Anusia&Saba Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 bea_m napisał(a):Skąd się ich tyle bierze? Przecież to nie jest już popularna rasa :roll: Ale niestety, na allegro ciągle można zobaczyć nowe ogłoszenia dotyczące małych "dalmatyńczyków" :shake:
bea_m Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Na 6 ogłoszeń na allegro jedno jest nasze. Reszto to "dalmatyńczyk za 200 zł - szczeniaczki" w jednym odda za darmo - trzeci miot suczy. :roll:
magda z. Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 bea_m napisał(a):Na 6 ogłoszeń na allegro jedno jest nasze. Reszto to "dalmatyńczyk za 200 zł - szczeniaczki" w jednym odda za darmo - trzeci miot suczy. :roll: mnie cały czas dziwi ta głupota-taniej jest psa wysterylizować niż kolejne mioty za darmo oddawać:shake: u nas w b-cu też ostatnio była zadyma, bo facet wziął psinę na dt, ale wyciachać jej nie dał i mamy dodatkowe 5 małych problemów-bo to się kłóci z jego przekonaniami, a on teraz się zabrał do szpitala i psy z powrotem do przechowalni i czekają na transport do schronu:angryy: na szczęście ten przykład spowodował determinację u babek ze stowarzyszenia - takich sytuacji ma więcej nie być:mad: normalnie myślenie niektórych ludzi to aż boli, a mnie gardło po takich spotkaniach:diabloti:. Trzymam kciukasy za kropki:p
:: FiGa :: Posted September 5, 2009 Author Posted September 5, 2009 [quote name='Toffina']Zapraszam na mój dziewiczy bazarek na dalmatyńczyki:cool3: http://www.dogomania.pl/forum/f99/dalmatynczyki-ksiazki-dla-gimnazjalisty-koniarza-fana-lotr-struny-gitar-do-25-09-a-145841/#post12916995:multi::loveu::loveu::loveu:
Madziek Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Jest do oddania 4-letnia suczka dalmatynka SABA. Małżeństwo się rozchodzi, oboje wyprowadzają się z domu, w którym dotychczas mieszkali i żadne z nich nie może zabrać ze sobą Saby. Suczka jest wesoła, łagodna w stosunku do obcych, na dzieci które zwykle witają się z nią przez płot reaguje dobrze. Jej właścicielce trudno jest określić jej stosunek do innych psów bo... Saba nigdy nie wychodziła poza teren ich ogródka! Nigdy nie chodziła na spacery, nie potrafi chodzić na smyczy... Tak więc obce psy przechodzące blisko obszczekuje, psa sąsiada którego zna - toleruje. Ma skłonności do ucieczek, bo źle znosi samotność. Jest zdrowa, niewysterylizowana. Mam jedno kiepskie zdjęcie, które dostałam mmsem - mogę komuś wysłać, bo ja nie mam jak podłączyć telefonu do komputera. Sprawa jest dosyć pilna, bo ludzie muszą opuścić dom do końca września.
Madziek Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 :: FiGa :: napisał(a):To w Opolu? Jak blisko :placz: pod opolem, dokładnie Łubniany
:: FiGa :: Posted September 10, 2009 Author Posted September 10, 2009 Co się z nią stanie jeśli nic się szybko nie znajdzie?
Madziek Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 :: FiGa :: napisał(a):Co się z nią stanie jeśli nic się szybko nie znajdzie? nie wiem. Jak sama o to zapytałam pani też nie potrafiła powiedzieć. Pewie trafi do schroniska, tylko nie wiem którego. Do naszego opolaskiego nie może, a tu by na pewno była bezpieczna
:: FiGa :: Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 Madziek napisał(a):nie wiem. Jak sama o to zapytałam pani też nie potrafiła powiedzieć. Pewie trafi do schroniska, tylko nie wiem którego. Do naszego opolaskiego nie może, a tu by na pewno była bezpiecznaCzemu nie może? Opole przyjmuje tylko miejscowe psiaki? A nie można było by zrobić "myku" :siara: Lepsze schronisko, niz żeby miała trafić do lasu :( Zdj własnie zgrywam, dziękuję Ci bardzo Madziek za przesłanie go :calus:
:: FiGa :: Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 Zdjęcie nie jest takie kiepskie... Widać że to cudna sunia.... i tak podobna do mojej Figowej :( :(
:: FiGa :: Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 • Zobacz temat - 4-letnia Saba pod Opolem
kajkoowa Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 No, mordkę ma bardzo młodo wyglądającą. Dałabym jej z pół roku :loveu: Szkoda jej bardzo :(
Marta666 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Kolejna kopka :shake::shake::shake::shake: [quote name='Ania+Milva i Ulver']Do naszego schronu- Brodnica-woj. kujawsko-pomorskie , trafiła pół roczna sunia dalmatka. Jakiś nieudany prezent:angryy: Sunia jest ze sprawdzonego miejsca-oddana z domu, także moze od razu iśc do adopcji. Może macie jakis sprawdzony dom, który szuka młodziaka? Dalia W dzisiejszym nowym numerze Mojego Psa przedstawione są 4 psy w typie dalmatyńczyka. Może dzięki gazecie znajdą domek :multi:
Anusia&Saba Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 W dzisiejszym nowym numerze Mojego Psa przedstawione są 4 psy w typie dalmatyńczyka. Może dzięki gazecie znajdą domek :multi: Super :multi::multi: A które to kropki tam są?
Marta666 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Jest przedstawiony Eiko spod Wrocławia • Zobacz temat - Eiko - pies z trudnym charakterem, na DT u Ulv Jazzy z Warszawy-ma już dom!:cool3: • Zobacz temat - Jazzy Kobi spod Częstochowy-ma już dom!:cool3: http://www.dogomania.pl/forum/f85/dalmatynczyk-kobi-juz-bezpieczny-ma-dom-138754/ Perełka z Augustowa-nie znalazłam na jej temat nic w sieci. W gazecie napisali,że właścicielka oddała ją z powodu swojej ciąży:shake:
bea_m Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 A czyjeś telefony buły podane albo inny kontakt?
Marta666 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Do Eiko,Jazzy'ego i Kobiego ten sam numer telefonu 696 077 211 i do Kobiego dodatkowo mail [email protected] i nr 603 832 323. Perełka ma tylko mail [email protected] Mogę jutro wstawić skan jak chcecie...
:: FiGa :: Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 O Perełce nic nie wiemy :( Kurcze wysyp znów... :(
:: FiGa :: Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 Głównie o Perełkę chodzi, bo reszta jest od nas i właściwie w domach siedzi :) [dziś się sprawa z Eiko wyjaśni i być może w niedziele pojedziemy do nowego domku :loveu:]
Recommended Posts