natalia_aa Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Pamiętacie? ;) Kana była w odwiedzinach u Fryty, oto krótka relacja i zdjęcia: Byłam dzisiaj u naszej świnki w odwiedzinach Powiem tyle, uśmiechnięta gruuuubaaa świinkaa Nowa rodzinka troche daje tłuszczyku na zapas psinie ale im więcej ciała tym więcej do kochania Quote
Charly Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 :-onie poznałam jej. Sliczna, szczesliwa dziewczyna:lol: Mamy dwóch pierwszych wolontariuszy:multi: Quote
Aga3006 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Wow udało mi się w końcu zalogować:crazyeye: Teraz do rzeczy. Byłam dziś w schronisku i nowa pani kierowniczka wywarła na mnie jak najlepsze wrażenie. Jednak czy jest to zmiana na lepsze czy na gorsze na razie nie rozsądzam. Pani Jola była świetna i ta pani jest świetna. Na chwilę obecną mi bez różnicy kto będzie kierowniczką. Byłam dziś ze skoczkiem grubasem na spacerku:loveu: Quote
eeffcia Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Witam!!! Chciałam bym zostać wolontariuszką w schronisku i z tego powodu ma do Was kilka pytań. Czy mogę przyjść na próbę, zobaczyć i spróbować? Jak praca wolontariusza wygląda od strony prawnej, zgoda rodziców itp.? W jakich godzinach jest czynne schronisko? Czy mogę przyjść od tak, czy muszę gdzieś wcześniej zadzwonić/wysłać e-maila oraz czy na początku mogłam bym pomagać przy kotach? Pozdrawiam. Quote
Charly Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 [quote name='eeffcia']Witam!!! Chciałam bym zostać wolontariuszką w schronisku i z tego powodu ma do Was kilka pytań. Czy mogę przyjść na próbę, zobaczyć i spróbować? Jak praca wolontariusza wygląda od strony prawnej, zgoda rodziców itp.? W jakich godzinach jest czynne schronisko? Czy mogę przyjść od tak, czy muszę gdzieś wcześniej zadzwonić/wysłać e-maila oraz czy na początku mogłam bym pomagać przy kotach? Pozdrawiam. 1.zgoda rodziców jest potrzebna - (przyjdz z rodzicem, żeby podpisać umowę (musisz mieć 15 lat)). Możesz przychodzisz tak często jak możesz i chcesz od pn do soboty w godzinach od 12:00- 17:00. 2. możesz jak najbardziej pomagać przy kotach 3. możesz wziąść ubranie i obuwie na zmianę ( i przebrać się w schronisku) http://www.schronisko.elblag.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58 Quote
eeffcia Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Czyli jutro mogę zawitać ?:D aha i czy muszę być z rodzicami. Mam 17 lat i za pól roku kończę 18. Nie chcę ciągać mamy (pewnie trudno będzie się jej wyrwać z pracy, a nią najlepiej załatwiać te sprawy ;)). Autobusem to najlepiej 30 lub 20? Quote
Charly Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 eeffcia napisał(a):Czyli jutro mogę zawitać ?:D aha i czy muszę być z rodzicami. Mam 17 lat i za pól roku kończę 18. Nie chcę ciągać mamy (pewnie trudno będzie się jej wyrwać z pracy, a nią najlepiej załatwiać te sprawy ;)). Autobusem to najlepiej 30 lub 20? nie wiem jaki autobus. ja czasem jeżdzę 7;) Przystanek ten na ogólnej, a potem droga w dół. Przyjdż z rodzicem.Jeśli nie masz 18 lat rodzice muszą podpisać zezwolenie. Generalnie będą podpisywane nowe umowy wolontariackie z wszystkimi wolontariuszami. Także zabierzcie rodziców. Quote
Charly Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 w poniedziałek m.in.do domu poszedł Linus. Zabrała go bardzo fajna rodzinka (którą widać w programie Vectry z poniedziałku). "Witam :) Tu są wszystkie zdjęcia Linusa :) Jeśli zrobię jakieś nowe to prześle :) Linus to bardzo wesoły piesek. Razem z mamą uznałyśmy, że jego imię bardzo do niego pasuję, ponieważ strasznie gubi sierść:P Bardzo lubi się bawić swoją nową maskotką ( którą już pozbawił wnętrzności ;P ). Swoją miskę, którą ma w kuchni, wynosi do pokoju ;) Uwielbia spacery. Z kąpielą jest gorzej, bo próbuje uciekać z wanny. Ale jak widać na zdjęciach dałam rade go wykąpać :) Wszyscy pokochaliśmy naszego pieska :) P.S. I proszę się nie martwić :) nigdy nie oddam Linuska :) Bardzo kocham zwierzęta :) w domu (...) mam dwa psy, kota i szczura :) i nigdy nie skrzywdziłabym żadnego z nich :) Pozdrawiam Ewelina :)" wczoraj Ewelina przyszła oddać smycz- wystraszyłam się sądzać, ze przyszła oddać psa;) jeśli imageshack chodzi wstawię zdjęcia. LInus to szczęęęęściaż:) (Linus to mały, biało czarny wesoły piesek z jedynki) Quote
Maadzia Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 eeffcia napisał(a):Czyli jutro mogę zawitać ?:D aha i czy muszę być z rodzicami. Mam 17 lat i za pól roku kończę 18. Nie chcę ciągać mamy (pewnie trudno będzie się jej wyrwać z pracy, a nią najlepiej załatwiać te sprawy ;)). Autobusem to najlepiej 30 lub 20? Jeśli pojedziesz 30 wchodzisz od tyłu schroniska, ale bramka powinna być otwarta xD No chyba, że nie wiem nic o tjemnym przejściu, aby dostać się od przodu :P A jeśli jedziesz 20 to pamiętaj żeby stanąć jak będziesz przy wodociągach, bo mnie już kiedyś wywiozło za daleko. Ewentualnie możesz przyjechać jeszcze - jak Charly mówi - 7. masz do wyboru jeszcze 13, 17, jeśli się nie mylę to 12. Ogółem to sprawdź w necie. Autobusy są co 15 minut, ale nie wiem jak z 30. 20 natomiast jeździ w dość dużych odstępach czasowych :) na pewno znajdziesz coś :) A po za tym - rodzic musi przyjechać do schroniska? Bo mój tata pracuje w tygodniu, a mamy nie chcę ciągnąć. Natomiast w soboty jeżdżę na konie autobusem.. Nie ma możliwości podpisania nowej umowy w domu? Quote
eeffcia Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Maadzia napisał(a):Jeśli pojedziesz 30 wchodzisz od tyłu schroniska, ale bramka powinna być otwarta xD No chyba, że nie wiem nic o tjemnym przejściu, aby dostać się od przodu :P A jeśli jedziesz 20 to pamiętaj żeby stanąć jak będziesz przy wodociągach, bo mnie już kiedyś wywiozło za daleko. Ewentualnie możesz przyjechać jeszcze - jak Charly mówi - 7. masz do wyboru jeszcze 13, 17, jeśli się nie mylę to 12. Ogółem to sprawdź w necie. Autobusy są co 15 minut, ale nie wiem jak z 30. 20 natomiast jeździ w dość dużych odstępach czasowych :) na pewno znajdziesz coś :) a jak nazywa się tez przystanek 30?? Quote
basia0607 Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Cieszę sie bardzo z coraz liczniejszego grona wolontariuszy. Co do to Linusa to wszystkie przeżylysmy horror , że pies wraca do schroniska a tu taka miła niespodzianka :lol: Quote
Aga3006 Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Dziś wyszło na spacer 9 psów. Byłam na czterech i mam pełno odcisków na nogach:evil_lol:. Posprzątaliśmy też razem z nowymi wolontariuszami Martą, Kubą i Damianem(?) dużą kociarnię z pokrzyw i ostów. Do domu poszedł na pewno jeden szczeniak, czy coś więcej nie wiem Mały osobisty OT: Tak tylko dla przypomnienia. VITKA w poniedziałek bez fletu się nie pokazuj! Quote
Charly Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Aga jesteś super hipper wolontariusz. 4 psy Ty sama na naprawdę dlugich spacerach:multi: Quote
Vitka Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Łahahaha :evil_lol: Nie będę robiła trzody :eviltong: Załatwimy to w inny sposób :lol: Szukałam zdjęcia Linusa, ale mam ich tyle, że nic nie wykopałam ;) Ja byłam dziś na dwóch spacerach. Z Pachyderkiem na krótszym, ale bardzo było fajnie. On ma tyle miłości w sobie. Chodzi za nogą i merda ogonkiem. Lubi przysmaki i w ogóle uwielbiam go. Również na spacer wyszedł Boston. ;) Quote
kordonia Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 kordonia napisał(a):Znów nie ma ogłoszeń na portelu :( Wielka szkoda A ja mam pytanie (monotematyczna sie zrobiłam,ale jakoś odzewu nie ma)- nie było mnie przez tydzień, wracam, oglądam sobie portel, a tam znów tylko jedno ogłoszenie od wielu wielu dni (wstawione przez Vitkę); Czegoś trochę nie rozumeim- cvzy pakiet ogłoszeń, które Rybc!a przejęła na swoje ręce, a które były dane przez portel dla zwierząt ze schronu tak po prostu sobie teraz przepadnie? Bo, jak wiemy, Rybcia odeszła z poprzednią panią kierowniczką z wolontariatu w naszym schronisku. Więc skoro nie jest już wolontariuszką, to co z tymi ogłoszeniami? Po raz kolejny przypomnę, ze mam bardzo dobre doświadczenia z portelem, jesli chodzi o szukanie domów zwierzakom. 80% moich tymczasów kocich znalazło domy przez portel właśnie, poza tym też poprzez ogłoszenia na tejże stronie znalazłam tez sporo domów dla psów. Co z tymi ogłoszeniami? Czy portel zostanie powiadomiony, ze osoba, która otrzymała w imieniu schronu te ogłoszenia, już nie pomaga na razie jako wolontariusz tutaj? Czy moze Rybcia dobrowolnie odda komuś te ogłoszenia? Bo mimo moich wielokrotnych zapytań, nadal ogłoszeń na portel nie wstawia. Nie jest wytłumaczeniem dla mnie to,ze być moze jest na wakacjach- jelsi podejmuje sie w imieniu wszystkich wolontariuszy takiej działanosci, to nawet na czas wyjazdów powinna komuś taką funkcję przekazywac. Czy mogłabym uzyskac odpowiedź na moje watpliwości i pytania? :) :) :) Quote
hop! Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Może ktoś zna odpowiedzi na moje pytania dotyczące Azy i Anu: Jaki jest stosunek suczek do kotów i innych psów? Jak w tej chwili chodzą na smyczy? Quote
basia0607 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Kordonia zadała bardzo mądre pytanie. Rybci nie ma więc myślę , że ktoś w jej imieniu będzie wystawiał psy. Trzeba zadzwonić do portelu i sprawę wyjaśnić. Postaram się aby to bylo załatwione. Quote
Charly Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [quote name='hop!']Może ktoś zna odpowiedzi na moje pytania dotyczące Azy i Anu: Jaki jest stosunek suczek do kotów i innych psów? Jak w tej chwili chodzą na smyczy? Hop nie zdązylismy dzis sprawdzic tego. Jutro obiecuję sprawdzimy. Wolontariuszy wyslemy na spacer z nimi i będziemy wiedziec. Quote
hop! Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Charly napisał(a):Hop nie zdązylismy dzis sprawdzic tego. Jutro obiecuję sprawdzimy. Wolontariuszy wyslemy na spacer z nimi i będziemy wiedziec. Dzięki. ;) Quote
Pralinka Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Jeśli chodzi o ogłoszenia, dzisiaj Vitka dzwoniła do Rybci w tej sprawie i udostępniła ona jej hasło oraz login do swojego konta na portelu, także we wstawianiu nowych zwierzaków zastąpi Anię Dorota. :) Quote
Vitka Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Tak, dostałam ogłoszenia. ;) Chciałam nawet jedno zrobić, ale zostały zablokowane! :roll: Quote
kordonia Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Vitka napisał(a):Tak, dostałam ogłoszenia. ;) Chciałam nawet jedno zrobić, ale zostały zablokowane! :roll: No tak, trzeba bedzie złożyc prosbę o ponowne ofiarowanie ogłoszeń :) Gdyby Rybcia regularnie je dodawała, nie doszłoby do zablokowania,. ale nie ma sie czym martwic :) Wszystko jest do odzyskania, i mam nadzieje, ze tym razem trafia w dobre ręce :) I ze teraz to psy wyraźnie potrzebujące bardziej bedą niec szanse na te ogłoszenia- np. starsze, kalekie, mniej atrakcyjne adopcyjnie... edit. już załatwione- beda znów ogłoszenia. Na ten moment portel przyznaje je w rece Vitki, w razie wyjazdu Vitka przekazuje pracownikowi adopcyjnemu schroniska :) Quote
Recommended Posts