Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 814
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już wszystko ustalone. O 10:06 opiekun Kamy jedzie pociągiem do Koszalina, przekazuje ją na dworcu, ja z TZ-em o 10:51 mamy pociąg do Słupska. O 12:30 w Słupsku jesteśmy umówieni ze znajomymi papudraczek, którzy przejmują Kamusię i wiozą ją do jej rodziców do Sopotu. W niedzielę Elurin wiezie małą do Warszawy.
:multi:

Dzięki wszystkim za pomoc!!! :loveu:

Posted

udało się! :laugh2_2: no to teraz już z górki;)
Czy mała jedzie do domu stałego czy tymczasowego w Warszawie? Jeśli tymczasowego to ja poproszę jak dojedzie nowe namiary na pw-do ogłoszeń.
To macie transporter ? Najlepiej wziąć butelkę 1,5 l i włożyć do transportera. Tylko jeszcze wysokosć-wyglada na połowę wysokości butelki. Transporter musi być conakmniej taki żeby się szczeniak mógł się swobodnie położyć. A czy Elurin jedzie samochodem? Bo jeśli tak to szczeniakowi najwygodniej będzie w przestronnym pudle.
Dajcie jej jakąś szmatkę z legowiska z domu w którym jest teraz-żeby się niw stresowała i nie karmcie i nie pojcie przed podróżą wcale (jeśli jedzie o 10 rano to wcale a jak po południu to tak z 4,5 h przed podróżą nie bo się szczeniak umęczy i opiekunowie.
Szczeniory zwykle świetnie znoszą podróż :loveu:

Posted

Z tego co mi wiadomo Elurin jedzie samochodem. Zaraz przekażę opiekunowi Kamy, żeby nie dawał jej już jeść. Czy na stałe czy na tymczas to najlepiej odpowie GrubbaRybba. Może się tak zakocha, że będzie DS? :evil_lol:

Posted

Przepisy pkp są bardzo dziwne, bo płaci się tylko za przewóz psów, za koty i inne zwierzęta nie. Jak pytałam się w informacji, kiedy mieliśmy wieźć nasze świnki, facet powiedział, że konia mogłabym nawet za darmo przewieźć, ale za psa trzeba płacić :crazyeye:

Posted

Karena napisał(a):
Przepisy pkp są bardzo dziwne, bo płaci się tylko za przewóz psów, za koty i inne zwierzęta nie. Jak pytałam się w informacji, kiedy mieliśmy wieźć nasze świnki, facet powiedział, że konia mogłabym nawet za darmo przewieźć, ale za psa trzeba płacić :crazyeye:

:crazyeye: to moze małą za tygrysa przebrać :roll: prążki juz ma :diabloti:

zrozumiałabym jeszcze jakby to od wagi zalezało... no ale to :-o

Posted

nie dużo się płaci. Około 5zł, tylko za ekspres i intercity 15zł. Zaraz poszukam , gdzieś było podane dokładnie. Przepisy kretyńskie są. Musiałam zapałacić za przewóz szczeniaka wielkości świnki morskiej 15zł , szczeniak i tak siedział w koszyku całą drogę:shake:
Odrazu mówię że z reguły nikt nie sprawdza zaświadczenia o szczepieniu, jeśli to szczeniak to trzeba powiedzieć że za mały na szczepienie, bo wścielkizna w wieku 3m-cy najwcześniej (ale to jakby siępytał konduktor);). Kagańca oczywiście też nie potrzebuje taki maluch. Można powiedzieć że ze śmietniaka uratowany, to powinien się wzruszyć nawet służbista;)

edit: skopiowałam post 2 z wątku tranportowego:

Bilet dla psa na przejazd pociągami
Kolei Mazowieckich kosztuje 3zł,
pozostałymi pociągami osobowymi oraz pospiesznymi 4zł,
Inter City oraz Tanie Linie Kolejowe 15zł.

-niezależnie od długości trasy;
-poza tym WAŻNE: 1 dorosła osoba może przewieźć tylko 1 psa (nie ważne czy pies jest dorosły czy szczeniak)
-pies musi być na smyczy, w kagańcu (teoretycznie, bo w praktyce niekoniecznie jeśli jest mały, ale lepiej mieć kaganiec ze sobą) i posiadać aktualną książeczkę szczepień.

28.04.07. - 30.09.07.

„Pies Gratis” – to oferta Spółki „Koleje Mazowieckie – KM” skierowana do osób podróżujących z czworonożnym przyjacielem.
Podróżny z ważnym biletem na przejazd pociągiem Kolei Mazowieckich może przewieźć nieodpłatnie jednego psa. W czasie podróży pies musi być trzymany na smyczy i mieć założony kaganiec, a jego opiekun – posiadać aktualne świadectwo szczepienia pupilka.

Posted

Już jestem w domu. To super, że Kama spała, bo mi od Sławna piszczała i musiałam ją wyjąć z transporterka. Na szczęście przy wysiadaniu pomogła mi jedna pani, miłośniczka psów i kotów - dziękuję :loveu:
Natomiast od jednego z dworcowych żuli słupskich usłyszałam, że męczę psiaka, bo trzymam go na smyczy... :mad:
Kama jest mniejsza niż wydaje się na zdjęciach i spokojnie zmieściła się w transporterku. papudraczek, przekaż rodzicom, że Kama nie lubi siedzieć sama, że bardzo lubi towarzystwo ludzi.

Posted

to super :cool3:

Natomiast od jednego z dworcowych żuli słupskich usłyszałam, że męczę psiaka, bo trzymam go na smyczy... :mad:

:roflt::roflt:

no to trzymam kciuki za dalszą podróż :loveu:

Posted

Karena napisał(a):
Już jestem w domu. To super, że Kama spała, bo mi od Sławna piszczała i musiałam ją wyjąć z transporterka. Na szczęście przy wysiadaniu pomogła mi jedna pani, miłośniczka psów i kotów - dziękuję :loveu:
Kama jest mniejsza niż wydaje się na zdjęciach i spokojnie zmieściła się w transporterku. papudraczek, przekaż rodzicom, że Kama nie lubi siedzieć sama, że bardzo lubi towarzystwo ludzi.

no coś tu!! mój tatus jej samej napeno nie zostawi!!! własnie siedzi z nią na trawce w ogródku:lol:
fajnie ze maluch juz niedługo bedzie w domku!! tylko szkoda ze to tylko DT!!

Posted

mała to przebojowa baba!!:multi:odważna!! mama mówi że ma adhd:razz:
właśnie bawi się z psem znajomych!! i roznoszą dom!!kwiatek już zjedzony:roll:!!!
sluchajcie macie jakiś kontak do elurina!!?? czy on się skontaktuje z moimi rodzicami??