Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

maggiejan napisał(a):
Olenko, jestem pełna podziwu dla Twojej troskliwości. Dzięki Tobie Atosek przynajmniej na stare lata doświadcza tego, czego wielu nie doświadczy nigdy.
Wysłałam na naszego choruszka małą kaskę.;)

dziękujemy bardzo:loveu:
ja chora a Atos dzisiaj od rana daje koncert, jak nie śpie to wywalam go na ogród a on po 5min stoi pod drzwiami i na mnie krzyczy ale musi być dużo na dworzu ale kaszle niemiłosiernie mocno

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój Kazik teraz zaczął kaszleć strasznie i znów w domu jest. Chyba przez ten wiatr. To, że Atos wyje na dworze, pogarsza pewnie problem z kaszlem. :-(

Posted

Olu, właśnie wysyłam urządzenie do wziewów z instrukcją obsługi oraz:
- flixotide (wziewny steryd)
- ventolin (wziewny lek na rozszerzenie oskrzeli)
- pulmicort (głęboko dociera do płuc - wziewny, ale potrzebny do tego nebulizator; wypożyczenie nie jest drogie)
- acodin (tabletki na kaszel)
- flavamed (tabletki na rozrzedzenie śluzu w drzewie oskrzelowym i płucach - podaje się przy suchym kaszlu)
- encorton (steryd w tabletkach)
- theovent (to samo co theospirex)

Jeśli przydadzą Ci się te leki - super. jeśli nie, proszę odeślij. Przekażę jakiemuś innemu psiakowi. poryczałam się, kiedy to pakowałam:-(. Mój Maleńki. Już go nie ma.

Uwaga! Jak mówiłam, maseczka do wziewów nie jest duża. Zobacz, czy ściśle obejmuje nos Atosa. To bardzo ważne!

Posted

A ja dodam, że ventolin brałem jakiś czas temu, a flixotide biorę do dziś. Z tego, co wiem, nie mają jakichś strasznych skutków ubocznych.

Trzymam kciuki za Atosa :)

Posted

on teraz już dostaje ale te w tabletkach jak tylko będę mogła mieć ten aparat do wziewów przejdziemy na nie i jak mówił i jeden i drugi lekarz już na zawsze
Atos kaszle mocno, u nas i wieje i leje myślę że to też nie pomaga przy jego chorobie

Izunia dziękuję , zaraz jak przyjdą leki pójdę z nimi i jakie wet ustali zatrzymam a resztę odeślę - bardzo dziękujemy:loveu:

Krysiu Atos teraz dużo dużo śpi mam nadzieję że to zmęczenie bo wyniki ma super

Posted

Kazik ciągle pokasłuje. Widzę, że nasilenia kaszlu u niego pokrywają się mniej-więcej z pogorszeniami stanu Atosa. Widać tak już przy takiej pogodzie staruszki mają.

Posted

KrystynaS napisał(a):
Jak Atosek się czuje po kilku dniach podawania sterydów w tabletkach??? Czy widać choć trochę poprawy??? Ciągle tak śpi czy może już zaczął dokazywać

nadal kaszle, śpi sporo ale kiedy sie obudzi jest radosny
pogryzł moje kapcie, jak on to robi tymi dwoma noooooooo:diabloti:

Posted

Neris napisał(a):
Oleńko, nie skarż na Atosika, może to jednak fafluny zrobiły, co?

złapałam na gorącym, kapeć choć obgryziony nadaje się do noszenia po robocie faflaków jest tylko kupa ścinek:diabloti:

Posted

Oooooj dzięki Olenka za te zdjęcia. :loveu: :loveu: Dziubek Atoskowy rzeczywiście tylko dawać buziaki. Daruj tego kapcia, pewnie i tak był stary :evil_lol:

PS. Czy na pierwszym zdjęciu z Atoskiem jest Pepe???

Posted

KrystynaS napisał(a):
Oooooj dzięki Olenka za te zdjęcia. :loveu: :loveu: Dziubek Atoskowy rzeczywiście tylko dawać buziaki. Daruj tego kapcia, pewnie i tak był stary :evil_lol:

PS. Czy na pierwszym zdjęciu z Atoskiem jest Pepe???

nie to Pipi jest z Pepkiem nie żyją w takiej harmonii :evil_lol:

Posted

dostaliśmy paczkę od Izy, za którą bardzo dziękujemy
wydaje mi się że ten inhalator jest za mały ale może źle zakładam
dostaliśmy całą masę leków, dziś jestem po nocy to tak mało przytomna ale jutro pójdę do weta i niech nam powie co z tego będzie mógł brać Atosek bo chyba wszystko to nie prawda?

Posted

No to duże podziękowania dla Izy. Czyli już zaczniesz podawać te sterydy wziewne. Atosku zdrowia jak najwięcej kochany piesku.

Czy to znaczy, że jest Pipi i jest Pepe (dwa różne psy)??
Słowo daję Olenka nie mogę połapać się w Twojej czworonożnej bandzie :oops:

Posted

maggiejan napisał(a):
Atosek na tych zdjęciach wygląda młodo i zdrowo...:lol:

oj Ciocia, Ciocia teraz nas zastrzeliłaś - jak to wygląda młodo :mad::mad::mad:
młodzieniaszek z niego - zdrówko prócz kaszlu też w formie:lol: