Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Hej!
Dziś postaram się wstawić parę zdjęć moich gluciorów z nowego domku!
Teraz właśnie przyniosłam im kiść mlecza (można dawać im mlecz?) i zrobiłam prysznic więc się mocno ożywiły:loveu:

Posted

ja też mam dwa gluciki:multi:. Czekam na instrukcję obsługi. Dziś zrobię im prysznic letnią wodą i nowy domek.
Ale nie wiem jak to wapno i jakie im podawać? Bo co do warzyw to już chyba wiem.

Posted

[quote name='supergoga']Wapno to najlepiej takie podłużne z sepii - łupią aż miło.[/quote]
Wapno:crazyeye: o ludzie, jakie wapno?? Czy chodzi o takie wapno jak np dla kanarków:oops:

i jakie podłoże? to musi być jakieś specjalne? piasek, jakieś kamienie, patyczki nie wystarczą? bo ja już zaczełam rozglądać się za kamieniami :cool3:

Posted

Wapno muszą mieć ślimki do budowy muszli. Takie podłużne białe - z sepii. Ono jest nawet tańsze niz to dla gryzoni czy kanarków. Postaram się zrobic fotke i wstawię.
Podłoże: najlepiej ziemia torfowa, lub ewentualnie podłoże do terrariów -np. kokosowe czy inne. Ważne żeby zraszać takim spryskiwaczem do kwiatów. Moga byc gładkie kamienie - nie za duzo, ale one chętnie na nich sobie siedzą.

Posted

Mam na jutro transport ślimków do Szczecina, Świnoujścia.
Tzn. w Szczecinie byłyby pewnie jutro wieczorem, może do odbioru w poniedziałek. W Świnoujściu - byłyby we wtorek.

Taka okazja może się nie zdarzyć. Czy ktoś chce ślimka.
Pastylka - napisz, czy aktualna Twoja oferta ślimkowata.

Posted

Gosia, może nawiążesz współpracę z kolegą, który wozi mi konie? Bardzo w porządku chłopak, jeździ po całej Polsce i Europie (eksport ślimaków, czemu nie :razz: ), czasem zabiera psy w potrzebie, to chyba nie miałby nic przeciwko, by wziąć ślimaczka...

[URL="http://www.transportkoni.com.pl"]www.transportkoni.com.pl[/URL] Powiedz mu, że jesteś od Sandry ;)

Posted

[quote name='Greven']Nie kcem :lol:

Ja w ogóle to nie kcem ani jeży, ani ślimaków.
Tylko mój jeż chce ślimaka, a ja mu załatwiam adopcję. Gosia... dasz? No daj...[/QUOTE]

Co dam? Ślimaka? Dom?

Posted

Dziś dwa ślumki wydane i we wtorek jadą do domciu :razz:

Będę tęsknić za moimi dziećmi ale trudno... dbać o nie wszyscy! :mad::mad:

I tak z jednego lub dwa sobie zostawię bo nie chcę (Wodo)Grzmota samego z biedronką zostawić xD

A no tak... bo mam biedronkę imieniem Gucio! :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='supergoga']No to się młoda wtarabaniła na wątki.
A swoja drogą kolejne 2 glutki do Świnoujścia pojechały.[/quote]

Właśnie to zakomunikowałam... i nie mów na moje dzieci glutki :mad::mad:

Posted

Juz nie moge sie doczekac:loveu: Szkoda ze odrazu nie skojarzylam bo kolezanka od ktorej pozyczam akwarium dla slimkow tez by chetnie wziela z 2, ale najwyzej poczeka, az sie moje wezma do pracy:cool3: Dzis caly dzien myslalam w czym je bede trzymac i zbuduje im terrarium takie jak to tylko wieksze i wyzsze i z poleczkami zeby mogly sobie lazic [url=http://allegro.pl/item460324570_terraria_osb_na_zamowienie_wym_25_25_25_promocja.html]TERRARIA OSB NA ZAMOWIENIE-WYM.25/25/25 PROMOCJA:) (460324570) - Aukcje internetowe Allegro[/url] :razz:

Posted

Suuuu:cool3:peeer
Widzę, że moje dzieci będą miały cacy :razz:
W takim razie nie mam wyrzutów sumienie, że jadą do tak ślumkowej osoby :evil_lol:

Posted

Narazie beda musialy sie pogniesc w malym akwarium,ale sprubuje jak najszybciej namowic kogos do montowania terrarium:evil_lol: jak urosna to musza miec wygodne lokum,zeby sie babcia o nie niemartwila :evil_lol:

Posted

Babcia się nie martwi tylko cieszy... to mamusia się zawsze martwi :shake:
(ja mamusia, goga babunia, a lagunka to ciocia xD)
szczurki to kuzynki bratowej, a papużki wróżki chrzestne xD :lol::lol::evil_lol::evil_lol: