Jump to content
Dogomania

SATYR - onkowaty pieszczoch 29 V 2010 przeprowadził się do hoteliku a 7 VII 12 za TM.

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chłopaki tam pięknie mają, tyle zieleni :) no i w ogóle, tacy wolni i swobodni :) Widze, że Kajtek Dina prowadzi, urocze sierściuchy co do jednego, każdy z osobna, i takie niezależne i swobodne. Cudo :D

Posted

[quote name='Syla']Sorki agata51, ja Satyrka nie miznę.Mogę to powiedzieć np. pani Agnieszce, jak dzwonię do Przebieczan.Ale, ale Agatko....mam pomysł, wpisz sobie w kompie hotelik dla psów, Przebieczany...on nazywa się Jarsa.Zadzwoń i każ pomizać Satyrka:evil_lol::evil_lol::evil_lol:;):eviltong::eviltong::eviltong:[/QUOTE]

Mozesz podac link do hoteliku...podaje niezly przepis;

[FONT=Arial] [/FONT]
[LIST=1][COLOR=#3e3e3e]
[*]od Asior dla Jasia. Jasiu nawet nie zdążyl pomakowac tej zupki i opuścił nas........, ale Żuczkowi niech wyjdzie na zdrowie ( jesli nie będzie przeciwwskazań)[/COLOR]
[/LIST][COLOR=#3e3e3e]"(...)Do tego na wzmocnienie warto by mu było ugotować [B]kaczą zupę.[/B]..:

Wysokokaloryczna, lekkostrawna odżywka podawana przy chorobach, niedożywieniu, rekonwalescencji

1 cały kurczak (z małymi kośćmi, skórą, tłuszczem)
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka suplementu witaminoweg
1 filiżanka karmy suchej
2 łyżki otrąb
3-4 jajka
1 filiżanka tłuszczu po czyszczeniu mięsa (nie gotowane)
Przygotowanie:
Kurczaka, tłuszcz, karmę i jajka zmiksuj na jednolitą masę.
Przełóż do garnka i gotuj 30 minut. Następnie dodaj pozostałe składniki i zmiksuj.

niesamowicie wzmacnia zwierza[FONT=Tahoma, sans-serif]ka ... "[/FONT][/COLOR]
[FONT=Calibri, sans-serif][SIZE=2] [/SIZE][/FONT]

Posted

tu adres do hoteliku [url]http://jarsa.ulotka.org/[/url]

Sylo - doślij 25 zł na szczepienie (wścieklizna się skończyła). Co prawda Satyrek jest na plusie, bo
te badania ciągle nie zrobione (Panie przepraszają - auto drugi raz się rozkraczyło a teraz nie mogą się dokopać...). No ale po co za 2 przelewy płacić.

Posted

[quote name='Bjuta']tu adres do hoteliku [URL]http://jarsa.ulotka.org/[/URL]

Sylo - doślij 25 zł na szczepienie (wścieklizna się skończyła). Co prawda Satyrek jest na plusie, bo
te badania ciągle nie zrobione (Panie przepraszają - auto drugi raz się rozkraczyło a teraz nie mogą się dokopać...). No ale po co za 2 przelewy płacić.[/QUOTE]
Dzięki Bjutko za info. Doliczę te 25 zł do 350 zł i pchnę razem.Tym chętniej, że z subkonta mogę tylko raz wysyłać bezpłatnie.Każdy kolejny raz to 7,99 albo 8,99.Już nie pamiętam ile, ale PKO tak ma :mad:.Filmiki jak zawsze obejrzane wielokrotnie.Wieczorkiem wpiszę wszystkie wpłaty i uzupełnię na pierwszej.

Posted

[quote name='coronaaj']Mozesz podac link do hoteliku...podaje niezly przepis;

[LIST=1]
[*][COLOR=#3e3e3e]
[*]od Asior dla Jasia. Jasiu nawet nie zdążyl pomakowac tej zupki i opuścił nas........, ale Żuczkowi niech wyjdzie na zdrowie ( jesli nie będzie przeciwwskazań)[/COLOR]
[/LIST][COLOR=#3e3e3e]"(...)Do tego na wzmocnienie warto by mu było ugotować [B]kaczą zupę.[/B]..:[/COLOR]

[COLOR=#3e3e3e]Wysokokaloryczna, lekkostrawna odżywka podawana przy chorobach, niedożywieniu, rekonwalescencji[/COLOR]

[COLOR=#3e3e3e]1 cały kurczak (z małymi kośćmi, skórą, tłuszczem)[/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e]1 łyżka oliwy z oliwek[/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e]1 łyżka suplementu witaminoweg[/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e]1 filiżanka karmy suchej[/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e]2 łyżki otrąb[/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e]3-4 jajka[/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e]1 filiżanka tłuszczu po czyszczeniu mięsa (nie gotowane)[/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e]Przygotowanie:[/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e]Kurczaka, tłuszcz, karmę i jajka zmiksuj na jednolitą masę.[/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e]Przełóż do garnka i gotuj 30 minut. Następnie dodaj pozostałe składniki i zmiksuj.[/COLOR]

[COLOR=#3e3e3e]niesamowicie wzmacnia zwierza[FONT=Tahoma, sans-serif]ka ... "[/FONT][/COLOR]
[/QUOTE]
Wiesz co coronaaj? Sama z tego przepisu skorzystam dla babci Żabulki.Ona miewa teraz ciut gorsze dni z poruszaniem się.Na dworek ma zakładany sweterek, ale jej i tak ciągle zimno i telepie się od razu.Rano trochę trwa zanim jej tylnie łapki dojdą do formy.Zresztą po każdym spaniu tyłeczkiem jej pyrta i znosi na jedną stronę.Też mam w takich przypadkach swoje metody, ale takiego przepisu nie znałam.Dzięki coronaaj, tym bardziej, że Żabulka lubi takie "papinki" bo ma guza między wargą a szczęką.

Posted

Wpłaty dla Satyrka przyszły od:
mikoada - 10 zł :loveu:
WIGA - 20 zł :loveu:
luisien - 100 zł :loveu:
Bjuta - 10 zł :loveu:

Bardzo dziękujemy za wpłaty!!!

Posted

[quote name='Bjuta']Satyrek był dziś na badaniu i szczepieniu na wściekliznę. Zniósł bardzo dzielnie obie nieprzyjemności. Wyniki jutro.[/QUOTE]

To czekamy na wyniki...Pozdrawiamy Satyrka-zucha.

Posted

Wątrobowe wyniki trochę podniesione ale tragedii nie ma. Lekarz zalecił dwa opakowanie efelivu (czy jakoś tak), jedno kosztuje 25 zł bez groszy - to ja Satyrkowi jedno opakowanie ufunduję pod choinkę, a może się znajdzie sponsor na drugie opakowanie?
Obniżone ma Satyrek też próby nerkowe, co oznacza, że gorzej przyswaja. Ale to - jak już powiedziała Agnieszka - na razie ich zmartwienie. Będzie dostawał więcej gotowanego i trochę wysokokalorycznego dla szczeniąt. Pan wet uśmiechnął się na wiek Satyrka w książeczce (6 lat chyba - on do nas przyszedł miał 6 lat, parę lat posiedział i ciągle ma 6...)
No Satyrek to staruszek, ale dziarski. Zaleca się do Sherpy, która ma cieczkę i podrywa ją bardzo romantycznie! :)

Posted

[quote name='Bjuta']Wątrobowe wyniki trochę podniesione ale tragedii nie ma. Lekarz zalecił dwa opakowanie efelivu (czy jakoś tak), jedno kosztuje 25 zł bez groszy - to ja Satyrkowi jedno opakowanie ufunduję pod choinkę, a może się znajdzie sponsor na drugie opakowanie?
Obniżone ma Satyrek też próby nerkowe, co oznacza, że gorzej przyswaja. Ale to - jak już powiedziała Agnieszka - na razie ich zmartwienie. Będzie dostawał więcej gotowanego i trochę wysokokalorycznego dla szczeniąt. Pan wet uśmiechnął się na wiek Satyrka w książeczce (6 lat chyba - on do nas przyszedł miał 6 lat, parę lat posiedział i ciągle ma 6...)
No Satyrek to staruszek, ale dziarski. Zaleca się do Sherpy, która ma cieczkę i podrywa ją bardzo romantycznie! :)[/QUOTE]
Babcia Żabka właśnie ma cieczkę i wiem jak się mój Edziu, nie kastrat,zachowuje :mad::evil_lol:Gdyby pieniązki wysłać to monituj mnie tu Bjutko.A z tym wiekiem piesków, to nic się nigdy nie zgadza i tyle :eviltong::diabloti:

Posted

Od ostatniego razu mamy wpłaty od:
mparsley - 20 zł :loveu:
bico - 10 zł :loveu:
migama - 10 zł :loveu:
BasiaD - 10 zł :loveu:
al-ka - 20 zł :loveu:
Lu_Gosiak - 10 zł :loveu:
agata51 - 10 zł :loveu:
Kaas1 - 25 zł :loveu:
Jolanta08 - 10 zł :loveu:
Aleksandra Bytom - 10 zł :loveu:
baldek2 - 60 zł :loveu:za 3 m-ce
Syla - 10 zł :eviltong:

Bardzo serdecznie dziękujemy za pamięć o Satyrku!!!

Posted

A ja wkleję - na szczęście - zupełnie nieaktualne zdjęcie Satyrka ze schroniskowych czasów. Zrobiła je Anna Csernak. :)

[IMG]http://www.annacsernak.com/dogs/wp-content/gallery/psitulmnie/psitulmnie-72.jpg[/IMG]

Przepiękne, prawda? :)

Posted

I jak dobrze wychowany!!! Przysyła nam życzonka!! :)

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d3d265d681a9dca6.html"][IMG]http://images8.fotosik.pl/844/d3d265d681a9dca6.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d3d265d681a9dca6.html"][IMG]http://images8.fotosik.pl/844/d3d265d681a9dca6.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Dużo ciepła i miłości Satyrku, a także by szlachetne kości nie bolały!!!:lol:
...oraz, wszelkiej wspaniałości tym, którym los tego cudnego :loveu:PSA:loveu: leży na sercu :p

Posted

[B][COLOR=#ff0000]Niech w Nowym Roku -
świat będzie dla Ciebie, [/COLOR][/B]
[COLOR=red][B]pełen ciepła... [/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]radości...i Przyjaciół... [/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]A w Twoim domu niech nigdy nie zabraknie: [/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]miłości...serdeczności... [/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]pogody ducha... [/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]i zrozumienia...oraz wszelkiego dobra![/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]Najwspanialszego... [/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]Pełnego uroku - [/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]Nowego Roku 2011!!! [/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]By miłość królowała! [/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]By radość panowała! [/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]By szczęście Ciebie szukało! [/B][/COLOR]
[COLOR=red][B]I zdrowie dopisywało!"[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Bjuta']Bo się nie zmienia. A ciągle zapominam poprosić moda.[/QUOTE]

Aha, bo jakoś wcześniej nie zwróciłam uwagii i jakoś mnie dzisiaj wystraszył...
Bjutko, a to co dostaje Satyrek na wątroboe to esseliv? Nasz Gutek dostaje Esseliv Forte dwa razy dziennie, podobno to dobry lek :)