doddy Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 [B]Ast został wydany ze schroniska w Katowicach do adopcji. Wrócił do schroniska zaniedbany, właściciel się nad nim znęcał. [/B] [B]Obecnie pies nie może opuścić schroniska bo czeka na wyrok w sprawie właściciela...[/B] [B]Takie są realia dla psów ze schronisk... Nie dość, że pies trafił do fatalnej adopcji, to teraz musi oczekiwać miesiące ponownie w schroniskowej klatce.[/B] [B]Czy pies wróci do oprawcy? Czy sąd wyciągnie konsekwencje z czynu właściciela? [/B] W schronisku w Katowicach przebywa ok. 3 letni (wiek oceniany na oko wolontariusza) amstaff, bialy w plamy, uszy ciete. Pies zostal znaleziony. Obecnie jest po kwarantannie. Astek jest lagodny do ludzi, ma wspollokatora w boksie i nie wykazuje agresji. PILNIE TRZEBA WYCIAGNAC NIUNIA ZE SCHRONISKA! Chocby do hoteliku. Obecnie mamy kilka amstaffow u siebie i 2 w hotelach. Bardzo Was prosimy o pomoc albo o domek tymczasowy dla niunia. [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images13.fotosik.pl/115/caaf532ae9d9d09d.jpg[/IMG][/URL] [B]Mam prosbe do wolontariuszy ze schroniska, czy mozecie poprosic weterynarza by ocenil wiek po zebach psa? [/B] Quote
Agusia i Busiu Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Ależ on piękny. Szukaj dobrego domku przystojniaku . Quote
maciaszek Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 W katowickim schronie nie ma wolontariuszy, a wet ocenia psy po zębach. Podobno... Bo owczarka niemieckiego, którego niedawno zabierałyśmy ze schronu ocenił na 2-3 lata, a pies ma 8...:crazyeye: :shake:. Quote
andzia69 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 [quote name='maciaszek']W katowickim schronie nie ma wolontariuszy, a wet ocenia psy po zębach. Podobno... Bo owczarka niemieckiego, którego niedawno zabierałyśmy ze schronu ocenił na 2-3 lata, a pies ma 8...:crazyeye: :shake:.[/quote] a nie można by tam podejść i cokolwiek poobserwować psiaka??? jeśli byłby na tyle łagodny i niezestresowany to może i zaglądnąć do paszczęki i spojrzeć w zęby...bez tego nie ruszymy z ogloszeniami, żeby się wlasnie nie okazało,że ma np. 12... choć mnie nie wygląda na starego, ale może ciotka doddy ma moze lepsiejszy wzrok;) Quote
piekielnyaniolek18 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Podnoszę psiaka:multi: Doddy dziękuję za założenie mu wątku:oops: Quote
maciaszek Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 [quote name='andzia69']a nie można by tam podejść i cokolwiek poobserwować psiaka??? jeśli byłby na tyle łagodny i niezestresowany to może i zaglądnąć do paszczęki i spojrzeć w zęby...[/quote] Musiałabyś na ten temat zagadać na wątku katowickiego schronu. Może któraś z dziewczyn by podjechała chłopaka oglądnąć. Ja wypadam z tego typu działań jeszcze na jakieś 2 tygodnie. A czy zaglądniecie mu do paszczy coś nam da? Ja np. nie umiem ocenić wieku psa po zębach... Quote
dariaopole Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 a może tengusia by go zobaczyła ?? ;) Tengusia - nie bij :diabloti: Quote
doddy Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 Maciaszek dlatego pomyslalam o wecie, bo myslalam ze umie oceniac wiek... No ale klapa jak widze... Zalamac sie mozna, ze co chwila nowe amstaffy... Myslalam, by wyciagnac chlopaka do jakiegos hotelu. Ale jest warunek - tani hotel i musimy wiedziec w jakim wieku jest psiak. Bo od roku mamy 6 - 9 letnie amstaffy... Nie stac nas na lata utrzymywania psiakow. Quote
kiddy Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Kochani moze zabrac tego psinke doo hoteliku pod wroclaw. bede zabierac za ok 2 tygodnie sznaucera wiec okazja jest. Hotelik 25 zl z wyzywieniem szkoleniowcem i opieka weterynaryjna. a 15 lub 20 bez wyzywienia mysle ze sie oplaca:) Tymbardziej ze miejsce sprawdzone i pies bedzie w dobrych crekach i ja tez bym sie nim zajela Quote
andzia69 Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 [quote name='doddy']Maciaszek dlatego pomyslalam o wecie, bo myslalam ze umie oceniac wiek... No ale klapa jak widze... Zalamac sie mozna, ze co chwila nowe amstaffy... Myslalam, by wyciagnac chlopaka do jakiegos hotelu. Ale jest warunek - tani hotel i musimy wiedziec w jakim wieku jest psiak. Bo od roku mamy 6 - 9 letnie amstaffy... Nie stac nas na lata utrzymywania psiakow.[/quote] doddy - tani hotel to tylko (w erze:evil_lol:) gdzie greven zawozi psiaki - 400/mc pod Wrocławiem wyjdzie ok. 700/mc... nie wiem jak w Wieliczce, ale tam pewnie i miejsc nie ma i kto by do niego chodzil.... Quote
piekielnyaniolek18 Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Ten hotel to nie jest zły problem.Ja bym go wzieła na tymczas ale niestety moja sunia teraz będzie mieć oepracje więc odpada Quote
Herspri Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Gdybym wyadoptowała moje dwa kociaki to bym go zabrała do siebie :roll: ehh podnosze. Quote
andzia69 Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Herspri - może ci się uda z tymi kociakami... a pooglaszalaś je już gdzieś? Quote
doddy Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 Czy w schronisku amstaffy sa kastrowane? Albo czy jest taka mozliwosc w najblizszym czasie? Mysle nad wyciagnieciem psiaka ze schroniska, ale wolalbym aby byl juz wykastrowany. Quote
maciaszek Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 [quote name='doddy']Czy w schronisku amstaffy sa kastrowane? Albo czy jest taka mozliwosc w najblizszym czasie? Mysle nad wyciagnieciem psiaka ze schroniska, ale wolalbym aby byl juz wykastrowany.[/quote] A to zależy od schroniska. W Katowicach nie kastruje się psów. Jest taka możliwość jeśli adoptujący sobie tego życzy, ale wtedy dostaje się psa po kastracji i do siebie dochodzi on już w nowym domu. Quote
kiddy Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Kochani napiszcie co z tym amstafem czy zabierać go do tego hotelu w Siechnicach razem z maksem (sznaucerem) bo mam zaklepane 2 miejsca a pytałam w okolicznych hotelach juz miejsc nie ma wiec trzeba sie szybko decydować niestety koszt hotelu to 25 zl za dobę w przypadku amstafa trzeba policzyć tez 25 zl ( tylko ja zapłacę 150 czyli dla was wyjdzie uzbierania kasy tak jak za 20 zl) w to wejdzie ze psy zostaną wykastrowane potem + wyżywienie+szkolenie i pomoc w znalezieniu odpowiednich domków bo właściciele hotelu oferują umieszczenie ogłoszeń o ich adopcje na ich forum pyzatym dużo osób przychodzi tam aby adoptować psy bo oni przyjmują dużo bid z rożnych fundacji i robią akcje adopcyjne. W przypadku amstafa wydaje mi sie to bardzo korzystne:))) Quote
doddy Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 Zastanowimy sie, ale raczej go nie damy do hotelu - bo nas na to nie stac i wolimy sami poznac psy jesli mamy podpisywac sie pod adopcja jakiegos psa jako Fundacja. Mysle raczej o zabraniu psiaka do Warszawy a nie Wroclawia. Quote
Tengusia Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Podnosze laciatka ;) ja niestety Daria nie dam rady podjechac bo pracuje a z tego co mi wiadomo to odwiedzic psiaki mozna tylko do godziny 16 :( ale wierze ze Doddy cos wymysli i ze chlopak dlugo nie bedzie tam siedzial ;) Quote
doddy Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 Jak u Was z wydawaniem psow? Nie ma problemu? Czy schronisko jest czynne w niedziele? Bo myslimy nad wycieczka do Was. Quote
andzia69 Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='doddy']Jak u Was z wydawaniem psow? Nie ma problemu? Czy schronisko jest czynne w niedziele? Bo myslimy nad wycieczka do Was.[/quote] Maciaszek chyba gdzieś pisała, że w niedzielę nie czynne:shake: Quote
piekielnyaniolek18 Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 andzia69 dobrze napisała.Schronisko jest w niedziele nieczynne:roll: Quote
maciaszek Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='Tengusia']Podnosze laciatka ;) ja niestety Daria nie dam rady podjechac bo pracuje a z tego co mi wiadomo to odwiedzic psiaki mozna tylko do godziny 16 :([/quote] [quote name='doddy']Jak u Was z wydawaniem psow? Nie ma problemu? Czy schronisko jest czynne w niedziele? Bo myslimy nad wycieczka do Was.[/quote] Schronisko jest czynne: poniedziałek-piątek od 7.00 do 17.00 sobota od 7.00 do 14.00 niedziela - nieczynne Jeśli będziecie jechać zadzwońcie (032 256 61 15) wcześniej i zapytajcie czy on tam jeszcze jest. Quote
doddy Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 Klapa bo nie damy rady dojechac w godzinach pracy... Quote
Recommended Posts