Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A staruszka jest świetna, taki pies- maskotka, dużo śpi, puchata, milutka w dotyku... Prosi o siku, na spacerkach drepcze powolusieńku.
jedyne zmartwienie jakie mamy to jej zdrowie- ciągle kaszle, jest zapyziała i co najgorsze, nie mam apetytu- ale to może byc też przez stan paszczy :shake:

Imię proszę wymyslić, mam ja nazwać Babulizda? :cool3:

Posted

ulvhedinn napisał(a):

A staruszka jest świetna, taki pies- maskotka, dużo śpi, puchata, milutka w dotyku... Prosi o siku, na spacerkach drepcze powolusieńku.
jedyne zmartwienie jakie mamy to jej zdrowie- ciągle kaszle, jest zapyziała i co najgorsze, nie mam apetytu- ale to może byc też przez stan paszczy :shake:

Imię proszę wymyslić, mam ja nazwać Babulizda? :cool3:

a gotowanego kurczaczka z warzywami zjada? do tego witaminki czy odżyka?

proszę Cię Ulv-jak nazwiesz ją Babulizda to.....sama nie wiem co:placz:może Babuszka?

Posted

Ona ma obolały cały pyszczorek, konieczne jak najszybsze zrobienie- zębów nie widać spod kamienia :placz: Płacze przy dotyku :placz: ale jak to zrobić z psem zaziębionym, zakatarzonym i kaszlącym?

Posted

[quote name='ulvhedinn']
Ona ma obolały cały pyszczorek, konieczne jak najszybsze zrobienie- zębów nie widać spod kamienia :placz: Płacze przy dotyku :placz: ale jak to zrobić z psem zaziębionym, zakatarzonym i kaszlącym?

dokładnie-to niemożliwe-nie wtym stanie-mądrze piszesz Ulv-oczywiście

a puszkowe jedzenie, papki zmixowane jak dla niemowlęcia? ależ to ją musi bolec-matko.....:shake:

Posted

No właśnie Ulv.Ja robiłam tak, że rozrabiałam kleik ryżowy z ciepłą wodą (tak na rzadko) dodawałam kawałki kurczaka i miksowałam to wszystko aż taka półpłynna maź powstawała.I wtedy to jest praktycznie do picia a nie do jedzenia.
Ale ona ma w ogóle apetyt tylko nie daje rady? Czy może tak się kiepsko czuje, że nie interesuje się jedzeniem:(?

Posted

Wmówiłam w nią odrobine karmy... kociej, bo psią wgardziła. I kupiłam convalescence, zrobię w formie płynnej i zobaczymy, może tak sie da nakarmić...
Babulinka, Linka dostała dodatkowy antybiotyk "na paszczę", żeby chociaż zlikwidować trochę stan zapalny. Poza tym mniej kaszle, ale i tak głównie śpi, bidulka. Widac jak wstaje, że i stawy ją bolą :shake:

Posted

żeby te zęby zrobic-niech wyzdrowieje z zaziębienia-zęby jej poprawiłyby komfort, werwy by dostała, ból by zniknął, stan zapalny drążący ją też.

ma tempreraturę Ulv? mierzyłaś jej?

Posted

Nie zmierzyłam, bo starsza pani to histeryczka jakich mało, przy jakichkolwiek zabiegach, których się boi daje koncert "ała ała, psa mordują!!!!!" ale kaszle mniej i ma już mniejszy katar... bo wczoraj to miała cały nochal zalepiony :shake:
Myślę jeszcze- może jej gerberki kupić?

Posted

Nooo to dobrze, że coś się ruszyło.Ulv ja niedawno dostałam od MalgosMalgos na wątku staruszków info, że jest taki lek homeopatyczny Traumeel się nazywa, który można właśnie podawać przy bolących kosteczkach.Ja zaczęłam Dziadowi swojemu dawać, no ale na efekty trzeba poczekać.Poza tym jest jeszcze Rimadyl, który też podobno nie szkodzi tak bardzo na wątrobę jak sterydy a pomaga na kosteczki.Zapytaj może weta o te dwa leki dla niej.Jak Ci pozwoli dawać to namówię TZ i prześlemy Ci ten Traumeel, bo jest bez recepty.

Posted

Andzia to dobrze, że napisałaś o tym Rimadylu bo się do niego przymierzałam.Dobrze, że zaczęłam od Traumeelu, w takim razie przy nim zostanę i poczekam na efekty.

Posted

Traumeel i Zeel stosowałam u Kra, z całkiem niezłym skutkiem :cool3: Z babulką jest taki problem, ze poniewaz ja dziobek boli, to boi sie jakichkolwiek manewrów i wpada w histerie.... spróbujcie takiej delikwentce dać tabletkę:mad: