Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

Dlatego wypytuję, bo w domu jest inny dojrzały pies, który czasem lubi pokazać psom kto rządzi, ale z relacji właścicieli, jest to rzadkie zjawisko.
O tym, że Jezyk jest u nas od małego, poinformowałam, że zapewne nie potrafi nic, też.
Muszą się jednak porządnie zastanowić, bo to dom, aż z Rzeszowa. Nie chcą brać psiaka a potem go oddawać. Ostrzegłam przed tym, że na pewno będą musieli dużo uwagi poswięcić psiakowi.

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jeżyk różnie reaguje na inne psy. Ja nie lubiłam z nim chodzić na spacery, bo kilka razy mnie nieźle dziabnął...
A trudno w schroniskowych warunkach nauczyć takiego podrostka chodzenia na smyczy, gdy w okół tyle ciekawych rzeczy i psów, i ludzi...
Biedny :(

Posted

[quote name='AgaMasel']Spójrzcie proszę na to arcydzieło światowej kinematografii mojego autorstwa przy którego efektach specjalnych Avatar wymięka. Zwróćcie uwagę także na porywająca ścieżkę dźwiękową. Niestety robiona była pod moje bardzo głośne głośniki i nie na każdym komputerze może być dobrze słychać. Na razie tylko trailer.
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=3mMPgNSepXw[/URL][/QUOTE]

Filmik super jeśli naprawdę to jest twoje dzieło !!! :lol: Cała aranżacja psiaka w grę w piłkę i jak macha ogonem - chyba jest zadowolony ha ha :crazyeye:

Posted

[quote name='AgaMasel']Spójrzcie proszę na to arcydzieło światowej kinematografii mojego autorstwa przy którego efektach specjalnych Avatar wymięka. Zwróćcie uwagę także na porywająca ścieżkę dźwiękową. Niestety robiona była pod moje bardzo głośne głośniki i nie na każdym komputerze może być dobrze słychać. Na razie tylko trailer.
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=3mMPgNSepXw[/URL][/QUOTE]

Aga, REWELACJA!!!!! Wybierasz się do szkoły filmowej? :)

Posted

Wczoraj na spacerze w parku spotkałam panią z Melektrą ("Melką"). Powiedziała mi, że nie ma z nią żadnych problemów - od pierwszego dnia utrzymuje w domu czystość (no, poza jednym razem kiedy dostała rozwolnienia po kości, ale to się może zdarzyć każdemu;) ), nie niszczy, również gdy zostaje w domu sama - sąsiedzi mówią, że jest tak spokojna jakby żadnego psa w domu nie było. Jest niestety agresywna w stosunku do dużych psów - ze smutkiem odczuła to też moja Simba, która oczywiście chciała się z nią pobawić.

Posted

Zaczęłam ogłaszać Anielę z tym jednym zdjęciem, które jest w pierwszym poście. Zrobię również ogłoszenia Korkowi. Podaję tel. stacjonarny do schroniska i tel. komórkowy do Charly, bo nie wiem, czy są jakieś inne nr telefonów, które można podawać w ogłoszeniach. [FONT=Arial]
[/FONT]

Posted

Bez spacji
[ url = adres, do ktorego będzie wysłany, ten kto kliknie w obrazek ][ img ]adres obrazka[ / img ] [ / url ]

Edit: Patrycja ten filmik co robiłam na dole to 90% te zalane boksy i 18. Jak wstawię to zaraz się zacznie wojna jakie to okropne warunki są w Elblągu:roll:

Arcydzieło kinematografii cz 2. piesek zmienił trochę swój ,,imidż'':evil_lol:
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=oKStpmbyR3o[/URL]

Posted

dzisiaj była bardzo ładna pogoda i do schroniska pod brame naschodziło sie troche ludzi, niestety mieli pecha i nei weszli.
Bo [B]kawał dziada ze mnie[/B] i nikogo nie wpuściłem :evil_lol:
jakoś jak tylko słońce przyświeciło to raptem wszystkim zachciało sie oglądać i adopcji a jak powiedziałem żeby sie zjawiali od poniedziałku do soboty to raptem sie zastanawiają
i to jeszcze nie dadzą sobie przetłumaczyć że dziś zamknięte

Posted

jesteśmy dumni z Ciebie:);)

wczoraj było straszne błoto w schronisku. psy skakały, ja wyglądałam jak Yeti, szczeniak chlapnąl pewnej pani błotem w twarz i niestety straciwszy cierpliwość wyszła. trudno

Posted

[quote name='hop!']Zaczęłam ogłaszać Anielę z tym jednym zdjęciem, które jest w pierwszym poście. Zrobię również ogłoszenia Korkowi. Podaję tel. stacjonarny do schroniska i tel. komórkowy do Charly, bo nie wiem, czy są jakieś inne nr telefonów, które można podawać w ogłoszeniach.
[/QUOTE]

dziękujemy. generalnie można podawać tylko numer schroniskowy- informacji na temat adopcji udziela Gosia,p. kierowniczka, Basia albo ja- poza tym dyskutujemy każdą potencjalną adopcję. Gosia radzi się mnie, ja radzę się Gosi, pytamy o zdanie p. kierowniczkę- mozna powiedzieć ze 'zabezpieczamy" każdą adopcję jak tylko można. szczerze mówiąc byłabym wdzięczna za podawanie tylko numeru schroniskowego- jest czynny w sprawach adopcji od 9- 17- także w soboty- myślę to powinno wystarczyć. No i ja powoli nie mam siły udzielac informacji na temat psów do godz. 22 albo i pozniej. trochę sie tych ogłoszen nazbierało i tak naprawdę mam wrażenie jakbym non stop w pracy byla (odbieram tel. w wannie, na obiedzie, na spacerze, zmywając naczynia itp:roll:)

Posted

Paweł haha. Jesteś naj!

[quote name='Charly'] ja wyglądałam jak Yeti[/QUOTE]

czyli jak zwykle:evil_lol:

[quote name='Charly']szczeniak chlapnąl pewnej pani błotem w twarz i niestety straciwszy cierpliwość wyszła[/QUOTE]

eeeeeeeeeeeee:roll: ludzie są naprawdę dziwni. Pewnie jakaś pani w szpileczkach i różowej kiecce szukała joreczka:evil_lol:

Posted

to prawda,. musze sobie na strychu jakiegos armaniego poszukac hihihi

a tak wogóle to wszytko było bardzo wzruszające, bo dzis otrzymałam cudowne zezwolenia na pipuchę- i zaraz po nią pojechalam. wszyscy w schronisku zegnali się z malutką. andrzej odwiozł nas do domu, a Marek, Justyna i Damian odprowadzili nas pod same drzwi i pożegnali się z malutką. bardzo miłe to było:)

Posted

Pipucha w aucie miala wielkiego stresa, trzęsła się, dyszała i mialam ogromne wyrzuty sumienia, ze ją zabieram.
ale weszla do domu, pochodziła, pobiegla do kuchni, zjadla co bylo do zjedzenia, znalazla sobie piłeczkę i teraz spi smacznie i chrapie.

Posted

[quote name='charly']pipucha w aucie miala wielkiego stresa, trzęsła się, dyszała i mialam ogromne wyrzuty sumienia, ze ją zabieram.
Ale weszla do domu, pochodziła, pobiegla do kuchni, zjadla co bylo do zjedzenia, znalazla sobie piłeczkę i teraz spi smacznie i chrapie.[/quote]

cudownie!!!! :):):)

Posted

dziewczyny nie wiem gdzie to pisac i czy wogole pisac
dzisiaj wracajac z nad morza w Kazimierzowie kolo Elblaga zauwazylam duzego kremowego psa chyba labradora (jechalismy wolno, jakis wypadek byl wiec zdazylam sie przyjzec) ,strasznie wychudzonego ,skora i kosci , na grubym krotkim lancuchu ,lezal w blocie
jakby nie mial sily juz sie podniesc , leb mial w gorze wiec wiem ze zyl
to byl pocztek Kazimierzowa od morza wiec koniec od Elbląga
nie jestem w stanie powiedziec numeru domku poporstu nie pomyslalm zeby to zapamietac
moze ktos pojedzie to sprawdzic? jaka interwencja czy cos , nie wiem sama
ten obraz nie daje mi spokoju . cos strasznego
boje sie ze nikt mu nie zdazy pomoc

Posted

[quote name='Charly']jesteśmy dumni z Ciebie:);)

wczoraj było straszne błoto w schronisku. psy skakały, ja wyglądałam jak Yeti, szczeniak chlapnąl pewnej pani błotem w twarz i niestety straciwszy cierpliwość wyszła. trudno[/QUOTE]

u szczeniaków od sary to dopiero jest masakra jak stamtąd [B]wyszedłem [/B]całe spodnie miałem w błocie