Fela Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Tego malucha najprawdopodobniej ktoś po prostu wyrzucił w lesie. Zobaczyłam go, gdy próbował znaleźć coś do jedzenia w workach ze śmieciami, które nasi kulturalni rodacy wywożą z działek i umieszczają nieopodal dróg. Ale ponieważ nasi kulturalni rodacy zazwyczaj nie wkładają do tych worków karmy dla szczeniąt, maluch był potwornie wygłodzony. Na puszeczkę z karmą rzucił się jak lew, choć cały się trząsł ze strachu. Z początku myślałam, że ma coś z kręgosłupikim. Nie wstawał, nie siadał, tylko czołgał się brzuszkiem po ziemi. Jak się potem okazało - tak bardzo był przerażony... Kiedy włożyłam go do samocodu, nawet się nie poruszył. Tylko dalej trząsł się ze strachu. Kosteczki pod cienkim futerkiem dzwoniły, a stada pcheł ucztowały, mlaskając głośno. Gdy tylko porządnie się najadł, nieśmiało poprosił o przytulenie. Okazało się, że jest strasznie, niezwykle wręcz spragniony czułości. Głaskać, głaskać, głaskać. Filip ma ok. 3-4 miesiące. Jest zdrowy i bardzo grzeczny. No i jest chłopakiem ;) Będzie średnim pieskiem. Quote
lika Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 I do tego jest przepiekny i ma baaaardzo dużo osobistego uroku. Quote
agusiazet Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Jest prześliczny, ogłaszałaś go gdzieś? Quote
lika Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Zaraz zabieram się do ogłoszeń, więc i jemu mogę ich trochę zrobić. Do kogo kontakt podawać? Quote
fizia Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Matko...taki maluszek i już wie co to strach... Prześliczny jest!!! Quote
Fela Posted October 3, 2007 Author Posted October 3, 2007 Lika, dzięki! Do mnie podawaj kontakt. Napisz - jak będziesz miała miejsce – że jest bardzo, bardzo grzeczny. Podróżował ze mną oraz z Rudolfem i Ściemą prawie 2 godziny. Siedział grzecznie na przednim siedzeniu i ani drgnął. Tylko łebek opierał mi na ręku i cały czas patrzył w oczy, aż z wrażenia... zasnął. Z kotami się zaprzyjaźnił: delikatnie powąchał i pomerdał ogonkiem. Quote
Wilejkaros Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Felcia, a gdzie to małe cudo? Może On się będzie ładniej bawił z Sieną niż ten ciumciok Rudolf? Hehehehe Quote
halbina Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Będzie rozchwytywany na allegro, tylko wystawić pięknisia na aukcji! Quote
Owieczka Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Citka , skąd Ty takie cudo wytrzasnęlaś :crazyeye: Jest sliczny powinien szybko znaleźć dom ... Quote
Fela Posted October 3, 2007 Author Posted October 3, 2007 Troszku dysproporcja wzrostowa jest. Ściema około 8 razy większa. Filip jest wzrostu, wielkości oraz wagi dorodnego kota. Chudziutki, kosteczki wystają... Zamieszkał chwilowo w Otrębusach, ale bieegiem trzeba dom zanleźć, bo on w ciągu pół godziny do mnie się zdąrzył przyzwyczaić. Strach pomyśleć, co będzie po kilku dniacch, jak panią Grażynkę uzna za mamusię. Filipek jest w hotelu w Otrębusach (Nie mogłam go wziąć, bo mnie 14 godzin dziennie w domu nie ma. Jak by się miał nauczyć sam dobrych manier i w ogóle... No i bałam się, że jednak moje towarzystwo go zje) Quote
Fela Posted October 3, 2007 Author Posted October 3, 2007 Allegro wieczorem machniemy. :-) Bystrzak jest z chłopaka, nie? Znalazłam go w lesie koło Broku (10 km. od Ostrowi), przerażony w krzaczorach siedział, próbował coś znaleźć do jedzenia w śmieciach. Okoliczni mieszkańcy mówili, że wcześniej się już kręcił w okolicy, ale go miejscowe psy przeganiały :-( Ktoś go na 100 proceent do lasu wywiózł (pewno się suka oszczeniła i trzeba było coś zrobić, jak oddchowała, to wywieźli, stara polska metoda) Quote
lika Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Na początek: [FONT=Verdana]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/680170_cudowny_szczeniaczek_wyrzucony_w_lesie.html[/FONT] [FONT=Verdana]http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=17755[/FONT] [FONT=Verdana]http://www.eoferty.com.pl/id51452.html[/FONT] Quote
lika Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Następne: [FONT=Verdana]http://www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta/psy/wielorasowe/showAdvert953511.html[/FONT] [FONT=Verdana]http://www.bewet.pl/ads.php[/FONT] Quote
Magdarynka Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Filipek na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=252378215 Potem wrzucę go jeszcze na www.niczyje.org Quote
Edi100 Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Matko jaki słodki! Życzę mu najcudowniejszego domu na świecie! brok-byłam tam jako dziecko. To rejony rodzinne mojej babci:( Quote
Igusia Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Filipek cudny jest cioteczka Fela to zawsze jakies slicznosci wypatrzy:p Quote
Fela Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 Lika, Magdarynka, wielkie dzięki. :loveu: (Lika, żeś się narobiła, ja bym nie dała rady tylu ogłoszeń porobić, w domu internet mi praktycznie nie działa, a w pracy ten cholerny mak. Mam tylko jedną prośbę: Czy można zmienić adres internetowy? Kiedyś do kontaktów podałyśmy [email protected] a my przecież mamy domenę org, więc prawidłowy adres jest [email protected] To nasz błąd był, sorki :oops:) Według relacji Grażynki maluch jest bardzo grzeczny, robi wszystko, żeby być blisko człowieka, położyć się koło nóg, dostać gałska... A jak się już bardzo, bardzo stęskni za pieszczotami to łapką zaczepia - "pogłaszcz mnie". Normalnie sama słodycz. Dziś go odwiedzę, zawiozę karmę i prezent z okazji dnia zwierzaka. Quote
esperanza Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 To może zrobisz przy okazji zdjęcia Dodusiowi, na którego wątku od miesiąca nie ma nowych fotek? Długo już siedzi w hoteliku :roll: Quote
Fela Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 Taki właśnie mam zamiar. I Gąbce, która chyba nie w ogóle aktualnych zdjęć. I nie wiem, czy jest ogłaszana. Quote
esperanza Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Kilka osób pewnie nawet o Gąbce nie wie. Suczka nie ma wątku i ogłaszana chyba nie była. Quote
lika Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Ze wstydem przyznaję, że należę do tych osób, które nie wiedzą o Gąbce. Co to za psiak? Quote
Recommended Posts