Jump to content
Dogomania

[Gdynia] Chudzieńka bokserka Tola z Poznania już Nowym Domku!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Wczoraj z poznańskiego schroniska została zabrana Tola. Piękna boksia, ale to obraz nędzy i rozpaczy. Jest strasznie chuda. Musiało jej tam być bardzo zimno...bo przecież po co budy zaopatrzyć w słomę, jeszcze jest ciepło Trzęsła się z zimna i ze strachu bidulka Wydawała sie też być zdominowana przez swojego towarzysza niedoli.

Tola już poza schronem:

Kontakt: Aga 509 270 205, [email protected]

Posted

Sunia pojechała do niewiem1303 do DT. Całą droge tak sie tuliła że poprostu zakochałam sie.

Mieliśmy mały kłopot, ponieważ nie dostałyśmy w shronie zaświadczenia o wściekliźnie i 50 min przed odjazdem pociągu stałam jak łoś i nie wiedziałam co robić.

TZ GoniP nie wiele myśląc zgodził sie mnie i Tolę zawieźć autkiem pod Tczew tam już z Elbląga po mnie wyjechali i tam też przyjechała Kasia, która dała Tolci DT.

Wiecie co ja to chyba pokocham ten Poznań, tacy super ludzie, ehhhh

Dziękuję serdecznie za mega gościne i za wszystko i Michowi za przewózkę Dziękuję!!!!!!!!!!!

Co do suni:
Chuda tragicznie!!!!!
Ma dziurki na górnych faflach od wewnątrz od kłów, pierwszy raz coś takiego widze.
Sunia chyba ma katar, ale damy jej dzisiaj odpocząć.
Na 100% nie ma 5 lat.
Mimo siwizny, zęby ma super a przy takim zaniedbaniu żywieniowym powinna mieć zęby w złym stanie.
Niunia nie jada suchej karmy, na razie bedzie na puszkach, zobaczymy.
Pokochała TZta GoniP, na spacerku w czasie podróży mnie miała w nosie a jego trącała nosem w rękę i podskakiwała zachęcająco. Troszkę tęskniła jak pojechał sobie...

Posted

Prosto z forum BwP:
[quote name='"niewiem1303"']
Tola ma apetyt... juz sporo zjadla. Daje jej czesto i malymi porcjami. Jak Aga wyzej wspomniala, Tola nie umiala jesc suchej karmy, teraz juz lepiej. Myslalam, ze moze ja w pysiu cos boli i nie moze gryzc, ale juz jest dobrze. dzis pojade z nia do weta - strasznie jej z pysia jakas ropa wali poza tym ma katar i kaszel, ale ma szczescie maly...
wczoraj bylo kąpanko, a ja wykapana gratis, bo Tola zwiala mi z wanny, wiec wiadomo
Myjac ja ryczalam jak bobr, moje dlonie myly jej tragicznie wystajace kości
pozniej wskoczyla do lozka i tak z przerwami na toalete i jedzonko caly czas spi...
musialam z nia w nocy wstawac i wyjsc na dwor, bo Aga wspominala o rozwolnieniu, wiec profilaktycznie na szczecie juz robi normalna koopke
rano chcialam zeby mi sama pokazala ze chce na dwor... lezalam i czekalam, Tola wstala, siadla obok lozka, chuchnela mi i pokazala na kuperek
na bank nie ma 5 lat, gora 3, ale pysia ma juz bardziej siwego niz moja prawie 7 leta Sunia. Widac, ze Tola sporo przeszla
na spacerach wszystko ja ciekawi, mowie Wam jest kochana i nie szczeka...
wieczorkiem napisze jak bylo u weta

Posted

Biedactwo - w końcu mogła chudzinka w spokoju i ciepełku pospać. super kochana, że w domku nie było wpadki z załatwianiem bo ze schroniaczkami wiadomo różnie była. całusy dla chudzinki Toleczki, czekamy na info jak było u weta

Posted

[quote name='Evra']Czekamy i czekamy :cool3:

Przeklejam z BwP

"wrocilam od weta. Tola dostala zastrzyk i przez nast 2 tygodnie bedzie dostawala synegral.
na razie mozemy zapomniec o spotkaniu z moja Sunia - Tola musi byc calkowicie zdrowa, poki co kaszel i katar (pamiatka ze schronu) moze zarazac inne czworonogi.
ponadto nie wolno nam za duzo spacerowac - zalatwic co niezbedne i do domku wylegiwac doopke w cieplym
co do jej dziurek od kłow, to uslyszalam, ze taka juz jej uroda i jedynym sposobem jest skrocenie klow, poniewaz one sa za dlugie i draznia fafelki Confused jest to zabieg kosztowny i zaliczany do kosmetycznych...
mozna smarowac aftinem, ale to sie nie zagoi, a podgoi. Wet mowi, ze jej to nie przeszkadza i przede wszytskim nie boli, a z czasem ma siut stwardniec... zobaczymy...
dzis zaczela sie wyglupiac smieszna jest
kupilysmy cala siatke smakolykow, kostek, zabawek, dobra karme, nowa smycz i obroże (zeby nie patrzec na te schronowe)
teraz Tola chrapie jak stary chlop i zajmuje 3/4 mojego (chyba juz jej) lozka...

Tola wsuwa pieknie i mnie to cieszy, chodzimy na szybkie spacerki, potem duzo spi.. gdy widzi, ze ja nie leze w lozku to sama nie wejdzie, kladzie sie na kanape, jak ja do wyrka to Tola za mna Laughing
dzis mam strasznie dolujacy dzien (sprawy zawodowe), sobie poplakalam a Tola wlazla mi na kolanka i polozyla glowke na piersi - rozkleilo mnie to...
jest niesamowita... i jak jej nie kochac"

Zaraz wgram fotki....:loveu:

Posted

Cudne :loveu: :loveu:
Jak to jest, ze bokserki mają zakodowane to spanie w łóżeczku, noszenie zabawek w pysiu, wypatroszenie pluszaka przez odgryzione oczko :evil_lol:
no, jak to jest? :loveu:

Posted

Aga dzowniłam bodajże do ciebie w sprawie adopcji Toli.. jeśli nei macie przeciwskazań to jestesmy zdecydowani na jej adopcję .. :lol:
Początkowo rozmawiałam z Moniką o adopcji Mafii, ale z tego co wiem .. Mafia potrzebuje ludzi z doświadczeniem, domu bez dzieci i psów. Tola będzie (jesli się zgodzicie) u mojej bratowej, gdzie będzie miała cudowny domek (Marta, moja bratowa nie pracuje więc będzie mogła jej poświęcić mnóstwo czasu) , ale czasami w weekend psinka byłaby ze mną... albo wspólne spacery .. a ja mam psa (Eto, owczarek, wykastrowany) ..poza tym do Marty często przychodzi jej siostrzenica więc zdecydowałyśmy, że nie możemy zabrać Mafii.. ale Tolę bardzo byśmy chciały..

Posted

malgunia napisał(a):
Lima to cudowna sunia,musi sie znalezc dobry duszek ktory ja przygarnie :angel:
Dobry duszek dla Limki też się znalazł. Limka spędzi dziś pierwszą noc w nowym domku!!!

Posted

Aga i Eto napisał(a):
jak się ma dziś Tola?

Aga tak jak umówiłaś się z niewiem1303.

Tylko ja dzisiaj wymiękam, serio przepraszam ale nie mam czasu nawet zaklikać (i ta głowa :placz:)