Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdy patrzy się na Tobiego leżącego w swoim boksie łzy same napływają do oczu.:placz::placz::placz: Biedak całe dnie spędza w swojej budzie. Leży i patrzy w stronę furtki w nadziei, że jego Pani wróci. On cały czas nie traci nadziei, nie wie, że jego Pani już nigdy nie wróci po niego. :-(

Tak Tobiego opisuje Pani Dyrektor
[FONT=Verdana][FONT=Arial]Tobi,[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Verdana] 12 letni mieszaniec w typie pudla, brzoskwiniowy długowłosy, niestety słabo widzi i słyszy. Trafił do schroniska po śmierci swojej właścicielki, jest zdezorientowany i przestraszony a humor odzyskuje dopiero wtedy gdy wychodzi na spacer z wolontariuszami. Trafiając do schroniska był częściowo skołtuniony szczególnie na stopach, a po ostrzyżeniu (chyba po raz pierwszy w życiu) z zapałem je oglądał. Na pewno będzie źle znosił zimę więc szczególnie potrzebuję indywidualnej domowej opieki na resztę życia. W razie potrzeby obiecujemy pomoc weterynaryjną osobie adoptującej Tobika.[/FONT][/FONT]

A oto Tobi

Jeszcze jako kudłacz

I po ostrzyżeniu

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

On chyba bardziej pona przypominal - przed ostrzyżeniem oczywiście!

Dajcie w tytule koniecznie,że pudelek..albo pony.. - wtedy milośnicy tej rasy szybciej go znajdą... a tak "bezrasowo" ginie w tlumie potrzebujących

Posted

Tobiś, to taki bezradny, zdany na człowieka psiak. Na spacerku stopniowo nabiera pewności, on przecież niedowidzi i niedosłyszy.
Węch jest dla niego wzrokiem i słuchem, zmęczony spacerkiem sam poprowadził do swojej klatki.

Może jest jakiś dobry człowiek, miłośnik pudelkowatych i podaruje mu dom.

On nie ma już czasu.:-(

Może gdzieś jest zapach mojej Pani:-(?

Jak pięknie pachnie wszystko...

Posted

Tobisiu, zaczęłam umieszczać twoją smutną historię, gdzie się da, może jeszcze zdążysz przypomnieć sobie ciepło ręki pana.

[FONT=Verdana]Wiem, ze jesteś coraz bardziej smutny, trudno się dziwić, bo z czego tu się cieszyć, zamieniłeś dom na budę, odwiedzający schronisko tylko się przyglądają takiemu staremu, cudacznemu psu...[/FONT]

[FONT=Verdana]A w twoich niedowidzących oczach [FONT=Verdana]może to nie są tylko łzy, może jeszcze maleńka iskierka nadziei na dnie serduszka?[FONT=Verdana][FONT=Verdana]:-([/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana][/FONT][/FONT]