Jump to content
Dogomania

Przyczołgał się po pomoc...teraz choruje... Atos za TM ... [']

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Neris']Czy były na wątku jakieś [B]deklaracje[/B] stałej pomocy dla Atosa? Jeśli tak, to taka pomoc teraz by się przydała.

Oleńka się sama nie przyzna, ale Atosek bierze dość kosztowne leki wziewne, a w życiu jak to w życiu - raz na wozie raz pod wozem, różnie bywa.[/quote]

A i owszem. Jak obiecalam, tak placé swoje 50zl na inhalator Atoska co miesiác juz kawalek czasu. Nie wiem jak inni.

Posted

Dokopalam sié do swojej deklaracji i deklaracji innych, kiedy Olenka miala zafundowac Atoskowi koncentrator/inhalator za 220zl miesiécznie.
Po apelu Izy Szumielewicz pojawily sié deklaracje:

[B]KrystynaS[/B] w poscie:[URL]http://www.dogomania.pl/forum/9770658-post1088.html[/URL]:
[B]Proszę mnie wziąć pod uwagę w tej comiesięcznej zbiórce (50 - 70 zł co miesiąc) [/B]będzie zależało od innych "dogo-wydatków" :oops:

[B]Dea[/B]: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/9770937-post1089.html[/URL]:
[B]ja mogę 20 złotych miesięcznie[/B], tych wydatków na dogo tyle:-(...

[B]Maggiejan: [/B][URL]http://www.dogomania.pl/forum/9774123-post1094.html[/URL]:
Olu, ja się też dołożę, może więcej niż zwykle. Te wydatki na weta mogą dobić każdego...

[B]Gem:[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/9774324-post1096.html[/URL]:
Jeśli Ola zdecyduje się na zakup koncentratora, to postaram się ją finansowo wspomóc, ale niestety konkretnych deklaracji nie mogę złożyć :shake:

[B]Iza Szumielewicz:[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/9775405-post1100.html[/URL]:
W tej chwili jestem bez kasy, ale jak tylko dostane zastrzyk, wpłacę ci na pewno. Koncentrator ulży i psu i Tobie. Uwierz mi.

[B]emilia2280:[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/9775997-post1101.html[/URL]:
Dolozé [B]50 zl miesiécznie[/B]

[B]Miska79:[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/9779099-post1102.html[/URL]:
Ja też się dołoże:[B]20 zł miesięcznie[/B]..

Proponujé zrobic rozliczenie w 1-szym poscie, od kiedy to padly powyzsze deklaracje.

Posted

Dobry pomysł z tym rozliczeniem :) Proszę o uwzględnienie w nim wpłat mojej mamy.
Przydałoby się też wiedzieć, ile jest potrzebne.
Co do mnie to deklaruję wpłatę 20 zł miesięcznie. Więcej niestety nie dam rady, ale w marcu - ze względu na trzynastkę - przeleję na konto Atosa 40 zł.

Posted

Atoskowi nie potrzebny jest inhalator, dostaje stale trzy leki dwa razy dziennie a jak sie stan pogarsza to zależy albo sterydy albo antybiotyk. Najczęściej steryd i to go stawia na łapy bardzo szybko.
Teraz jest taki okres gdzie jest gorzej ale przyjdzie wiosna i będzie lepiej.
Atosowi apetyt dopisuje jest radosny i broni domu.Ugryzł mojego kolegę w łydkę.Pozostawił ślady jak żmija i wielki siniak się zrobił mnie tylko zastanawia czym on to zrobił bo jest szczerbaty.Bardzo usilnie przekonywałam kolege i nawet pokazałam brak uzębienia Atoska ale on twierdzi że to niebezpieczny gryzoń jest :evil_lol:

ponieważ BPH i PKO jakoś się połączyły i choć byłam w BPH jestem w PKO to mam historię rachunku od 1X2008
3.10.08 Emilka 50zł
27.10.08 Dea 40zł
3.11.08 Emilka 50zł
3.12.08 Emilka 50zł
5.01.09 Emilka 50zł
3.02.09 Emilka 50zł
5.02.09 Miśka79 40zł
23.02.09 maggiejan 30zł
do wcześniejszych wpłat nie mam dostępu ale wydaje mi się że pisałam na wątku tylko nie bardzo wiem gdzie
Bardzo dziękujemy za pamięć
Emilko kochana jesteś :loveu:

Posted

Nie dziékuj mi Olenko, nie dlatego to napisalam. Dla mnie deklaracja jest kuta zelazem, stád mój szok, ze deklaracje byly a prawie nikt nie wplaca.

Dokladnie to bylo w marcu 2008. Przedtem mogly byc inne deklaracje, ale ja sprawdzilam te, które padly przy akcji "inhalator". Takze jesli kogos pominélam- przepraszam.

Posted

[quote name='emilia2280']Nie dziékuj mi Olenko, nie dlatego to napisalam. Dla mnie deklaracja jest kuta zelazem, stád mój szok, ze deklaracje byly a prawie nikt nie wplaca.

Dokladnie to bylo w marcu 2008. Przedtem mogly byc inne deklaracje, ale ja sprawdzilam te, które padly przy akcji "inhalator". Takze jesli kogos pominélam- przepraszam.[/quote]
Teraz to już nie rozumiem. Ludzie deklarowali wpłaty przy akcji "inhalator", ale on okazał się niepotrzebny. Nie wiem więc, z czego ich rozliczać.

Obecnie jest potrzeba wsparcia Atosa przy zakupie leków. Ja chętnie wspomogę Atosa. To pies, którego ratowałem z Fioną, gdy poturbowany przyczołgał się na działkę moich rodziców. Tak jak napisałem: 20 zł miesięcznie będę przelewał na konto Olenki, którą szanuję i której jestem bardzo wdzięczny za przyjęcie Atosa pod swój dach.

Nie wprowadzajmy tu atmosfery pretensji i oskarżeń. Skupmy się na pomocy dla psa.

Posted

Wysyłałam wcześniej co miesiąc pieniążki na Atoska, jednak od kilku miesięcy zarabiam 1/3 mniej i mam spore kłopoty z utrzymaniem się za tą mniejszą pensję, dlatego wysłałam teraz tylko 30zł...

Posted

Inhalatora nie ma, ale drogie leki trzymajáce Atoska przy zyciu sá. Nie chodzi o zadne klótnie czy pretensje, tylko o wsparcie na leczenie psa (jak nie inhalatorem to i usta-usta dla mnie moze byc, byle pomoglo).

Nie mówié ze ktos specjalnie przestal placic, ale moze zapomnial juz prawie po roku i mozna by mu sié przypomniec. Tak wolé to rozumiec :roll:

Posted

[quote name='emilia2280']Inhalatora nie ma, ale drogie leki trzymajáce Atoska przy zyciu sá. Nie chodzi o zadne klótnie czy pretensje, tylko o wsparcie na leczenie psa (jak nie inhalatorem to i usta-usta dla mnie moze byc, byle pomoglo).
:roll:[/quote]
Właśnie, chodzi o wsparcie na leczenie Atosa przy pomocy drogich leków, a nie inhalatora. Nie ma więc sensu - moim zdaniem - przywoływać deklaracji wpłat dotyczących leczenia inhalatorem, a po prostu zaapelować o wsparcie na leczenie.

Posted

Awantury tu nic nie pomogą :roll:
Zmienilam tytuł. Trzeba pomóc Atosowi i Olence ale nie nerwową atmosfera na watku.
Ja niestety nie jestem w stanie pomóc finansowo.

Posted

Rok temu deklarowałam pomoc finansową na leczenie przy użyciu inhalatora. Moje przelewy w marcu i czerwcu były łącznie na kwotę 140 zł. Jednak tą metodę leczenia zaniechano.

Obecnie w związku z moją sytuacją zawodowo-finansową nie składam żadnych deklaracji wpłat, zwłaszcza długoterminowych. Będę mogła to pomogę.
W marcu i w kwietniu zrobię przelew dla Atoska po 50 zł.
A od maja to nie mam pojęcia co będzie dalej.

Oleńka sprawdź czy numer konta podany w 1 poście jest aktualny (banku BPH już nie ma)

Posted

[quote name='Neris']Na pewno jest nieaktualny.
Dobry numer konta [B]38124054711111000053664851 [FONT=Courier New]- tak wysyłam na Olafka i dochodzi.[/FONT]
[/B][/quote]
Fiona, zmień proszę numer konta w pierwszym poście na podany przez Neris.