogi wypucowane - kurze starte - okna umyte - psiaki lekami rozdzielone - nakarmione p.Edytko bedzie lepiej!
maciaszek Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 [quote name='Basia i Barni']ja mam AB RH + wiec niestety - a na co choruje ten Pan i ma z kim zostać ten piesek[/quote]To nie jeden piesek a 5! Zostały z żoną Włodka, Edytą. Mają też opiekę spacerowo-karmieniowo-wyczesującą :) w postaci Dody, Volta, Anettty, Uemki :loveu:. Włodek miał wylew śródczaszkowy, leży w szpitalu już od jakiegoś czasu. Niestety ciągle są jakieś komplikacje :-(. [quote name='mysza 1']Mój mąż ma ARh- mieszkamy w warszawie, chyba może oddac w centrum krwiodawstwa z zaznaczeniem dla kogo, bo tu chodzi o wymianę. nie wiem tylko czy to działa w całej Polsce. I nie wiem, w jakim szpitalu jest pan Włodek i czy ma na nazwisko tak samo jak pani Edyta[/quote] [quote name='kasia_r']Mam A Rh + ale jeżeli można krew wymieniać, to bardzo chętnie toszku sobie dam utoczyć. Napiszcie proszę na wątku, czy taki manewr będzie wskazany a czym prędzej oddam krew. Pozdrawiam[/quote] [CENTER][SIZE=3][COLOR=Red][B]Jak najbardziej można oddawać krew (każdej grupy) na tzw. wymianę [/B][COLOR=Black](Wy dajecie np A Rh+, a Włodek dostaje tu A Rh-) [/COLOR][B]!!!![/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Red][B] Krew można oddawać w całej Polsce, z zaznaczeniem dla kogo![/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=3] Tu wszelkie info na temat oddawania krwi: [/SIZE][/B][URL]http://www.rckik-katowice.com.pl/[/URL] [SIZE=3][B]Przy oddawaniu krwi trzeba zaznaczyć dla kogo. A oto dane: [COLOR=Red]WŁODZIMIERZ GWÓŹDŹ, Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. św.Barbary w Sosnowcu, oddział neurologiczny [/COLOR][/B][/SIZE][LEFT][SIZE=3][COLOR=Red][COLOR=Black][SIZE=2] Godzinę temu dostałam smsa od Edyty, że Włodka zabrali na ponowną endoskopię. [/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [/CENTER]
egradska Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 [quote name='Volt']Psiaki wyprowadzone - podlogi wypucowane - kurze starte - okna umyte - psiaki lekami rozdzielone - nakarmione p.Edytko bedzie lepiej![/quote] Tomek jak zwykle niezawodny;)
Volt Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 [quote name='egradska']Tomek jak zwykle niezawodny;)[/QUOTE] mialem pomoc w postaci uemki:diabloti:
UeMka Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Ja też sprawdziłam i niestety, sama mam BRh+ a znajomi wszystkie inne tylko nie ARh- :( Oczywiście popytam dalej, przecież ktoś tą grupę musi mieć! Psiaki przekochane, poprostu nie chciało mi się stamtąd wychodzić... Olbrzym Brajl... Przytulajka Borys... Piękna i troszkę smutna Bona (chyba moja ulubienica) Zawsze wesoły Barti i wszędobylska Baja :loveu: Nic tylko kochać!
maciaszek Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 [quote name='Monia70']Krew , która jest pobierana od dawcy i tak nie jest od razu podawana biorcy. Musi przejść szereg badań,które trwają ok pół roku.[/quote]Różnie to bywa, zależy od przypadku, od tego, kto i dla kogo oddaje krew, czy jest dostępna przebadana krew danej grupy, itd., itp. Wiem o czym mówię, bo "temat krwi" jest mi znany doskonale. Pochodzę z rodziny ze skazą krwotoczną. Sama miałam też oddawać krew dla rodzącej siostry (i nie było ta na pół roku przed porodem, a na kilka dni...), ale nie mogłam właśnie ze względu na niedobór jednego z czynników (i małą niedowagę, która już dawno zniknęła :evil_lol:).
Volt Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 dostalem wlasnie smsa od p.Edyty "Jest zle moze byc operacja konieczna, czekamy na profesora" :((((
Bila Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 O matko, a miałam nadzieję, ze to tylko chwilowe pogorszenie:shake::shake:. Trzymam kciuki, oby obyło się bez operacji
Basia i Barni Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 nie no jak juz jest dobrze zawsze cos musi sie spiepszyc a takie menele ciagle pod sklepem i zdrowi jak dąb :shake:
Volt Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Pan Włodek na bloku operacyjnym.... [COLOR="Red"][SIZE=6]PILNIE POTRZEBNA KREW A Rh -[/SIZE][/COLOR]
SZPiLKA23 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Trzeba duzo ciepłej energi, gorace mysli do sosnowca...!!
UeMka Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Wstyd mi że tutaj piszę o tym, bo wiem że teraz Pan Włodek jest najważniejszy... Jednak Jego możemy wspierać jedynie duchowo w tej chwili! A ja dostałam wiadomość że w Sosnowcu na Pogoni w Domu Dziecka przebywa malutka brązowiutka słodka i wystraszona sunia w typie jamnika. Jeśli do jutra nie znajdzie DT zostanie najprawdopodobniej wystawiona na ulicę, lub przy dobrych wiatrach oddana do schroniska. Użyczyłam ten wątek do wpisu ponieważ jest tutaj sporo osób z Sosnowca i okolic. Bardzo proszę o pomoc! Sunia jest naprawdę urocza. Niestety nie posiadam zdjęć ponieważ info dostałam dosłownie przed chwilą. Jełśi ktoś może pomóc - piszcie na PW! Pani Edytko... Tak wiele osób trzyma kciuki! Musi Pani o tym pamietać! Na pewno wszystko się ułoży...
maciaszek Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 [quote name='Volt']Pan Włodek na bloku operacyjnym.... [COLOR=Red][SIZE=6]PILNIE POTRZEBNA KREW A Rh -[/SIZE][/COLOR][/quote] :( Trzymam kciuki! Bardzo mocno!
Volt Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Pan Włodek ma usuwany cały rzoladek, Szpital zamowil taka krew (dla ratowania zycia) Wiem takze ze w Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa 0 32 208 73 00 40-074, Katowice, Raciborska 15 jest taka krew, poinformowalem o tym takze pania Edyte ale tylko lekarz moze ja zamowic.
Basia i Barni Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 [quote name='Volt']Pan Włodek ma usuwany cały rzoladek, Szpital zamowil taka krew (dla ratowania zycia) Wiem takze ze w Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa 0 32 208 73 00 40-074, Katowice, Raciborska 15 jest taka krew, poinformowalem o tym takze pania Edyte ale tylko lekarz moze ja zamowic.[/quote] jezu maja ta krew czy jak ? bo z tych nerwów to juz padam
Volt Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 niewiem, ja tylko przekazuje to co mi pani Edyta powiedziala, mowila ze szpital zamowil taka krew, dzwonile do Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa i oni takze maja taka krew ale zamowic moze tylko lekarz pielegniarka wiec podalem do informacji pani Edyty.
maciaszek Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Jeśli Edyta przekazała, że potrzebna jest krew to znaczy, że albo jej jeszcze nie mają albo mają za mało... To rzadka grupa krwi. Matko... musi być dobrze!
Recommended Posts