Polarna Legenda Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Zgadza sie,takie własnie są malamuty(choc nie wszystkie;) ) a o zamiłowaniu Gigi do samotnych wycieczek moze świadczyć rana na tylnej łapie którą pewnie rozcięła przeskakujac przez płot. Quote
Polarna Legenda Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 A co do jej wielkości to nie jest ona znowu taka "gigantyczna"-ma typowy wzrost malamuta. Giga szuka domu!!!!!! Quote
Fiona.22 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 U mnie w lecznicy wisi ogłoszenie, że zaginęła sunia Husky. Spisze jutro numer...a może to ona??? Szczerze mówiąc wątpie ale nie zaszkodzi przedzwonic. Quote
betel Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Zmieniłam jej w opisie na Allegro na mix malamuta , bo rzeczywiście , bardziej ( a właściwie bardzo) jest podobna do tej rasy niż do huski, zaraz poprawię też w "4 łapach". Piękna sunia:lol: Quote
ewelinka_m Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 już wstawiam zdjęcia :p sesja Gigi: z nowo poznanym kolegą Maksem ;) Quote
ewelinka_m Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 rana na nodze: to taka kochana sunia, tylko jak się z nią spaceruje oczy trzeba mieć dookola głowy, chodzi własnymi ścieżkami, a i na imię jeszcze nie dokońca reaguje ale już na smyczy chodziła bardzo ładnie nie tak jak na początku kiedy to P.Elwira ją do weta nieść musiała :evil_lol: gorzej było przejść przez ulicę, zaparła się wszystkimi łapami i ciągnąć ją trzeba bylo :razz: zmierzyłyśmy Gigę ma ok.60-62 cm w kłębie, zaś na dł. 70 cm bez ogonka:cool1: Quote
Polarna Legenda Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 O matko!Jakie ona ma wielkie uszy:evil_lol: takie zupełnie nie malamucie i ogonek łysawy(jak na malamute oczywiście).Mix malamuta z owczarkiem?Jak myslicie? Quote
erka Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Biedna z tym oczkiem, mam nadzieję,że po zabiego będzie wszytsko ok.:lol: . Może rzeczywiście mix z ON-kiem, w każdym razie potrzebuje odpowiedzialnego opiekuna. Quote
saga_86 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Tylko ta rana wygląda okropnie:oops: To po pogryzieniu? Quote
ewelinka_m Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 saga_86 napisał(a):Tylko ta rana wygląda okropnie:oops: To po pogryzieniu? nie przeskakiwała przez siatkę :shake: Quote
DuDziaczek Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 dzoieki ewelinko za pozbysie sie mojego zdjecia ;D dzis przechodzilam obok dzilki i miala sie dobrze ;P Skoczyla na siateczke i biegala razem z innymi ale to naprawde niezalezny pies... ona sie nie nadaje dla dziecka tore ją pusci i np. bedzie gralo z kolegami w pilke... Quote
betel Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Najpier zdjecia suki husky: A to malamuty: A teraz nasza GIGA Moim zdaniem ona ma w sobie coś z tych obydwu ras, rzeczywiście słabsze futro , ale uszy jak na husky prawie mogłyby być. Na pewno jakis mix. Czy z husky, czy z malamutem trudno powiedzieć . Tak czy owak jest bardzo ładna.Choc kształt pyska ma zdecydowanie po malamucie!!!! Quote
Polarna Legenda Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 [quote name='betel'] A to malamuty: Ten malamut to Delightful Anny Inditarod -bardzo utytułowana suczka pochodząca z czeskiej hodowli:) Quote
saga_86 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Powiedzcie mi czy waszym zdaniem suńka potrzebuje wyjatkowo dużo ruchu? Czy wystarczy jej standardowy spacerek?Wieczorem godzina bieganina... Znalazłam na dogo osobę, która szuka do mieszkania dużego psa w typie husky i niuńka sie spodobała tylko ludzie chyba boją tej nadmiernej aktywnosci husky... Quote
erka Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Może Polarna Legenda powie coś więcej o tej rasie.:lol: Rana wygląda brzydko, bo niestety jeden szew puścił. Giga wpycha się do jednej z mniejszych bud, może właśnie wtedy to się stało.:roll: A oczywiście największą budę, gdzie zmieściły by się chyba trzy Gigi, zajmuje maleńka Koksa ze swoim maleństwem i za nic nie chce sie przenieść:diabloti: . Quote
Polarna Legenda Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 saga_86 napisał(a):Powiedzcie mi czy waszym zdaniem suńka potrzebuje wyjatkowo dużo ruchu? Czy wystarczy jej standardowy spacerek?Wieczorem godzina bieganina... Znalazłam na dogo osobę, która szuka do mieszkania dużego psa w typie husky i niuńka sie spodobała tylko ludzie chyba boją tej nadmiernej aktywnosci husky... Tak,zdecydowanie potrzebuje dużo ruchu.Pomijając już fakt że psy tej rasy lubią aktywnie spędzać czas to sama Giga pokazała że nie jest typem psa kanapowego.Uważam że nie powinna trafic do kogoś kto wolny czas spędza z pilotem w ręce a do osoby bardzo aktywnej np.lubiacej biegać,jeżdzić na rowerze albo miłosnika dłuuugich pieszych wędrówek.Pamietajcie:znudzony niewybiegany szpic to nieszczęśliwy szpic.ps.zakładam oczywiście że Gida jest malamucio lub hasko mixem. Quote
betel Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 [quote name='Polarna Legenda']Ten malamut to Delightful Anny Inditarod -bardzo utytułowana suczka pochodząca z czeskiej hodowli:) No cóż ja takim fachowcem nie jestem:shake: Za to korzystając z Twojej notki weszłam na Waszę stronkę o hodowli tych fantastycznych psów. Podziwiam , piękna pasja i piękne psy. Do tego jednak rzeczywiście trzeba lubić bardzo aktywny tryb życia, tego troszkę Wam zazdroszczę, bo niestety jestem niereformowalnym domatorem. A alaskany i inne psy podobnego pochodzenia mogę tylko podziwiać. Są bardzo urokliwe i wydaje mi się,że nasza Giga ma jednak z nimi wiele wspólnego:lol:, dlatego rzeczywiscie jej własciciel powinien być przygotowany do podjęcia takiego wyzwania. Zresztą tak naprawdę każdy duży pies, żeby był zdrowy potrzebuje sporo ruchu. :cool3: Quote
erka Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Polarna Legenda, a czy nie masz pomysłu , jak by pomóc psu z tego wątku?:roll: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77655 Quote
Polarna Legenda Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Jedynym moim pomysłem jest zgłoszenie suni i psa z tego watku w serwisie Bezdomne Szpice ale czy to coś pomoze?o ile Giga przypomina malamuta to ten mix do huskiego nie bardzo podobny. nie mam pojęcia co robic:shake:,tyle tych psów jest porzucanych a domków brak... Quote
Paulina87 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Umieściłam ją na Bezdomnych Szpicach tylko do kogo mam podać kontakt? Quote
erka Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Kontakt do mnie 609 890 204. Dziękuję:loveu:. Quote
saga_86 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Giga ma się świetnie:lol: Dziś ją odwiedziłam, przyszłam na działeczkę to zrobiła dziki taniec radości:cool3:A widziała mnie po raz pierwszy! Naprawdę niuńka ma niepowtaralny, bardzo fajny charakter:loveu: Cały czas chciała być przy mnie chciała, żeby ją głaskać . Dawała mi śłodkie buziaczki:cool3: A Giga mieszka na działce z kilkoma innymy suczkami i zachowuje się do niej super;)Ani grama agresji w gigantycznej Gidze Ranka też się już ładnei zaczyna goić. Quote
Recommended Posts