moresik Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 [LEFT]Nasza Roksunia zaczyna pomału wierzyć że ma swój własny dom. Jest przez nas rozpieszczana i dzięki temu czasami zjada z ręki smakołyki. Roksa czuje się królową salonu więc zaczęła sypiać w nocy na kanapie. Jest wybredna co do jedzenia, raczej jada niedużo, ale staramy się podawać jej to co lubi. A najbardziej lubi szyneczkę z lodówki. Roksia jest już po pierwszej kąpieli i jej sierść stała się czarna. Biega swobodnie po ogrodzie, ale najbardziej lubi leżeć w mieszkaniu. Roksa zaprzyjaźniona jest już ze wszystkimi zwierzątkami w domu i wcale jej się nie boją. Zauważyliśmy też że Roksia bardzo lubi biszkopty. A najbardziej cieszy nas to że codziennie rano przychodzi do swojej Pani i wita się bardzo szczęśliwa. [/LEFT] Quote
karusiap Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 ale wspaniae wiesci:multi::multi::loveu::loveu: Quote
Jagienka Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Cudowne wieści :loveu: Dziękujemy za newsy :loveu: Quote
agamika Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 A najbardziej cieszy nas to że codziennie rano przychodzi do swojej Pani i wita się bardzo szczęśliwa. :loveu: uwielbiam czytać takie wątki :loveu: Quote
Jagienka Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Ja chciałam nieśmiało zapytać co nowego u Was? Jak Roksunia? Czy relacje z Moresem i z kotami ok? Quote
moresik Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Nasza kochana Roksunia robi coraz większe postępy. Dostaje leki na wzmocnienie i regenerację kości stawów oraz leki z witaminami dla seniora. Czuje się już bardziej swobodnie w domu jak i w ogrodzie. Je z ręki zarówno kawałeczki mięsa, kiełbasy jak i słodkie biszkopciki. Jest wielką amatorką białego sera. I dzięki temu Roksia zaokrągliła się i jeszcze ładniej wygląda. Coraz częściej szczeka przebywając na podwórku i żywo reaguje co się wokół dzieje. Zaskoczeniem dla nas było, kiedy zobaczyliśmy jak Roksia zaczepia Moresika i chce się z nim bawić. Zupełnie nie zwraca uwagi na nasze koty, a one nie już też nie reagują na nią. Kiedy syn Mariusz przywiózł z Krakowa swojego kotka Sizzlę od razu wyczuła że jest to obcy dla niej kot. Roksia jest bardzo przywiązana do swojej pani i chodzi za nią krok w krok. Początkowo była nieufna wobec pana ale pan przekupując ją smakołykami coraz bardziej zyskuje jej serce. Bardzo przeżywa nieobecność swoich państwa w domu a po ich powrocie jest bardzo szczęśliwa i okazuje to podchodzeniem do otwierającej się bramy wjazdowej a później nie pozwala pani wysiąść z samochodu tylko dopomina się głaskania. Ale tego głaskania dopomina się też Moresik i pani musi głaskać zarówno jednego jak i drugiego pieska. Zarówno Roksia jak i my zapraszamy Pania Agnieszkę (Jagienkę) oraz Panią Olę żeby zobaczyły jakie postępy zrobiła Roksia. Serdecznie pozdrawiamy. Quote
Jagienka Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 :loveu::loveu::loveu: Roksa zachęcająca do zabawy to musi być faktycznie szokujący widok!!! :lol: Dziękujemy bardzo za zaproszenie :loveu: Jak Pani Ola znajdzie chwilę na pewno chętnie Was odwiedzimy! Szczęściara trafiła do tak cudownego i czułego domu!!! Quote
Jagienka Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Pani Ola wciąż zapsiona i ma geriatrie w domu :placz: A czy mogłybyśmy się kiedyś zebrać w gronie innych wolontariuszek? :oops: Które również zajmowały się Roksą jak była jeszcze w hotelu? :oops: Myślę, że niejedna osoba chciałaby zobaczyć Roksunię juz otwartą na świat :loveu: po 10 latach marazmu. Quote
Patia Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Ja się zgłaszam :oops: nieśmiało , jako fotograf ( bo domek w Wieliczce ? prawda ?) mimo , że się nie zajmowała ale chętnie Rosunię zobaczę :oops: Quote
Jagienka Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Patia napisał(a):Ja się zgłaszam :oops: nieśmiało , jako fotograf ( bo domek w Wieliczce ? prawda ?) mimo , że się nie zajmowała ale chętnie Rosunię zobaczę :oops: Patia, w Bohni :) To dyskwalifikuje? Mam nadzieję, że nie... bo jak Patia zdjęcie zrobi to nie ma... porównania... ;) Quote
mar.gajko Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Ja chcem nowe zdjęcia Roxi:oops::oops::oops: Quote
Jagienka Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 Dzisiaj miałm telefon od Pani Eli :loveu:. Usiłowała mi wysłać mmsy ze zdjęciami, ale w moim telefonie nie mam możliwości odczytania takich wiadomości :oops: No ale mamy zaproszenie, najlepiej w przerwie świątecznej. Roksunia jest cudowna i słodka, juz jest bardziej pewna siebie, dostała od Państwa nowe posłanie i podobno jak królowa się w nim wyleguje... Pan Roksy powiedział: (Roksa na posłanie w przejściu koło jednego z pokoi), że nie da się przejść koło niej nie dając jej całusa... Roksunia jest zacałowywana :loveu: Czasami aż ma dosyć :evil_lol: Quote
moresik Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Witamy wszystkich przyjaciół Roksy. Cieszymy się bardzo, że w dalszym ciągu jest takie zainteresowanie naszą kochaną Roksunią, która wie że jest dla nas kimś bardzo ważnym i odwdzięcza się nam cudowną łagodnością. Prawie nie ma z nią żadnych problemów z jedzeniem. Jest psem bardzo czystym, sygnalizuje chęć wyjścia i od samego początku odkąd u nas jest nie wyrządziła w domu rzadnej szkody. Na Mikołaja dostała legowisko "pontonik" i od pierwszej chwili go polubiła. Śpi w nim jak królowa, przeciąga się i wystrzeża ząbki, więc myślimy że się uśmiecha do nas z zadowolenia. W okresie między Świętami a Nowym Rokiem chcielibyśmy zaprosić do nas tych, którym los Roksuni nie był obojętny, by zobaczyli jak się ona czuje w swoim nowym domu. Pozdrawiamy. Quote
karusiap Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 moresik:multi:jak sie ciesze,ze Roksunia taka grzeczna:loveu: a czy jest szansa na jakiej zdjecia ksiezniczki:oops: a ja sie oczywiscie zapisuje na odwiedziny:oops::loveu::loveu: Quote
Jagienka Posted December 25, 2008 Author Posted December 25, 2008 Umówiłam się z Panią Elą na odwiedziny we wtorek, 30go grudnia. Ktoś ma ochotę na wycieczkę do Bochni? :loveu: Quote
moresik Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Witamy, Zamieszczamy zdjęcia naszej Roksiuni zrobione w Wigilijny wieczór:) . Życzymy wszystkim radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku 2009. Pozdrawiamy i zapraszamy Quote
moana Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Ale Roksa pięknie (młodo!) :razz: wygląda! Wszystkiego najpiękniejszego i dla Was! :loveu: Quote
Jagienka Posted December 26, 2008 Author Posted December 26, 2008 Zniewalające spojrzenie jej zostało :loveu: Quote
Jagienka Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Dzisiaj z karusiap byłyśmy u Roksy :loveu: Roksa ma w domu tyle miłości i ciepła, że obdarowac nimi możnaby było mnóstwo futrzaków a i tak by zostało. Uczucie z jaką Państwo się wypowiadają o Roksie jest zniewalające i ogromnie wzruszające... Roksa pozostaje Roksą... zdystansowaną damą, jak Nas zobaczyła zrobiła oczy jak spodki... ale widać, że jej dobrze i że czuje się bezpieczna. odsypia wszytskie lata hałasu, niepewności, strachu, chłodu i walki... a warunki ma do tego niebiańskie :loveu::loveu::loveu: Bardzo dziękujemy za ciepłe i serdeczne przyjęcie :loveu: Quote
moana Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Jagienka napisał(a):... ale widać, że jej dobrze i że czuje się bezpieczna. odsypia wszytskie lata hałasu, niepewności, strachu, chłodu i walki... :placz: ... łzy wzruszenia :oops: Quote
karusiap Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Ja jestem po prostu wniebowzieta:loveu:Roksa ma tak cudownych Panstwa:loveu:i tak wspanialy dom i sliczne rodzenstwo:cool3: Tu jest ten rodzaj radosci,gdy pies nie cieszy sie na nasz widok,bo boi sie by jej nie zabrac z raju..... Bardzo dziekuje za przemile przyjecie nas:) I foteczki:) po co one przylazly:cool1: no i co sie patrzysz:evil_lol: Panciu kaz im wyjsc... a ja sie zdrzemne w miedzyczasie;) Quote
karusiap Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 i rodzenstwo:) Moresik: Tunczyk: i...M....bylam tak zachwycona,ze umknelo mi imie tej pieknosci:oops: Quote
irenaka Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Kocham takie adopcje i takie zdjęcia z wizyt "kontrolnych";)! To jest jak balsam na chore serce; jak narkotyk gdy nie mam już sił; gdy zaczynam wątpić w ludzi; gdy zaczynam się zastanawiać kiedy gehenna tych kochanych psiaków się skończy!! Gdyby nawet okazało się, że tylko jeden psiak znajdzie taki raj na ziemi to warto!:multi::multi:!! Życzę wszystkim futrzakom:loveu: w tym domku i ich właścicielom:loveu: tylko dobrych dni w Nowym Roku!!!! Quote
moresik Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Witamy. Dziękujemy wspaniałym dziewczynom : Jagience i Karusi, które niczym anioły czuwają nad bezbronnymi, często pokrzywdzonymi przez człowieka pieskami. Nasza Roksia jest przykładem, że niesamowita walka o godne życie piesków przynosi efekty. Może nasze słoneczko nie jest jeszcze wesoło biegającą sunią, ale bardzo nad tym pracujemy. Mamy nadzieję, że każdy dzień przybliża Roksię do chwili w której całkowicie zaufa człowiekowi. A oto zdjęcia Roksi z ostatniego spaceru (przepraszamy za jakość zdjęć, ale robione są aparatem telefonicznym) Quote
Recommended Posts