Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aż człowiekowi nie mieści się w głowie jaki psy siedzą w schronie. Wiele z nich jest lepiej wychowana niż nie jeden spotykany na ulicy ( w tym moje) a mimo to nie mają domku :( nie myślałam, że psy, które wiele w życiu przeszły nadal kochają człowieka....

• Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

On jest przeepiękny. Byłam na pierwszej stronce i czytałam jak trafił do twojego domku. Powiem ci że nie jednego orginała powala na łopatki swą urodą. A wzrok.... achhhhh zakochałam się :bigok::bigok: Przesyłam uściski dla przystojniaka :lol:

Posted

Kashdog napisał(a):
Tairon jest zarąbistyyyy, w ogóle nie wygląda na 9 lat!

no ale przez swoje 9lat praktycznie nie ma szans na adopcjię... ;/ w schronisku już ponad 2 lata siedzi 7-letni bullowaty Aster, przecudowny pies, ale ludzie nie chcą go, bo 'za stary'... :(

Posted

natalek napisał(a):
no ale przez swoje 9lat praktycznie nie ma szans na adopcjię... ;/ w schronisku już ponad 2 lata siedzi 7-letni bullowaty Aster, przecudowny pies, ale ludzie nie chcą go, bo 'za stary'... :(

Rozumiem. U nas w schronie też jest dziadzio amstaff, którego właściciele przywiązali do przystanku obok schroniska...taki mu prezent sprawili na starość.
Jest genialny, straszny pieszczoch, uwielbia wszystkie piłki, szarpaki i inne zabawki, jego jedyną wadą jaką zaobserwowałam jest to, że nie toleruje psów (nie wiem jak jest z sukami). I gdybym tylko miała warunki to na pewno bym go zaadoptowała aby zapewnić mu spokojne, ostatnie lata jego życia.

Posted

ale ludzie oczywiście uważają, że starszy pies jest nie do ułożenia i nie idzie ich przekonać, że jest inaczej...
a asty często psów nie tolerują, przynajmniej w warunkach schroniskowych.

Posted

[quote name='C&B']Za jakieś 10 lat bardzo chętnie ;)
Za jakieś 5 pojawi się ozik, więc akurat po kolejnych 5 będzie ok :diabloti:
Będe pamiętać o Tobie jak w tym czasie jakiś ast dziadziuś się pojawi:cool3:

[quote name='justyska2']9 lat to już dojrzałe psisko
Mam nadzieję, że szybko kogoś znajdzie, jest bardzo oryginalny
Też mam nadzieję, acz może być trudno.

[quote name='dogomanka_']właścicielka to była przee, myslałam ,ze jej coś zrobie już

Taioron jest cudowny :loveu:
Ja też. Nigdy więcej nie chce mieć do czynienia z tą kobietą. Za to jej syn, czy kto to był, był bardzo ok, i ta starsza kobieta też.

Owszem :)

[quote name='kalyna']aż człowiekowi nie mieści się w głowie jaki psy siedzą w schronie. Wiele z nich jest lepiej wychowana niż nie jeden spotykany na ulicy ( w tym moje) a mimo to nie mają domku nie myślałam, że psy, które wiele w życiu przeszły nadal kochają człowieka....
Akurat trafiłaś, Tairon jest idealnie wychowany, komendy umie, nie ciągnie na smyczy, do psów jest średni, ale do opanowania w każdej sytuacji. Został oddany bo urodziło się dziecko i podobno rzucał się za każdym razem jak je ktoś brał na ręce.. Z jednej strony rozumiem, dziecko najważniejsze, ale można było próbować psa przyzwyczaić, a jak nie poszukać domu, oddać na jakiś czas do hoteliku i szukać coś, a nie wywalać do schroniska po 9 latach wspólnego życia..

[quote name='bros']NIESAMOWICIE piękny pies !!!!!!! będę tu wracała :)

Dziękujemy bardzo :oops::loveu:

[quote name='madlen26']On jest przeepiękny. Byłam na pierwszej stronce i czytałam jak trafił do twojego domku. Powiem ci że nie jednego orginała powala na łopatki swą urodą. A wzrok.... achhhhh zakochałam się :bigok: Przesyłam uściski dla przystojniaka
Jej, ile fanów się Osiołowi zbiera :lol: Dziękujemy za komplementy i również uściski przesyłamy ;)

[quote name='Bewarka']Jej jakie śliczności w tym schronie :loveu: Iśka przestań kusić bo i tak nic z tego nie będzie
:razz: A Sunia (prawie doppelganger (sobowtór) Niki) nadal siedzi :cool3:

[quote name='natalek']Duduś, moje maleństwo :loveu:
szkoda tylko, że łapy ucięłaś... :(
Jest więcej z łapami w albumie ( na bullowatych linka wrzuciłam), acz i tak to mi się najbardziej podoba.. I złapało ostrość na jego pysku wyjątkowo:eviltong:

[quote name='Kashdog']Tairon jest zarąbistyyyy, w ogóle nie wygląda na 9 lat!
A jak tam się ma sprawa u Ciebie z drugim psem ?
Jak się przyjrzeć wygląda, widać siwy pysk z bliska, ale jest zadbany, to fakt.
Czekam do września i mam nadzieję że wtedy weźmiemy Ditę lub coś innego. Chociaż ostatnio moja mama coś jęczy, ale ja się już nastawiłam, teraz mnie tak łatwo nie odwiedzą od tego :eviltong: A jak nie to ja coś wymyślę, zawsze się znajdzie (z pomocą Oli np xd) coś co potrzebuje adopcji na teraz jejej musimy wziąć bo zginie :diabloti: Z tym że na razie nic takiego nie wymyślam, bo chcę Ditę jeśli tylko to będzie możliwe.

[quote name='natalek']no ale przez swoje 9lat praktycznie nie ma szans na adopcjię... ;/ w schronisku już ponad 2 lata siedzi 7-letni bullowaty Aster, przecudowny pies, ale ludzie nie chcą go, bo 'za stary'...
Natalii się nie słucha, Natalia ma pesymistyczne wizje. Dziękuję, do widzenia :eviltong:

[quote name='Paula03']Sugerujesz coś?

https://lh6.googleusercontent.com/-ULbPsEqQOyE/TidQJW95u-I/AAAAAAAADTU/IgvdpoW6QL8/s512/IMG_7883.JPG
Śliczna jest
E gdzie :diabloti:

[quote name='Kashdog']Rozumiem. U nas w schronie też jest dziadzio amstaff, którego właściciele przywiązali do przystanku obok schroniska...taki mu prezent sprawili na starość.
Jest genialny, straszny pieszczoch, uwielbia wszystkie piłki, szarpaki i inne zabawki, jego jedyną wadą jaką zaobserwowałam jest to, że nie toleruje psów (nie wiem jak jest z sukami). I gdybym tylko miała warunki to na pewno bym go zaadoptowała aby zapewnić mu spokojne, ostatnie lata jego życia.
O jak miło :angryy: U nas w ogóle teraz zatrzęsienie bullowatych, ponad 30 jest psów które znamy, a jeszcze kilka nowych na kwarantannie i takich o których nikt nic nie wie..

[quote name='natalek']ale ludzie oczywiście uważają, że starszy pies jest nie do ułożenia i nie idzie ich przekonać, że jest inaczej...
a asty często psów nie tolerują, przynajmniej w warunkach schroniskowych.
No to prawda. Albo że asty 'to te agresywne', jak ostatnio stwierdził gościu adoptujący od nas wyżła. A na nasze, że przecież nie wszystkie są agresywne, że to mity, stwierdził, że no ale się tak utarło i on by nie chciał ryzykować..

Iśka ogarnij swoją galerie
wgl to hejjj !
sweetaśna masz tą Krowe

heja burżuazjo :loveu:

sugerujesz że jest nieogarnięta?:mad: to ma komplement być? :evil_lol:

Skończyłam Plotkarę. Czuję się teraz tak.. pusto. I to jeszcze na zakończenie Chuck bez Blair, o ja. Teraz nie pozostaje mi nic innego jak zatopić smutki w 90210 :evil_lol: tak jak to zrobiłam wcześniej, skończyłam Pamiętniki Wampirów, zaczęłam Plotkarę.
A tak poza tym, pogoda jest chora. Dzisiaj pierwszy raz miałam jazdy w deszczu, ale w sumie nie było źle. Poza tym że ochlapałam jednego chłopa przechodnia:diabloti:
Mówiłam już wszystkim że mój mąż do mnie wraca we wrześniu? :loveu: (czyt. Simple Plan przyjeżdżają na koncert). I idę do nich, znaczy jadę do Wawy, już mam piękne bilety :loveu: niach niach

Posted

Ja też jak skończyłam PW to zaczęłam Plotkarkę, a jak skończyłam Plotkarę to się wzięłam za Glee, ale coś powoli mi idzie...:lol:

Posted

Avaloth napisał(a):
Natalii się nie słucha, Natalia ma pesymistyczne wizje. Dziękuję, do widzenia :eviltong:

no ale te wizje są prawdziwe niestety... patrz: Kasjusz :( :( :(

Posted

klaudusia0219 napisał(a):
a ja nie oglądam seriali mwłahahaha ! :D
galeria jest ogarnięta.. w przeciwieństwie do właścicielki :diabloti:

dokładnie, z seriali tylko Ranczo. <3 i Usta Usta <3 :D

Iśka właśnie ten jej mąż czy tam ktoś był super, nawet po nas po ognisku sprzątał kilka razy. :evil_lol: szkoda tylko, ze ze skargami itp przychodził do Nas, a nie do Ciebie. :evil_lol:

Posted

C&B napisał(a):
Ja też jak skończyłam PW to zaczęłam Plotkarkę, a jak skończyłam Plotkarę to się wzięłam za Glee, ale coś powoli mi idzie...:lol:

Ja właśnie się zabrałam od przedwczoraj za Glee i już mam prawie cały 1 sezon obejrzany :diabloti: Wciąga strasznie :eviltong::eviltong:
PW, Poltkarą i 90210 mam już dawno za sobą :evil_lol:

Posted

ah zazdraszczam kolejnego koncertu jak czekom na jakos informacja o Apo ale cisza...

jo tyż teroz siedza i seriagle oglądom: True Blood jak nie ma to 2seria Haven jak nie ma to Wilfred i Skins( te ostatnie takie nijakie ale mo dużo sezonów i odcinków to idzie se spokojnie popaczeć nie czekając na kolejne nowe:evil_lol:

haha pochlapałaś facecika no gratulacje:D

Posted

[quote name='NightQueen']ja też :diabloti:
aczkolwiek stwierdzam że ten sezon jest do bani, bo Eric jest taki beznadziejnie miły :shake:
no weź tragedia...
to już mie dobijało w książce a tu jeszcze bardzi

Posted

NightQueen napisał(a):
Glee jest super :loveu: tyle że już skończyłam :placz: ale za to zaczełam Pretty Little Liars :diabloti:

no bardzo fajne :loveu:
i jak PLL?? :D ja uwielbiam, tylko musze czekać na nowe odcinki :P

Posted

[quote name='Tepes']no weź tragedia...
to już mie dobijało w książce a tu jeszcze bardzi

książki nie czytałam, ale zamierzam

Wkurzyłam się okropnie na to :angryy: zrobili z niego trampka, ciągle beczy i za wszystko przeprasza, jaka porażka :shake:

[quote name='Sweet']no bardzo fajne :loveu:
i jak PLL?? :D ja uwielbiam, tylko musze czekać na nowe odcinki :P

na początku mi się nie spodobało, ale jakoś w desperacji bo nie leciało nic innego :diabloti: się wzmogłam i przetrwałam i nawet mi się podoba, Aria i Ezra są the best :loveu::p

Posted

[quote name='NightQueen']książki nie czytałam, ale zamierzam

Wkurzyłam się okropnie na to :angryy: zrobili z niego trampka, ciągle beczy i za wszystko przeprasza, jaka porażka :shake:

Jo mom wszystkie ksiazki co na razie wyszły i książka czyto sie dużo lepi;)
"Zjadłeś moją wróżkę chrzestną" wzrok cieloka "Przepraszam" no niech mie ktoś zabijee