Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

frodzik sobie ubzdural ze mu bedzie lepiej spac w koszyku na drewno do kominka :oops:
az na glupio bylo i go namawialismy zeby poszedl do siebie, ale nie chcial...

[IMG]http://img121.imageshack.us/img121/606/pb091112.jpg[/IMG]

Posted

[IMG]http://img35.imageshack.us/img35/1580/pb091114.jpg[/IMG]

a tu z mureczka na kanapce - wielka milosc kocio-psia :loveu:

[IMG]http://img121.imageshack.us/img121/5936/pb101116.jpg[/IMG]

[IMG]http://img21.imageshack.us/img21/5612/pb111117.jpg[/IMG]

Posted

No to pewnie czeka Was zakup nowego koszyka na drewno, skoro Frodzio z tego zrobił sobie legowisko:evil_lol:
A swoja drogą pieski ciekawe miejsca sobie znajdują do spania, moja sunia władowała się do kociej budki i zachodziła obawa czy zdoła wyjść:evil_lol:
Uszu kici już nie musisz czyścić, bo zrobił to Frodzio:p

Posted

[quote name='Isabel']Cudne te fotki we dwójkę:loveu:
A przecież, o ile dobrze pamiętam, na początku Frodzio nie darzył Murki sympatią;)[/QUOTE]
to chyba nie jest tak, ze nie darzyl... on darzyl jakby troche za bardzo :evil_lol:

Posted

[quote name='Ulka18']Ja sie tam Frodziowi nie dziwie, ze lubi spac w koszyku na drewno, milutko, cieplutko od kominka, super klimat :p Frodzio pieknie blyszczacy, az granatowy :loveu:[/QUOTE]
no cos Ty Ulka... w kominku wygaszone bylo, a na dnie koszyka gazety; rozpacz po prostu byla patrzec na niego jak tam spal...:roll:

Posted

[quote name='terra']No to pewnie czeka Was zakup nowego koszyka na drewno, skoro Frodzio z tego zrobił sobie legowisko:evil_lol:
A swoja drogą pieski ciekawe miejsca sobie znajdują do spania, moja sunia władowała się do kociej budki i zachodziła obawa czy zdoła wyjść:evil_lol:
Uszu kici już nie musisz czyścić, bo zrobił to Frodzio:p[/QUOTE]

koszyk i tak trzeba kupic bo sie ten stary psuje...
uszy faktycznie wymyle, az lsnia, i to w sumie dobrze, ze sie frodzio tym zajal, bo nam by murka nie pozwolila ;)
sznaucerka tez sobie ukochala kocia budke - mam nawet zdjecia to wkleje przy najblizszej okazji :)

Posted

[quote name='kakadu']no cos Ty Ulka... w kominku wygaszone bylo, a na dnie koszyka gazety; rozpacz po prostu byla patrzec na niego jak tam spal...:roll:[/QUOTE] Myslalam, ze w kominku sie palilo, ale nawet gdyby bylo wygaszone, to moze jakis dobry klimat w tym koszyku Frodzialek wyczul i postanowil sie tam polozyc. Zwierzaki maja rozne upodobania niz my :evil_lol:
Czekamy na zdjecia :p

• 1 month later...
Posted

[B]Kakadu[/B], wreszcie znalazlam watek Frodziaka. Wyszukiwarka dziala jak chce, postow Kakadu nie chciala pokazac, watkow zalozonych przeze mnie tez nie za bardzo, albo tylko niektore.

Posted

oj szukalam od strony 200 na wszelki wypadek i w koncu znalazlam frodziowy watek i niniejszym oglaszam jego reaktywacje! ulka - dzieki za pomoc, ale niestety przyszla za pozno :evil_lol: :eviltong:

Posted

no bo kurcze nie moglam znalezc frodziowego watku...
wyszukiwarka nie dzialala i w koncu postanowilam zaczac szukac "na piechote" czyli przejrzalam strona po stronie od numeru 200 i jak doszlam do chyba wrzesnia to spanikowalam i wyslalam smsa do ulka18 czy na pewno ona byla autorem bo szukalam nie po tytulach tylko po nickach autorow (latwiej patrzec i nie trzeba czytac za duzo); no i w koncu udalo sie :multi:
nie przesadzam, ale to prawie jak wrocic do domu albo starych dobrych znajomych - ciesze sie, ze znowu jestesmy u frodzika na watku :loveu:

Posted

nie wiem czemu nie moge wstawic zdjec :(
imageshack jakis inny niz zwykle, zmniejszac nie ma jak na nim ( nie ma tej opcji jak byla kiedys) moze macie link do imageshack - wersji ktora dziala?
juz jak robilam bazarki miesiac temu to po kliknieciu w ikonke "zamiesc grafike" pojawiala mi sie jakas dziwna ramka (na dogo), ale wchodzilam w edycje postu poprzedniego i jakos mi sie udawalo; teraz nie wiem co sie dzieje... :cool3:

Posted

zrobilam edycje i faktycznie juz bylo tak jak powinno byc czyli pojawilo mi sie okienko do skopiowania adresu z imageshack ale poniewaz zdjecia nie zmniejszylam w is to wyszlo krowiaste i wielkie i nic nie widac na nim...:(

ok, udalo sie :)
tam sa opcje wysylania i mozna zmniejszyc :)

a wiec: tu jest frodzik ze swoja nowa kolezanka z ktora czasem lubi sie pobawic :)
[IMG]http://img340.imageshack.us/img340/5655/pc201220.jpg[/IMG]

tu frodzik znowu postawil na komfort i poszedl spac do koszyka na drewno :cool3:
[IMG]http://img94.imageshack.us/img94/7272/p1061236.jpg[/IMG]

znowu zabawa w zagryzanie
[IMG]http://img215.imageshack.us/img215/3237/p1071239.jpg[/IMG]

[IMG]http://img94.imageshack.us/img94/5954/p1071241.jpg[/IMG]
na tym zdjeciu w rogu po prawej lezy sobie masażer, ktory frodzik dostal pod choinke; masujemy mu tym nozki; bardzo tego nie lubi, ale dzielnie znosi; to cholerstwo cale sie trzesie, ale roztrzasa te napiete miesnie i moze przyniesie poprawe; zalozylam jedyna koncowke, ktora jest w miare precyzyjna i masuje tym jednym "cyckiem"; idealna by byla koncowka z jednym tylko bo ten drugi przeszkadza troche, ale jakos sobie dajemy rade ;)

Posted

[B]Kakadu[/B], Ty to jestes naprawde przedobra, przekochana Pancia dla swoich zwierzakow, szczegolnie dla Frodzia, o ktorego walczysz i masujesz, rehabilitujesz, przeciez to juz miesiace i lata. Inni juz by sie dawno poddali. Wielkie podziekowania dla Ciebie i TZ za Frodzia :Rose:

A co to macie za oneczke? Ona teraz u Was mieszka ?

Posted

no mieszka, ale sie dlugo nikomu nie przyznawalam, bo ona bardzo niedobra byla dla kota i walczylismy z tym dlugo bez nadziei na sukces; potem rzucila sie w wigilie na sznaucerke i postanowilam, ze ja jednak oddam bo sie zwyczajnie boje o sznupcie, ale w koncu zostala, bo sie tz za nia wstawil i jesli nic nie wyfika to zostanie na zawsze; ciezko by bylo sie z nia rozstac, ale jesli ma byc zagrozeniem dla rezydentow to nie moge ryzykowac; poki co nic sie nie dzieje (tfu tfu odpukac)
napisalam do pewnego pana ktory zajmuje sie szkoleniem psow z pytaniem czy by nie przyjechal do nas na kosultacje i teraz czekam na odpowiedz; ona byla szkolona i przydalaby mi sie pomoc w rozszyfrowaniu co umie a co nie; na przyklad kompletnie nie umiala brac nagrod z prawej reki, a z lewej od razu sie poczestowala :crazyeye:
korci mnie zeby sprawdzic co jeszcze potrafi ;)

Posted

we srode frodzik jedzie z arkiem do pracy bo musimy sie skonsultowac z okulista, a nie oplaca nam sie jezdzic w te i z powrotem bo nasza okulistka przyjmuje tylko na bemowie; jest cichutki wiec jakos go arek przemyci do biura i bedzie mu frodzik pomagal robic projekty :evil_lol:; moze pamietacie, ze frodziowi zawsze ropialo troszke prawe oczko? nawet na zdjeciach z pierwszych spacerkow widac, ze ma taki jakby zaciek; jakos to zaniedbalam :oops: bo sie koncentrowalam na nogach; ograniczalam sie tylko do przemywania optexem; ale ostatnio zauwazylam, ze frodziowi jakos inaczej odbija sie swiatlo w tym oczku, teczowka jest troche metna, a bialko przekrwione; mam wrazenie, ze to oczko jakby bardziej wystaje z oczodolu...
wystraszylam sie i zamowilam juz wizyte na srode na godzine 18:00; trzymajcie kciuki, zeby wszystko bylo dobrze z naszym chlopakiem;
na oko widzi bo mu robilam proby - zamyka oczko kiedy przyblizam do niego reke; ogolnie jest wesoly, dzielniejszy przy spacerach w sniegu niz kola, ktora ciagle tylko by chciala na raczki - rozpieszczony potworek :loveu:
dzis po piatej odsniezylam im plac zabaw w ogrodku na tylach domu :cool3:; zrobilam placyk i sciezke wiec moga sie przebiec w kolko chociaz i zalatwic bez toniecia w sniegu; owczarek sobie radzi, ale malce maja problem;
a, zapomnialam wam powiedziec, ze maluchy maja juz dziure w scianie z ganku do domu, taka z drzwiczkami wiec moga swobodnie wychodzic na siusiu kiedy tylko maja chec, a caly dzien grzeja dupki w domeczku :loveu:; w sumie to nie wiem czy swobodnie bo to dzwiczki dla kota, tylko takie wieksze, dla duzego kota, ale przechodza jakos ;)
sprobuje sfotografowac frodzika jak przechodzi przez sciane :evil_lol: to zobaczycie jaki jest dzielny;
was tez tak zasypalo z niedzieli na poniedzialek?

Posted

U nas akurat dziś już niewiele popadało, ledwie przyprószyło. Uważam, że tego śniegu już wystarczy. W sobotę byłam u nas na wsi. Dom i cały teren po prostu zasypane. 40cm jak nic. Niby ładnie i uroczo, ale jak kłopotliwie ...

Pozdrowienia dla Was cieplutkie. Fotki Frodka i Oneczki cudne :)

Posted

U mnie też dużo śniegu, ale największy problem z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę stanowił lód. Padał marznący deszcz i zrobiło się jedno wielkie lodowisko. Było naprawdę tragicznie. Vega kilka razy wywróciła się, co dla takiego dużego i starego psa jest bardzo niebezpieczne. Szłyśmy dosłownie kroczek za kroczkiem. Dopiero w niedzielę zaczął padać śnieg i na szczęście przysypał ten lód. Ale ściana domu i jedno okno dalej całkowicie pokryte są taflą lodową - pierwszy raz coś takiego widzę.
Dobrze, że oczko Frodzia zobaczy okulista, bo to z opisu dość nieciekawie wygląda.
Ale fajnie mają psy z tymi drzwiczkami! :) I jaka wygoda dla Ciebie!!!

Posted

U nas tez dosypalo, mamy sporo sniegu. Wczoraj padal marznacy deszcz i mozna bylo zaliczyc wywrotke.
Nawet psom na 4 lapach bylo trudno chodzic.

Trzymamy kciuki za Frodziowa wizyte u okulisty :kciuki: