Jump to content
Dogomania

Muszka doczekala się pomocy i uczy się szczekać po holendersku!!! W DS!!

Recommended Posts

Posted

Kochani:loveu:
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia
dziś składamy Wam życzenia
aby rażniej w duszy było
aby Wam sie dobrze żyło
tylko w szczęściu i miłosci
pomyślności i radości
bez smutku i cierpienia
takie nasze są życzenia
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Danka z Toficzkiem

• Replies 758
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[LEFT]Witam wszystkich,

Oto wiadomość z Holandii Muszka.
Życzymy wszystkim dobrej 2009! Z Muszka jest dobrze. Ona jest bardzo Affectionate :loveu:.Chcą gdziekolwiek pójdziesz. I wysyłanie zdjęć do nowego Fortuna.Mam nadzieję, że wszystko jest jasne.
Tłumaczenie nie jest łatwe. Słowa nie są dla mnie jasne, w języku polskim :shake:.
:bluepaw:z Muszka i pozdrowienia od Barbary[/LEFT]

Posted

Nowe zdjecia Muszki.

Muszka nie leniuchuje, tylko uprawia roznego rodzaju sporty np. pilka nozna lub jogging

lub lyzwiarstwo

lub spacery po parku

pracuje tez caly czas jako modelka

po pracy i sporcie lubi spedzac czas w milym towarzystwie

lub pomyslec na temat egzystencji

Barbara napisala takze, ze spotykamy sie w niedziele na pogawedke i kawke oczywiscie.

Posted

Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie Muszka w azylu zostało? Jakie miasto w Polsce?Jeżeli zabłąkany pies?Albo była Muszka nadal szczeniaka?
We like to have more information about Muszka, because she's like a child to us. Więc jeśli ktoś posiada informacje, jesteśmy bardzo zadowoleni:loveu:
Dziękujemy za wysiłek!Jesteśmy tak zadowoleni z Muszka!

Posted

Hi Barbara :)
Muszka spent quite a long time in the Shelter. The shelter is situated in a small town called Szamotuły, about 40-50km from Poznań. She was never locked in a cage or pan, because, as you should well know yourself by now, she loves all other dogs and humans. She was therefore free to run with other dogs in the enclosed area of the shelter.
As to her past, I think she was found straying somewhere nearby.
Muszka was pregnant once, which nobody knew at the time (she showed no signs).
Because she was one of my favourite dogs, together with Mrs. Wanda, we decided to sterilise her and get her ready for adoption. At the vet clinic it came out, that she had an extrauterine pregnancy (puppies already dead) which would soon enough end up in peritonitis. So, just by pure accident, Muszka is alive and well ;) And because of you, she has won her new, wonderful life.
Greetings to you, cuddles to Muszka and others :loveu:

Posted

Dziękuję bardzo za informacje! You make me very happy!:cool2:
Maybe you and mrs.Wanda miss Muszka. So maybe we can go to Polska and you and mrs. Wanda can see Muszka again.
[LEFT]Ale nie jestem pewien, że jeśli działa.
Musimy zobaczyć, co niesie przyszłość.[/LEFT]

• 1 month later...
Posted

W styczniu bylismy w odwiedzinach u Muszki. Mamy tez zdjecia z tego pobytu. Pisze dopiero teraz poniewaz ostatnio nie mialam czasu , zeby zajrzec na dogomanie. Moge tylko powiedziec , ze miedzy innymi trafil do mnie kolejny kon ,kosztowalo mnie to sporo czasu i pieniedzy, ale bylo warto.
U Muszki rewelacja, jest bardzo usluchana, zgadza sie ze wszystkimi, moze chodzic bez smyczy , nauczyla sie juz holenderskiego i rozumie holenderskie komendy, szczeka tez juz po holendersku (czyli wuw, wuw , wuw ) a nie hau, hau , hau
A teraz obiecane zdjecia

• 2 months later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

U Muszki wszystko w porzadku. Mam nawet zdjecia juz chyba z miesiac, ale nie mam ani czasu ani natchnienia je wstawic. Zrobie to w poniedzialek lub w ten piatek.
Muszka stracila wspoltowarzysza , ktory odszedl od nich juz ze starosci.
Muszka trafila do wspanialego domu. Naprawde miala wielkie szczescie. Jest tam kochana i rozpieszczana ale takze dobrze wychowana. Bardzo mi sie ich dom i oni podobaja.
Barbara i Anthe poszukuja dla swojego znajomego podobnego psa do Muszki. Wiec jezeli macie jakies propozycje to czekamy.
Pozdrawiam