kordonia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Vitka napisał(a):Chodzi o rudego szczeniaka. Madzia mówi o szarym ;) :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Maadzia napisała "żaden" nie jest chory. Czy żaden jest synonimem słowa "szary" ? Quote
Vitka Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 No bo Madzia nie widziała rudego, ponieważ był odizolowany, a wskazywałyście też na szarego, który jest zdrowy. ;) Spokojnie. -.- Quote
Charly Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 W niedziele oba szczeniaki pojechaly na kroplowke. Szary w niedziele nie wstawal, lezal, trząsł się. Od razu w ten dzien otrzymal leczenie.dzis wygląda jak wygląda. Poinformujcie się, zanim coś napiszecie. Quote
kordonia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Vitka napisał(a):No bo Madzia nie widziała rudego, ponieważ był odizolowany, a wskazywałyście też na szarego, który jest zdrowy. ;) Spokojnie. -.- Madzia napisąła z całą stanowczoscią "żaden". Więc proszę, nie wkąłdaj w jej usta tego, czego nie powiedizłąa, ani tym bardziej w myśli :eviltong: Quote
kordonia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Ale my tu gadu gadu,a zapomniałyście napisac, ze dzięki mojejmu ogłoszeniu o wolontariacie zgłosiło sie już kilka nowych osób :) Jak wspaniale. Zawsze to nowy zapał, nowe siły, czyste świeże umysły :) Quote
Vitka Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Chodzi Ci o dwie nowe dziewczyny? To przykro mi, ale ja je zaprosiłam :eviltong: Ale czekamy na falę nowości! :) Quote
kordonia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Vitka napisał(a):Chodzi Ci o dwie nowe dziewczyny? To przykro mi, ale ja je zaprosiłam :eviltong: Ale czekamy na falę nowości! :) Nie, nie o nie :) Quote
Maadzia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Ejj Vitko! Emila to siostra Majtka? A ta jej kolezanka? Quote
Maadzia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Ej! mam już jedną łapkę! :D jak milutko :) Dobra Vitka, starczy już nam :P Quote
Vitka Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Maadzia napisał(a):Ejj Vitko! Emila to siostra Majtka? A ta jej kolezanka? To Aga. Nawet jest gdzieś na forum. ;) Quote
Rybc!a Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 [quote name='Maadzia'] Taa! Dzisiaj na spacer poszło 23 psy (dobrze mówię?). Jeśli nawet nie tyle, to i tak strasznie duuużo! Boli mnie wszystko :D Tak, dzisiaj na spacer poszły 23 psy . :lol: I dwa , plus kot , zostały zaadoptowane. Lubię dni takie, jak dzisiejszy. [quote name='basia0607']Mysle Madziu, że nie widzialaś szczeniaczka o którego pytam. Ten jest w izolatce, slabiutki, nie potrafi utrzymać sie na łapkach, oczy zaropiałe, nosek zalepiony wydzieliną. To o tego biedaka pytam ? Myślę Basiu, że ty również go nie widziałaś . :p Jeśli rudy szczeniak, który jest w izolatce, ma według Ciebie zaropiałe oczy, a nos zalepiony wydzieliną, to chyba rzeczywiście nie mówimy o tym samym szczenięciu, a innych z objawami chorobami W SCHRONISKU NIE MA :p To przykre, że ufasz bezgranicznie osobom, które najwidoczniej nie są wiarygodnym źródłem .. [quote name='kordonia']Ale my tu gadu gadu,a zapomniałyście napisac, ze dzięki mojejmu ogłoszeniu o wolontariacie zgłosiło sie już kilka nowych osób :) Jak wspaniale. Zawsze to nowy zapał, nowe siły, czyste świeże umysły :) Rzeczywiście, wspaniale, szkoda tylko, że żadna z kilku osób, które dzięki tobie zaczną pomagać w schronisku, nie zjawiły się jeszcze, naprawdę szkoda. :p Mam nadzieję, że będę mogła ich z innymi wolontariuszami przywitać jutro i pokazać, że Ci, którzy są w schronisku od kilku lat, kilku miesięcy, czy jakiegokolwiek, dłuższego czasu, nie są już tak wspaniali, nie mają zapału, siły, ani czystego umysłu . :p Quote
Charly Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Rybc!a napisał(a): Myślę Basiu, że ty również go nie widziałaś . :p Jeśli rudy szczeniak, który jest w izolatce, ma według Ciebie zaropiałe oczy, a nos zalepiony wydzieliną, to chyba rzeczywiście nie mówimy o tym samym szczenięciu, a innych z objawami chorobami W SCHRONISKU NIE MA :p To przykre, że ufasz bezgranicznie osobom, które najwidoczniej nie są wiarygodnym źródłem .. . :p Racz odpowiedzieć na jedno pytanie: czy opinia lekarzy wet wydana na pismie jest niewiarygodna? Czy mam ją przepisac? Ale co tam weterynarz. A Markowi ufasz? zapytaj zatem, ile razy wycierał rope z oczek temu psu. Ogarnij się dziewczyno. Quote
natalia_aa Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Nie chcąc przeszkadzać Waszym przepychankom szybko spytam, Aniu udało Ci się skontaktować z właścicielem Marqusa? Quote
Charly Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Rybc!a']Nie stwierdziłam w mojej powyższej wypowiedzi, iż szczenię nie jest chore. Z pewnością, jest. :p Jednak nie ma zaropiałych oczu, ani nosa zasklepionego wydzieliną . Jest bardzo słaby, to fakt . Jednak dzisiaj kilkakrotnie go odwiedzałam i nie zauważyłam , by wyglądał tak, jak opisuje go Basia, która nigdy go nie widziała . cyt.:"temp. 37,2 C, biegunka, odwodnienie...ropne zapalenie spojowek......" Bylas w sobote, siedzialas tam. Cieszy mnie jednak niezmiernie fakt, ze pracownik schroniska widział i opisał dokladnie to, o czym teraz mówie. nIe tylko opisał, ale wycierał mu zaropiałe oczka. Dzis mały nie mial juz zaropiałych oczek, bo jest juz po 3 dniach leczenia. Nos nadal byl zalepiony. Quote
Rybc!a Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 Charly napisał(a):Racz odpowiedzieć na jedno pytanie: czy ze opinia lekarzy wet wydana na pismie jest niewiarygodna? Nie stwierdziłam w mojej powyższej wypowiedzi, iż szczenię nie jest chore. Z pewnością, jest. :p Jednak nie ma zaropiałych oczu, ani nosa zasklepionego wydzieliną . Jest bardzo słaby, to fakt . Jednak dzisiaj kilkakrotnie go odwiedzałam i nie zauważyłam , by wyglądał tak, jak opisuje go Basia, która nigdy go nie widziała . Quote
natalia_aa Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Będę Cię oto gnębić na pewno, bo Marqus wybitnie zapadł mi w serducho. Póki co, czekam cierpliwie. Quote
kordonia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Rybc!a napisał(a):(...) Myślę Basiu, że ty również go nie widziałaś . :p Jeśli rudy szczeniak, który jest w izolatce, ma według Ciebie zaropiałe oczy, a nos zalepiony wydzieliną, to chyba rzeczywiście nie mówimy o tym samym szczenięciu, a innych z objawami chorobami W SCHRONISKU NIE MA :p To przykre, że ufasz bezgranicznie osobom, które najwidoczniej nie są wiarygodnym źródłem .. (...) Osoba, której ufa Basia, to pani doktor Luks i jej praconiwcy, kórzy wystawili stosowne zaświadczenie o stanie zdrowia szczeniaka. MOwa jest zarówno o zaropiałych oczach, ropnej wydzielinie z nosa, jak i skrajnym odwodnieniu, i biegunce, obnoiżonej temparaturze ciała Quote
Rybc!a Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 natalia_aa napisał(a):Nie chcąc przeszkadzać Waszym przepychankom szybko spytam, Aniu udało Ci się skontaktować z właścicielem Marqusa? Natalia, przepraszam, z tego wszystkiego zapomniałam . Zaraz napiszę do tego Pana na GG, a jeśli nie uda mi się z nim porozmawiać- postaram się do niego jutro zadzwonić, dobrze? Przepraszam, ale sama widzisz, co tu się dzieje . :p Quote
Rybc!a Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 kordonia napisał(a):A co powiesz na to,z e nie jest w stanie utrzymac sie na nogach? Że postawiony na łapki- rozjeżdża sie? Tego tez nie zdołałaś zaobserwowac? Jakbyś nie zauważyła, nie zaprzeczyłam temu, iż jest chory i słaby- o czym wcześniej pisała Charly. Czytaj ze zrozumieniem, bardzo Cię proszę , bo swoim zachowaniem doprowadzasz do kłótni , niemiłej atmosfery i tego, że ludzie czytający ten wątek, nie mają o nas dobrego zdania. Quote
Charly Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Vitka napisał(a):Atmosferka aż pachnie miłością :loveu: dobrze, ze nie zdechlym szczenięciem. Quote
kordonia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Rybc!a napisał(a):Nie stwierdziłam w mojej powyższej wypowiedzi, iż szczenię nie jest chore. Z pewnością, jest. :p Jednak nie ma zaropiałych oczu, ani nosa zasklepionego wydzieliną . Jest bardzo słaby, to fakt . Jednak dzisiaj kilkakrotnie go odwiedzałam i nie zauważyłam , by wyglądał tak, jak opisuje go Basia, która nigdy go nie widziała . A co powiesz na to,z e nie jest w stanie utrzymac sie na nogach? Że postawiony na łapki- rozjeżdża sie? Tego tez nie zdołałaś zaobserwowac? Quote
Rybc!a Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 natalia_aa napisał(a):Będę Cię oto gnębić na pewno, bo Marqus wybitnie zapadł mi w serducho. Póki co, czekam cierpliwie. Dobrze, a jeśli ja nie spełnię , albo nie będę w stanie spełnić Twojej prośby- poproś, proszę o to Panią Jolę- która ma dostęp do wszystkich danych osób adoptujących od nas psy. Quote
Recommended Posts