Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

Dziękować za życzenia :) Właśnie zrobiłam sobie drinka a la Bond i piję swoje i Wasze zdrówko!

Od-Nowa napisał(a):
prognoza pogody dla Krakowa na najbliższy weekend:
ulewne nieustające deszcze :evil_lol::evil_lol:

a dlaczego?
bo przyjeżdżam :diabloti::diabloti::diabloti:

No nie żartuj nawet że taka pogoda ma być???!!!!! Niemożliwe, cholera, niemożliwe żeby znów...

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tez jak zwykle spóźniam się z życzonkami, ale tym razem to nie moja wina:shake:

Jest w wielu sercach kącik malutki, dla Tych cierpiących, dla Tych cichutkich, którzy naprzeciw wszystkiemu złemu pomocną dłoń dają bliźniemu. Mnie nie zawodzi pamięć o Tobie i kącik w sercu dla Ciebie mam. Zawsze pamiętaj, że na tym świecie żaden człowiek nie musi być sam.

Posted

anetta, Doginka - bardzo dziękuję za życzonka :)

Za nami intensywny weekend z ciocią Tanią :) Kupa śmiechu, gadania o psach, psich sportach i o życiu. Baaardzo udany czas! No a wczoraj seminarium frisbee z samym guru Darkiem Radomskim. Skład: stado borderów, tollerów i gupecek snaucerek Vesperzak + Dirki do towarzystwa. Vesperzak pokazał co tam umiał, wstydu nie narobił, ja mam głowę napchaną wiedzą i zakwasy. Było bardzo fajnie. Uprzedzając pytania - tak, będą zdjęcia ale musimy poczekać cierpliwie aż Tania je zapoda bo ja nic a nic nie fociłam.

Posted

przelotem noocnym,
bez gadania zostawię kilka pamiątek. reszta na prawdę pod koniec tygodnia.
i wpis dłuższy też....
jeszcze raz dziękuję za cudny weekend ;-)

i muszę dodać,że w krainie sznaucerów ... najpiękniejsze na świecie są 2.
już nie ma 1 sznaucera i jednego bezkształtnego patyczaka. Jest Dirkee i Vesper - sznauce ryje :-)

Posted

portretowe na kanapie są cudne!! hihi śmieszna ta fotka gdzie wszyscy ćwiczą - dla kogoś niezorientowanego zupełnie w psim świecie - banda wariatów :D

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']No i dotarłam :)
Widziałam kota Tota com się o nim osłuchała i pieprzniczki Vesper i Dirki cudowne :)

Taniu tez czekam na zdjęcia ;)

Cieszę się, że dotarłaś :) Lepiej późno niż wcale hihi

[quote name='Od-Nowa']przelotem noocnym,
bez gadania zostawię kilka pamiątek. reszta na prawdę pod koniec tygodnia.
i wpis dłuższy też....
jeszcze raz dziękuję za cudny weekend ;-)

i muszę dodać,że w krainie sznaucerów ... najpiękniejsze na świecie są 2.
już nie ma 1 sznaucera i jednego bezkształtnego patyczaka. Jest Dirkee i Vesper - sznauce ryje :-)

Taniu ale jesteś kochana :loveu: że wstawiłaś już kilka fotek!
Seria kanapowa mistrzowska :loveu: słodko wyszły suczęta.
No a te z semi też fajnie, nie narzekaj bo chodzi o pamiątkę, a nie konkurs ;) Zresztą ja wiem, że będzie jeszcze duuużo fajnych.

[quote name='malawaszka']ale fajosko!!!!!!! :klacz: zazdroszczę :oops:

A i jest czego :multi:

[quote name='Doginka']Wow, a z tym sznurem to też frizbowo?:razz:

A na tym czerwonym kocu foty poprostu przecudowne:loveu::loveu::loveu:
Koc mi się baaaaardzo podoba:crazyeye::diabloti:

Tak, Doginko szarpanie to element frisbee. Chodzi o wzmocnienie chwytu i rozbudzenie pasji polowania i aportowania. Szarpie się różnymi sznurami, szarpakami no i oczywiście dyskami.
Kocyk zakupiony na allegro :cool3:

[quote name='eria']portretowe na kanapie są cudne!! hihi śmieszna ta fotka gdzie wszyscy ćwiczą - dla kogoś niezorientowanego zupełnie w psim świecie - banda wariatów :D

eria właśnie to samo mówiliśmy. Banda nawiedzonych wariatów. Super są też akcje jak sie ćwiczy w kilka osób - ktoś przed kimś klęczy, ktoś stoi obok, a jeszcze ktoś blokuje z innej strony i na to wszystko wskakuje/przeskakuje zachwycony pies który łapie dysk i wtedy panuje ogólna euforia :)

[quote name='zerduszko']Co to za sznur? Gdzie takie fajowskie można kupić?

Kochana to jest nie do kupienia! Hand made by Tania :loveu: Cuuudo z pięknym splotem :crazyeye:
Ja wczoraj zrobiłam jeszcze szarpaka dziada domowego i na szkolenie - takiego zwykłego ze splotem warkoczowym bo ten jest "kościółkowy" hihi

Posted

[quote name='weszka']
Kochana to jest nie do kupienia! Hand made by Tania :loveu: Cuuudo z pięknym splotem :crazyeye:
Ja wczoraj zrobiłam jeszcze szarpaka dziada domowego i na szkolenie - takiego zwykłego ze splotem warkoczowym bo ten jest "kościółkowy" hihi[/QUOTE]
Dlatego za tym tak ochoczo lata :) Szlifuję aport jak się da i szukam fajnych aportów, niestety tworzywa sztuczne jakoś sie pyska nie trzymają (musze sie z talerzową karierą pożegnać ;) ), za to takie szarpaczki uwielbiaja.

Posted

Jak się dobrze nakręci na aport czymś miękkim to możesz później przejść na tekstylny talerzyk, później na gumowy, a na koniec na twardy. Jak to mądrze mawiają: to nie pies wybiera czym się bawi ;) a jak pokocha aportowanie to będzie nosił wszystko. Taka jest przynajmniej teoria bo z praktyka to już różnie bywa.
Wczoraj natomiast poszłyśmy z Vesper pokazać co umiemy, a raczej czego nie umiemy pod kątem PT. Szkoleniowiec popatrzył, ocenił, ochrzanił że krzywo, że niedokładnie po czym stwierdził: "na egazmin w styczniu będzie dobrze, a przy okazji zaczniemy elementy IPO" więc tragedii generalnie chyba nie ma ;) Od przyszłego tygdonia zaczynamy więc ostry trening :) Cóż pogoda sprzyja - mgła, deszcz, błoto, ja to cholera zawsze muszę w taką pogodę się szkolić. Ani raz nie chodziłam w lecie tylko zawsze późna jesień/zima albo wiosna.

Posted

Nie pochwaliłam się, że suczki śmigają w migających opaskach i nareszcie je widzę! Wyglądają świetnie, takie przemieszczające się migające punkty. Sąsiad z akitą wziął Vesper za rower i odsunął się żeby rowerzysta mógł przejechać :D Naprawdę fajna sprawa.
Vesper dodatkowo zarobiła nową obróżkę zakupioną na bazarku i tak się prezentuje :)

Posted

[quote name='Doginka']Super w nowej obróżce:loveu:
Gdzie kupiłaś świecące obróżki i ile zapłaciłaś? Ja szukam od roku i dalej nic nie znalazłam ciekawego:shake:[/QUOTE]

jak czytasz:evil_lol: wydało się:eviltong:

z polecenia Tani, a właściwie to chyba Tania je przywiozła:razz: i to za jakies grosze;) ale już dokładnie nie pamietam jak to było:diabloti: