Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tego malucha najprawdopodobniej ktoś po prostu wyrzucił w lesie. Zobaczyłam go, gdy próbował znaleźć coś do jedzenia w workach ze śmieciami, które nasi kulturalni rodacy wywożą z działek i umieszczają nieopodal dróg. Ale ponieważ nasi kulturalni rodacy zazwyczaj nie wkładają do tych worków karmy dla szczeniąt, maluch był potwornie wygłodzony. Na puszeczkę z karmą rzucił się jak lew, choć cały się trząsł ze strachu. Z początku myślałam, że ma coś z kręgosłupikim. Nie wstawał, nie siadał, tylko czołgał się brzuszkiem po ziemi. Jak się potem okazało - tak bardzo był przerażony...
Kiedy włożyłam go do samocodu, nawet się nie poruszył. Tylko dalej trząsł się ze strachu. Kosteczki pod cienkim futerkiem dzwoniły, a stada pcheł ucztowały, mlaskając głośno.

Gdy tylko porządnie się najadł, nieśmiało poprosił o przytulenie. Okazało się, że jest strasznie, niezwykle wręcz spragniony czułości. Głaskać, głaskać, głaskać.

Filip ma ok. 3-4 miesiące. Jest zdrowy i bardzo grzeczny. No i jest chłopakiem ;) Będzie średnim pieskiem.

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lika, dzięki! Do mnie podawaj kontakt. Napisz - jak będziesz miała miejsce – że jest bardzo, bardzo grzeczny. Podróżował ze mną oraz z Rudolfem i Ściemą prawie 2 godziny. Siedział grzecznie na przednim siedzeniu i ani drgnął. Tylko łebek opierał mi na ręku i cały czas patrzył w oczy, aż z wrażenia... zasnął.
Z kotami się zaprzyjaźnił: delikatnie powąchał i pomerdał ogonkiem.

Posted

Troszku dysproporcja wzrostowa jest. Ściema około 8 razy większa. Filip jest wzrostu, wielkości oraz wagi dorodnego kota. Chudziutki, kosteczki wystają...
Zamieszkał chwilowo w Otrębusach, ale bieegiem trzeba dom zanleźć, bo on w ciągu pół godziny do mnie się zdąrzył przyzwyczaić. Strach pomyśleć, co będzie po kilku dniacch, jak panią Grażynkę uzna za mamusię.

Filipek jest w hotelu w Otrębusach

(Nie mogłam go wziąć, bo mnie 14 godzin dziennie w domu nie ma. Jak by się miał nauczyć sam dobrych manier i w ogóle... No i bałam się, że jednak moje towarzystwo go zje)

Posted

Allegro wieczorem machniemy. :-)
Bystrzak jest z chłopaka, nie?
Znalazłam go w lesie koło Broku (10 km. od Ostrowi), przerażony w krzaczorach siedział, próbował coś znaleźć do jedzenia w śmieciach.

Okoliczni mieszkańcy mówili, że wcześniej się już kręcił w okolicy, ale go miejscowe psy przeganiały :-( Ktoś go na 100 proceent do lasu wywiózł (pewno się suka oszczeniła i trzeba było coś zrobić, jak oddchowała, to wywieźli, stara polska metoda)

Posted

Lika, Magdarynka, wielkie dzięki. :loveu:
(Lika, żeś się narobiła, ja bym nie dała rady tylu ogłoszeń porobić, w domu internet mi praktycznie nie działa, a w pracy ten cholerny mak. Mam tylko jedną prośbę: Czy można zmienić adres internetowy? Kiedyś do kontaktów podałyśmy [email protected] a my przecież mamy domenę org, więc prawidłowy adres jest [email protected] To nasz błąd był, sorki :oops:)

Według relacji Grażynki maluch jest bardzo grzeczny, robi wszystko, żeby być blisko człowieka, położyć się koło nóg, dostać gałska... A jak się już bardzo, bardzo stęskni za pieszczotami to łapką zaczepia - "pogłaszcz mnie".
Normalnie sama słodycz. Dziś go odwiedzę, zawiozę karmę i prezent z okazji dnia zwierzaka.