Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 814
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wilejkaros napisał(a):
I tak mi się wydaje, że taka podróż pociągiem Koszalin-Gdańsk musi być bardzo romantyczna jak na świętowanie 1 rocznicy, prawda?

hmmmm...bardzo niepowtarzalna forma spędzenia rocznicy slubu.. w pociagu z cud -szczeniorką..:cool3: wyjatkowo romantyczna..ciotko Wilejkaros:loveu: ja jeszce bez slubu ale 1 sza rocznice napewno bym chciała spędzic w ten sposób..

Posted

Karena, o 16.15 kończę pracę i dojście do netu będę miał dopiero w poniedziałek rano. Jeśli do tego czasu nie wyjaśni się sprawa transportu, daj mi znać sms-em, jakie sa ustalenia.
Mam nadzieje, że dostanę cynk już dziś, bo jak zaskoczę TZ-ę w sobotę, że wracamy z psem...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Mój TZ do mnie zadzwonił przed chwilą i powiedział, że bierzemy małą na tymczas!!! :multi: Tak więc mała ma tymczas!

Tylko co z transportem?

Ja w niedzielę wieczorem mogę małą odebrać. Wcześniej nie bardzo, bo w weekend będę w Lublinie na weselu i pewnie do Wawy przybędę późnym popołudniem.

Posted

elainfo napisał(a):
o rany nie nie tylko nie giełda....
Grubba Rybba..aaaaaaaa jednak łamiesz sie widzę .. BAAArdzo dobrze..;-)):cool3:ach ta slabośc do szczeniorów, co?

Ela wiesz dobrze jak jest. Już brakuje mi ścierania kałuży i poobgryzanych mebli. ;)

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Mój TZ do mnie zadzwonił przed chwilą i powiedział, że bierzemy małą na tymczas!!! :multi: Tak więc mała ma tymczas!

Tylko co z transportem?

Ja w niedzielę wieczorem mogę małą odebrać. Wcześniej nie bardzo, bo w weekend będę w Lublinie na weselu i pewnie do Wawy przybędę późnym popołudniem.

Hurra!!!
Wieczór pasuje, wrócimy późno...pewnie koło 19-tej - 20-tej.

Posted

Elurin napisał(a):
Hurra!!!
Wieczór pasuje, wrócimy późno...pewnie koło 19-tej - 20-tej.

SUPER :bigcool::Cool!:. Dziękuję za transport dla malutkiej. :calus:

Jeszcze tylko transport z Koszalina do Gdańska.

Posted

Wilejkaros napisał(a):
I tak mi się wydaje, że taka podróż pociągiem Koszalin-Gdańsk musi być bardzo romantyczna jak na świętowanie 1 rocznicy, prawda?

Niestety, nie wiem, co mój TZ na to powie, nie mogę i nie chcę mu nic narzucać.

Posted

Karena napisał(a):
Niestety, nie wiem, co mój TZ na to powie, nie mogę i nie chcę mu nic narzucać.

No tak, rozumiem. :-( Ale nie traćmy nadziei. :thumbs:

A może podróż będzie tylko dodatkiem do miłego wieczoru? Może zamów stolik w knajpce na gdańskiej starówce, a po dobrej kolacji wieczorny spacer po sopockiej plaży. To jest już romantyczne i w sam raz na rocznicę ślubu. Jeśli do tego wszystko zaplanujesz, to TZ będzie mile zaskoczony niespodzianką i nie będzie protestował. Taki podstępny jest mój plan. :razz:

Posted

Opiekun Kamy ma kontuzje nogi i nawet do Koszalina nie da rady przyjechać. U nas niestety niedziela odpada, przykro mi, proszę o zrozumienie.
Podtrzymuję jedno - że moglibyśmy podrzucić Kamę do Słupska, jeżeli ktoś by stamtąd mógł ja przewieźć do Gdańska.

Posted

Napisałam na gumtree i na gronie w wątkach transportowych, że poszukuję transportu dla małego psiaka. Może ktoś się zgłosi.

Jestem załamana, że nie ma tego transportu. Ja już wczoraj kupiłam małej posłanie, miseczki, smyczka i zabawki też czekają. :-( To niesprawiedliwe, żeby z tak błahego powodu szczeniorek trafił do schronu. :-(
Cioteczki, proszę, wymyślmy coś! Może ktoś z Koszalinan lub ze Słupska zawiezie małą? Znacie jakiś dogomaniaków z tamtych stron? Z Słupska do Gdańska jest tylko 130 km, to tylko półtorej godziny drogi!

Posted

Tak, jest na wątku transportowym i na miau. GrubbaRybba, nie damy jej do schroniska, coś będziemy kombinować. To, że nie mogę jej zawieźć nie znaczy, że umywam ręce od tej sprawy.
Może uda się ja ewentualnie przetrzymać kilka dni w Koszalinie, jeżeli kolega już na prawdę nie mógł jej dłużej potrzymać w Białogardzie, a w tym czasie intensywnie będziemy szukać dla Kamy transportu.

Ja niestety nie znam nikogo z dogomanii w Słupsku, w ogóle dopiero od niedawna jestem na dogo.

Właśnie wysłałam sms-sa do opiekuna Kamy, że jesteś zdecydowana wziąć ja do siebie i że szukamy transportu, i gdyby mógł, żeby ja jeszcze kilka dni dłużej przetrzymał.

Posted

Karena napisał(a):
Tak, jest na wątku transportowym i na miau. GrubbaRybba, nie damy jej do schroniska, coś będziemy kombinować. To, że nie mogę jej zawieźć nie znaczy, że umywam ręce od tej sprawy.
Może uda się ja ewentualnie przetrzymać kilka dni w Koszalinie, jeżeli kolega już na prawdę nie mógł jej dłużej potrzymać w Białogardzie, a w tym czasie intensywnie będziemy szukać dla Kamy transportu.

Ja niestety nie znam nikogo z dogomanii w Słupsku, w ogóle dopiero od niedawna jestem na dogo.

OK. Jestem spokojniejsza. Martwię się tylko tym, że teraz brakuje nam tylko kawałka 130 km z Słupska do Gdańska. Jeśli Kama nie pojedzie w niedzielę, będziemy musiały znaleźć transport z Słupska do Wawy, a to już 420 km. Może być bardzo ciężko!

Posted

No właśnie, potem może być trudniej. My u siebie Kame możemy przetrzymać najwyżej 2-3 dni.

Do Słupska to właściwie mogę ja podrzucić w dowolnym dniu tygodnia po pracy, chyba, że mam 2 zmianę (teraz będzie to w czwartek).

Posted

Alfa i Zuzia, dzięki. Wiesz, myślę, że trzeba poszukać raczej w woj, pomorskim, niż z zachodniopom. Napisałam juz do Oliwki pw, którą znalazłam na pomorskim, oferuje tam transport powyżej 100 km., tylko nie wiadomo, czy ma czas w niedzielę. Jakby co ma pisać na wątku lub na pw do mnie lub GrubbaRybba. Może GrubbaRybba, napisz pw jeszcze do innych osób z pomorskiego, ja na razie muszę zmykać do pracy, ale będę śledzić wątek.

http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=2259817&postcount=409