Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ogłoszenia dostałam ja, nie schronisko. Oczywiście mogę powstawiać na tę stronę jakieś koty- proszę tylko o informacje i 5 zdjęć . Poradzę sobie z tym . Ogłoszenia na portelu to chyba jedno z najprzyjemniejszych zajęć , znacznie szybsze i mniej monotonne niż np. dodawanie zdjęć na Dogomanii.

Jeśli ktoś udziela się w schronie, a chciałby wypromować swoje psiaki- myślę, że warto udać się do portelu, opowiedzieć tak jak ja, o tym co robię- być może kolejne osoby dostaną jakieś darmowe pakiety .

Posted

Aha :crazyeye:
To Ty dostałas
Nie wiedziałam
W takim razie już sie nie wtrącam. MOzesz przecież zrobić ze swoimi ogłoszeniami, co tylko zechcesz ;)

Nawet jesli ich nie dodajesz zbyt czesto i leżą sobie bezczynnie- to Twoje ogłoszenia przecież.

Szkoda tylko, ze zabiera to szansę zwierzętom :(
Mam bardzo dobre doświadczenia, jeśli chodzi o portel- wielu ludzi szuka zwierzaka własnie lokalnie

Posted

kordonia napisał(a):

Nawet jesli ich nie dodajesz zbyt czesto i leżą sobie bezczynnie- to Twoje ogłoszenia przecież.

One nie leżą bezczynnie - nie stracę ich, nadal do wykorzystania mam tyle ogłoszeń , ile zostało - poza tym, moim zdaniem, nie warto dodawać ogłoszeń codziennie, lub kilka w ciągu dnia , bo sama zauważyłaś, jak szybko one spadają w dół . Ogłoszeń zostało mało, dlatego oszczędzam- bo kiedyś naprawdę mogą się przydać, znacznie bardziej, niż teraz- tym bardziej, że zaczynają się wakacje, a chyba każda z nas wie, co w tym okresie dzieje się w schroniskach .
A jeśli macie jakieś zastrzeżenia do ogłoszeń które dodaję, ich treści, zdjęć, częstotliwości- to może zgłoście swoje spostrzeżenia do portelu, albo poproście ich o pakiet dla Was- wtedy będziecie mogły dodawać tyle ogłoszeń, ile będzie Wam się żywnie podobało . ;)

Posted

Rybc!a napisał(a):
(...) poza tym, moim zdaniem, nie warto dodawać ogłoszeń codziennie, lub kilka w ciągu dnia , bo sama zauważyłaś, jak szybko one spadają w dół . (...)

NIe pojawiają sie nawet raz na tydzień, nawet raz na dwa...
Nie mówię o codziennym wstawianu.

Ale nie mówimy o tym już :)

To nie moje ogłoszenia.
Kiedy bede chciała, to sobie pójde do portelu i poprosze ;)

Posted

a tymczasem:lol: wstawię zdjęcie z mojej tzn. naszej (moriaa, michalina i michal) ostatniej interwencji we Fromborku. tak można zaniedbac konika:shake:

a tak stał postawiony na nogi...

Posted

no. właściciel to miły, przyjemny, młody, b. zadbany, inteligenty przedsiębiorca.
a konik- jak widać. Trzeba mu jednak przyznać, że i on i jego pracownik byli skorzy do współpracy. wszystko odbylo się w spokojnej atmosferze:)

no i wielkie ukłony dla Mori, Michaliny i Michała- naszych koniarzy:)

tak dla informacji to byla interwencja na zlecenie OTOZu..

Posted

[quote name='Rybc!a']Ogłoszenia dostałam ja, nie schronisko. Oczywiście mogę powstawiać na tę stronę jakieś koty- proszę tylko o informacje i 5 zdjęć .(...).

Zmieniałam zdanie i chętnie skorzystam jednak z Twojej propozycji:) Ludzie z Portelu powiedzieli mi, że dając Tobie ogoszenia mieli na mysłi wszystkie zwierzaki ze schroniska i nie mają powodu ograniczać tych ogłoszeń. Dowiedziałam się tez od nich, ze nie musisz oszczedzac, bo gdy skończysz jeden pakiet, oni z przyjemnoscią dadzą Ci drugi. Powiedzieli, że jesli widzimy psy i koty w potrzebie, możemy korzystać z Twoich ogłoszerń :) Postaram sie co drugi dzień coś Ci podrzucić :)

Na dziś to:

Dobrego domu szuka Nulka, młodziutka, 3-miesięczna koteczka zdrowa, z własną książeczką zdrowia, odrobaczona, zaszczepiona przeciw wszystkicm chorobom zakaźnym, umiejąca załatwiać się do kuwety, bardzo łągodna i towarzyska. Kotka przebywa w schrosnisku na ul.Królewieckiej 233
Oprócz niej w schronisku przebywa mnóstwo kotów, wszytkie wysterylizowane, zaszczepione. Kazdy czeka na swój dom.

Z góry bardzo dziękuję i mam nadzieje,z e do jutra ogłoszenie sie pojawi, to bardoz wazne :)

Posted

chciałam bardzo serdecznie i gorąco podziękować wspaniałej Mori:loveu: jej wspaniałej córce Michalinie:loveu: i wspaniałemu Michałowi:loveu: za tak szybką akcję pt. "biega kura po ulicy"..

przyszlam do domu ze schroniska. ledwie się rozsiadłam, a mój TZ mówi mi, że od rana po naszej ulicy biega kura.miałam nadzieję:oops:, że już sobie poszła...Ale niestety....usłyszałam gdakanie. patrzę, a tam po ulicy między samochodami biega zdesperowana, zdezorientowana kura:-o.

biorę kosz na pranie, ryż i złażę do kury. Złapac pomógł mi ją miły pan ze sklepu z winami. I zaraz potem nadjechali Michalina i Michal i wzięli kurę do siebie, gdzie będzie żyła w doskonałych kurzych warunkach długo i szczęśliwie:-D:multi:

Posted

Miała szczęście biedna kura, nie dosyć , że uciekla komuś z talerza to jeszcze trafiła do Wiolety. Dobrze, że jest taka Moria w Elblągu, i jej cała rodzina pozytywnie zakręcona, gdzie wszystkie stworzenie ma u niej schronienie !

Posted

no dokładnie. gdzie ja bym z tą kurą poszła- wszędzie by ją uwalili. a tak proszę, najlepszy dom na świecie- byle nie uciekła:)

czekam na zdjęcia kury w nowym domu:cool3::lol:

Posted

Kura jest na kwarantannie w klatce w stajni, bardzo ladna kura. Fakt chyba komus uciekła z talerza.
My z Charly to chyba ekipe ratunkowa w Elblagu ustanowimy.

Posted

[quote name='kordonia']Zmieniałam zdanie i chętnie skorzystam jednak z Twojej propozycji:) Ludzie z Portelu powiedzieli mi, że dając Tobie ogoszenia mieli na mysłi wszystkie zwierzaki ze schroniska i nie mają powodu ograniczać tych ogłoszeń. Dowiedziałam się tez od nich, ze nie musisz oszczedzac, bo gdy skończysz jeden pakiet, oni z przyjemnoscią dadzą Ci drugi. Powiedzieli, że jesli widzimy psy i koty w potrzebie, możemy korzystać z Twoich ogłoszerń :) Postaram sie co drugi dzień coś Ci podrzucić :)

Na dziś to:

Dobrego domu szuka Nulka, młodziutka, 3-miesięczna koteczka zdrowa, z własną książeczką zdrowia, odrobaczona, zaszczepiona przeciw wszystkicm chorobom zakaźnym, umiejąca załatwiać się do kuwety, bardzo łągodna i towarzyska. Kotka przebywa w schrosnisku na ul.Królewieckiej 233
Oprócz niej w schronisku przebywa mnóstwo kotów, wszytkie wysterylizowane, zaszczepione. Kazdy czeka na swój dom.

Z góry bardzo dziękuję i mam nadzieje,z e do jutra ogłoszenie sie pojawi, to bardoz wazne :)

Już jest . :)

Posted

Bardzo się cieszę, że możliwe będzie uzyskanie kolejnych pakietów- to rzeczywiście pomaga. Jednak proszono mnie, aby dodawać maksymalnie jednego zwierzaka dziennie, o tym trzeba pamiętać .

Posted

[quote name='kordonia']MOniaa, super,z e sie odezwałaś.
Ania niestety już nie pracuje w naszym schronisku. Wiem, jak jej zaleząło na Rajli, wiec tym bardziej sie ciesze,ze sie pojawiłas i że wszystko tak dobrze sie układa :) Wstaw fotki ;)
Pozdrawiam njaserdeczniej :D

[FONT=Times New Roman]W piątek minęło pięć miesięcy, jak Rajla jest z nami <love> <love> [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jest bardzo bardzo miło i przyjemnie z suczydłem <love> [/FONT]

Wstawiam zatem fotki Rajli z jej współtowarzyszami ;)

[FONT=Times New Roman]Rajla ze swoja towarzyszką Mają [/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Rajla z jedną z trojga naszych kociaków[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Rajla z ulubionym kijaszkiem ;)[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Na koniec posyłamy pozdrowienia i uśmiechy [/FONT]

Posted

Rybc!a napisał(a):
Bardzo się cieszę, że możliwe będzie uzyskanie kolejnych pakietów- to rzeczywiście pomaga. Jednak proszono mnie, aby dodawać maksymalnie jednego zwierzaka dziennie, o tym trzeba pamiętać .

Dziękuję Rybciu! :)

NO sama widzisz- jednego zwierzaka dziennie, nie wiecej.
I to jest metoda.
Natmiasta ostatnio zupełnie to zaniedbałas. Minęło 19 dni, a nie dałas żadnego ogłoszenia- przemyśl to- 19 ziwerzaków w ten sposób straciło jakąś szansę...

Posted

[quote name='moniaa'][FONT=Times New Roman]W piątek minęło pięć miesięcy, jak Rajla jest z nami <love> <love> [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jest bardzo bardzo miło i przyjemnie z suczydłem <love> [/FONT]

Wstawiam zatem fotki Rajli z jej współtowarzyszami ;)

[FONT=Times New Roman]Rajla ze swoja towarzyszką Mają [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Rajla z jedną z trojga naszych kociaków[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Rajla z ulubionym kijaszkiem ;)[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Na koniec posyłamy pozdrowienia i uśmiechy [/FONT]

Niesamowita!!! :)
Cudownie wygląda, cudownie trafiła :)

Posted

Charly napisał(a):
o jejku- nawet nie wiedzialam, że mielismy takie sliczne suczydlo w schronisku:-o. cudowna jest:)

bo jak my przyszlysmy do schronu to ona bardzo szybko poszla do domu
ja ja jeszcze faszerowalam ciastkami ;)
byla w boksach na dole w ostatnim albo przed ostatnim
i bala sie podejsc :roll:

sliczne zdjecia
i ciesze sie ze Raila ma sie dobrze :multi: