Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję za zdjęcia Batista ( co za dostojne imię) Psotnik z niego troszkę jest. Ale dobrze, że Państwo się na niego nie gniewają za bardzo.
Kto by pomyślał, ze tak mu się odmieni życie.
Bardzo się cieszę, że tak się udało.

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mnie sie rzucilo w oczy, że zmienila mu się postawa-zobaczcie :ogon podniesiony, usmiechniete oczy:multi:

a podczas podrozy był takim pieskiem, ktory pokornie poddawal się wszystkiemu chyba bez nadziei już

Posted

jak przerazone muszą być te psy - wyciagniete z koszmaru, gdizes je ciagle ktos ciagnie przenosi przezuca, glosno, masa ludzi, dl aniektorych jest to pierwsza jazda autem i to jeszcze tak dlugo... Musi być stres gigant!

Posted

Dumne imię, pieknie podniesiony ogon, to nagroda dla niego za wszystko czego doświadczyl.

Zastanawiam się przez caly czas, jak można podziękować tym wszystkim ludziom, co adoptują nasze "niechciane" psiaki. Mam nadzieję, że wiedzą jak bardzo jesteśmy im wdzięczni, jak bardzo pomagają nie tylko psiakom ale również nam tutaj, którzy czasem, bardzo dlugo i bezskutecznie staramy się odmieć ich los.

Posted

Wiedzą, Haniu, wiedzą...;)

Die Dobermann Nothilfe e.V. wünscht allen Tierfreunden in Polen ein frohes, besinnliches Weihnachtsfest und alles Gute für das Jahr 2008.
Wir hoffen weiterhin auf eine gute Zusammenarbeit.

Rene, Anja ,Simone
und das Team der Dobermann Nothilfe e.V.

tłumacze:

Die Dobermann Nothilfe e.V. życzy wszystkim przyjaciołom zwierząt w Polsce wesołych, pełnych zadumy świąt i wszystkiego najlepszego w roku 2008.
Mamy nadzieję na dalszą tak dobrą współpracę.

Rene, Anja ,Simone
und das Team der Dobermann Nothilfe e.V.

• 4 weeks later...
Posted

Wiem, że Mabyn pójdzie na trening sportowy. Kochają go bardzo. Ma cudowny dom, co zresztą widać na zdjęciu. Pysio usmiechnięty jak nie wiem co. Jestem szczęsliwa.

I powiem jeszcze to, że dom znalażly za naszą zachodnią granicą starsza dobermanka Lora z łodzkiego schroniska, biedna, smutna ale bardzo kochana oraz mała nikomu niepotrzebna Mia, wielkości sznacerka miniaturki z pięknymi, dużymi orzechowymi oczami.

Posted

Tak, Amaris spokojniejszy...spokojnych ma ludzi to i on nie świruje...

A teraz bardzo, bardzo smutne wiesci :(:(:(

Kochany Gado....<*>
siedzę tutaj a łzy same spływają po policzkach
Wczoraj wieczorem zdecydowałeś, że nas opuścisz...
Poprostu zasnąłeś
Twoje malutkie i słabe ale jakże kochane serduszko nie wytrzymało..
Jest mi tak strasznie przykro, kochany gado...
Do zobaczenia za Tęczowym Mostem...

Twoja Rodzina....
:(:(:(:(

Posted

Bardzo mi przykro, tak bardzo. Dlugo nie pocieszył się szcześciem. Tak szkoda, bardzo mi żal, nawet nie potrafię tego opisać.
Pamiętam jak jechał z nami pełen nadziei, szkoda ,bardzo szkoda, ze nie potrafimy pomóc szybciej.

Posted

Starajmy się szybciej pomagać.

Dzięki Fundacji niemieckiej do nowych domów wyruszyły dwa psiaki z Łodzi, mała słodka Mia i stara nikomu niepotrzebna dobermanka Lora.
Obie spokojne, łagodne, dlaczego tak okrutnie doświadczone. Dzięki ludziom co czują znalażly domy w Niemczech. Bardzo się ciesze, ze względu na obydwie sunie, ktora każda inaczej, są najpiękniejsze na świecie.

Posted

ciesze się ze kolejne łodzkie psiaki mają sznase na domek!!!!i to wlasnie takie-"niechciane" i "zapomniane"

i trzymam kciki za kolejną podróz Oleny z psiakami-dzielna z niej kobitka:loveu:

Posted

I jeszcze nasz Reksio. który tkwił w beznadziei, przywiązywany do nogi do pieca, szalony, energiczny wyjechał w poszukiwaniu domu. W porę zauważylismy niedolę tego psiaka i właściciele zgodzili się go oddać nam, nie zawiewieźć do schroniska.

Posted

epe napisał(a):
Biedny psiak!!!
Dlaczego na tym zdjęciu ma takie wystraszone oczy?

był bardzo łagodny i wystraszony całą sytuacją... strasznie mi go żal.. ale chociaż odszedł w godnych warunkach :-(

• 3 weeks later...