Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

Czy sądzicie, że kot od czasu do czasu może sobie pokichać, jak jest w domu, w którym się pali papierosy? Czy mojego małego coś bierze? Bo sama nie wiem, czy iść z nim do weterynarza, czy to właśnie ze względu na to? A poza tym, nie ma żadnych problemów. Każdy nasz gość jest w szoku z powodu tego kota. Jest przyjazny, można z nim robić wszystko, a gdy wszyscy go olewają i nikt nie chce się z nim miziać, głośno zaczyna płakać i zwracać na siebie uwagę :D Robi do kuwety, zaczyna się bawić, choć na początku mu to nie wychodziło. Jest już u nas 2 tygodnie, a czuje się jak książę. No i.. śpi w łóżku, bo jego posłanie jest mało interesujące :D

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Czasem sobie kichają, ale jak robi to regularnie to może się podziębił? :)

Dziś mija rok i dwa dni jak Maxio jest u mnie! :D
[img]https://lh4.googleusercontent.com/_ml4eCV4YCnA/TRoUue5w6uI/AAAAAAAAg-g/D1idjrO2yfY/DSC06614%20%28Kopiowanie%29.JPG[/img]

Posted

:smilecol::smilecol:

Z okazji międzynarodowego dnia kota życzę schroniskowym kotom:lol: wszystkiego najlepszego a w szczególności nowych domów:cool3:

Wygłaszczcie je ode mnie:evil_lol:

:smilecol::smilecol:

Posted

[quote name='Vitka']Ty to Ryba przetrzymujesz te tymczasy! ;p Nie przeginaj, bo się za mocno przywiążesz! :D
Gratuluję! Co tam u Figuni? :)[/QUOTE]

Nic się nie zmieniła, przytulak straszny, ma swój świat, jest czasem tak słodko głupiutka, że każdy ma do niej ogromną słabość. Niestety ma problem z oczami, jeździmy z nią co jakiś czas do Garncarza, jednak wzroku odzyskać się już nie da. :(

Posted

[quote name='Rybc!a']Nic się nie zmieniła, przytulak straszny, ma swój świat, jest czasem tak słodko głupiutka, że każdy ma do niej ogromną słabość. Niestety ma problem z oczami, jeździmy z nią co jakiś czas do Garncarza, jednak wzroku odzyskać się już nie da. :([/QUOTE]
Wielka szkoda... dobrze, że ma kochającą rodzinę, a nie siedzi bidulka w schronisku! :) Ucałuj ją i inne laski!

Posted

[quote name='Vitka']Wielka szkoda... dobrze, że ma kochającą rodzinę, a nie siedzi bidulka w schronisku! :) Ucałuj ją i inne laski![/QUOTE]

[IMG]http://img220.imageshack.us/img220/1710/dsc03323yk.jpg[/IMG]

[IMG]http://img638.imageshack.us/img638/3753/dsc03316u.jpg[/IMG]

A tego kawalera powyżej mam nie całować? :) Jak widać, chyba jest mu z nami dobrze. To naprawdę wspaniały kot, mam z nim tylko problem przy podawaniu tabletek. Robi do kuwety, dzielnie zniósł nawet kąpiel, nauczył się bawić, jest bardzo karny i jeśli coś nabroi, wie, że zawinił i szybko zmyka, a potem przychodzi w łaskę na tulenie, jakby w przeprosinach :D Mruczy nam przez całe dnie, kręci piękne ósemki między nogami, a nawet.. wspina się po nodze, by wziąć go na ręce! Wie, że nie wolno wchodzić na stół, ani bawić się kablami. Ostatnio upodobał sobie parapet i często tam przesiaduje, gapiąc się na przechodniów. Naprawdę, nie ma z nim żadnych problemów. Nigdy nie byłam w stu procentach nakręcona na kota, ale mając go- cieszę się, bo jest naprawdę wspaniały. No, to tak na osłodę duszy :)

A poza tym, doszły mnie słuchy, że Mała Ela znalazła dom? :)

Posted

No oczywiście, że tego pięknisia też masz ucałować! :)
Wiadomo... czarne koty są najlepsze! ;)
Magiczny to po prostu mój kot idealny, gdyby jeszcze nie chorował na wszystkie choroby świata to byłabym przeszczęśliwa. No, ale w końcu to magiczny Magik. ;)

Posted

Tak, mała Ela znalazła dom w Elblągu. Państwo zrobili na nas dobre wrażenie, na pewno pojedziemy do nich z wizytą ale niech się dotrą ! dzisiaj pojechała do nowego domu w Braniewie Atena, życzymy jej wspaniałego życia bo Atena była wspaniała.

Posted

Dzisiaj w gazecie Metro jest Kazia - może ktoś się nią zainteresuje...

Na portel.pl zamieściłam kilka ogłoszeń. Czy w sprawie Korka już coś wiadomo?

Cieszę się, że Zambia i kotka Maja znalazły domy.

Vitka, czy planujesz odwiedzić schronisko? Mogłabyś porobić zdjęcia zwierzakom. :)

Posted

Korek nie lubi kotów, więc nie wyszło.

Odnośnie Kazi był dzisiaj jeden telefon, ale nie zdążyłam z Panią porozmawiać, bo byłyśmy na interwencji. Umówiłyśmy się na rozmowę jutro.

Jutro do nowego domu zawożę Nelsona :)

Hop! Dziękuję!!!

Posted

[quote name='AgaiTheta']Korek nie lubi kotów, więc nie wyszło.

Odnośnie Kazi był dzisiaj jeden telefon, ale nie zdążyłam z Panią porozmawiać, bo byłyśmy na interwencji. Umówiłyśmy się na rozmowę jutro.

Jutro do nowego domu zawożę Nelsona :)

Hop! Dziękuję!!![/QUOTE]

To Korka ogłaszam dalej.

Super, że Nelson też ma dom! :multi:

Posted

Gosiu moge wyslać zdjęcie Pigi, w normalnych rozmiarach ale tylko to ujęcie. Nieraz robię zdjęcia psom sama i nie da się wszystkiego opanować. W tym przypadku biała kudłatka ( odebrał ją właściciel )siedziała mi na głowie). Pigi jest sunią, średniej wielkości a nawet mniejszą o bardzo pięknej kolorowej szacie, dosyś dobrze utrzymanej. Spokojna, ufna, jest na kwarantannie, nie wiemy dlaczego nikt jej nie szuka.
daj mi swojego meila.

Posted

[quote name='basia0607']Gosiu moge wyslać zdjęcie Pigi, w normalnych rozmiarach ale tylko to ujęcie. Nieraz robię zdjęcia psom sama i nie da się wszystkiego opanować. W tym przypadku biała kudłatka ( odebrał ją właściciel )siedziała mi na głowie). Pigi jest sunią, średniej wielkości a nawet mniejszą o bardzo pięknej kolorowej szacie, dosyś dobrze utrzymanej. Spokojna, ufna, jest na kwarantannie, nie wiemy dlaczego nikt jej nie szuka.
daj mi swojego meila.[/QUOTE]
To ja prosiłam o zdjęcie Pigi. ;)
Może być to samo, nie ma sprawy. [email][email protected][/email]

Posted

[quote name='basia0607']Hop, napisz, które psy chcesz ogłaszać, wyślę zdjęcia. W najgorszej sytuacji mamy staruszki po zmarłych ludziach, nie radzą sobie w schronisku.[/QUOTE]

Chcę ogłosić Astrę, Donę, Miłkę, Leidi, Supła. Prześlij mi proszę zdjęcia na e-mail: [email][email protected][/email]
Ważne, żeby w opisach był podany orientacyjny wiek i wielkość.

Mogę ogłosić również inne psy - tylko proszę o opisy + zdjęcia.

[quote name='Vitka']Nelson!! Cudownie! :)
Na razie się nie wybieram. Jeszcze 2 miesiące! (matura) :([/QUOTE]

Szkoda. Ogłosisz Pigi?

Posted

Dzisiaj spotkałam w parku Kajki pana z nowym psem o imieniu Czarek. Właściciel mówił, że wziął psa ze schronu w poniedziałek. Opowiadał, że jest bardzo zadowolony z Czarka:) Psiak bardzo szybko się przywiązał do nowego pana, super się go słuchał na spacerze:)