Jump to content
Dogomania

Suczka wyrzucona na wysypisko . LOLA MIESZKA W DOMU JAK Z BAJKI!

Recommended Posts

• Replies 495
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hesia dziekujemy bardzo! 150 zł to bardzo dużo:loveu:

Puchatek banerek jak zwykle sliczny... Niestety musze kogoś wyciąć z podpisu:oops: Będę robic to na zmianę...

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
Małpy jedne te ludziska!! W dzisiejszej dobie postępu dopuszczać suki do ciąży! Bardzo dobrze że będzie miała sterylkę aborcyjną czyli rozumiem że nie dopuścicie do urodzin malców? Przepraszam za offa, ale tak przy okazji chcę zapytać czy jak mam szczeniorę i ma ona chyba jakieś 4 m-ce (przygarnięta) to mam czekać do cieczki i dopiero po niej ją wysterylizować?Czy mogę wcześniej? I ta cieczka to kiedy może być?

Sa różne szkoły, mnie kiedyś uczyli, ze lepiej przeczekac pierwsza cieczkę, a po 3-3 mies. po niej sterylizacja. Teraz robi się zabieg nawet przed cieczką, mlodym suczkom. A kiedy się pojawi pierwsza cieczka, to zależy od wielkości suczki. Małe rasy dojrzewaja wczesniej, np. ratlerek 7,5 do 8 mies. , wieksze miesiąc do dwóch później.

Posted

zrobiłam Loli filmik - wprawdzie w moim bałaganie ale co tam:roll:
Usiłuje go wrzucić juz od godziny i cały czas sie ładuje...:mad:

Agata-Poznań - wysłałam ci priva z moim telefonem

Posted

Jest mi nieco głupio... Nie jestem zwolenniczką sterylizacji aborcyjnej i nie zamierzam zabijac szczeniaków, które są juz duże. "Mój" weterynarz stwierdził, że jest to jeszcze mozliwe. Jestem nie tylko miłośniczką zwierzątt i wegetarianką ale z zawodu (o ile to zawód) filozofem i bioetykiem z dośc dużo praktyką bo niestety żyje juz prawie pół wieku... Wybieram zatem gorsze zło o ile w ogóle w aksjologii taki termin jest możliwy :oops:
Prosze o telefony jezeli ktoś naprawde chce pomóc Loli.

Posted

Iwona, całkowicie popieram Cię w kwestii sterylki Loli. Całkowicie i bez wahania!!! Wiem, że i tak Lola miała masę szczęścia, że trafiła do Ciebie, a nie wegetuje na śmietnisku!!! Czy tego chcielibyśmy, aby kolejne bidy wegetowały w schronie, na ulicy, u złych ludzi???!!! To mniejsze zło i jedyna słuszna decyzja, moim zdaniem!!! Aukcje dla psiaków z Ostrowca Św. będą tylko muszę obfotografować rzeczy i założyć wątki. Kto jeszcze może pomóc Iwonie, niech się zadeklaruje!!! Przede wszystkim domki dla psów z Ostrowca!!!

Posted

dziś wpłacę ok 13 myślę te 30 zł. Przepraszam że tak mało ale i tak to wyciskam wzruszona biedną Lolą. Ja też bardzo popieram sterylkę aborcyjną, bo też uważam że dodatkowe szczeniaki wcale nie maja gwarancji że będzie im dobrze. W ogóle to przykry temat, ale też zdecydowanie popieram.

Posted

iwop napisał(a):
Jest mi nieco głupio... Nie jestem zwolenniczką sterylizacji aborcyjnej i nie zamierzam zabijac szczeniaków, które są juz duże. "Mój" weterynarz stwierdził, że jest to jeszcze mozliwe. Jestem nie tylko miłośniczką zwierzątt i wegetarianką ale z zawodu (o ile to zawód) filozofem i bioetykiem z dośc dużo praktyką bo niestety żyje juz prawie pół wieku... Wybieram zatem gorsze zło o ile w ogóle w aksjologii taki termin jest możliwy :oops:
Prosze o telefony jezeli ktoś naprawde chce pomóc Loli.

Ja też czuję zawsze wewnętrzny ból, gdy mowa jest o sterylce aborcyjnej :-( ...
Mam nadzieję, że wet zadba, żeby maluszki nie cierpiały - bo one przecież odczuwają ból, szczególnie jeśli są już duże :-( ...

Posted

nasz zaprzyjaźniony wet nie robi sterylek gdy ciąza jest bardzo zaawansowana - to osoba, ktora naprawde kocha zwierzęta. mam do niego pełne zaufanie.

Musze przyznać, że Lola jest mądra i napewno była uczona czystości. musiałam dzisiaj jechac do Warszawy do lekarza i zostawiłam ja w domu. (moja onke zawiozłam do siostry) , koło 15 Paweł wyprowadził ją na spacer ale mała miała biegunke - podejrzewam, że dlatego, że pochłania jedzonko i wyobraźcie sobie, że nie zabrudziła w domu tylko na balkonie. Wróciłam o 22 i wyprowadziłam ja na spacer - czekała z siusiu :)

Guest Elżbieta481
Posted

Nie rozumiem -jaka jest decyzja?Urodzi?
Ela

Posted

No nie wiem czy znajdzie...

Dzisiaj są moje urodziny a ja całe popołudnie jeździłam z Jola i szukałam suczki, którą właściciel wywiózł za ostrowiec bo była szczenna... Rozwiesiłysmy ulotki i Jola miała jeżździć dalej - ja musiałam wrócic do moich zwierzaków. LOLA TO NAJLEPSZY PIES Z JAKIM MIAŁAM DO CZYNIENIA:oops: