bea_m Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 To może ja od razu niapiszę co i jak cobyś wiedziała na czym stoisz. Frugo to typowy dalmat - dominant. Ci ludzie u których jest to dobrzy ludzie ale nie potrafią sobie z nim dac rady. Dali palec - wziął całą rękę. Czyli od razu zasady w domu muszą być. Nie ma zmiłuj się na maślane oczka itd. Ma znać swoje miejsce w domu. Przysmaki poskutkowały tak że pies wlazł ludziom na głowę. Tu myślę że bardziej olewczy stosunek i butność człowieka powinna poskutkować. Na warki nie zwracać uwagi. Ostentacyjnie olewać. Pokorność nagradzać. Tak myślę. Jeżeli ktoś coś może podpowiedzieć to zapraszam do dyskusji.
florida_blue Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 w transporcie myslę, że udałoby się pomóc :) i załatwić. najprawdopodobniej psiak przyjechałby do katowic rano np kolo 8-9 ...
kate11 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Gisic prosiła by piesek dojechał po 19tej, 23 lub 24 maja. Frugo u poprzednich właścicieli był grzeczny ale pewnie znał swoje miejsce i wiedział że nie jest samcem alfa. W nowym domu od razu on ustalił hierarchię i stał się panem, a ludzie się go boją, nie zdawali sobie sprawy z tego co to za rasa. dalmaty sa wyjatkowo mądre i wiedzą jak manipulować człowiekiem i on to właśnie robi. O mojej pierwszej dalmatce myślałam że jest wyjatkowo głupiutka, po kilku latach się zorientowałam, że to ja byłam głupiutka. Trzeba z Frugo postępować konkretnie, konsekwentnie, nie popuścić na krok. jak się pogodzi z tym że nie jest królowcem to bedzie fajnym i milutkim pieskiem, swoje fochy ewentualnie będzie pokazywał innym psom-facetom. Nie martw się Gisic, poradzisz sobie.
Gisic87 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Tak tak co do transportu 23-24maja (to jest weekend) nie wcześniej niż o 19 bo cały dzień będę na akcji w SCC
florida_blue Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 kate11 napisał(a):Gisic prosiła by piesek dojechał po 19tej, 23 lub 24 maja. Frugo u poprzednich właścicieli był grzeczny ale pewnie znał swoje miejsce i wiedział że nie jest samcem alfa. W nowym domu od razu on ustalił hierarchię i stał się panem, a ludzie się go boją, nie zdawali sobie sprawy z tego co to za rasa. dalmaty sa wyjatkowo mądre i wiedzą jak manipulować człowiekiem i on to właśnie robi. O mojej pierwszej dalmatce myślałam że jest wyjatkowo głupiutka, po kilku latach się zorientowałam, że to ja byłam głupiutka. Trzeba z Frugo postępować konkretnie, konsekwentnie, nie popuścić na krok. jak się pogodzi z tym że nie jest królowcem to bedzie fajnym i milutkim pieskiem, swoje fochy ewentualnie będzie pokazywał innym psom-facetom. Nie martw się Gisic, poradzisz sobie. Gisic... a w tygodniu ? np w poniedziałek rano ? albo we wtorek ? Transport jest ale tylko rano :/ teraz w weekend nie da rady ... :placz:
bea_m Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Do któregoś z śląskich schronisk oddano tą sunię. Bardzo pilnie jej poszukujemy. Jeżeli ktoś coś wie to dajcie znać.
kate11 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Gdzie ona jest? Dajcie znać proszę.....na pewno śląskie, musi być od kilku dni w schronie
florida_blue Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 dziewczyny, co sie dzieje ? dostałam wiadomość od Figi ... dopoero wróciłam, Jacek jutro ma zabrać frugo od włascicieli (koło 8:00- 8:30 ) co z Katowicami ??????
Diana S Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 kate11 napisał(a):Ona jest w Chożowie, możecią ją odnaleźć? A nie czasem w Chorzowie :cool3:? Ja mieszkałam w Chorzowie (mam bardzo blisko), zawsze mogę zajść i zobaczyć jak się sucza ma, miewa :p. Potrzebuję dokładny adres.
kate11 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 a faktycznie, w Chorzowie :oops: Jeśli masz czas i chce Ci się to super, zdjęcie też by się przydało. Ona jest na kwarantannie. Dzięki.
Diana S Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 kate11 napisał(a):a faktycznie, w Chorzowie :oops: Jeśli masz czas i chce Ci się to super, zdjęcie też by się przydało. Ona jest na kwarantannie. Dzięki. Czy to pewne, że suka jest w Chorzowskim schronisku? Zajdę tam i zobaczę, popytam się.
Diana S Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 kate11 napisał(a):dzięki, poradziłyśmy sobie, sunia ma dom i jest ogarnięta.:multi: Cieszę się bardzo, ze psinka ma domek :loveu:
kate11 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 dzięki, poradziłyśmy sobie, sunia ma dom i jest ogarnięta.:multi:
kate11 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Sunia jedzie jutro do nowego domku.....zdjęcia na forum "dalmatyńczyków w potrzebie"
Justyna_wolontariat Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Do schroniska w Rudzie Śląskiej wczoraj trafiła dalmatynka około 7 letnia oddana do schroniska jej właścicielka zmarła Suczka bardzo przeżywa pobyt w schronisku jest osowiała i bardzo zrezygnowana Dalma tak ją nazwałam jest bardzo kontaktowym psem to wielka pieszczocha do psów zero agresji [SIZE="5"] Pomóżcie ona się całkowicie załamie nie chce jeść:-(:-(:-(
Recommended Posts