Madzik77 Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 z dobermanem mam cie wypatrywac? :) to jestesmy teaz 4 sztuki na forum tak? czy moze jest jeszcze ktos?? Quote
dzodzo Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 chyba tylko my...ja co prawda mieszkam pod Pabianicami ale Bejka moja uwielbia jeździć autem i jestesmy lotne:razz: Quote
aisaK Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 modliszka84 napisał(a): Ciekawi mnie jeszcze jak sie Amadeo sprawuje. Czy sie zaaklimatyzował w nowym miejscu.... ? Bo on taki straszak był, wszystkiego sie bał... Amadeo jest w swoim domku, stałym! Domek pisze, że ze zdjęciami narazie nie będzie go zmuszac, bo on ani ustac w jednym miejscu ani robic sobie zdjęc nie chce;) Ale będą, napewno. Podobno nadal jest strachliwy, jak jest jakaś sytuacja, to chowa się za suczką, z którą mieszka. Jest bardzo sympatyczny. Pani pisze, że to duży szczeniak.;) Quote
modliszka84 Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 AisaK dzieki za info! :loveu: Amadeo podobno strasznie uwielbiał dzieci, nawet takie obce na ulicy - "rzucał" sie zaraz do zabawy i lizania. :razz: Quote
hanka456 Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 No, to czekam na zdjęcia Bakiego. A może jeszcze w przyszłości jaieś Babita. Quote
dzodzo Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Amadeo należy sie lepsze życie-tak znerwicowanego psa to ja jeszcze nie widziałam....dobrze, ze mu sie powiodło:loveu: Quote
Madzik77 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 dzodzo skad dokładnei jestes? Ba ja obecnie tez nie Pabianice a bliskie okolice :) Quote
Niewiasta_21 Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 I jeszcze raz Amaris: Rodzina pisze: "Jest strasznym pieszczochem, bardzo zsocjalizowany,nie ma problemów z kotami, szybko przybiera na wadze, odbudowuje mięśnie i pokazuje, że można szybko odbudować swoją osobowość, mimo to akceptuje on bardzo dobrze swoich współmieszkańców. Dobrze, że dzieci sa starsze, bo uwielbia długie spacery. Poza tym może zostawać na parę godzin sam." Quote
Niewiasta_21 Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
dzodzo Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 i to jest ten "agresywny"pies, którego wiozłyśmy w kagancu cała drogę:cool3: Quote
Niewiasta_21 Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 Dokładnie,to ten sam którego sie bali w Pabianicach :-) A przeciez mówiłysmy ze to aniołek ;-) Quote
Madzik77 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 dzodzo napisał(a):Dobroń,7 km za od Pabianicami:cool3: HEHE a ja Chechło I :p kurcze ale te psiaki z niemiec maja zajefajnre "obroze" Quote
hanka456 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 To jaki był odbiór psychiczny psa w Pabianicach jest jeszcze jednym dowodem na to jak mozna skrzywdzić zwierzę, nie dając mu mozliwości pokazania całego siebie w sprzyjającym środowisku.. Miałyśmy juz kilka takich przykładów. Dlatego w osądach agresywny bądź nie nalezy być bardzo ostrożnym. Psiak miał szczęście, że pojechał i odmieniło się jego zycie. Zawdzięcza to w dużej mierze uporowi swoich "cioć", które pokazały go światu. Takie ciocie spełniaja wielka rolę dobijając się o mozliwosci dla sowich podopiecznych. Quote
Madzik77 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 dziekujemy CIOTKI ze jestescie takie jak jestescie!! Quote
dzodzo Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 dobra, to niech ciotki :cool3:napisza czy jest w schronie jeszcze dobek -taki chudy, ktorego zdjęcie tu bylo wklejane? w polowie miesiąca zwalnia się tymczas i jeden doberman może jechac do DT -musimy wybrac najbardziej potzrebującego Quote
Reno2001 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Jest w schronie jeden dobek, ale ja zdjęć nie mam. Siedzi w boksie w hoteliku i strasznie szczeka i rzuca się, gdy się koło niego przechodzi. Będę w schronisku w środę, to moze pstryknę fotkę, chyba, że ktoś będzie wczesniej. Quote
Niewiasta_21 Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 No i jest jeszcze taka sunia starsza,bo siwy pyszczek ma,w hospicjum. Taka dobko podobna. Quote
hanka456 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Ten dobek podobno jest bardzo przytulasny i jest ciagle na dozywianiu, bo nie chce mu się prztyć. Może znerwicowany jest. Quote
hanka456 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Piękna Mara wygląda jak księzniczka. I jeszcze ma towarzystwo. Quote
Niewiasta_21 Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 Amadeo: " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
modliszka84 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 o rany jako on biduś jeszcze... chyba sporo czasu musi minąć zanim stanie się normalnym psem... :roll: Quote
Recommended Posts