zigi Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 [quote name='Jasiek'].....Macie konkretny dokument to go prosze zamiescic[/quote] Jasiu:cool3:dla ciebie pismo obrazkowe, nie denerwuj sie dasz rade:cool3::lol: [SIZE=1][B]obrazkowa[/B] "technologia produkcji" dozych uszu :cool3:;) [SIZE=2] ... [/SIZE][/SIZE][URL]http://www.klubdoga.prv.pl/[/URL] Quote
niceravik Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 [quote name='Jasiek']Ani mi ani nikomu innemu nie chce się już po raz setny tlumaczyć Ci jaki zapis jest w ustawie:evil_lol:Ty i tak powiesz że czarne jest białe!! To nie ma sensu.Szkoda czasu i prądu .Macie konkretny dokument to go prosze zamiescic[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Porzucając płonną nadzieję na to, że Użytkownik Jasiek jest w stanie cokolwiek zrozumieć, w szczególności kierując się przesłaniem wynikającym z ludowego porzekadła cyt.: „I Herkules „doopa” kiedy Jasiiek puka w klawisze...”, kieruję Waszą uwagę, najdrożsi Użytkownicy tego wątku, na wiadomego wybrańca narodu, Idola jakże doświadczonego Użytkownika Sylvia_76 (jak ten czas leci, niedawno była matura :cool3:), który zachowuje się wypisz wymaluj, dokładnie tak jak przewidział Zigi, tj. [U]wlazł na czoło pochodu walki z łamaniem prawa do poszanowania zwierząt, i głośno woła tak cyt:” [/U][/FONT][/COLOR] [B][FONT=Verdana][U]- To drakońskie, ale celowe rozwiązanie, bo jeśli ktoś znęca się nad swoim psem[/U] albo trzyma go w skandalicznych warunkach, wówczas oczywiste jest, że zwierze może "wybuchnąć" i w końcu zaatakować - mówi ten Pan.[/FONT][/B] [COLOR=black][FONT=Verdana]Całość przeczytacie tu:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][URL="http://wiadomosci.onet.pl/1783709,11,item.html"][COLOR=#800080]http://wiadomosci.onet.pl/1783709,11,item.html[/COLOR][/URL] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Kto znajdzie lepszy komentarz do tego kuriozalnego incydentu, niż ten: [/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Verdana]„Diabeł przebrał się w ornat i ogonem na Msze dzwoni xxxxx.”[/FONT][/COLOR][/B] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3][B]Zigi, YOU ARE THE BEST[/B][/SIZE] :multi:.[/FONT][/COLOR] Quote
Beata_Dorobczyńska Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Są ludzie i taborety - nie wiem czemu uparcie staracie sie dyskutować z taboretami. W sumie to ja wspolczuje niektorym bo na wystawie w Szwecji pewnie mało było okaleczonych dogów bo tam to zabronione. Quote
twiggy Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 [quote name='Beata_Dorobczyńska'] W sumie to ja wspolczuje niektorym bo na wystawie w Szwecji pewnie mało było okaleczonych dogów bo tam to zabronione.[/quote] zdziwiłabys się! :razz: Quote
LALUNA Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 [quote name='twiggy']zdziwiłabys się! :razz:[/quote] Raczej to było do przewidzenia. Wszyscy teraz robią nalot na Szwecje, bo to ostatni dzwonek aby jeszcze z stamtąd dostać ocenę. Bowiem już wszystkie psy urodzone od poczatku 2008 a kopiowane nie moga być wystawiane w Szwecji, niezależnie z jakiego kraju pochodzą. Wiec te z przed 2008 roku jeszcze chca zdążyć zanim minie ich czas. Quote
niceravik Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 [quote name='Sylvia_76']...Dalsza dyskusję podejmę z Państwem po przedstawieniu na Forum Dogomania niniejszego dokumentu.[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]I w ten oto sposób użytkownik Sylvia_66 przypadkowo sama się zakneblowała :cool3: .[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Szkoda, bo chociaż bojowość była na 5, to trafność argumentacji max 1.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]W tej sytuacji polecam łaskawej pamięci użytkownika - Psalm 23 :lol: . [/FONT][/COLOR] Quote
Jasiek Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 [quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana]I w ten oto sposób użytkownik Sylvia_66 przypadkowo sama się zakneblowała :cool3: .[/FONT][/COLOR] [/quote] Podjęła słuszna decyzję.Nie ma z kim i nie ma oczym dyskutowć a Ty Ravik dalej się nakrecaj i wypisuj głupoty.Widocznie z dobrze sie czujesz:lol::lol: Quote
zigi Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Napisal Jasiek [quote] [I] " Ty Ravik dalej się nakrecaj i wypisuj głupoty.Widocznie z dobrze sie czujesz"[/I][/quote]Jasiu juz dostales dokument.... [SIZE=1][B]obrazkowa[/B] "technologia produkcji" dozych uszu :cool3:;-) [SIZE=2] ... [/SIZE][/SIZE][URL]http://www.klubdoga.prv.pl/[/URL] Poogladaj obrazki i zastanow sie nad slowami Arthura Schopenhauera[I] "Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem." [/I] I nie trac nadziei, moze jeszcze bedzie z ciebie filozof:cool3:;) [SIZE=1]Chociaz Arthur Schopenhauer bylby pesymista;) [/SIZE] Quote
ara Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [B][COLOR=SeaGreen]Proszę o zachowanie jakiegokolwiek poziomu dyskusji. Arjuna, trochę grzeczniej, nawet w odpowiedzi na prowokacje...[/COLOR][/B] Quote
iwona&CAR Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [I][quote name='"moskit"']Pozdrawiam hodowle Z Ozgiliathu :lol::lol:, wiem ze nie tna ale wymienilbym 20, ktore tnie (ale to nie umniejsza chwaly Fifce).[/quote][/I] [I][quote name='"LALUNA"']Akurat pisałam o innej. Z Carskiego Dworu. No popatrz czyli juz mamy dwie hodowle we Wroclawiu które znamy i nie tną.[/quote][/I] [quote name='"iwona&Car"']No to wymienie trzecia hodowle Czarnych Terierow tylko z samego Wroclawia- Hodowla Z RUSKICH BYLIN w ktorej urodzilo sie 9 szczeniaczkow 28.06.08, wszystkie beda cieszyly sie dlugimi ogonkami przez cale swoje zycie :lol: GRATULACJE :multi:[/quote] W Polsce kopiowanie wsrod Czarnych terierow to chyba od klimatu zalezy. Tak jak we Wroclawiu nie kopiuja TAK [B]W SZCZECINIE[/B] RZNA OGONY CZARNYM TERIEROM AZ SIE KURZY. Ostatni miot CTR Black Paradise maluszkom urznieto ogony :-(:-(:-( No ale co tu sie dziwic jak poslowie to robia i taki przyklad daja :roll: Ciekawa jestem czy zarowno Posel i hodowla Black Paradise potrafi powiedziec ktory to wet tnie ??????????????????????????????????? Skoro wg nich nie jest zabronione kopiowanie . Quote
moskit Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Sylvia_76'] [I][B][B][COLOR=red]Proszę o dokument w którym zakazuje się jednoznacznie kopiowania uszu i kurtyzowania ogonów w RP.[/COLOR][/B][/B][/I][/quote] "Statut Zwiazku Kynologicznego w Polsce" Ten dokument wzywa do przestrzegania [B]ogolnych norm etycznych[/B] przez czlonkow Zwiazku. ZKwP ma nad tym czuwac. Kazdy wyczuwa, jak oni czuwaja. Chcialas dokument to go masz. No, chyba ze uslysze ze "kopiowanie i kurtyz[I][B]an[/B][/I]owanie" jest etyczne. Najpierw pojawia sie norma etyczna - pozniej zapis prawny. Quote
moskit Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [COLOR=black]To tak jak w jezdziectwie.[/COLOR] Nie ma prawa zakazujacego uzywania ostrog czy lin pod popregiem. Z tym ze w naszej paczce za ostrogi nikt by z Toba nie rozmawial a za liny pod popregiem moglabys dostac w skore - chociaz dawanie w skore jest prawnie zakazane Quote
niceravik Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Sylvia_76'][I][B][B][COLOR=red]Bardzo proszę o nie rozmywanie tematu.[/COLOR][/B][/B][/I] [I][B][B][COLOR=red]Proszę o dokument w którym [SIZE=4]zakazuje się[/SIZE] jednoznacznie kopiowania uszu i kurtyzowania ogonów w RP.[/COLOR][/B][/B][/I][/quote] [B]Skoro tak, to ja poproszę o dokument, w którym jednoznacznie napisane jest dosłownie tak: [/B] [B]"[SIZE=4]zezwala się[/SIZE] na obcinanie uszu i skracanie ogonów u psów"[/B] :razz: :mad:. Quote
Czarne Gwiazdy Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='niceravik'][B]Skoro tak, to ja poproszę o dokument, w którym jednoznacznie napisane jest dosłownie tak: [/B] [B]"[SIZE=4]zezwala się[/SIZE] na obcinanie uszu i skracanie ogonów u psów"[/B] :razz: :mad:.[/QUOTE] Przecież Sylvia wstawiła... Quote
twiggy Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='moskit'][COLOR=black]To tak jak w jezdziectwie.[/COLOR] Nie ma prawa zakazujacego uzywania ostrog czy lin pod popregiem. Z tym ze w naszej paczce za ostrogi nikt by z Toba nie rozmawial a za liny pod popregiem moglabys dostac w skore - chociaz dawanie w skore jest prawnie zakazane[/quote] czyżby paczka naturalsów? :evil_lol: a co powiesz na używanie ostrzejszych wędzideł? :razz: Quote
niceravik Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='Czarne Gwiazdy']Przecież Sylvia wstawiła...[/quote] ”- Po co, kotku, byłeś w królewskim pałacu? [I]- Zobaczyć królową, w złocistej koronie.[/I] - A co zobaczyłeś, ty wścibskie ladaco? [I]- Zobaczyłem myszkę, siedzącą przy tronie...”[/I] Quote
ara Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [url]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10506339&postcount=262[/url] Quote
TuathaDea Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Co do quAsimatrymonialnych propozycji, to Krzyś nie był niestety pierwszy. Ale mnie nie pociągają paniusie skłonne (a może zmuszone?) korzystać z usług żigolaków, jak również rola ta zupełnie mi nie odpowiada, więc nie czekaj 2-3 lata nadaremnie Luśka [quote name='LALUNA']Jeżeli chcesz, aby kobiety Ci płaciły to musisz trochę popracowac. Z logiką cienizna i już nie dasz rady, więc może spróbuj na siłowni rzeźby. I zgłoś sie za jakie 2-3 lata, moze dasz radę w jakimś zespole tanecznym.[/quote] Quote
niceravik Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='Sylvia_76'][B]Co jakiś czas po prostu bedę wklejać to pismo by mogli je przeczytać Ci z Państwa[/B], którzy zadają sobie pytanie czy w RP mozna kopiować uszy i ogony u psów. [FONT=Arial][URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=bc098435c6bf6b8a"][COLOR=#800080]http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=bc098435c6bf6b8a[/COLOR][/URL][/FONT] Proszę o dokładne przeczytanie pisma a szczególnie o zwrócenie uwagi na słowo "lub" w wersie 8, zdanie w wersie 11 zaczynające się od słów "Należy przy tym zaznaczyć (...)" oraz przedostatni akapit zaczynajacy się od słów: "W przepisach ustawy o (...)"[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Sylvia_76, widzę że wybrańcy narodu, którzy „w ramach swojego hobby, zaciekle hodują nie swoje dogi” :razz: , nie pozwalają wdawać się w dyskusję z Państwem :p. Się nie martw, ja będę wklejała to rewelacyjne pismo z MRiRW. Możesz mi dzisiaj nie wierzyć, ale tak naprawdę to ja tobie sprzyjam. Przecież ty i ja chcemy tego samego, żeby psiaki miały GIT, prawda? I tego się trzymajmy :multi: . [/FONT][/COLOR] Zapraszamy do nas! [COLOR=black][FONT=Verdana]Buziaczki :lol: .[/FONT][/COLOR] Quote
niceravik Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [COLOR=black][FONT=Verdana]Posłowie myknęli na wakacje, a koalicja działa.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]W niedzielę słyszałam kawałek programu o okaleczaniu psów. Szkoda, że nie nagrałam, górą nasi :multi: .[/FONT][/COLOR] Quote
zbyś Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana]Posłowie myknęli na wakacje, a koalicja działa.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]W niedzielę słyszałam kawałek programu o okaleczaniu psów. Szkoda, że nie nagrałam, górą nasi :multi: .[/FONT][/COLOR][/quote] Trzeba robić jak najwięcej dymu i rabanu. Dopóki nie chodzi o "lub czasopisma" decyzję o zapisach i interpretacjach podejmują zakurzeni urzędnicy w zakurzonych pokojach. Ci sami od lat. Tacy, którzy mając wątpliwości dzwonią do starych, sprawdzonych działaczy, co to "wicie-rozumicie". Nic nie motywuje lepiej biurwy, której brakuje kilku lat do emerytury niż ryzyko wydania z siebie kwitu niezgodnego z oczekiwaniami artykułowanymi przez media. Trzeba iść za ciosem. Trzeba złożyć kwit z zapytaniem powołującym się na opinie przedstawione w mass-mediach. KPA wymusza terminy odpowiedzi. Trzeba iść tą drogą! Quote
iwona&CAR Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana]Posłowie myknęli na wakacje, a koalicja działa.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]W niedzielę słyszałam kawałek programu o okaleczaniu psów. Szkoda, że nie nagrałam, górą nasi :multi: .[/FONT][/COLOR][/quote] JA SLYSZALAM CALY PROGRAM O OKALECZENIU ZWIERZAT . WSPANIALE :multi::multi::multi: Quote
LALUNA Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [quote name='iwona&CAR']JA SLYSZALAM CALY PROGRAM O OKALECZENIU ZWIERZAT . WSPANIALE :multi::multi::multi:[/quote] Opowiedz o czym było. Mądrze chociaz gadali i na temat? Quote
onek Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [quote name='zbyś']Trzeba robić jak najwięcej dymu i rabanu. Dopóki nie chodzi o "lub czasopisma" decyzję o zapisach i interpretacjach podejmują zakurzeni urzędnicy w zakurzonych pokojach. Ci sami od lat. Tacy, którzy mając wątpliwości dzwonią do starych, sprawdzonych działaczy, co to "wicie-rozumicie". Nic nie motywuje lepiej biurwy, której brakuje kilku lat do emerytury niż ryzyko wydania z siebie kwitu niezgodnego z oczekiwaniami artykułowanymi przez media. Trzeba iść za ciosem. Trzeba złożyć kwit z zapytaniem powołującym się na opinie przedstawione w mass-mediach. KPA wymusza terminy odpowiedzi. Trzeba iść tą drogą![/quote] Zbyś :) Przebrnęłam przez federację :) Musze przetrawić... Co do ogonków może wiecej konkretów :) Boję się nawet mysleć:cool3: co Ty masz na myśli pisząc o biurwie, kwitach, mass- mediach i kpa? [quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana]Posłowie myknęli na wakacje, a koalicja działa.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]W niedzielę słyszałam kawałek programu o okaleczaniu psów. Szkoda, że nie nagrałam, górą nasi :multi: .[/FONT][/COLOR][/quote] A ja cały :) [quote name='iwona&CAR']JA SLYSZALAM CALY PROGRAM O OKALECZENIU ZWIERZAT . WSPANIALE :multi::multi::multi:[/quote] [quote name='LALUNA']Opowiedz o czym było. Mądrze chociaz gadali i na temat?[/quote] Ja mam nagrane :) Laulna spacerek może jakiś wspólny ? Oczywiście jeżeli nie boisz się moich smoków :) Quote
niceravik Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Onek napisz coś więcej o tej audycji. Ja wpadłam na drugą część chyba, na konkurs, chciałam capnąć nagrode, ale nie dodzwoniłam się :cool3:. Kumpelka mi mówiła, że w radiu był nawet jakiś MINISTER. Prawda to? Onek plissssssss :lol: Quote
Recommended Posts