mar.gajko Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Jak dobrze kojarzę w kwestii formalnej w krakowskim schronisku moga przebywać ps z gminy Kraków. O każde inne zwierzę prowadzący schronisko musi wystąpić o zgodę do Prezydenta miasta. Jak w każdym schronisku panują tu choroby wirusowe. Nie ma zaplecza weterynaryjnego pozwalającego na zdiagnozowanie i leczenie tego przypadku. "wyciągniecie" psa na badania wymaga zgody kierownika. Quote
Kanzaj Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Myślę, że przenoszenie psiaka z jednego schronu do drugiego jest kompletnie bezsensowne z wielu powodów (m.in. kolejna aklimatyzacja, choroby, podróż). A szanse poprzez ogłoszenia ma wszędzie jednakowe - w końcu ile psów dzięki akcjom dogomaniaków przejeżdża pół Polski do nowych domów. Quote
Mraulina Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Chciałam pomóc. mar.gajko - na temat tego, skąd i w jakim trybie przybywają psy do krakowskiego schroniska, na tym forum nie będę się z określonych powodów wypowiadać. Możemy o tym pogadać na priva. Nie wiem, jakie piesek ma warunki w Mielcu. Jeżeli lepsze, niż zapewniłby mu Kraków, to się wycofuję. O ile wiem, od kilku tygodni nikt się psiakiem nie zainteresował. Chciałam pomóc. To tyle. Quote
Mraulina Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Niepotrzebnie narobiłam rabanu wśród moich koleżanek. Aż mi wstyd. Quote
Kanzaj Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 [quote name='Mraulina']Niepotrzebnie narobiłam rabanu wśród moich koleżanek. Aż mi wstyd.[/quote] Mraulina - nikt tu przecież nie kwestionuje twoich dobrych chęci. Ale trzeba chłopakowi domek jakiś załatwić, a nie kolejny schron. A raban rób - jak najbardziej!!! Quote
Ulka18 Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Mraulina, mielec to nie krakow, to na pewno, sam budzet mieleckiego schroniska lacznie z datkami i opieka wirtualna to 330.tys rocznie, wiec miesiecznie 27,5 tys na ponad 500 psow i 150 kotow. Okruszkowi szukamy DT lub DS, na przenosiny do innego schroniska na pewno nie zgodzi sie kierownik schroniska. Okruszek ma allegro i 2 obserwatorow, wiec moze cos z tego bedzie. Quote
Mraulina Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Rzecz w tym, że Okruszek nie byłby takim zwykłym pensjonariuszem schroniska. To mogłabym załatwić. Byłby na specjalnych prawach. Słyszałam o bardzo trudnej sytuacji schroniska w Mielcu - z Krakowem tak źle nie ma. Jakie warunki ma Okruszek w Mielcu? Mam teraz pod opieką kota specjalnej troski, któremu muszę poświęcać mnóstwo czasu, więc Okruszka nawet nie próbuję zabrać do siebie. Koleżanka, o której wspomniałam, ma też w domu sajgon - kupę chorych i starych kotów i psa po operacji. Roni łzy nad Okruszkiem, na propozycję jego przejęcia nie powiedziała twardo - nie, ale nie mam serca naciskać, bo się kobita do reszty wykończy. Quote
Ulka18 Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Słyszałam o bardzo trudnej sytuacji schroniska w Mielcu - z Krakowem tak źle nie ma. Jakie warunki ma Okruszek w Mielcu? Okruszek jest w boksie nr 2 zaraz przy wejsciu do schroniska. Ma ocieplana bude, co nie jest standardem w mieleckim schronisku. Mieszka z dwiema malutkimi suczkami, ktore sa bardzo spokojne. Okruszek ma allegro i 2 obserwatorow. Moze ktos przygarnie Okruszka. Quote
fizia Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 To trzymam kciuki, żeby którys z obserwatorów się zdecydował! Quote
Edi100 Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Tu chyba bardzo mocne kciuki potrzebne! On takie bardzo biedniutki i ma taką krótką cierść:placz: Quote
Mraulina Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=88216 Alert! Quote
Recommended Posts