Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ata napisał(a):
podobno w Szwajcarii mażna legalnie w knajpach pieski pałaszować, czy wie ktoś coś na ten temat????

Oczywiscie, kielbasa z psa( nie pamietam , ktora to rasa) to ich narodowy przysmak

Posted

Ale po co ta dyskusja? JEstem wegetarianką. Doskonale wiemy, że świnia ma inteligencję 2 letniego dziecka i wie, że idzie na śmierć,ale jakoś nikt nie oburza się, że w Polsce jedzą świnie, więć dajcie spokój. Co to ma wspólnego z adopcjami zagranicznymi?

Posted

iwop napisał(a):
Ale po co ta dyskusja? JEstem wegetarianką. Doskonale wiemy, że świnia ma inteligencję 2 letniego dziecka i wie, że idzie na śmierć,ale jakoś nikt nie oburza się, że w Polsce jedzą świnie, więć dajcie spokój. Co to ma wspólnego z adopcjami zagranicznymi?

Zgadzam sie.
Tez nie widze "wyzszosci" psa czy konia nad swinia, owca, krowa czy kura.

Posted

iwop napisał(a):

Z addopcjami nic, ot mala dygresja;)

Posted

iwop napisał(a):
Ale po co ta dyskusja? Co to ma wspólnego z adopcjami zagranicznymi?

Iwop, przeciez caly czas zastanawiamy sie co sie dzieje z tysiacami psow , ktore z Polski jada do Niemiec.
Moze czesc idzie dalej do Szwajcarii i jest przerabiana na kielbase ?

Ja osobiscie jeszcze nigdy o takim psim przysmaku nie slyszalam, ale sprawdze to.

Posted

1. Niemieckie schroniska nie są aż tak przepełnione
2. Niemieckie schroniska w większości wyglądają lepiej niż polskie hoteliki
3. Niemieckie schroniska mają swoje DT (np: dla szczeniaków)
4. Niemieckie schroniska wspólpracują z fundacjami niemieckimi, psy róznych ras (fundacja od dobermanów ogłasza dobermany z całego kraju, ze schronisk, szuka im domów, DT, DS)
5. Fundacje niemieckie w wiekszości współpracują ze sobą, ściśle, bez kłótni, wyzwisk, szukaniu brudu gdzie go nie ma.
6. Polskie schroniska nadają sie na najlepszy horror
7. Psy z Włoch, Hiszpanii, Grecji, Bułgarii, wielu innych krajów są najczęściej ratowane przed śmiercią, są w strasznych warunkach, także u swoich ludzi (polskie wsie, nie trzeba jechac do schronu aby zobaczyć zgroze)
8. Najczesciej to my Polacy prosimy ich o pomoc , wiec przyjezdzają, pomagaja, są...
często bez ich pomocy byłoby jeszcze bardziej tragicznie niż jest...To ja mam na mysli te legalne, działające dobrze.
Niestety te inne, nie robią tego głosno, robią po cihcu, ktoś przyjedzie, pojedzie i nikt nic nie wie, nawet wy...:( i to jest najsmutniejsze, że te dobre w tym momencie wrzuca się do tego wora. Przykre...

Posted

aisaK napisał(a):
1. Niemieckie schroniska nie są aż tak przepełnione

Czy TY znasz jezyk niemiecki ?
Pytam, bo nie wiem skad czerpiesz takie wiadomosci.
Jakie zrodla ?

I co ma znaczyc 'az tak' przepelnione ? Az tak to jest pojecie bardzo elastyczne.

Posted

[quote name='aisaK']1. Niemieckie schroniska nie są aż tak przepełnione
2. Niemieckie schroniska w większości wyglądają lepiej niż polskie hoteliki
4. Niemieckie schroniska wspólpracują z fundacjami niemieckimi, psy róznych ras (fundacja od dobermanów ogłasza dobermany z całego kraju, ze schronisk, szuka im domów, DT, DS)
5. Fundacje niemieckie w wiekszości współpracują ze sobą, ściśle, bez kłótni, wyzwisk, szukaniu brudu gdzie go nie ma.
6. Polskie schroniska nadają sie na najlepszy horror
7. Psy z Włoch, Hiszpanii, Grecji, Bułgarii, wielu innych krajów są najczęściej ratowane przed śmiercią, są w strasznych warunkach, także u swoich ludzi (polskie wsie, nie trzeba jechac do schronu aby zobaczyć zgroze)
8. Najczesciej to my Polacy prosimy ich o pomoc , wiec przyjezdzają, pomagaja, są...
często bez ich pomocy byłoby jeszcze bardziej tragicznie niż jest...To ja mam na mysli te legalne, działające dobrze.
Niestety te inne, nie robią tego głosno, robią po cihcu, ktoś przyjedzie, pojedzie i nikt nic nie wie, nawet wy...:( i to jest najsmutniejsze, że te dobre w tym momencie wrzuca się do tego wora. Przykre...

aisak napisz jeszcze pkt. 9 , 10, 11, ... i ile jeszcze chcesz w tym samym stylu, może gratyfikacja będzie większa - żenada !
Ciekawe co napiszesz jak wkrótce opublikuję oficjalne stanowisko paru małych fundacji z Niemiec i parę wypowiedzi urzędowych lekarzy wet. oraz innych lekarzy wet. zrzeszonych w TVT - Tierärztlichen Vereinigung für Tierschutz e. V.
Ad.5 Twoich rewelacji : powiem tylko tyle, że w wyniku przekazania tego pktu paru zainteresowanym, spadnie deszcz ich wypowiedzi na nasze forum. Dzięki Ci za to:diabloti:
Następny już odcinek wkrótce - totalny brak czasu.

Posted

aisaK napisał(a):

Na czym opierasz to twierdzenie ?
Prosze przytocz pare przykladow , chetnie sie dowiemy.
Wymien prosze kilka fundacji niemieckich wspolpracujacych ze soba bez klotni.

Posted

[quote name='emilia2280']http://canisdonumdei.ca.ohost.de:80/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=3&Itemid=82

tu podajesz pajuniu konto niemieckie, polskiej fundacji, dlaczego? Zbierasz tam pieniadze na kastracje i wszystko zwiazane z wywozem psow do Niemiec. Prosisz o pomoc Niemocow a tu piszczysz,ze masz takie wielkie koszty.

a tu oglaszasz polskie psy:
Donum Dei - Petra Tänzler aus Frankfurt

malo kasy bierzesz, powiadasz?
za szczeniola 285 euro!!!

Pierwszy link sie nie otwiera :shake:

Posted

Pies Wolny - cyt "aisak napisz jeszcze pkt. 9 , 10, 11, ... i ile jeszcze chcesz w tym samym stylu, może gratyfikacja będzie większa - żenada ! "

to ty jesteś żenujący:mad:

tak jak aisaK napisała, wrzucasz wszystkich do jednego wora........

wpadasz na dogo i zamęt robisz :cool1:
najpierw zacznij zwierzaki ratować.... nie zdziwiłabym się gdybyś okazał/a się stałym bywalcem dogo "niestety" zbanowanym :cool3:

jażeli masz cos konkretnego do pisania to poprostu pisz a nie rób z wątku serialu :roll:kryminalnego:evil_lol:

Posted

[quote name='Cudak']http://www.dogomania.pl/forum/f1170/pregowany-bokser-w-schronisku-144833/index13.html

Niekastrowany pies, bardzo w typie rasy, jedzie do niesprawdzonego domku w Niemczech. Po prostu sielanka.

Cudak, dziekuje !
Polecam przede wszystkim przeczytanie ostatniej strony watku, na pytanie dokad pies jedzie sventata udziela takiej odpowiedzi :

Nie wiem do jakiej rodziny ponieważ fundacja zastrzega sobie takie prawo. Rodzina może nie życzyć sobie odwiedzin i problemów- ja sie wcale nie dziwie.....
A czemu służą twoje pytania? Nie rozumiem, masz wątpliwości co do mojego postępowania?
http://www.dogomania.pl/forum/12990585-post139.html

Chodzi o fundacje pani A. Draabe.

Posted

[quote name='ata']

tak jak aisaK napisała, wrzucasz wszystkich do jednego wora........

wpadasz na dogo i zamęt robisz :cool1:
najpierw zacznij zwierzaki ratować.... nie zdziwiłabym się gdybyś okazał/a się stałym bywalcem dogo "niestety" zbanowanym :cool3:

jażeli masz cos konkretnego do pisania to poprostu pisz a nie rób z wątku serialu :roll:kryminalnego:evil_lol:
Dlaczego tak uważasz? To bardzo ciekawe spostrzeżenie....Mnie osobiście posty Wolnego Psa dały wiele do myślenia, bo dostarczyły konkretnej wiedzy, której z innych żródeł wydusić nie umiałam...

Przypuszczam też, że Wolny Pies uratował więcej zwierzaków niz niejeden tu piszący często acz bezproduktywnie. A że nie pisze stale? No cóż - sam wspominał o totalnym braku czasu. W końcu te kontakty z niemieckimi wetami i fundacjami też ten czas zabierają..
Ja tam sobie cierpliwie poczekam.

Posted

Można się dowiedzieć od Pianki,bo p.Draabe bierze psy z Rudy Śląskiej!
Ja sądzę,że może ktoś ją wyadoptował,bo sunia o ile się nie mylę była pokazywana w TV! P.Draabe właśnie z tego powodu "kocha" psy tzw.medialne! Wtedy pokazuje się z nimi w programie,wzrusza widzów niemieckich krzywdą psa i w ten sposób jest efekt 2w1;)
P.Draabe powiększa fundusze swojej org. Canis Gratia /bo datki po programie pewnie płyną!/,a na psa jest pewnie kilku chętnych!
Wiem,że a propos psa medialnego,była cała wymiana zdań z nią- chciała "medialnego" Cygana z "Kundelka" w Rzeszowie i obiecała dodatkowo wziąć jeszcze inne psy.
Cyganka nie dostała,to na te inne się wypięła i obraziła się:evil_lol:
Wiem też,że bardzo chciała ślepą sunię /adoptowała ją jednak Mysza1/,która była u Oktawii ,miała też wziąć Jacusia - nie dostała suni,to i Jacuś nie pojechał:-(
P.Draabe to Polka,która mieszka w Niemczech! Czytałam jej życiorys,opowiadany jako wywiad w prasie. To stosunkowo młoda osoba jest;) Sądząc po nazwisku,myślałam,że to starsza Niemka jest:evil_lol:

Posted

epe - a te medialne zwierzaki to niby skad się biorą .... sami dogomaniacy robią im alegro i zbierają na nie kasę......

mnie przerażają polskie adopcje i ucieczki psów z nowych domków w wiekszosci spowodowane bezmyślnościa człowieka:roll:

nawet jeżeli Pies Wolny przytoczy tutaj zdanie jakiegoś niemieckiego weta, to o czym to ma świadczyć???

przecież wszedzie są ludzie i ludziska, na pisze po raz ostatni, nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora, bo za chwile moze okazac sie, że ktoś równiez Wam doczepi łatke, że pomagacie zwierzetom np. dla zysku:shake::shake::shake: