Jump to content
Dogomania

Ringo - aż 3 lata w schronisku... mix border collie ma WSPANIAŁY DOM!

Recommended Posts

• Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Musi się udać - nie po to jechałam z nim 5h pociągiem, aby miało się nie udać! Będzie dobrze - już jest, bo nie siedzi w błocie , burdzie i smrodzie.

Posted

Tak jak Ola napisała, dużo się dzieje, dużo nowych miejsc i ludzi.
Najpierw ja, mój dom, psy.. później pkp, Ola.. pociąg....

Ale ułoży się wszystko napewno :loveu:
Najważniejsze jest , że nie wróci do tego miejsca skąd go wyciągnęliśmy :lol!: i w końcu znalazł ludzi, którzy go pokochali, dużo ich jak na jeden raz , ale jest dobrze :laugh2_2:

Posted

Ewusek napisał(a):
a ja siedze i rycze ;-(

Ewusku, nie ma co ryczeć :glaszcze:.
I tak zrobiłaś cos wielkiego - wyciągnęłaś tego kochanego nieszczęśnika z kaliskiego horroru:Rose:.

Buźki wielkie dla Ciebie :buzi:.

Posted

lece wieczorem :-)

mam nadzieje, ze nie bedzie awanti i zabiore go bez problemow... gorzej bedzie jak nie beda chcieli go oddac ...
Tacie niestety wszystko jedno, mimo, ze jest na emeryturze i troche pracuje to powiedzial, ze dalej bedzie pracowal, pies bedzie nieszczesliwy bo nie bedzie mial sie kto nim zajmowac...

Posted

Niezależnie od tego, czy Ringo zostanie u Ciebie, czy u Twoich Rodziców, na pewno bedzie bardzo szczęśliwy:loveu:
Któż ośmieli się porównywac ciepły dom ze schroniskowym boksem?

A, i jeszcze jedno. Przekaż Ringo, że cioteczka Natalia bardzo go kocha:loveu:

Posted

Zgadzam się z cioteczką Natalią w 100% - Ringo i tak wspaniale trafił i będzie miał dobrze i tu, i tu. Na pewno!

I ucałuj go w nosek ode mnie. :loveu:

Posted

hehehe... nie bedzie problemu z odbiorem Ringo, wlasnie dostalam smsa od mamy, ze zdemolowal pol mieszkania, pozreywal zaluzje, polamal kwiaty i wykopal ziemie, ogolnie sajgon.
Nie powiedziala, zeby go zabrac, ale dla mnie dobrze, ze tak sie stalo :-)
hihihihi

Posted

No cóż, uroki okresu przejściowego psa "z odzysku"... Mój Spyker po przeprowadzce do nas z DT "zapomniał" o tym, że trzeba załatwiać się na dworze, a nie w domu (w DT nie miał z tym problemów). Pierwsze dni (albo i tygodnie) to próba cierpliwości dla właściciela... a jedne psy reagują na zmiany z większą wrażliwością niż inne...

Posted

u nas wskakiwal przednimi łapkami na blaty w kuchni i na parapet w wiatrołapie.
Nie bylo nas w sobote kilka godzin i nic nie bylo zdemolowane, oprocz pogryzionych kilku ciasteczek, ktore sobie zciagnal z parapetu w wiatrołapie.

Moja Sigma, notabene kupiona z hodowli jak miala 9 tygoni szczała w domu i demolowala, wydrapywala sciany do betonu do 2 roku zycia...
ale chyba robila to z nudow...

Posted

A miał towarzystwo innych psów u Was podczas Waszej nieobecności? Może dzieki temu było lepiej. :)
I daj nam koniecznie znać co u naszego mixa border collie. :)

Posted

[LEFT]Powiedz mi proszę czy nadal mieszkacie w mieszkaniu czy w domku i ile wy tych macie pokoi, bo sądząc po dobytku to chyba co najmniej 6 :evil_lol:. Jeszcze nie byłam w Ełckim schronisku, dowiedzieć się na temat psa, którego chcesz również adoptować, bo obserwuję temat i mam wątpliwości czy oby jest sens.Choć i moje stadko (3psiaczki+kot+3dzieciaczków)jest na tyle wymagające, że póki sezon nasz się dla męża nie zakończy (po pierwszym) to chyba nie podołam:roll:
[/LEFT]

Posted

Ringo został u rodziców, oczywiscie pojechałam w przeświadczeniu, ze go zabiore ale mama mile mnie zaskoczyla...
Powiedziala, ze sie nie gniewa, ze zniszczyl kilka rzeczy, ze chyba sie bal zostac sam, moze za wczesnie go samego zostawila (ma rehabilitacje i musi wychodzic), moze za nisko podniosla zaluzje...
Najwazniejsze jest to, ze nie dostal lania, mama go przytulila i powiedziala, ze bedzie dobrze.
Dzisiaj poszla kupic mu poslanie :-)

Tak sobie tam siedziala, glaskalam go a on zamknal oczy, wywalil kopyta do gory i kazal sie miziac :-) Niepewny jest jeszcze co sie od niego oczekuje, na co moze sobie pozwolic a na co nie, ale widze, ze wszystko bedzie dobrze :-)

Wiem, ze TO TEN PIES... gdybym przyprowadziła innego, to od razu bym z nim wyleciala...

Bardzo go polubila i powiedziala, ze nie przypuszczala, ze naprawde posadzam ja o zle zamiary. Ona naprawde sie cieszy, ze Ringo u nich jest i jest cierpliwa. Wie, ze duzo przeszedl i nie chce go niczym stresowac.
Jutro zabiera go na dzialke :-)

Setko, prosilam Cie o pomoc bo mam kilku potencjalnych chetnych na BC, jednym juz byli moi rodzice, drugim moj kuzyn, ktory moal BC, brata mojego Polusia i dozyl 14 lat, byl juz schorowany i wyłysiały...
O sobie moge myslec o powiekszeniu gromadki jak rzeczywiscie sie wyprowadzimy. Jeszcze mieszkamy tu, w Wawie, 3 pokoje, ja, Kuba, 2 troli, Sigma, Karat, 4 koty, mamy ogrodek i osobne wejscie, nie korzystamy z klatki schodowej. Mieszkanie jest duze i bez problemu sie w nim miescimy.
Najwiecej miejsca zajmuje Karat, mimo, ze jest najmniejszy :-)
Trzech kotow prawie nie ma, bo siedzą na dworzu, przychodza do domu tylko sie wyspac i najeść. Inez jest za mała, żeby jeszcze wychodzic a poza tym nie jest zaszeczepiona.
Ja mam BC zamowionego w zeszlym roku w hodowli, po wspanialej suczce, bo mam w stosunku do niego niezle plany :-) ale to jeszcze za wczesnie, zeby sie chwalic ;-)

Posted

jeszcze nie, caly czas chodzi przy mamie, a jak ja przyszlam to chodzil za mna. Na spacerku chwile pobiegalismy i wtedy sie cieszyl jak szczeniaczek, chociaz widzialam, ze sie boi okazac radosc :-(
Dajmy mu czas, mysle ze za tydzien bedzie super !

Posted

Damy czas, damy... Nie oczekujemy od razu wielkich rezultatów. Tfu, co ja mówię: to już jest wielki sukces, jak go poznałam, tak się bał, że nie chciał chodzić na smyczy, chował się po kątach, bał się ludzi.

I czekamy na zdjęcia!

Posted

....czyli sie sprawdza-mama dobry wynalazek:evil_lol:.
Ewusku-jak "donosi" p Mrzewińska -około 6 tygodni zajmuje psu zaakceptowanie nowego miejsca-więc Ringo ma jeszcze czas na podniesienie ogonka-będzie dobrze!
Mam nadzieje, ze pozwala mamie chociaz na samotne siku-mój nie pozwalał-sikaliśmy wspólnie-musiałam oczy zamykac-bo wstyd przed obcym facetem:evil_lol: