Equus Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Hej! Dziś postaram się wstawić parę zdjęć moich gluciorów z nowego domku! Teraz właśnie przyniosłam im kiść mlecza (można dawać im mlecz?) i zrobiłam prysznic więc się mocno ożywiły:loveu: Quote
czia Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 ja też mam dwa gluciki:multi:. Czekam na instrukcję obsługi. Dziś zrobię im prysznic letnią wodą i nowy domek. Ale nie wiem jak to wapno i jakie im podawać? Bo co do warzyw to już chyba wiem. Quote
supergoga Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Czia poprosze adres meilowy to wyśle instrukcję. Wapno to najlepiej takie podłużne z sepii - łupią aż miło. Quote
czia Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Czekam, włąśnie je wykąpałam, jesę po podłoże. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/zywcem-pogrzebany-123266/"][IMG]http://images6.fotosik.pl/309/6bde20100c25e270.jpg[/IMG][/URL] Quote
Equus Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 supergoga a ten mlecz może być, nie zaszkodzi im? Quote
supergoga Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Nie zaszkodzi, też dawałam. Lubią mleczusie. Życzę im smacznego Quote
joanika Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 [quote name='supergoga']Wapno to najlepiej takie podłużne z sepii - łupią aż miło.[/quote] Wapno:crazyeye: o ludzie, jakie wapno?? Czy chodzi o takie wapno jak np dla kanarków:oops: i jakie podłoże? to musi być jakieś specjalne? piasek, jakieś kamienie, patyczki nie wystarczą? bo ja już zaczełam rozglądać się za kamieniami :cool3: Quote
supergoga Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Wapno muszą mieć ślimki do budowy muszli. Takie podłużne białe - z sepii. Ono jest nawet tańsze niz to dla gryzoni czy kanarków. Postaram się zrobic fotke i wstawię. Podłoże: najlepiej ziemia torfowa, lub ewentualnie podłoże do terrariów -np. kokosowe czy inne. Ważne żeby zraszać takim spryskiwaczem do kwiatów. Moga byc gładkie kamienie - nie za duzo, ale one chętnie na nich sobie siedzą. Quote
supergoga Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Mam na jutro transport ślimków do Szczecina, Świnoujścia. Tzn. w Szczecinie byłyby pewnie jutro wieczorem, może do odbioru w poniedziałek. W Świnoujściu - byłyby we wtorek. Taka okazja może się nie zdarzyć. Czy ktoś chce ślimka. Pastylka - napisz, czy aktualna Twoja oferta ślimkowata. Quote
Greven Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Gosia, może nawiążesz współpracę z kolegą, który wozi mi konie? Bardzo w porządku chłopak, jeździ po całej Polsce i Europie (eksport ślimaków, czemu nie :razz: ), czasem zabiera psy w potrzebie, to chyba nie miałby nic przeciwko, by wziąć ślimaczka... [URL="http://www.transportkoni.com.pl"]www.transportkoni.com.pl[/URL] Powiedz mu, że jesteś od Sandry ;) Quote
supergoga Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Dzięki, pewnie skorzystam, jeśli się zgodzi. To komu ślimka w Szczecinie lub Świnoujściu!!! Quote
Greven Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 [quote name='supergoga'] To komu ślimka w Szczecinie (...)[/quote] ........ :razz: Quote
Pastylka Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Ja oczywiscie biore :cool3: Wieczorem przedzwonie do tego pana bo niechce przeszkadzac w podrozy w razie czego ;) Quote
Gosiapk Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [quote name='Greven']Nieeee... Takiego naszego. Tylko mam problem, bo nie chce iść spać.[/QUOTE] dlaczego problem? Musi iść spać? Może mu za ciepło w domu? Quote
Gosiapk Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [quote name='Greven']Nie kcem :lol: Ja w ogóle to nie kcem ani jeży, ani ślimaków. Tylko mój jeż chce ślimaka, a ja mu załatwiam adopcję. Gosia... dasz? No daj...[/QUOTE] Co dam? Ślimaka? Dom? Quote
Opal Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Dziś dwa ślumki wydane i we wtorek jadą do domciu :razz: Będę tęsknić za moimi dziećmi ale trudno... dbać o nie wszyscy! :mad::mad: I tak z jednego lub dwa sobie zostawię bo nie chcę (Wodo)Grzmota samego z biedronką zostawić xD A no tak... bo mam biedronkę imieniem Gucio! :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
supergoga Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 No to się młoda wtarabaniła na wątki. A swoja drogą kolejne 2 glutki do Świnoujścia pojechały. Quote
Opal Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [quote name='supergoga']No to się młoda wtarabaniła na wątki. A swoja drogą kolejne 2 glutki do Świnoujścia pojechały.[/quote] Właśnie to zakomunikowałam... i nie mów na moje dzieci glutki :mad::mad: Quote
Pastylka Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Juz nie moge sie doczekac:loveu: Szkoda ze odrazu nie skojarzylam bo kolezanka od ktorej pozyczam akwarium dla slimkow tez by chetnie wziela z 2, ale najwyzej poczeka, az sie moje wezma do pracy:cool3: Dzis caly dzien myslalam w czym je bede trzymac i zbuduje im terrarium takie jak to tylko wieksze i wyzsze i z poleczkami zeby mogly sobie lazic [url=http://allegro.pl/item460324570_terraria_osb_na_zamowienie_wym_25_25_25_promocja.html]TERRARIA OSB NA ZAMOWIENIE-WYM.25/25/25 PROMOCJA:) (460324570) - Aukcje internetowe Allegro[/url] :razz: Quote
Opal Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Suuuu:cool3:peeer Widzę, że moje dzieci będą miały cacy :razz: W takim razie nie mam wyrzutów sumienie, że jadą do tak ślumkowej osoby :evil_lol: Quote
Pastylka Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Narazie beda musialy sie pogniesc w malym akwarium,ale sprubuje jak najszybciej namowic kogos do montowania terrarium:evil_lol: jak urosna to musza miec wygodne lokum,zeby sie babcia o nie niemartwila :evil_lol: Quote
Opal Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Babcia się nie martwi tylko cieszy... to mamusia się zawsze martwi :shake: (ja mamusia, goga babunia, a lagunka to ciocia xD) szczurki to kuzynki bratowej, a papużki wróżki chrzestne xD :lol::lol::evil_lol::evil_lol: Quote
rwpb Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Sloozaki dwa dojechały do Szczecina, teraz śpią, a we wtorek pojadą do Świnoujścia. Mój Atos się ich wcale nie bał :lol: Quote
supergoga Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Pięknie dziękujemy za transport glucików. Quote
Recommended Posts