Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To może ja od razu niapiszę co i jak cobyś wiedziała na czym stoisz. Frugo to typowy dalmat - dominant. Ci ludzie u których jest to dobrzy ludzie ale nie potrafią sobie z nim dac rady. Dali palec - wziął całą rękę.

Czyli od razu zasady w domu muszą być. Nie ma zmiłuj się na maślane oczka itd. Ma znać swoje miejsce w domu. Przysmaki poskutkowały tak że pies wlazł ludziom na głowę. Tu myślę że bardziej olewczy stosunek i butność człowieka powinna poskutkować. Na warki nie zwracać uwagi. Ostentacyjnie olewać. Pokorność nagradzać.
Tak myślę. Jeżeli ktoś coś może podpowiedzieć to zapraszam do dyskusji.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gisic prosiła by piesek dojechał po 19tej, 23 lub 24 maja. Frugo u poprzednich właścicieli był grzeczny ale pewnie znał swoje miejsce i wiedział że nie jest samcem alfa. W nowym domu od razu on ustalił hierarchię i stał się panem, a ludzie się go boją, nie zdawali sobie sprawy z tego co to za rasa. dalmaty sa wyjatkowo mądre i wiedzą jak manipulować człowiekiem i on to właśnie robi. O mojej pierwszej dalmatce myślałam że jest wyjatkowo głupiutka, po kilku latach się zorientowałam, że to ja byłam głupiutka.
Trzeba z Frugo postępować konkretnie, konsekwentnie, nie popuścić na krok. jak się pogodzi z tym że nie jest królowcem to bedzie fajnym i milutkim pieskiem, swoje fochy ewentualnie będzie pokazywał innym psom-facetom. Nie martw się Gisic, poradzisz sobie.

Posted

kate11 napisał(a):
Gisic prosiła by piesek dojechał po 19tej, 23 lub 24 maja. Frugo u poprzednich właścicieli był grzeczny ale pewnie znał swoje miejsce i wiedział że nie jest samcem alfa. W nowym domu od razu on ustalił hierarchię i stał się panem, a ludzie się go boją, nie zdawali sobie sprawy z tego co to za rasa. dalmaty sa wyjatkowo mądre i wiedzą jak manipulować człowiekiem i on to właśnie robi. O mojej pierwszej dalmatce myślałam że jest wyjatkowo głupiutka, po kilku latach się zorientowałam, że to ja byłam głupiutka.
Trzeba z Frugo postępować konkretnie, konsekwentnie, nie popuścić na krok. jak się pogodzi z tym że nie jest królowcem to bedzie fajnym i milutkim pieskiem, swoje fochy ewentualnie będzie pokazywał innym psom-facetom. Nie martw się Gisic, poradzisz sobie.

Gisic... a w tygodniu ? np w poniedziałek rano ? albo we wtorek ? Transport jest ale tylko rano :/

teraz w weekend nie da rady ... :placz:

Posted

Do któregoś z śląskich schronisk oddano tą sunię.

Bardzo pilnie jej poszukujemy. Jeżeli ktoś coś wie to dajcie znać.

Posted

kate11 napisał(a):
Ona jest w Chożowie, możecią ją odnaleźć?

A nie czasem w Chorzowie :cool3:? Ja mieszkałam w Chorzowie (mam bardzo blisko), zawsze mogę zajść i zobaczyć jak się sucza ma, miewa :p. Potrzebuję dokładny adres.

Posted

a faktycznie, w Chorzowie :oops:
Jeśli masz czas i chce Ci się to super, zdjęcie też by się przydało. Ona jest na kwarantannie. Dzięki.

Posted

kate11 napisał(a):
a faktycznie, w Chorzowie :oops:
Jeśli masz czas i chce Ci się to super, zdjęcie też by się przydało. Ona jest na kwarantannie. Dzięki.

Czy to pewne, że suka jest w Chorzowskim schronisku? Zajdę tam i zobaczę, popytam się.

Posted

Do schroniska w Rudzie Śląskiej wczoraj trafiła dalmatynka

około 7 letnia oddana do schroniska jej właścicielka zmarła Suczka bardzo przeżywa pobyt w schronisku jest osowiała i bardzo zrezygnowana

Dalma tak ją nazwałam jest bardzo kontaktowym psem to wielka pieszczocha do psów zero agresji

[SIZE="5"]

Pomóżcie ona się całkowicie załamie nie chce jeść
:-(:-(:-(

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...