yewcia1 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Oj babciu ciotka Ulv Ci spadła z nieba. Ulv same rudasy :lol: Skor, Ru, a teraz babcia Quote
Kanzaj Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Cudna starsza pani..., Ulv - dziękuję... Quote
oktawia6 Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 zaglądam przed snem do staruszki Quote
ulvhedinn Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 A staruszka jest świetna, taki pies- maskotka, dużo śpi, puchata, milutka w dotyku... Prosi o siku, na spacerkach drepcze powolusieńku. jedyne zmartwienie jakie mamy to jej zdrowie- ciągle kaszle, jest zapyziała i co najgorsze, nie mam apetytu- ale to może byc też przez stan paszczy :shake: Imię proszę wymyslić, mam ja nazwać Babulizda? :cool3: Quote
oktawia6 Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 ulvhedinn napisał(a): A staruszka jest świetna, taki pies- maskotka, dużo śpi, puchata, milutka w dotyku... Prosi o siku, na spacerkach drepcze powolusieńku. jedyne zmartwienie jakie mamy to jej zdrowie- ciągle kaszle, jest zapyziała i co najgorsze, nie mam apetytu- ale to może byc też przez stan paszczy :shake: Imię proszę wymyslić, mam ja nazwać Babulizda? :cool3: a gotowanego kurczaczka z warzywami zjada? do tego witaminki czy odżyka? proszę Cię Ulv-jak nazwiesz ją Babulizda to.....sama nie wiem co:placz:może Babuszka? Quote
ulvhedinn Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Na razie próbowałam RC recovery, potem intestinal, potem mięko z ryzem... nie ma ochoty :shake: Jutro spróbujemy kurczaczka. Quote
Klaudus__ Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Jaka Ona śliczna! Jedz Maleńka jedz... Musisz jeść, żeby wyzdrowieć! Quote
malagos Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 a ma zęby ta babulka? a moze w pysiu coś siedzi (kość, drzazga) i boli przy jedzeniu? Czy wcale nie podchodzi do miseczki? Martwie sie o nią... Quote
ulvhedinn Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Ona ma obolały cały pyszczorek, konieczne jak najszybsze zrobienie- zębów nie widać spod kamienia :placz: Płacze przy dotyku :placz: ale jak to zrobić z psem zaziębionym, zakatarzonym i kaszlącym? Quote
oktawia6 Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 [quote name='ulvhedinn'] Ona ma obolały cały pyszczorek, konieczne jak najszybsze zrobienie- zębów nie widać spod kamienia :placz: Płacze przy dotyku :placz: ale jak to zrobić z psem zaziębionym, zakatarzonym i kaszlącym? dokładnie-to niemożliwe-nie wtym stanie-mądrze piszesz Ulv-oczywiście a puszkowe jedzenie, papki zmixowane jak dla niemowlęcia? ależ to ją musi bolec-matko.....:shake: Quote
yewcia1 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 ulv a moze uda jej się przełknąć jakąś papkę z ryżu i kuraka? Quote
konisia Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 No właśnie Ulv.Ja robiłam tak, że rozrabiałam kleik ryżowy z ciepłą wodą (tak na rzadko) dodawałam kawałki kurczaka i miksowałam to wszystko aż taka półpłynna maź powstawała.I wtedy to jest praktycznie do picia a nie do jedzenia. Ale ona ma w ogóle apetyt tylko nie daje rady? Czy może tak się kiepsko czuje, że nie interesuje się jedzeniem:(? Quote
ulvhedinn Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Właściwie jedno i drugie... zjadła wieczorem troche rozpackanego jedzonka, ale juz ryżu z kurczakiem nie chciała, nawet po rozdyźdaniu:shake: Quote
ulvhedinn Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Wmówiłam w nią odrobine karmy... kociej, bo psią wgardziła. I kupiłam convalescence, zrobię w formie płynnej i zobaczymy, może tak sie da nakarmić... Babulinka, Linka dostała dodatkowy antybiotyk "na paszczę", żeby chociaż zlikwidować trochę stan zapalny. Poza tym mniej kaszle, ale i tak głównie śpi, bidulka. Widac jak wstaje, że i stawy ją bolą :shake: Quote
oktawia6 Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 żeby te zęby zrobic-niech wyzdrowieje z zaziębienia-zęby jej poprawiłyby komfort, werwy by dostała, ból by zniknął, stan zapalny drążący ją też. ma tempreraturę Ulv? mierzyłaś jej? Quote
ulvhedinn Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Nie zmierzyłam, bo starsza pani to histeryczka jakich mało, przy jakichkolwiek zabiegach, których się boi daje koncert "ała ała, psa mordują!!!!!" ale kaszle mniej i ma już mniejszy katar... bo wczoraj to miała cały nochal zalepiony :shake: Myślę jeszcze- może jej gerberki kupić? Quote
oktawia6 Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 no tak a termometr w doopę trzeba włożyc to by szału dostała:shake: a co wet jej zalecił? gerberki to te dla niemowląt-weta spytaj by sraczki nie dostała Quote
Kanzaj Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Piękna starsza dama - domku szuka..........:crazyeye: Quote
ulvhedinn Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Dziś babcia wciągnęła całą saszetkę jedzonka!!! a wieczorem udało się wlać do dziba trochę convalescence :evil_lol: Quote
konisia Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Nooo to dobrze, że coś się ruszyło.Ulv ja niedawno dostałam od MalgosMalgos na wątku staruszków info, że jest taki lek homeopatyczny Traumeel się nazywa, który można właśnie podawać przy bolących kosteczkach.Ja zaczęłam Dziadowi swojemu dawać, no ale na efekty trzeba poczekać.Poza tym jest jeszcze Rimadyl, który też podobno nie szkodzi tak bardzo na wątrobę jak sterydy a pomaga na kosteczki.Zapytaj może weta o te dwa leki dla niej.Jak Ci pozwoli dawać to namówię TZ i prześlemy Ci ten Traumeel, bo jest bez recepty. Quote
andzia69 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Konisia - Rimadyl szkodzi !!! na dłuższą metę na pewno odpada. Zeel i Traumeel to leki homeopatyczne wiec na efekty dlugo się czeka - o ile będą, ale na pewno nie szkodzą. Quote
konisia Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Andzia to dobrze, że napisałaś o tym Rimadylu bo się do niego przymierzałam.Dobrze, że zaczęłam od Traumeelu, w takim razie przy nim zostanę i poczekam na efekty. Quote
ulvhedinn Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Traumeel i Zeel stosowałam u Kra, z całkiem niezłym skutkiem :cool3: Z babulką jest taki problem, ze poniewaz ja dziobek boli, to boi sie jakichkolwiek manewrów i wpada w histerie.... spróbujcie takiej delikwentce dać tabletkę:mad: Quote
Recommended Posts