Isadora7 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Fortuna napisał(a):Muszka wyglada na bardzo szczesliwa , widac, ze bardzo szybko spodobalo jej sie w nowym domku tymczasowym. Wcale jej sie nie dziwie. A jaka jest Muszka w domu ? :loveu::loveu::loveu: Jak ja się cieszę. Tyle czasu czekała. No i istotnie trafić do takiego domku tymczasowego to wiadomo przedsionek Raju. Gratulować, dziękować każdemu kto się do tego przyczynił. Quote
danka1234 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Muszka jest grzeczna choć dominatka nad Tofikiem,Tofik wybałuszył oczy ze zdziwienia gdy go ofukała jak chciał jej odebrac swoją kaczuszkę którą Muszka z przyjemnością rozszarpała.Tak więc narazie bacznie ja obserwuje. No oczywiscie jak widac na fotkach ,Muszka to kanapowiec. Zachowuje czystość w domu,ładnie chodzi na smyczy,ogólnie bezproblemowa,pozostaje jeszcze sprawdzic jak sie zachowuje pozostawiona sama w domu,ale to po niedzieli. Quote
Fortuna Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Isadora7 napisał(a):Jak ja się cieszę. Tyle czasu czekała. No i istotnie trafić do takiego domku tymczasowego to wiadomo przedsionek Raju. Gratulować, dziękować każdemu kto się do tego przyczynił. Cale podziekowania naleza sie Dance, ktora wczoraj wieczorem pojechala tyle kilometrow, zeby wziasc Muszke do siebie na tymczas. Danka wielkie podziekowania. :loveu::loveu::loveu: Dzieki tobie Muszka bedzie miala zycie o jakim wiele psow marzy. Quote
GoniaP Posted July 26, 2008 Author Posted July 26, 2008 Super wieści! A więcej fotek dostaniemy???:eviltong: Quote
Isadora7 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Fortuna napisał(a):Cale podziekowania naleza sie Dance, ktora wczoraj wieczorem pojechala tyle kilometrow, zeby wziasc Muszke do siebie na tymczas. Danka wielkie podziekowania. :loveu::loveu::loveu: Dzieki tobie Muszka bedzie miala zycie o jakim wiele psow marzy. To ja proszę teraz o ogłoszenia dla mnie i Rambiego. Może nas ktoś zaadoptuje. Warunek - razem. Quote
Ola164 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Isadora - ja z wielka chęcią :loveu: Super że już u Ciebie Danusiu... cały czas o Niej myślałam... Dwa boskie jamniki: http://img139.imageshack.us/img139/8563/bild0822ec8.jpg Quote
danka1234 Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 [quote name='GoniaP']Jak się sprawuje Muszka? Bezproblemowo zarówno w dzien jak i w nocy. Wiekszosc dnia wyleguje się z braku zajęcia. Quote
Ola164 Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 śliczne foteczki :loveu: Ależ jestem szcześliwa że Muszka juz niedługo trafi do DS :loveu: Quote
Fortuna Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 Ale dwa leniuchy, ale w sumie dzisiaj niedziela. Rozmawialam z domkiem Muszki, wszystko juz przygotowane na przyjecie nowego czlonka rodziny. :loveu::loveu::loveu: Quote
Ola164 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 To super :loveu: I że się naszej Muszeńce tak poszczęści ;) Quote
danka1234 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Dzisiaj bylismy zrobic potrzebne szczepienia,czip i paszport,tak wiec Muszka ma juz dokumenty potrzebne do wyjazdu do Holandii więc teraz bedziemy mogły pomysleć nad transportem.Mamy 2 opcje,to sie przeliczy i przemysli z której skorzystać chyba ze Kasia ma już plan to nas wtajemniczy. Quote
GoniaP Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 A ja dziś rozmawialam z rozsławioną Panią Wandą... Domaga się fotek ;) Quote
danka1234 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 GoniaP napisał(a):A ja dziś rozmawialam z rozsławioną Panią Wandą... Domaga się fotek ;) Już chce fotki,jeszcze Muszka nie wyjechała:evil_lol:no w takim razie jutro narazie wyslę P,Wandzie te z mojego domu,w końcu obiecałam i słowa zamierzam dotrzymac;) Quote
Fortuna Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 danka1234 napisał(a):Dzisiaj bylismy zrobic potrzebne szczepienia,czip i paszport,tak wiec Muszka ma juz dokumenty potrzebne do wyjazdu do Holandii więc teraz bedziemy mogły pomysleć nad transportem.Mamy 2 opcje,to sie przeliczy i przemysli z której skorzystać chyba ze Kasia ma już plan to nas wtajemniczy. Ja nie mam zadnego konkretnego planu. Sa trzy wyjscia, albo ja przyjade po Muszke, albo twoj maz Danusiu przywiezie ja do Niemiec a ja ja odbiore albo przyleci z Erazm. Jutro porozmawiamy na ten temat, na pewno wybierzemy najlepsze rozwiazanie. Domek zwarty i gotowy czeka na Muszke. :loveu::loveu::loveu: Quote
danka1234 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Kasiu tak wiec najpierw rozważmy transport z moim mężem.Nie wiem w której częsci Holandii mieszkasz.Mój mąz jedzie do miejscowosci leżacej 10km.koło malego miasteczka o nazwie Hachenburg a to miasteczko znajduje się jakies 70km od Bonn,czy też po polsku koło miasta ,Kolonia ,mam nadzieje że napisałam ze zrozumieniem,jeśli tak to sprawdż jak to daleko jest od Ciebie i czy by pasował gdyby dojechałaby z nim w to miejsce.Jesli nie to ustalimy jeszcze jaka trasą jedzie i moze poręczniej bedzie umówić się gdzieś po trasie. Quote
GoniaP Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze, to wg mnie, mniejszym obciążeniem dla psiaka jest podróż samochodem, mimo że długa, niż samolotem. Bywały przypadki, że psiaki nie przeżywały lotu... Quote
Fortuna Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Danusiu, do Hachenburga mam jakies 390 km. Mysle , ze to chyba dobre rozwiazanie odebrac Muszke tam. Kiedy twoj maz jedzie ? I jeszcze jedno pytanie Danusiu, mialas dosyc duze wydatki zwiazane z Muszka, paliwo, chip, paszport, szczepienia itp. Powiedz ile trzeba Ci zwrocic, zeby wszystko bylo OK. :loveu: Quote
danka1234 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Czyli że to najlepsze rozwiązanie.Muszka pojedzie sobie autem z moim mężem,podróz przebiegnie jej bezstresowo poniewaz zdażyla się już z nim zaprzyjażnić,koszty tego transportu tez będą przy tej opcji najmniejsze,bo dojdzie tylko koszt Twojego dojazdu po Muszke,a kosztów faktycznie sporo juz się nazbierało to przynajmniej na transporcie mamy okazje je zmniejszyć. Wydatki zwiazane z Muszka to; Przewóz i opłata adopcyjna -220zł Paszport,czip i szczepienia -180zł Czyli wyszło 400zł Tak wiec transport Muszki mamy uzgodniony,jesli pojadą w niedzielę to będa tam póżnym wieczorem ale to nie problem bo mój mąz tam mieszka więc Ty Kasiu odebrałabys sobie Muszkę nastepnego dnia,czyli w poniedziałek o której bedzie Ci pasowało, Quote
Angie :) Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='basiaap']Mała Muszka:-( wrzuccie Muszke tutaj: http://www.anatoliandog.pl/index.php?o=baza&kategoria=1 Quote
Fortuna Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='danka1234']Czyli że to najlepsze rozwiązanie.Muszka pojedzie sobie autem z moim mężem,podróz przebiegnie jej bezstresowo poniewaz zdażyla się już z nim zaprzyjażnić,koszty tego transportu tez będą przy tej opcji najmniejsze,bo dojdzie tylko koszt Twojego dojazdu po Muszke,a kosztów faktycznie sporo juz się nazbierało to przynajmniej na transporcie mamy okazje je zmniejszyć. Wydatki zwiazane z Muszka to; Przewóz i opłata adopcyjna -220zł Paszport,czip i szczepienia -180zł Czyli wyszło 400zł Tak wiec transport Muszki mamy uzgodniony,jesli pojadą w niedzielę to będa tam póżnym wieczorem ale to nie problem bo mój mąz tam mieszka więc Ty Kasiu odebrałabys sobie Muszkę nastepnego dnia,czyli w poniedziałek o której bedzie Ci pasowało, Twoj maz Danusiu wyjezdza w najblizsza niedziele, czyli 3 sierpnia ?????? Ja bede w takim razie w poniedzialek, rzeczywiscie to dla mnie tylko 800 km a nie prawie 2000, gdybym musiala jechac po Muszke do Polski. Podaj tez numer konta na PW, z tym ze musza miec SWIFT. Moze jest ktos chetny jeszcze dorzucic pare groszy do wszystkich wydatkow zwiazanych z Muszki adopcja. Wszystkie koszty to 400 zl + te ktore ja calkowicie biore na siebie to ok. 100 Euro za transport z Niemiec do Holandii. Przyszla rodzine Muszki nie chce obciazac kosztami chipu, paszportu czy szczepien bo bylo powiedziane w ogloszeniu, ze wszystko to Muszka posiada. Quote
danka1234 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Tak Kasiu to bedzie ta niedziela 3 sierpnia. Quote
danka1234 Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Coś pusto sie u nas zrobiło a tu Muszka sie pokazuje. Quote
Recommended Posts