Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulv, wiesz, że jesteś wielka dla mnie!!!
Jak moja kićka była mała (kiedy to było), to właśnie na gerberkach rosła, bo duże problemy żołądkowe miała. Indyczek i kurczaczek został zaakceptowany. A Babuleńka ma też problemy z dziąsłami? Może Sacholem (żel) smarować? Na takie bóle kostne jest antybiotyk (ostatnio mojemu TZowi dentysta przepisał, jak leczył stan zapalny przed borowankiem...). Nazwy nie pamiętam, ale coś na D... Znajdę opakowanie może.

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

traumeel jest też w kroplach na alkoholu,a te pół tabl.trzeba rozpuścić np.w pólówie łyżeczki wody wlać do pysia.Ma dobre działanie ,również na dziąsła.

Posted

Babcia głównie spi, ale wyniesiona na trawnik grzecznie siusia ;) Poza tym czasem łazi po kuchni i jesli tylko uznaże coś jej się dzieje (dziś wlazła pod rozłozoną suszrkę z praniem), to głośno wzywa pomocy... bardzo zabawnie szczeka, tak A! A! A! albo krzyczy rozpaczkliwie...

Posted

ulvhedinn napisał(a):

Babcia głównie spi, ale wyniesiona na trawnik grzecznie siusia ;) Poza tym czasem łazi po kuchni i jesli tylko uznaże coś jej się dzieje (dziś wlazła pod rozłozoną suszrkę z praniem), to głośno wzywa pomocy... bardzo zabawnie szczeka, tak A! A! A! albo krzyczy rozpaczkliwie...

kochana babulinka:placz::loveu::buzi:

Posted

Niedobrze... bardzo niedobrze :placz:
Bulinka ma chore nerki, bardzo niefajne wyniki... zobaczymy co będzie za porę dni, ale nie jest optymistycznie. Dostaje kroplówki, antybiotyk (jest ciagle jakiś stan zapalny) i furosemid na odsikanie. Dostaje też ipakitine. lKarmię ją ze strzykawki, ale nie chce jeść...

Posted

Z BABULKĄ JEST CORAZ GORZEJ....Jeśli do poniedziałku nie będzie poprawy, to chyba już koniec :placz: A tak chciałam, żeby sobie jeszcze trochę pozyław ciepełku i luksusie, to niesprawiedliwe :shake:

Do tego dług u weta rośnie, a do nas nawet nikt nie zajrzał... eeech.... i dogo szwankuje...

Posted

Przede wszystkim nerki, ale cos mi nie pasuje- wyniki wskazywałyby na przewlekłą niewydolnośc a babcia posypała się w ciagu niecałych 3 tygodni- z ruchliwego, szczekającego psiaka zmieniła się w smutny, ciagle śpiący, niekontaktowy strzępek :shake: Poza tym była zaziębiona, ale to już przeszłość i ma niemożliwie zapyziałe zęby.

Niestety dziś w nocy zrobiła po siebie rzadką koopkę z krwią :placz: Bardzo źle to widzę....

Mam wrażenie że jej coś dolego oprócz nerek, ale nie wiem, co...

Posted

Gdyby faktycznie miała chore nerki - to mogłaby ogólnie rzeczywiście źle się czuć na skutek zatrucia całego organizmu. A ta kupa - to jakby jakieś kłopoty z wątrobą... czy w badaniu krwi miała badany ALAT i ASPAT? Może spróbuj podawać Jej Hepatil (1 tabl./1xdz.)
Czy Ona gdzieś na ciele, np. przy sutkach ma jakieś guzki?
A zęby i dziąsła dałaby sobie posmarować Sacholem?
Oj - strasznie dużo tego...

Posted

Zęby trochę przeczyściłam :oops: po prostu kamień był gruby i łupał się pod paznokciem. Dziury pod zębami płuczę szałwią. Dwa zęby babcia zgubiła...

Wątroba jest zadziwiajaco dobra :roll: Najbardziej niepokoi mnie ta kupa, no i fakt, że babcia nie je, więc słabnie :-( Dałam jej dziś zioła na jelita, zobaczymy...
Aha, zaczęła wczoraj wieczorem wymiotować, co może być od nerek, ale myslę tez, że jak ona jest na antybiotykach non stop, to jej szlag bakterie trafił w brzuszku...
Ewidentnie jej nie służy convalescence, sama nie wiem, co można dać innego, żeby było w miarę płynne?

Jesli stan się będzie dalej pogarszał, to :shake:

Posted

Jogurty do picia - koniecznie!!!
Zioła to świetny pomysł, bo antybiotyki na jedno pomagają, a na drugie - nie koniecznie, szczególnie u starszych psiaków...
A na ogólne wzmocnienie jest taki ziołowy preparat o nazwie Alveo (dawałam swojej bardzo starutkiej suni i działał dobrze), tylko drogi jest diabelnie... Może jakiś witaminowy mix, albo Geriavit dla ludzi - też świetny (jakieś pół kapsułki jednorazowo dla takiego szkraba) ...
Kurcze, co by tu jeszcze... czary jakieś by się przydały...

Posted

Tak mi przykro...
Odeszła kolejna porzucona babinka, ale odeszła w godnych warunkach, wśród ludzi.
Ulv, tulę cie do serca, dziewczyno kochana!
Przynajmniej maleńka miała ciebie w te ostatnie dni...
trzymaj się, Dobra Duszko :shake:

Posted

Bardzo mi przykro :-( może ona czekała na taką Dobrą Wróżkę jaką jesteś ty Ulv żeby zasnąć na zawsze w jej ramionach , może to Ty dałaś jej więcej niż dostała przez całe życie i teraz gdy znalazła to ciepło u schyłku swojego życia już mogła odejść spokojnie :-(