Bjuta Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Satyrek z początku listopada [video=vimeo;17331607]http://www.vimeo.com/17331607[/video] [video=vimeo;17331670]http://www.vimeo.com/17331670[/video] Quote
migama Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Chłopaki tam pięknie mają, tyle zieleni :) no i w ogóle, tacy wolni i swobodni :) Widze, że Kajtek Dina prowadzi, urocze sierściuchy co do jednego, każdy z osobna, i takie niezależne i swobodne. Cudo :D Quote
coronaaj Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [quote name='Syla']Sorki agata51, ja Satyrka nie miznę.Mogę to powiedzieć np. pani Agnieszce, jak dzwonię do Przebieczan.Ale, ale Agatko....mam pomysł, wpisz sobie w kompie hotelik dla psów, Przebieczany...on nazywa się Jarsa.Zadzwoń i każ pomizać Satyrka:evil_lol::evil_lol::evil_lol:;):eviltong::eviltong::eviltong:[/QUOTE] Mozesz podac link do hoteliku...podaje niezly przepis; [FONT=Arial] [/FONT] [LIST=1][COLOR=#3e3e3e] [*]od Asior dla Jasia. Jasiu nawet nie zdążyl pomakowac tej zupki i opuścił nas........, ale Żuczkowi niech wyjdzie na zdrowie ( jesli nie będzie przeciwwskazań)[/COLOR] [/LIST][COLOR=#3e3e3e]"(...)Do tego na wzmocnienie warto by mu było ugotować [B]kaczą zupę.[/B]..: Wysokokaloryczna, lekkostrawna odżywka podawana przy chorobach, niedożywieniu, rekonwalescencji 1 cały kurczak (z małymi kośćmi, skórą, tłuszczem) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka suplementu witaminoweg 1 filiżanka karmy suchej 2 łyżki otrąb 3-4 jajka 1 filiżanka tłuszczu po czyszczeniu mięsa (nie gotowane) Przygotowanie: Kurczaka, tłuszcz, karmę i jajka zmiksuj na jednolitą masę. Przełóż do garnka i gotuj 30 minut. Następnie dodaj pozostałe składniki i zmiksuj. niesamowicie wzmacnia zwierza[FONT=Tahoma, sans-serif]ka ... "[/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri, sans-serif][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] Quote
Bjuta Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 tu adres do hoteliku [url]http://jarsa.ulotka.org/[/url] Sylo - doślij 25 zł na szczepienie (wścieklizna się skończyła). Co prawda Satyrek jest na plusie, bo te badania ciągle nie zrobione (Panie przepraszają - auto drugi raz się rozkraczyło a teraz nie mogą się dokopać...). No ale po co za 2 przelewy płacić. Quote
Syla Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='Bjuta']tu adres do hoteliku [URL]http://jarsa.ulotka.org/[/URL] Sylo - doślij 25 zł na szczepienie (wścieklizna się skończyła). Co prawda Satyrek jest na plusie, bo te badania ciągle nie zrobione (Panie przepraszają - auto drugi raz się rozkraczyło a teraz nie mogą się dokopać...). No ale po co za 2 przelewy płacić.[/QUOTE] Dzięki Bjutko za info. Doliczę te 25 zł do 350 zł i pchnę razem.Tym chętniej, że z subkonta mogę tylko raz wysyłać bezpłatnie.Każdy kolejny raz to 7,99 albo 8,99.Już nie pamiętam ile, ale PKO tak ma :mad:.Filmiki jak zawsze obejrzane wielokrotnie.Wieczorkiem wpiszę wszystkie wpłaty i uzupełnię na pierwszej. Quote
Syla Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='coronaaj']Mozesz podac link do hoteliku...podaje niezly przepis; [LIST=1] [*][COLOR=#3e3e3e] [*]od Asior dla Jasia. Jasiu nawet nie zdążyl pomakowac tej zupki i opuścił nas........, ale Żuczkowi niech wyjdzie na zdrowie ( jesli nie będzie przeciwwskazań)[/COLOR] [/LIST][COLOR=#3e3e3e]"(...)Do tego na wzmocnienie warto by mu było ugotować [B]kaczą zupę.[/B]..:[/COLOR] [COLOR=#3e3e3e]Wysokokaloryczna, lekkostrawna odżywka podawana przy chorobach, niedożywieniu, rekonwalescencji[/COLOR] [COLOR=#3e3e3e]1 cały kurczak (z małymi kośćmi, skórą, tłuszczem)[/COLOR] [COLOR=#3e3e3e]1 łyżka oliwy z oliwek[/COLOR] [COLOR=#3e3e3e]1 łyżka suplementu witaminoweg[/COLOR] [COLOR=#3e3e3e]1 filiżanka karmy suchej[/COLOR] [COLOR=#3e3e3e]2 łyżki otrąb[/COLOR] [COLOR=#3e3e3e]3-4 jajka[/COLOR] [COLOR=#3e3e3e]1 filiżanka tłuszczu po czyszczeniu mięsa (nie gotowane)[/COLOR] [COLOR=#3e3e3e]Przygotowanie:[/COLOR] [COLOR=#3e3e3e]Kurczaka, tłuszcz, karmę i jajka zmiksuj na jednolitą masę.[/COLOR] [COLOR=#3e3e3e]Przełóż do garnka i gotuj 30 minut. Następnie dodaj pozostałe składniki i zmiksuj.[/COLOR] [COLOR=#3e3e3e]niesamowicie wzmacnia zwierza[FONT=Tahoma, sans-serif]ka ... "[/FONT][/COLOR] [/QUOTE] Wiesz co coronaaj? Sama z tego przepisu skorzystam dla babci Żabulki.Ona miewa teraz ciut gorsze dni z poruszaniem się.Na dworek ma zakładany sweterek, ale jej i tak ciągle zimno i telepie się od razu.Rano trochę trwa zanim jej tylnie łapki dojdą do formy.Zresztą po każdym spaniu tyłeczkiem jej pyrta i znosi na jedną stronę.Też mam w takich przypadkach swoje metody, ale takiego przepisu nie znałam.Dzięki coronaaj, tym bardziej, że Żabulka lubi takie "papinki" bo ma guza między wargą a szczęką. Quote
Syla Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Wpłaty dla Satyrka przyszły od: mikoada - 10 zł :loveu: WIGA - 20 zł :loveu: luisien - 100 zł :loveu: Bjuta - 10 zł :loveu: Bardzo dziękujemy za wpłaty!!! Quote
Bjuta Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 Satyrek był dziś na badaniu i szczepieniu na wściekliznę. Zniósł bardzo dzielnie obie nieprzyjemności. Wyniki jutro. Quote
Syla Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='Bjuta']Satyrek był dziś na badaniu i szczepieniu na wściekliznę. Zniósł bardzo dzielnie obie nieprzyjemności. Wyniki jutro.[/QUOTE] To czekamy na wyniki...Pozdrawiamy Satyrka-zucha. Quote
Bjuta Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 Wątrobowe wyniki trochę podniesione ale tragedii nie ma. Lekarz zalecił dwa opakowanie efelivu (czy jakoś tak), jedno kosztuje 25 zł bez groszy - to ja Satyrkowi jedno opakowanie ufunduję pod choinkę, a może się znajdzie sponsor na drugie opakowanie? Obniżone ma Satyrek też próby nerkowe, co oznacza, że gorzej przyswaja. Ale to - jak już powiedziała Agnieszka - na razie ich zmartwienie. Będzie dostawał więcej gotowanego i trochę wysokokalorycznego dla szczeniąt. Pan wet uśmiechnął się na wiek Satyrka w książeczce (6 lat chyba - on do nas przyszedł miał 6 lat, parę lat posiedział i ciągle ma 6...) No Satyrek to staruszek, ale dziarski. Zaleca się do Sherpy, która ma cieczkę i podrywa ją bardzo romantycznie! :) Quote
Syla Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='Bjuta']Wątrobowe wyniki trochę podniesione ale tragedii nie ma. Lekarz zalecił dwa opakowanie efelivu (czy jakoś tak), jedno kosztuje 25 zł bez groszy - to ja Satyrkowi jedno opakowanie ufunduję pod choinkę, a może się znajdzie sponsor na drugie opakowanie? Obniżone ma Satyrek też próby nerkowe, co oznacza, że gorzej przyswaja. Ale to - jak już powiedziała Agnieszka - na razie ich zmartwienie. Będzie dostawał więcej gotowanego i trochę wysokokalorycznego dla szczeniąt. Pan wet uśmiechnął się na wiek Satyrka w książeczce (6 lat chyba - on do nas przyszedł miał 6 lat, parę lat posiedział i ciągle ma 6...) No Satyrek to staruszek, ale dziarski. Zaleca się do Sherpy, która ma cieczkę i podrywa ją bardzo romantycznie! :)[/QUOTE] Babcia Żabka właśnie ma cieczkę i wiem jak się mój Edziu, nie kastrat,zachowuje :mad::evil_lol:Gdyby pieniązki wysłać to monituj mnie tu Bjutko.A z tym wiekiem piesków, to nic się nigdy nie zgadza i tyle :eviltong::diabloti: Quote
Syla Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Od ostatniego razu mamy wpłaty od: mparsley - 20 zł :loveu: bico - 10 zł :loveu: migama - 10 zł :loveu: BasiaD - 10 zł :loveu: al-ka - 20 zł :loveu: Lu_Gosiak - 10 zł :loveu: agata51 - 10 zł :loveu: Kaas1 - 25 zł :loveu: Jolanta08 - 10 zł :loveu: Aleksandra Bytom - 10 zł :loveu: baldek2 - 60 zł :loveu:za 3 m-ce Syla - 10 zł :eviltong: Bardzo serdecznie dziękujemy za pamięć o Satyrku!!! Quote
Bjuta Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 A ja wkleję - na szczęście - zupełnie nieaktualne zdjęcie Satyrka ze schroniskowych czasów. Zrobiła je Anna Csernak. :) [IMG]http://www.annacsernak.com/dogs/wp-content/gallery/psitulmnie/psitulmnie-72.jpg[/IMG] Przepiękne, prawda? :) Quote
Cantadorra Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Zdjęcie jest przepięknie smutne, jak dobrze, że zostało tylko zdjęcie i to ładne :) Quote
migama Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Ależ On jest Piękny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Bjuta Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 I jak dobrze wychowany!!! Przysyła nam życzonka!! :) [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d3d265d681a9dca6.html"][IMG]http://images8.fotosik.pl/844/d3d265d681a9dca6.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d3d265d681a9dca6.html"][IMG]http://images8.fotosik.pl/844/d3d265d681a9dca6.jpg[/IMG][/URL] Quote
migama Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Dziękujemy Satyrku to jedne z tych najpiękniejszych tegorocznych życzeń :) cudo!!!!!!! Quote
coronaaj Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 [quote name='migama']Dziękujemy Satyrku to jedne z tych najpiękniejszych tegorocznych życzeń :) cudo!!!!!!![/QUOTE] Zdjecia Satyrka kapitalne....poprosze o konto, dane na pw. Quote
luisien Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Dużo ciepła i miłości Satyrku, a także by szlachetne kości nie bolały!!!:lol: ...oraz, wszelkiej wspaniałości tym, którym los tego cudnego :loveu:PSA:loveu: leży na sercu :p Quote
coronaaj Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 [B][COLOR=#ff0000]Niech w Nowym Roku - świat będzie dla Ciebie, [/COLOR][/B] [COLOR=red][B]pełen ciepła... [/B][/COLOR] [COLOR=red][B]radości...i Przyjaciół... [/B][/COLOR] [COLOR=red][B]A w Twoim domu niech nigdy nie zabraknie: [/B][/COLOR] [COLOR=red][B]miłości...serdeczności... [/B][/COLOR] [COLOR=red][B]pogody ducha... [/B][/COLOR] [COLOR=red][B]i zrozumienia...oraz wszelkiego dobra![/B][/COLOR] [COLOR=red][B]Najwspanialszego... [/B][/COLOR] [COLOR=red][B]Pełnego uroku - [/B][/COLOR] [COLOR=red][B]Nowego Roku 2011!!! [/B][/COLOR] [COLOR=red][B]By miłość królowała! [/B][/COLOR] [COLOR=red][B]By radość panowała! [/B][/COLOR] [COLOR=red][B]By szczęście Ciebie szukało! [/B][/COLOR] [COLOR=red][B]I zdrowie dopisywało!"[/B][/COLOR] Quote
Mysia_ Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Właścicwie czemu tu nie jest tytuł zmieniony, że Satyrek jest w hoteliku? Quote
Bjuta Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 Bo się nie zmienia. A ciągle zapominam poprosić moda. Quote
Mysia_ Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 [quote name='Bjuta']Bo się nie zmienia. A ciągle zapominam poprosić moda.[/QUOTE] Aha, bo jakoś wcześniej nie zwróciłam uwagii i jakoś mnie dzisiaj wystraszył... Bjutko, a to co dostaje Satyrek na wątroboe to esseliv? Nasz Gutek dostaje Esseliv Forte dwa razy dziennie, podobno to dobry lek :) Quote
Recommended Posts