Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystko omówione. Pani jest bardzo miła i rozsądna.........no i miałyśmy wspólne problemy i psie tragedie. I psa miała z Palucha. No baaardzo mi się podobała. Od razu .........Intuicyjnie jest absolutnie ok.

Frodo został umówiony na wizytę Państwa. To znaczy przyjadą i się poznają......Jeśli się sobie spodobają.......

Trzymajcie kciuki

Posted

Mnie to już rece do kolana opadły..........pani dziś przyszła do Froda z wizytą zapoznawczą......przyszła pani z dzieckiem i mamą......Psem były zachwycone, miały jutro go na opatrunek zabrać.....no w ogóle.

W końcu otumaniły Zosię na tyle - bo naprawdę wyglądały na super psiary, że Frodek z nimi pojechał.........panie zostawiły wizytówkę, zapraszały do siebie. Dobrze poszedł pomyślałam.

Zadwoniłam do Yony - i uzgodniłyśmy z Miki, że w sobotę pojedziemy na poadopcyjną + podpisać umowę....

I co? Ano po 3 h pani Froda odwiozła + pudełko czekoladek na przeprosiny. Piesek super itp, ale............kotu sie nie spodobał.

Ja kurcze wymiękam.........

Pani chce wziąć innego psa z Palucha.....ciekawe co będzie jak ten też się kotu nie spodoba.

Posted

jednej rzeczy nie rozumiem po co im był pies jak mają kota i nie rozumiem jak on sie mógł kotu nie spodobac. chyba nie ma takiego psa który by sie kotu od razu spodobał że niby miały się rzucic sobie w ramiona.paranoja...:shake::crazyeye:

Posted

Psa mieli, kota mają nadal. Jedno drugiego nie wyklucza przecież....ja mam 3 koty i 2 psy
Dokładnie tak.......

Moim zdaniem jeśli ktoś oddaje psa po niespełna 3 godzinach, to znaczy, że jest niespełna rozumu.......

Posted

wiem że nie wyklucza też miałam nie raz kota i psa ale żeby tak od razu miłością do siebie pałały trochę mi to sie wydaje mało realne. musiałyby sie bliżej poznac a przez 3 godziny to chyba niemożliwe. aby tego psa co wezmą podobny los nie spotkał że go kot nie polubi i go oddadzą. trochę jak na mój gust to mało poważne te osoby...

Posted

[quote name='madziamn']wiem że nie wyklucza też miałam nie raz kota i psa ale żeby tak od razu miłością do siebie pałały trochę mi to sie wydaje mało realne. musiałyby sie bliżej poznac a przez 3 godziny to chyba niemożliwe. aby tego psa co wezmą podobny los nie spotkał że go kot nie polubi i go oddadzą. trochę jak na mój gust to mało poważne te osoby...[/quote]

Dlatego mi właśnie ręce opadły.......ale w takim przypadku uważam, że tłumaczenie nie ma sensu. A dla psa ZDECYDOWANIE lepiej jak na tymczas wróci.

Po prostu z tymi adopcjami to trzeba ostrożnie.....

Posted

racja tylko szkoda następnego biedaka któremu byc moze nadziei narobią. ach ci ludzie... szkoda gadac. acha te parę groszy,które obiecałam wpłaciłam na podane konto. przepraszam że trochę to trwało ale poczta na święta pełna była a kasa nie trafiła na konto i przelewu tak jak planowałam zrobic nie mogłam. wolałam poczekac bo do tzw. agencji nie mam zaufania. a jak łapka frodusia?

Posted

No tak ............i jak przystało na nowości.........nie ma lekko, wygląda na to, że Frodo się nigdzie już więcej ( mimo chętnej do adopcji ) i pierwszej próby.......się nie ruszy........

Cytuję -" tego się nie robi własnemu psu."..........wygląda na to, że w stadzie Miki Frodo zostal uznany za własnego.......

A chętnej trza przedstawić inne kandydatury................

Posted

Niech się sama Miki wypowie......może to pomroczność Noworoczna:-)?
Nie wiem .........sama nie wiem czy coś [B]Yonie[/B] mówić......czy nie mówić......
Czy go z podpisu zdejmować, czy nie........

Aż mi głupio w sumie to ja go Miki na ten tymczas ( na czas lecznia tylko ) wetknęłam.......

Posted

Niniejszym oświadczam całemu światu i każdemu z osobna - Frodo zostaje u Miki. Howgh

A ja muszę potencjalnej chętnej znaleźć innego psa......:-)
Zawiadomić Yonę, zdjąć WRESZCIE Kajtków z podpisu.

No huk roboty mam i baaardzo się cieszę:-)

Posted

Neight
świetna wiadomość. Super :)

Neight a nie chcesz suni prawie owczarka ???
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100769&highlight=Rubi[/URL]

Posted

Trudno było nie być:-). W domu Bej, Kawa, u Ciebie Maja. W drodze powrotnej znaleziona Tola. A w tle Frodo + Piegus..........no i umierająca Sake. Strasznie wtedy było.

Kawa jest nadal. Tola........no też w sumie. Reszty już nie ma:-). To znaczy jest, ale nie na mojej głowie:-)