Jump to content
Dogomania

Sochaczew - Kulka/Zaza -uratowana przez EMIR - ODESZŁA za TM

Recommended Posts

• Replies 849
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dla Kuleczki Swiat sie zaciął w dniu gdy straciła wszystko - najpierw dom, póżniej dzieci, musi wyjść ze schroniska aby przekonać się że jeszcze świat sie kręci.

Posted

Kuleczka ze swym puchatym futerkiem nasiaknietym schroniskowym brudem, czeka na czas kiedy ktos kochający wyczyści jej kudełki, wypucuje, wyczesze i pozwoli ułożyć sie na podusi.

Posted

[LEFT]Domek jest niezdecydowany narazie. Są wątpliwości co do tego czy osoba starsza w miare konieczności ją podniesie i wniesie na 1 piętro. Poza tym ona nie wygląda na 3,5 roku,tylko na 8-10 ogólnie to nie przeszkadza aż tak bardzo tylko nie chcieliby się z psinką za szybko rozstawać.
To to jeszcze jest do przejścia ale najgorszym problemem jest to że Kuleczka całe życie lub większość spędziła w schronisku i ,że nie będzie umiała się załatwiać "normalnie" czyli na spacerach i że będzie coś niszczyła. Ja nie mogą dać żadnych gwarancji ,że tak nie będzie wiec ciężko mi "domek" przekonywać.
Narazie trwają dyskusje,nic nie gwarantuję.
[/LEFT]

Posted

Cioteczko. Moja sunia po schronie załatwiała sie w domu przez 2 tygodnie.Nic mi nie zniszczyła. Z tym załatwianiem nie wyglądało to tak,że ona non stop tak robiła. Tylko raczej miała wpadki.
Poczatki są zawsze najgorsze, ale jakiego by pani nie wzięła psiaka to tak czy siak zaznaczy w domu swój teren.

Posted

[LEFT]Ja to wiem, ale ja to ja. Choć znam przypadek nie jeden ,że pies się nie nauczył nigdy i niestety miał mieszkać w domu a zamieszkał w kojcu bo sikał po meblach i po kilku miesiącach. To są starsze osoby,nie chcą ryzykować "kłopotu na starość". Co innego wyjść z psem bo i tak to robią,czy iść do weterynarza a co innego sprzątać non stop po nim. Jestem to w stanie zrozumieć. Narazie dyskusja trwa.
[/LEFT]

Posted

Pewnie, nie można psiny wciskać na siłę, juz raz nieprzemyślana decyzja zaważyła o jej obecnej sytuacji. Była (jest) długo w schronisku i może minąć kilka dni nim zapamięta gdzie wolno się załatwiać. Trzeba przemyślanej decyzji. :loveu:
Tymczasem do góry piesku.

Posted

Nawet nocą szukamy domu dla Kuleczki

[IMG]http://img229.imageshack.us/img229/116/p1090738jpgxxx3dh2.jpg[/IMG]

(czy ten pies wygląda na 8-10 lat? Toż to przykład młodości - troszkę bez werwy ale... )

Posted

[quote name='truskawa144'][LEFT] Poza tym ona nie wygląda na 3,5 roku,tylko na 8-10
[/LEFT]
[/quote]

Daję sobie obciąć obydwie ręce i nogi, że Kulka nie ma więcej niż 4 lata.
Każdy z pracowników opowiadał tą samą historię Kulki co Luka....zresztą wszystko jest wpisane w jej dokumenty.......oczywiście także nie namawiam, bo nic na siłę.....ale co prawda to prawda, że Kulka naprawdę nie jest stara.....być może wszystkich może zmylić jej wygląd (otyłość)....ale to nie znaczy od razu, że pies stary :shake:

Posted

[LEFT]Tylko,że ja nie jestem w stanie przetłumaczyć tego ,że nie jest to stary pies,że nie ma 8-10 lat. Po pierwsze nie widziałam jej na żywo,nie widział jej wet w mojej obecności,nie widziałam jej papierów wiec nie mogę kogoś zapewnić,że ona na 100% na tyle lat.Sama tego nie wiem wiec nie będę hipokrytką. Moim zdaniem ona wygląda na jakieś 6-7,i to nie chodzi o otyłość tylko o pyszczek,tylko że dla mnie nie ma znaczenia ile ona ma lat. Staram się namawiać ale na spokojnie. Poza tym nadal jestem chora,dziś straciłam zupełnie głos i to mi troche ogranicza pole manewru.
[/LEFT]

Posted

[quote name='truskawa144'][LEFT]Tylko,że ja nie jestem w stanie przetłumaczyć tego ,że nie jest to stary pies,że nie ma 8-10 lat. Po pierwsze nie widziałam jej na żywo,nie widział jej wet w mojej obecności,nie widziałam jej papierów wiec nie mogę kogoś zapewnić,że ona na 100% na tyle lat.Sama tego nie wiem wiec nie będę hipokrytką. Moim zdaniem ona wygląda na jakieś 6-7,i to nie chodzi o otyłość tylko o pyszczek,tylko że dla mnie nie ma znaczenia ile ona ma lat. Staram się namawiać ale na spokojnie. Poza tym nadal jestem chora,dziś straciłam zupełnie głos i to mi troche ogranicza pole manewru.[/LEFT]

[/quote]

hej :)

Ona jest bardzo podobna do mojej suni.Każdy daje jej 7-9 lat,a ma dopiero 4-5.Mają pyszczek i oczka identyczne i jeszcze...wage :razz:Moja sunia też ma siwy pyszczek.

Gdybym tylko mogła,to wzięłabym ją od razu,ale mam już 2 psiaki...
Chciałabym Wam pomóc ją ogłaszać,ale musze wiedzieć, czy ma już jakieś ogłoszenia?

Posted

[quote name='truskawa144'][LEFT]Domek jest niezdecydowany narazie. Są wątpliwości co do tego czy osoba starsza w miare konieczności ją podniesie i wniesie na 1 piętro. Poza tym ona nie wygląda na 3,5 roku,tylko na 8-10 ogólnie to nie przeszkadza aż tak bardzo tylko nie chcieliby się z psinką za szybko rozstawać.

To to jeszcze jest do przejścia ale najgorszym problemem jest to że Kuleczka całe życie lub większość spędziła w schronisku i ,że nie będzie umiała się załatwiać "normalnie" czyli na spacerach i że będzie coś niszczyła. Ja nie mogą dać żadnych gwarancji ,że tak nie będzie wiec ciężko mi "domek" przekonywać.
Narazie trwają dyskusje,nic nie gwarantuję.[/LEFT]
[/quote]

Nie namawiaj na siłę kogoś,kto ma takie wątpliwości.Jeśli już teraz pojawiają się,to pewnym jest że zrezygnują z niej,gdy będzie sie załatwiała w domu, nawet na początku w stresie.

Wszystkiego można nauczyć,ale potrzeba wielu zabiegów,by to zrobić.Zaproponuj im innego, takiego który na pewno będzie sie załatwiał w domu.