Jump to content
Dogomania

Sochaczew - Kulka/Zaza -uratowana przez EMIR - ODESZŁA za TM

Recommended Posts

Posted

Kasuje moje posty bo to wątek Kuleczki a jej juz tu nie ma...
Uważam, że została dostateczna ilość cytatów - fakt wyrwanych z kontekstu ale i tak mniej więcej wiadomo o co chodzi.
Kuleczko trzymaj się...

• Replies 849
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Peter Beny']Dzwoniłem do Emira :shake: Sunia podobno ma dom :mad: Ciekawe :shake:[/QUOTE]
Jaka expresowa akcja, a w schronie siedziala juz ponad 2,5 roku i nikt sie nia nie interesowal, emir tez nie! Ma juz domek, a byla podobno taka chora!?? Sprawa bardzo dziwna, ze w polsce sie tak szybko domki znajduja!!!??? To chyba te pieniadze na Emir juz niepotrzebne, skoro ma domek?? Klamstwo goni klamstwo! Umowcie sie lepiej z emirem co chcecie opowiadac! Bo tu nic nie ma skladu ani ladu.

Posted

[quote name='Maupa4']
[B][COLOR=green]Ponieważ Kulka ma już zapewnioną bardzo dobrą opiekę proszę o powstrzymanie się od wszelkich złośliwych komentarzy i wzajemnych oskarżeń. [/COLOR][/B][/quote]

[B][COLOR=green]Czy mnie jest tak ciężko zrozumieć ?[/COLOR][/B]

[B][COLOR=green]Przypominam o Regulaminie Forum.[/COLOR][/B]

Posted

Na jakie konto wpłacać pieniążki dla Kuleczki?

Mój pies miał niewydolność krążeniowo-oddechową :( niesttey nie ma go już ze mną po 3 miesiącach walczenia o życie,codziennych dojazdach do kliniki.Ona młoda jeszcze,da sobie radę.Wierze w to.

Posted

[quote name='Maupa4'][B][COLOR=green]Czy mnie jest tak ciężko zrozumieć ?[/COLOR][/B]

[B][COLOR=green]Przypominam o Regulaminie Forum.[/COLOR][/B][/quote]

Jestem za .

Posted

i tak czy inaczej zostana przed swietami jeszcze przekazane
DARY DOBRYCH NIEMIECKICH SERC czytaj: folie ocieplajace, kocyki, dywaniki
cieple welniane podsciolki, itp.itd.

Przy okazji odwiedzimy Kulke w Emirze i obgadamy finansowa pomoc dla niej osobiscie

Malgos Pigula

Posted

Na chwilę pozwoliłam sobie na małe zwleczenie sie z łoża.
Czytam i czytam i dochodze do jednego. Co by nie było napisane na tym wątku, jakiekolwiek przykre słowa jedno jest pewne - warto zaglądac do bud.
Kochani Kulka do dziś siedziałaby w budzie i świat nie wiedziałby, że tam jest. Pewnego dnia smórd padliny kazałby sprawdzic co tam leży.
Kulkę zobaczyłam pierwszy raz na stronie Azorka jako psa w potrzebie. Gdy pojechałam do schroniska chciałam ją zobaczyć, troche nie bardzo wiedziano o którego psa chodzi. W końcu sie dogadałam. I tak zaczęła się moja znajomość z Kuleczką. Nikt Kulki przez tyle lat nie adoptował bo jej nie widział, nigdy nie opuszczała budy gdy ktoś podchodził do boksu. Dzis Kulka ma szansę na zdrowie i dom.

Kochani, zaglądajcie do bud, takich psów jest więcej (choćby Misa ze żle zrośniętą łapką). Czekają na naszą pomoc.

Posted

[quote name='przyjaciel']Eurydyka odowiedz mi na jedno pytanie, dlaczego organizacja polska moze wziac kulke na tymczas a niemiecka nie? W obu przypadkach chodzilo o to samo, wziac psiaka, zbadac, w razie koniecznosci wyleczyc a potem znalezc nowy staly domek. Ale przeciez ty sie tak upieralas, ze kulke dasz tylko do domku stalego, no bo przeciez ona zdrowa i tylko do takiego sie nadaje???!!![/QUOTE]

Odpowiedz jest prosta - dlatego ze "organizacja polska" jest organizacja w Polsce, gdzie jest kontrola, gdzie sa wolontariusze, gdzie kazdy z Was moze w kazdej chwili pojechac i na wlasne oczy zobaczyc Kulke.
Gdzie informacje o stanie zdrowia kazdego psa sa umieszczane natychmiast na stronie. Gdzie w kazdej chwili mozna zadzwonic.
Wystarczy argumentow?
Zaczynam podejrzewac ze ta niemiecka organizacja ma jakies uboczne mysli - czemu uparla sie akurat na stara zatyta suke?

Posted

Eee chyba nie wszyscy z wątku Tigerka zniknęli. Jeśli nie piszą postów to jeszcze nie znaczy że ich nie ma.

Z tego co zrozumiałam Kuleczka ma dom, który jej fundacja Emir znalazła. Psina jest chora i wymaga leczenia. A Małgoś, która chciała jej pomóc nadal tę pomoc ofiaruje. Jeśli tak to cudnie. Tyle zamieszania ale jednak się udało.

Rozumiem, że teraz tutaj pojawią się tylko relacje z nowego domu i informacje o postępach w jej leczeniu.

Czy fundacja z zachowaniem oczywiście tajemnicy co do danych osobowych może napisać co to za domek? Są tam inne psy? Jak Kulka się tam adoptuje?
Kulka jest chyba poważnie chora z tego co napisano - więc czy jej nowi państwo mają doświadczenie z takimi psiakami?

pozdrawiam i trzymam kciuki za dobry dom Kuleczki

Posted

[quote name='Peter Beny']Dzwoniłem do Emira :shake: Sunia podobno ma dom :mad: Ciekawe :shake:[/QUOTE]

Peter, czy Emir powiedziala "Kulka ma dom" czy tez moze "Kulka jest w domu"?
Bo to ogromna roznica...

Nie wiem czy wiesz ze Emir ma ponad 20 psow w domu, biegajacych luzem.

Kulka jest u Emir, po rozmowie z Eurydyka wczoraj zawiadomilam Emir - po 5 minutach mialam odpowiedz ze Emir ja bierze, po 3 godzinach sunia byla w Zabiej Woli.

Teraz OGROMNA PROSBA - najlepsza forma pomocy finansowej bedzie adopcja wirtualna Kulki - jest to 30 zl miesiecznie, mozna ja w kazdej chwili przerwac, im wiecej osob zaadoptuje ja wirtualnie tym wiecej psow Emir bedzie mogla uratowac.

Na stronie

[url]http://fundacja-emir.org[/url]

sa informacje zarowno o wszystkich zwierzetach u Emir jak i o adopcjach wirtualnych - kazda osoba adoptujaca dostaje swoje "okienko" razem z psem ktorego adoptuje.

Wejdzcie na Kalendarz Adwentowy (na pierwszej stronie) - kazde "okienko" to jeden pies wyadoptowany w tym roku - zdjecie "przed" i "po", w wiekszosci sa to psy wyrwane smierci.....

Jesli ktos z Was znajdzie dom dla Kulki, to bedzie super - celem Emir nie jest przetrzymywanie suni, a danie jej szans na normalne zycie.

Emir robi wspaniala robote - pomozcie jej, zeby nastepnym razem tez mozna bylo do niej zadzwonic z prosba o ratunek (jej poprzedni "wyczyn" przed Kulka to nocna interwencja pare dni temu - jakis s-syn zwiazal psa i rzucil go na droge, w dodatku pies byl postrzelony - wszystkie te informacje pojawiaja sie w Aktualnosciach)

Jeszcze jedna prosba - wszystkie osoby majace pretensje do Eurydyki - Eurydyka jest najlepsza, najbardziej prezna wolontariuszka z Sochaczewa ktora znam (nie znam "nowych" wiec nie chce nikogo obrazic) - to ona pomogla mi w adopcji 5 suniek ktore wzielam do Szwecji - nikt inny sie nie ruszyl....

Nigdy nie slyszalam zeby kogos oszukiwala, zeby mowila nieprawde o jakims psie - kazda wolna chwile poswieca na ratowanie zwierzat, choc o tym nie mowi. Pare razy do niej dzwonilam - zawsze miala jakies kociaki w domu na tymczasie, ktorym znajdowala domy.....

Posted

[quote name='przyjaciel']Jaka expresowa akcja, a w schronie siedziala juz ponad 2,5 roku i nikt sie nia nie interesowal, emir tez nie! Ma juz domek, a byla podobno taka chora!?? Sprawa bardzo dziwna, ze w polsce sie tak szybko domki znajduja!!!??? To chyba te pieniadze na Emir juz niepotrzebne, skoro ma domek?? Klamstwo goni klamstwo! Umowcie sie lepiej z emirem co chcecie opowiadac! Bo tu nic nie ma skladu ani ladu.[/QUOTE]

Mysle ze po moim wyjasnieniu mozesz swoj post skasowac, bo tylko zasmieca.
Suka jest u Emir, w przyszly tygodniu beda zdjecia.

Suka jest stara, zatuczona, ma dredy i problemy ze wzrokiem - tyle mozna zobaczyc samemu, reszte oceni weterynarz schroniskowy (ktory w przeciwienstwie do schroniskowego weterynarza z Sochaczewa jest bardzo dobrym lekarzem).

Reszta na Aktualnosciach u Emir.

Posted

[quote name='rita60']Witaj [B]osiolku[/B]:lol:a ja mam pytanie zasadnicze,co z Kulka ?[/quote]

Dziwi mnie ,ze jesli ktos jest mocno zainteresowany stanem zdrowia Kulki , nie jest w stanie zadzwonic do EMIR ,a oczekuje relacji od kogos ze Szwecji .
Mam tez pytanie do Ciebie: gdzie jest mozliwe w tym tempie doklad´ne zdiagnozowanie schorzen??Moze cierpliwosci troche??A jak cierpliwosci brak ,to zostaje telefon .

Posted

[quote name='Osiolek']Odpowiedz jest prosta - dlatego ze "organizacja polska" jest organizacja w Polsce, gdzie jest kontrola, gdzie sa wolontariusze, gdzie kazdy z Was moze w kazdej chwili pojechac i na wlasne oczy zobaczyc Kulke.
Gdzie informacje o stanie zdrowia kazdego psa sa umieszczane natychmiast na stronie. Gdzie w kazdej chwili mozna zadzwonic.
Wystarczy argumentow?
Zaczynam podejrzewac ze ta niemiecka organizacja ma jakies uboczne mysli - czemu uparla sie akurat na stara zatyta suke?[/QUOTE]
Organizacji nie znam, i pytam zupelnie ogolnie. A skad te watpliwosci, jesli nie znasz organizacji? O to samo mozna by posadzic kazda inna polska organizacje. Organizacja nie uparla sie na zadna stara suke, tylko chciala pomoc w wypadku wydajacym sie beznadziejnym, bo suka nie siedzi w schronie od wczoraj i do tej pory nie udalo sie jej nikomu udzielic pomocy. Po prostu Malgos zal sie jej zroblilo i poruszyla niebo i ziemie, zeby jej pomoc. Niestety nie wiedziala, ze niektorzy nie zycza sobie pomocy. A zeby dac pieniazki to sa wszyscy dobrzy, nawet Niemcy!!! Organizacja niemiecka ma swoja strone internetowa, ma rowniez telefon. Z pewnoscia znajda sie polacy, ktorzy znaja niemiecki. A Malgos zobowiazala sie jako wolontariuszka dogladac dobra kulki. Organizacje niemieckie i niemieckie schroniska robia zawsze kontrole przed i poadopcyjne i sprawdzaja dokladnie przyszle domki.Wiec nadal nie przekonal mnie ten argument i nie widze roznicy. Mysle, ze tu chodzi poprostu o antypatie narodowa i nic innego.

Posted

[quote name='rita60']Witaj [B]osiolku[/B]:lol:a ja mam pytanie zasadnicze,co z Kulka ?[/QUOTE]

Witaj Rito :-)
Z Kulka napewno nie gorzej niz bylo.
Jest pod opieka Emir, nic naglego sie nie dzieje, jak znam zycie Emir doprowadzi do porzadku najpierw jej dredy, bo ponoc sa koszmarne....

Obiecuje wstawic newsy na strone jak tylko sie czegos dowiem, zaraz sprobuje sie polaczyc z Emir.

Niufek - czy Szwecja Cie jakos kluje w oczy?
Pamietasz potop? Pusc to....

Mysle ze ciagle telefony przeszkadzaja Emir - ona ma "do obrobienia" 120 psow, z czego czesc chorych.....

Postaram sie jeszcze dzis wstawic jakas wiadomosc od Emir na strone aktualnosci.

:-)

Posted

[quote name='przyjaciel'] Mysle, ze tu chodzi poprostu o antypatie narodowa i nic innego.[/QUOTE]

Glupszego argumentu dawno nie slyszalam......

Widac sam myslisz pod tym katem, skoro wogole wpadl Ci taki pomysl do glowy....

Emir byla szybsza, starczy?

Posted

Zaczynam podejrzewac ze ta niemiecka organizacja ma jakies uboczne mysli - czemu uparla sie akurat na stara zatyta suke?[/quote]

A ja mysle, ze to nie organizacja, tylko urazone ambicje tych ktorzy lubia pomagac " recami innych".
Kazda uczciwie dzalajaca organizacja odpuszcza sobie tam gdzie pomoc juz przyszla.
Kolejka nastepnych nieszczesnikow jest zbyt dluga aby tracic czas na puste dyskusje.

Zycze owocnych dzialan DALSZYCH!!!

Posted

[quote name='Osiolek']Glupszego argumentu dawno nie slyszalam......

Widac sam myslisz pod tym katem, skoro wogole wpadl Ci taki pomysl do glowy....

Emir byla szybsza, starczy?[/QUOTE]
Twoj argument jest bardzo glupi i nieprawdziwy. Pierwsza byla Malgos, bo miala juz wszystko zalatwione. A wy nie wiedzieliscie jak wybrnac z tej sytuacji i zadzwoniliscie nagle do emir! A na moj nie masz zadnej sensownej odpowiedzi, tylko taki bzdurny komentarz. Moj argument nie jest oparty na moim mysleniu i mi czegos takiego nie podkladaj jesli mnie nie znasz, lecz z doswiadczenia na dogo sie juz w bardzo krotkim czasie o tym przekonalam. Ale ta dyskusja nie doprowadzi do niczego, wiec sie wylaczam. Mam tylko nadzieje, ze kulka na tym nie ucierpi. Szkoda, ze takie myslenie zagrodzilo juz duzo innych psiakom szanse na szczesliwa przyszlosc.

Posted

[quote name='przyjaciel']Pierwsza byla Malgos[/QUOTE]

Tu Cie boli - "Mamo, ja bylem pierwszy" ;-)

[quote name='przyjaciel']Moj argument nie jest oparty na moim mysleniu i mi czegos takiego nie podkladaj jesli mnie nie znasz[/QUOTE]

Podrzuc ten tekst Mlynarskiemu, zrobi z tego piewszorzedna piosenke ;-)

[quote name='przyjaciel']wiec sie wylaczam.[/QUOTE]

Jak dotad to byla jedyna Twoja sensowna wypowiedz.

Posted

[quote name='Tundra']Kazda uczciwie dzalajaca organizacja odpuszcza sobie tam gdzie pomoc juz przyszla.
Kolejka nastepnych nieszczesnikow jest zbyt dluga aby tracic czas na puste dyskusje.

Zycze owocnych dzialan DALSZYCH!!![/QUOTE]

Tundra, dobrze piszesz :-)

Wzajemnie :-)

Posted

[quote name='niufek']Dziwi mnie ,ze jesli ktos jest mocno zainteresowany stanem zdrowia Kulki , nie jest w stanie zadzwonic do EMIR ,a oczekuje relacji od kogos ze Szwecji .
Mam tez pytanie do Ciebie: gdzie jest mozliwe w tym tempie doklad´ne zdiagnozowanie schorzen??Moze cierpliwosci troche??A jak cierpliwosci brak ,to zostaje telefon .[/quote]
Ja nie oczekiwałam relacji o stanie zdrowia Kulki od osiolka,po prostu przywitałam sie z nia,bo długo sie nie widziałysmy:roll:cierpliwosci mnie nie brakuje i nie wiem po co sie czepiasz,juz wystarczy tych przepychanek na tym watku:angryy: