togaa Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 Każde ucho w innym kierunku, łapeczki tycie, tycie , karpiowaty grzbiet. York nie York ? Taki dłuuugi ? Tego zabawnego stworka znaleziono w sierpniu na klatce schodowej starej kamienicy. Przywiązany sfatygowaną smyczką do barierki , obok plastik z wodą i parówki..???? Poszukiwania właściciela nic nie dały, nikt się o malucha nie upomniał. Co gorsza, zauważyliśmy że mały wyraźnie kuleje na tylnią łapę. Diagnoza nas przygnębiła; zaawansowana, aseptyczna martwica główki kości udowej. Schorzenie o podłożu genetycznym. Pies niewątpliwie cierpi, potrzebny zabieg chirurgiczny . Kamila u której znalazł Tyczasowe schronienie, nazwała maluszka Frędzelek. Od niedzieli jest u mnie ,przechrzczony na …"Bubel". Błyskawicznie zaaklimatyzował się w stadzie. Przyjacielski do kotów, co mnie bardzo ucieszyło. Tylko zaborczy Lolo działa mu na nerwy. Mam pod ręką gary z wodą, bo chłopaki co rusz próbują się ‘mierzyć”. W przyszłą środę wstępny termin zabiegu. Potem rehabilitacja. Bubi jest młodziutki. Oby szybko się pozbierał i znalazł ten najlepszy na Świecie DOM ! Kontakt; tel.502329612 Bielsko-Biała, e-mail;[email protected] Gdyby ktoś zechciał wesprzeć cudaka grosikiem, bardzo prosimy; Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych43-300 Bielsko-Biała46 1140 2017 0000 4202 1012 0220tytułem : Darowizna na cele statutowe; Pomoc dla Bubla Rozliczenie ; + 115,00 zł..........NikaEla, bazarek 'szkolny" - 22.09 i 25.09.2015r. - 50,00 zł...........szczepienia, 2.09.2015- Lecznica AS - 333,00 zł,,,,,,,,,dekapitalizacja główki kości udowej,kastracja 16.09.2015 Lecznica Wet. "AS" B-B. - 14,00 zł............Lecznica "AS" B-B, ( brzydka koo...) - 44,00 zł ...........2 kg. Royal Intestinal AS + 55,00 zł............bazarek b-b ("Duży drapak dla kota...") 1.10.2015 + 94,00 zł............Brga ( od Lunki ),6.10.2015 + 50,00 zł...........MALWA 26.10.2015(cegiełki z bazarku pamela555) + 10,00 zł...........Mama-Alfika 28.10.2015 (cegiełki z bazarku pamela555) + 70,00 zł...........pamela555 bazarek("Małe rozmiary..dla Bubla") - 176,00 zł...........Lecznica, 16 wizyt - rehabilitacja(2-27.10.2015) ----------------------- - 223,00 zł Quote
mama_Alfika Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 Pocieszny słodziak. Mam nadzieję, że zabieg pomoże i ulży maluszkowi w cierpieniu. Od jutra mam urlop, tradycyjnie już uszykuję bazar lawendowy na Lolciowe pieluchy (lawenda od oneczki już czeka) i przygotuję coś dla Bubelka. Wiadomo już, ile kasy potrzeba na leczenie malucha ? Czy Ty Basieńko sypiasz czasami ? Quote
mar.gajko Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 No piękne to stworzenie. Przepiękne jest. Quote
Jo37 Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 Ale fajny stworek. Zamojskie dwa psiaki w tym typie szybko znalazły dom. Oby tylko zabieg się udał. Quote
Anecik Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 Zapisuję Bubelka. Tak jak Lolcio zapadł mi w serce. Chyba za łatwo się zakochuję[url=http://emotikona.pl/emotikony/][/url] Quote
wieso Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 O, Anecik tu Cie znalazlam, jaki nieziemski Bubel wypatrzylas..... 1 Quote
mar.gajko Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 Czy wiadomo kiedy operacja, jakie koszty i jakie przewidywania. Jakaś rehabilitacja? Quote
Anecik Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 Spokojnej nocki Bubelku - żeby cię Lolusiowaty nie zjadł :) Quote
ona03 Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 ona03 mnie prosiła o banerek :) Dziękuję pięknie, zaraz któregoś ukradnę :) Quote
togaa Posted September 10, 2015 Author Posted September 10, 2015 Czy wiadomo kiedy operacja, jakie koszty i jakie przewidywania. Jakaś rehabilitacja? Operacja w środę. We wtorek chciałabym sie umówi z p.Marzeną od rehabilitacji by podpowiedziała jak ćwiczyć łapeczkę zaraz po zabiegu. Pełną rehabilitację, w gabinecie, można rozpocząć po wygojeniu, a do tego czasu pozostaje "praca" w domu. Nie wiem czy Bubi pozwoli sobie na kombinowanie przy obolałej łapie? Wczoraj pojechaliśmy do naszej p.Basi od psich fryzur by Bubelka trochę uporządkować. Do oczu właziły mu długaśne ,posklejane frędzle, ale w domu przyciąć ich sobie nie pozwolił. No to ratunek u p.Basi, groomerki..... A tam Bubi odstawił taki cyrk, jakby Go ze skóry obdzierali.. A kłapał nie na żarty . Banerki śliczne...;-) Quote
togaa Posted September 10, 2015 Author Posted September 10, 2015 Bubi, sekowany przez Lolka , poszukał pocieszenia u głuchej i ślepej Niuni. 1 Quote
mar.gajko Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 :) dobrze, że ma się utulić do kogo. Bo ten Loluś to by go zeżarł nawet. Quote
Poker Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 Ma lepszą fryzurkę .Kochana Niunia robi za pocieszycielkę. Jak wrócę i złapię trochę czasu w żaglu, to pobazarkuję na Bubusia też. Bubel brzmi bardzo oryginalnie ,ale niekoniecznie do ogłoszeń. 1 Quote
togaa Posted September 11, 2015 Author Posted September 11, 2015 Bubel to On tylko na dogomanii. Dla mnie to Bubi, Bubiszon... Jak wspomniałaś o ogłoszeniach to aż mnie skręciło w żołądku. Nie wiem jak Ja Go oddam ?. Toż to sama słodycz. Z koopaniem po domu nie ma juz problemu. Zaraz po jedzonku trzeba wyjść na 'smyczkowy' spacer i chodzić aż "do skutku". Dostaje też metronidazol, bo koo nie były zbyt piękne. Taki jestem śliczny. Quote
b-b Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 Domki będą się o niego biły! Zobaczysz togaa! :) Quote
mar.gajko Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 No piękne Bubuniątko :) przepiękne. Cukiereczek. Quote
mama_Alfika Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 Domki będą się o niego biły! Zobaczysz togaa! :) O ile togusiaa będzie gotowa się z nim rozstać :) :) :) Quote
mar.gajko Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 Moja koleżanka szuka łagodnego, niewielkiego samca dla mamy. Mama starsza, więc musi się zgodzić z sunią koleżanki z którą będzie często przebywał, dlatego samiec, więc jej posyłałam różne zdjęcia piesków z Dogo - i Bubik wpadł jej okropnie w oko. Quote
b-b Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 Moja koleżanka szuka łagodnego, niewielkiego samca dla mamy. Mama starsza, więc musi się zgodzić z sunią koleżanki z którą będzie często przebywał, dlatego samiec, więc jej posyłałam różne zdjęcia piesków z Dogo - i Bubik wpadł jej okropnie w oko. No a nie mówiłam :D Teraz najważniejsze naprawić łapinkę :) Quote
mar.gajko Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 Najśmieszniejsze, że koleżankę "stać" na 2,3 psy :) dom z ogrodem pod Krakowem, stabilna mocno finansowo, dwoje dzieci już prawie dorosłe. Ona też mogłaby wziąć coś, ma rasową suczkę jakiegoś retriwera. Zobaczymy, ja jej wysyłam tylko zdjęcia, decyzję i tak podejmą opiekunowie. Quote
togaa Posted September 11, 2015 Author Posted September 11, 2015 Bubi jest cudowny. Ma świetny charakter. Błyskawicznie się uczy. Ale ma rzeczy których nie znosi, np.czesania i manipulowanie przy mordeczce i wtedy ostrzegawczo potrafi złapać ząbkami, ale to jest do wypracowania... Na razie innych 'wad' nie znalazłam. Aaaa... chodzi za mną jak cień i siedzi pod drzwiami łazienki, ale niektóre psy tak mają w nowym miejscu. Bubel robi wszystko by rozruszać moje geriatryczne towarzystwo, ale ono jakieś niechętne . To prawie szczeniak, świetnie by sie czuł w towarzystwie innego czworonoga równie młodego i skorego do zabawy. Quote
Recommended Posts