Rybc!a Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Czy sądzicie, że kot od czasu do czasu może sobie pokichać, jak jest w domu, w którym się pali papierosy? Czy mojego małego coś bierze? Bo sama nie wiem, czy iść z nim do weterynarza, czy to właśnie ze względu na to? A poza tym, nie ma żadnych problemów. Każdy nasz gość jest w szoku z powodu tego kota. Jest przyjazny, można z nim robić wszystko, a gdy wszyscy go olewają i nikt nie chce się z nim miziać, głośno zaczyna płakać i zwracać na siebie uwagę :D Robi do kuwety, zaczyna się bawić, choć na początku mu to nie wychodziło. Jest już u nas 2 tygodnie, a czuje się jak książę. No i.. śpi w łóżku, bo jego posłanie jest mało interesujące :D Quote
Vitka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Czasem sobie kichają, ale jak robi to regularnie to może się podziębił? :) Dziś mija rok i dwa dni jak Maxio jest u mnie! :D [img]https://lh4.googleusercontent.com/_ml4eCV4YCnA/TRoUue5w6uI/AAAAAAAAg-g/D1idjrO2yfY/DSC06614%20%28Kopiowanie%29.JPG[/img] Quote
Patyś_ Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Sto lat małej rocznicy Vitko!! Jak pomyślę że jeszcze miesiąc i mi i Volcie stuknie rok... Ah jak ten czas leci ^^ :) Quote
Rybc!a Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Mi natomiast minęło 3 lata odkąd Figa- mój ... "TYMCZASOWICZ" jest u mnie :D Quote
Vitka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Ty to Ryba przetrzymujesz te tymczasy! ;p Nie przeginaj, bo się za mocno przywiążesz! :D Gratuluję! Co tam u Figuni? :) Quote
Aga3006 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 :smilecol::smilecol: Z okazji międzynarodowego dnia kota życzę schroniskowym kotom:lol: wszystkiego najlepszego a w szczególności nowych domów:cool3: Wygłaszczcie je ode mnie:evil_lol: :smilecol::smilecol: Quote
AgaiTheta Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Nasze kociaki w TV [url]http://www.tv.elblag.pl/play/2494/[/url] Quote
Rybc!a Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 [quote name='Vitka']Ty to Ryba przetrzymujesz te tymczasy! ;p Nie przeginaj, bo się za mocno przywiążesz! :D Gratuluję! Co tam u Figuni? :)[/QUOTE] Nic się nie zmieniła, przytulak straszny, ma swój świat, jest czasem tak słodko głupiutka, że każdy ma do niej ogromną słabość. Niestety ma problem z oczami, jeździmy z nią co jakiś czas do Garncarza, jednak wzroku odzyskać się już nie da. :( Quote
Vitka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='Rybc!a']Nic się nie zmieniła, przytulak straszny, ma swój świat, jest czasem tak słodko głupiutka, że każdy ma do niej ogromną słabość. Niestety ma problem z oczami, jeździmy z nią co jakiś czas do Garncarza, jednak wzroku odzyskać się już nie da. :([/QUOTE] Wielka szkoda... dobrze, że ma kochającą rodzinę, a nie siedzi bidulka w schronisku! :) Ucałuj ją i inne laski! Quote
Rybc!a Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 [quote name='Vitka']Wielka szkoda... dobrze, że ma kochającą rodzinę, a nie siedzi bidulka w schronisku! :) Ucałuj ją i inne laski![/QUOTE] [IMG]http://img220.imageshack.us/img220/1710/dsc03323yk.jpg[/IMG] [IMG]http://img638.imageshack.us/img638/3753/dsc03316u.jpg[/IMG] A tego kawalera powyżej mam nie całować? :) Jak widać, chyba jest mu z nami dobrze. To naprawdę wspaniały kot, mam z nim tylko problem przy podawaniu tabletek. Robi do kuwety, dzielnie zniósł nawet kąpiel, nauczył się bawić, jest bardzo karny i jeśli coś nabroi, wie, że zawinił i szybko zmyka, a potem przychodzi w łaskę na tulenie, jakby w przeprosinach :D Mruczy nam przez całe dnie, kręci piękne ósemki między nogami, a nawet.. wspina się po nodze, by wziąć go na ręce! Wie, że nie wolno wchodzić na stół, ani bawić się kablami. Ostatnio upodobał sobie parapet i często tam przesiaduje, gapiąc się na przechodniów. Naprawdę, nie ma z nim żadnych problemów. Nigdy nie byłam w stu procentach nakręcona na kota, ale mając go- cieszę się, bo jest naprawdę wspaniały. No, to tak na osłodę duszy :) A poza tym, doszły mnie słuchy, że Mała Ela znalazła dom? :) Quote
Vitka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 No oczywiście, że tego pięknisia też masz ucałować! :) Wiadomo... czarne koty są najlepsze! ;) Magiczny to po prostu mój kot idealny, gdyby jeszcze nie chorował na wszystkie choroby świata to byłabym przeszczęśliwa. No, ale w końcu to magiczny Magik. ;) Quote
basia0607 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Tak, mała Ela znalazła dom w Elblągu. Państwo zrobili na nas dobre wrażenie, na pewno pojedziemy do nich z wizytą ale niech się dotrą ! dzisiaj pojechała do nowego domu w Braniewie Atena, życzymy jej wspaniałego życia bo Atena była wspaniała. Quote
Vitka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Wynalazłam na stronie schroniska suczkę Pigi! Zakochałam się! :) Czy mogę prosić większe zdjęcie? Quote
hop! Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Dzisiaj w gazecie Metro jest Kazia - może ktoś się nią zainteresuje... Na portel.pl zamieściłam kilka ogłoszeń. Czy w sprawie Korka już coś wiadomo? Cieszę się, że Zambia i kotka Maja znalazły domy. Vitka, czy planujesz odwiedzić schronisko? Mogłabyś porobić zdjęcia zwierzakom. :) Quote
AgaiTheta Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Korek nie lubi kotów, więc nie wyszło. Odnośnie Kazi był dzisiaj jeden telefon, ale nie zdążyłam z Panią porozmawiać, bo byłyśmy na interwencji. Umówiłyśmy się na rozmowę jutro. Jutro do nowego domu zawożę Nelsona :) Hop! Dziękuję!!! Quote
hop! Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 [quote name='AgaiTheta']Korek nie lubi kotów, więc nie wyszło. Odnośnie Kazi był dzisiaj jeden telefon, ale nie zdążyłam z Panią porozmawiać, bo byłyśmy na interwencji. Umówiłyśmy się na rozmowę jutro. Jutro do nowego domu zawożę Nelsona :) Hop! Dziękuję!!![/QUOTE] To Korka ogłaszam dalej. Super, że Nelson też ma dom! :multi: Quote
Vitka Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Nelson!! Cudownie! :) Na razie się nie wybieram. Jeszcze 2 miesiące! (matura) :( Quote
basia0607 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Hop, napisz, które psy chcesz ogłaszać, wyślę zdjęcia. W najgorszej sytuacji mamy staruszki po zmarłych ludziach, nie radzą sobie w schronisku. Quote
basia0607 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Gosiu moge wyslać zdjęcie Pigi, w normalnych rozmiarach ale tylko to ujęcie. Nieraz robię zdjęcia psom sama i nie da się wszystkiego opanować. W tym przypadku biała kudłatka ( odebrał ją właściciel )siedziała mi na głowie). Pigi jest sunią, średniej wielkości a nawet mniejszą o bardzo pięknej kolorowej szacie, dosyś dobrze utrzymanej. Spokojna, ufna, jest na kwarantannie, nie wiemy dlaczego nikt jej nie szuka. daj mi swojego meila. Quote
Vitka Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='basia0607']Gosiu moge wyslać zdjęcie Pigi, w normalnych rozmiarach ale tylko to ujęcie. Nieraz robię zdjęcia psom sama i nie da się wszystkiego opanować. W tym przypadku biała kudłatka ( odebrał ją właściciel )siedziała mi na głowie). Pigi jest sunią, średniej wielkości a nawet mniejszą o bardzo pięknej kolorowej szacie, dosyś dobrze utrzymanej. Spokojna, ufna, jest na kwarantannie, nie wiemy dlaczego nikt jej nie szuka. daj mi swojego meila.[/QUOTE] To ja prosiłam o zdjęcie Pigi. ;) Może być to samo, nie ma sprawy. [email][email protected][/email] Quote
hop! Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='basia0607']Hop, napisz, które psy chcesz ogłaszać, wyślę zdjęcia. W najgorszej sytuacji mamy staruszki po zmarłych ludziach, nie radzą sobie w schronisku.[/QUOTE] Chcę ogłosić Astrę, Donę, Miłkę, Leidi, Supła. Prześlij mi proszę zdjęcia na e-mail: [email][email protected][/email] Ważne, żeby w opisach był podany orientacyjny wiek i wielkość. Mogę ogłosić również inne psy - tylko proszę o opisy + zdjęcia. [quote name='Vitka']Nelson!! Cudownie! :) Na razie się nie wybieram. Jeszcze 2 miesiące! (matura) :([/QUOTE] Szkoda. Ogłosisz Pigi? Quote
Vitka Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Wrzucę ją na różne portale publiczne i pokażę znajomym, nie ogłoszę jej na typowych stronach ogłoszeniowych. Jest po prostu wspaniała. Quote
Asia&Kleo Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Dzisiaj spotkałam w parku Kajki pana z nowym psem o imieniu Czarek. Właściciel mówił, że wziął psa ze schronu w poniedziałek. Opowiadał, że jest bardzo zadowolony z Czarka:) Psiak bardzo szybko się przywiązał do nowego pana, super się go słuchał na spacerze:) Quote
Recommended Posts