Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Charly']hop! korek na razie poczeka na zdjęcia- teraz wygląda tragicznie (jak Kasparek kilka tygodni temu.). Raczej i jego będziemy golić i poczekamy trochę, az wydobrzeje.[/QUOTE]
Charly, właśnie chciałam fotki tragicznie wyglądającego, smutnego, biednego Korka... Może prędzej znalazłby dom.

[quote name='Charly']Szufelek po prostu nie mogę. Mieszka sobie teraz w Gdańsku z jamnikiem:)[/QUOTE]
Brzydal miał wyjątkowe szczęście. :lol:

Posted

hop ale on ma grzyba- to wygląda po prostu niezdrowo...sama nie wiem
ale jesli uwazasz ze tak będzie ok, poprosze dziewczyny\
Masz rękę do ogłoszeń tych najbardziej oblesnych wsród oblesnych:loveu:

Posted

[quote name='AgaiTheta']Szukamy wanny do schroniska, emaliowanej, max 160 cm długiej.
Zdjęto już palniki w psiarni ustawimy tam wannę. Teraz coraz cieplej muchochorki bedziemy kapać.[/QUOTE]

Wypytam tatę. Jest budowlańcem, może akurat remontuje jakąś łazienkę i będzie na zbyciu ;pp

Posted

nie wiem czy już pisałam. Vitka- Opelek poszedł do domu. Przedwczoraj:lol:

dziś zostałysmy miło zaskoczone w schronisku. Przyjechal pewien miły pan, który wystawia swoje obrazy w galerii bodajże Zum na Starym Mieście i dostaliśmy zaproszenie na wernisaz. Jeśli dobrze zrozumiałam (doszłam pozniej, gosia rozmawiala z panem) kwota uzyskana za sprzedaz jednego z obrazów zostanie przekazana na schronisko:multi::-o

Posted

ja oczywiście mam skleroze, ale to albo jest tam gdzie Społem czyli druga prostopadła do mojej. Kowalska, albo jedna dalej czy blizej tam gdzie west side. chociaz jak tak pomysle, to west side też jest na kowalskiej;) w kazdym razie to jest tam na kowalskiej albo jeszcze jedna prostopadła dalej, na Sw. Ducha. jakos tak.

edit: heheh...ale zamotałam.

Posted

to przeczytałam na portelu fauna i flora:
"[B]"Normalnym" ludziom wydaje się to niewiarygodne, niewytłumaczalne po co, niezrozumiałe z jakich przyczyn. "Normalni" jadą na giełdę i kupują szczeniaka lub kociaka za małą kwotę, lub tanio z domowej pseudohodowli. Ci niereformowalni, nieobliczalni, jadą do schroniska i wybierają najbardziej potrzebujące zwierzę. W ostatnich dniach domy znalazły zwierzaki, które żadnych szans na dom nie miały. A jednak. .. Do domu pojechał SZUFEL- stary, z zaćmą i złym zgryzem, KASZMIR- kot stary, bez oka,[/B] [B]który na to jedno oczko, które mu zostało nie widzi, KOKOS- stary, pogryziony, niezbyt urodziwy biało- bury piesek, zupełnie pogrążony od wakacji w depresji po śmierci swojego pana. ELA- kilkuletnia sunia, która szła w upał w wysokiej ciąży po "siódemce" wystawiona przez swojego byłego pana jak śmieć na gorący [/B][B]asfalt. [/B][B]Te zwierzaki zostały wybrane tylko i wyłącznie dlatego, że były w opłakanym stanie i dlatego, [/B][B]że nikt "zwyczajny" nie chciał tak "wybrakowanych" zwierzaków. [/B]

[B]To jest piękne. Gdy myślę o tych ludziach, chce mi się tańczyć :)[/B]

[B]Niestety, schronisko to nie sielanka- Kokos, Ela, Szufel i Kaszmir leżą do góry brzuchami we własnych domach, ale mnóstwo nieszczęśliwych zwierzaków- ofiar bezmyślnego rozmnażania nadal czeka :( "[/B]

popłakałam się przy tym ogłoszeniu. myśle o blacky, o ludziach, ktorzy patrzą na tą młodziutką, sprawna i naprawdę wspaniała suczkę jak na wybrakowaną, litują się, kiwają głowami, szeptają i idą dalej....Na sugestie, ze ona też jest do adopcji reagują wyrozumialym usmiechem...Takim usmiechem zbywa się nie szkodliwych, ale jednak..szaleńcow;)
Te wszystkie rozmowy, te tlumaczenia dlaczego kastrować, dlaczego nie rozmnażać, dlaczego nie można psa puszczac samopas na spacer, dlaczego to wcale nie jest smieszne i normalne, ze on pójdzie sobie na kilka dni.."na laski" ...Te wszystkie rozmowy sa wyczerpujące, bolesne, rozpaczliwe i wkurzające. A tutaj do tego ogłoszenia nic nie można dodać nic ująć. sama "cała prawda". To tak dobrze, że ktoś czuje tak samo i wyraża to także publicznie. Oczywiscie nie musze daleko szukać autora tego ogłoszenia.
Dzięki Kordoniu:)

Posted

Ostatnio jakieś dobre dni, prawda? Dość dużo psów znajduje domy, mam nadzieję, że ten stan się utrzyma, choć na samą myśl o corocznych, przedwakacyjnych przepełnieniach mnie dosłownie ciarki przechodzą.
Jutro będę w schronisku z Zaborkiem, od około 10, 10:30, bo rano muszę jechać na badania :) Do zobaczenia!

Posted

od wakacji do końca grudnia (mniej więcej) ilość przyjmowanych psów była stała. niestety. bardzo wzrosła w wakacje, ale potem wbrew oczekiwaniom nie opadła. od wiosny jest lżej, wrótce będzie bardzo zle. tylko czekamy jak zaczną się "wysypywac" kocięta i szczenięta.

Posted

[quote name='Vitka']Foxterierka - spokojna, ładnie chodzi na smyczy. Zajrzałyśmy jej w zęby... których ona prawie nie ma!!! :roll: Jest starszym pieskiem. Lubi się tulić, zgodna z psami.
[URL]http://img338.imageshack.us/img338/3766/dsc03248640x480.jpg[/URL][/QUOTE]
Czy ma jakieś imię? W jakim jest wieku? Co można o niej jeszcze napisać?

Posted

Nie znam jej imienia. Jest starszą suczką, Rybcia mówiła, że może mieć ok. 9 lat, nie ma prawie w ogóle ząbków... :(
A co jeszcze chciałabyś o niej wiedzieć?

-ładnie chodzi na smyczy
-jest stateczna i spokojna, nie szaleje
-zgadza się z innymi psami
-lubi się tulić

taka spokojna, kochana staruszka.

Dominiki mama zamówiła dłuższe ostrze do schroniskowej maszynki, będzie można ogolić jej te okropne dredy... ;)

Posted

[quote name='Charly']nazywa się Brygida[/QUOTE]
Dzięki. :)
A co robimy z Korkiem? Odnowić ogłoszenia bez nowych zdjęć, czy poczekać?

Posted

wiesz on ma grzyba teraz, to może potrwać kilka tygodni. nie bardzo wiem co mówić ludziom przez telefon. może jednak odczekajmy, aż wydobrzeje

do domu poszła Talia, Gina i kot Benji....

przyjechali państwo z Gdańska z ogłoszen Hop! po Pestkę, ale mieszkają na 4 piętrze, Pestka ma króciutkie nózie i jest tłusciutka, więc nie bardzo mogli się zdecydować, w koncu wzieli Ginę.

Posted

Talia to taka czarna sunia ze szczeniakarni przy wejsciu. cala czarna jest.

Gina to ta terrierka (wlasnie Ginger;)) ktora przyszla do nas z córkami. bialo bezowa.