Charly Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Wlasnie rozmawialam z Basią i wyslala tam kogoś. więc mam nadzieję na dniach będą informacje o Florku. Quote
Rybc!a Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Postaram się skontaktować się z nowym domem Marqusa . Quote
kordonia Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Rybcia, odpowiadasz na wszystkie pytania, a moje wyraźnie ignorujesz :crazyeye: Czy moge otrzymać kilka ogłoszeń, które dostało od portelu schronisko? :D Quote
Rybc!a Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Ogłoszenia dostałam ja, nie schronisko. Oczywiście mogę powstawiać na tę stronę jakieś koty- proszę tylko o informacje i 5 zdjęć . Poradzę sobie z tym . Ogłoszenia na portelu to chyba jedno z najprzyjemniejszych zajęć , znacznie szybsze i mniej monotonne niż np. dodawanie zdjęć na Dogomanii. Jeśli ktoś udziela się w schronie, a chciałby wypromować swoje psiaki- myślę, że warto udać się do portelu, opowiedzieć tak jak ja, o tym co robię- być może kolejne osoby dostaną jakieś darmowe pakiety . Quote
kordonia Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Aha :crazyeye: To Ty dostałas Nie wiedziałam W takim razie już sie nie wtrącam. MOzesz przecież zrobić ze swoimi ogłoszeniami, co tylko zechcesz ;) Nawet jesli ich nie dodajesz zbyt czesto i leżą sobie bezczynnie- to Twoje ogłoszenia przecież. Szkoda tylko, ze zabiera to szansę zwierzętom :( Mam bardzo dobre doświadczenia, jeśli chodzi o portel- wielu ludzi szuka zwierzaka własnie lokalnie Quote
Rybc!a Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 kordonia napisał(a): Nawet jesli ich nie dodajesz zbyt czesto i leżą sobie bezczynnie- to Twoje ogłoszenia przecież. One nie leżą bezczynnie - nie stracę ich, nadal do wykorzystania mam tyle ogłoszeń , ile zostało - poza tym, moim zdaniem, nie warto dodawać ogłoszeń codziennie, lub kilka w ciągu dnia , bo sama zauważyłaś, jak szybko one spadają w dół . Ogłoszeń zostało mało, dlatego oszczędzam- bo kiedyś naprawdę mogą się przydać, znacznie bardziej, niż teraz- tym bardziej, że zaczynają się wakacje, a chyba każda z nas wie, co w tym okresie dzieje się w schroniskach . A jeśli macie jakieś zastrzeżenia do ogłoszeń które dodaję, ich treści, zdjęć, częstotliwości- to może zgłoście swoje spostrzeżenia do portelu, albo poproście ich o pakiet dla Was- wtedy będziecie mogły dodawać tyle ogłoszeń, ile będzie Wam się żywnie podobało . ;) Quote
kordonia Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Rybc!a napisał(a):(...) poza tym, moim zdaniem, nie warto dodawać ogłoszeń codziennie, lub kilka w ciągu dnia , bo sama zauważyłaś, jak szybko one spadają w dół . (...) NIe pojawiają sie nawet raz na tydzień, nawet raz na dwa... Nie mówię o codziennym wstawianu. Ale nie mówimy o tym już :) To nie moje ogłoszenia. Kiedy bede chciała, to sobie pójde do portelu i poprosze ;) Quote
Charly Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 a tymczasem:lol: wstawię zdjęcie z mojej tzn. naszej (moriaa, michalina i michal) ostatniej interwencji we Fromborku. tak można zaniedbac konika:shake: a tak stał postawiony na nogi... Quote
Charly Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 i po kilku godzinach pracy bardzo fajnego kowala i śliczna nóżka (za 3 tygodnie znów to samo, aż kopytka będą wyglądac jak wyglądac powinny) Quote
Charly Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 no. właściciel to miły, przyjemny, młody, b. zadbany, inteligenty przedsiębiorca. a konik- jak widać. Trzeba mu jednak przyznać, że i on i jego pracownik byli skorzy do współpracy. wszystko odbylo się w spokojnej atmosferze:) no i wielkie ukłony dla Mori, Michaliny i Michała- naszych koniarzy:) tak dla informacji to byla interwencja na zlecenie OTOZu.. Quote
kordonia Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 [quote name='Rybc!a']Ogłoszenia dostałam ja, nie schronisko. Oczywiście mogę powstawiać na tę stronę jakieś koty- proszę tylko o informacje i 5 zdjęć .(...). Zmieniałam zdanie i chętnie skorzystam jednak z Twojej propozycji:) Ludzie z Portelu powiedzieli mi, że dając Tobie ogoszenia mieli na mysłi wszystkie zwierzaki ze schroniska i nie mają powodu ograniczać tych ogłoszeń. Dowiedziałam się tez od nich, ze nie musisz oszczedzac, bo gdy skończysz jeden pakiet, oni z przyjemnoscią dadzą Ci drugi. Powiedzieli, że jesli widzimy psy i koty w potrzebie, możemy korzystać z Twoich ogłoszerń :) Postaram sie co drugi dzień coś Ci podrzucić :) Na dziś to: Dobrego domu szuka Nulka, młodziutka, 3-miesięczna koteczka zdrowa, z własną książeczką zdrowia, odrobaczona, zaszczepiona przeciw wszystkicm chorobom zakaźnym, umiejąca załatwiać się do kuwety, bardzo łągodna i towarzyska. Kotka przebywa w schrosnisku na ul.Królewieckiej 233 Oprócz niej w schronisku przebywa mnóstwo kotów, wszytkie wysterylizowane, zaszczepione. Kazdy czeka na swój dom. Z góry bardzo dziękuję i mam nadzieje,z e do jutra ogłoszenie sie pojawi, to bardoz wazne :) Quote
Charly Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 chciałam bardzo serdecznie i gorąco podziękować wspaniałej Mori:loveu: jej wspaniałej córce Michalinie:loveu: i wspaniałemu Michałowi:loveu: za tak szybką akcję pt. "biega kura po ulicy".. przyszlam do domu ze schroniska. ledwie się rozsiadłam, a mój TZ mówi mi, że od rana po naszej ulicy biega kura.miałam nadzieję:oops:, że już sobie poszła...Ale niestety....usłyszałam gdakanie. patrzę, a tam po ulicy między samochodami biega zdesperowana, zdezorientowana kura:-o. biorę kosz na pranie, ryż i złażę do kury. Złapac pomógł mi ją miły pan ze sklepu z winami. I zaraz potem nadjechali Michalina i Michal i wzięli kurę do siebie, gdzie będzie żyła w doskonałych kurzych warunkach długo i szczęśliwie:-D:multi: Quote
basia0607 Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Miała szczęście biedna kura, nie dosyć , że uciekla komuś z talerza to jeszcze trafiła do Wiolety. Dobrze, że jest taka Moria w Elblągu, i jej cała rodzina pozytywnie zakręcona, gdzie wszystkie stworzenie ma u niej schronienie ! Quote
Charly Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 no dokładnie. gdzie ja bym z tą kurą poszła- wszędzie by ją uwalili. a tak proszę, najlepszy dom na świecie- byle nie uciekła:) czekam na zdjęcia kury w nowym domu:cool3::lol: Quote
Moria Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Kura jest na kwarantannie w klatce w stajni, bardzo ladna kura. Fakt chyba komus uciekła z talerza. My z Charly to chyba ekipe ratunkowa w Elblagu ustanowimy. Quote
Rybc!a Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 [quote name='kordonia']Zmieniałam zdanie i chętnie skorzystam jednak z Twojej propozycji:) Ludzie z Portelu powiedzieli mi, że dając Tobie ogoszenia mieli na mysłi wszystkie zwierzaki ze schroniska i nie mają powodu ograniczać tych ogłoszeń. Dowiedziałam się tez od nich, ze nie musisz oszczedzac, bo gdy skończysz jeden pakiet, oni z przyjemnoscią dadzą Ci drugi. Powiedzieli, że jesli widzimy psy i koty w potrzebie, możemy korzystać z Twoich ogłoszerń :) Postaram sie co drugi dzień coś Ci podrzucić :) Na dziś to: Dobrego domu szuka Nulka, młodziutka, 3-miesięczna koteczka zdrowa, z własną książeczką zdrowia, odrobaczona, zaszczepiona przeciw wszystkicm chorobom zakaźnym, umiejąca załatwiać się do kuwety, bardzo łągodna i towarzyska. Kotka przebywa w schrosnisku na ul.Królewieckiej 233 Oprócz niej w schronisku przebywa mnóstwo kotów, wszytkie wysterylizowane, zaszczepione. Kazdy czeka na swój dom. Z góry bardzo dziękuję i mam nadzieje,z e do jutra ogłoszenie sie pojawi, to bardoz wazne :) Już jest . :) Quote
Rybc!a Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 Bardzo się cieszę, że możliwe będzie uzyskanie kolejnych pakietów- to rzeczywiście pomaga. Jednak proszono mnie, aby dodawać maksymalnie jednego zwierzaka dziennie, o tym trzeba pamiętać . Quote
moniaa Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 [quote name='kordonia']MOniaa, super,z e sie odezwałaś. Ania niestety już nie pracuje w naszym schronisku. Wiem, jak jej zaleząło na Rajli, wiec tym bardziej sie ciesze,ze sie pojawiłas i że wszystko tak dobrze sie układa :) Wstaw fotki ;) Pozdrawiam njaserdeczniej :D [FONT=Times New Roman]W piątek minęło pięć miesięcy, jak Rajla jest z nami <love> <love> [/FONT] [FONT=Times New Roman]Jest bardzo bardzo miło i przyjemnie z suczydłem <love> [/FONT] Wstawiam zatem fotki Rajli z jej współtowarzyszami ;) [FONT=Times New Roman]Rajla ze swoja towarzyszką Mają [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Rajla z jedną z trojga naszych kociaków[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Rajla z ulubionym kijaszkiem ;)[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Na koniec posyłamy pozdrowienia i uśmiechy [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] Quote
Charly Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 o jejku- nawet nie wiedzialam, że mielismy takie sliczne suczydlo w schronisku:-o. cudowna jest:) Quote
kordonia Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Rybc!a napisał(a):Bardzo się cieszę, że możliwe będzie uzyskanie kolejnych pakietów- to rzeczywiście pomaga. Jednak proszono mnie, aby dodawać maksymalnie jednego zwierzaka dziennie, o tym trzeba pamiętać . Dziękuję Rybciu! :) NO sama widzisz- jednego zwierzaka dziennie, nie wiecej. I to jest metoda. Natmiasta ostatnio zupełnie to zaniedbałas. Minęło 19 dni, a nie dałas żadnego ogłoszenia- przemyśl to- 19 ziwerzaków w ten sposób straciło jakąś szansę... Quote
kordonia Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 [quote name='moniaa'][FONT=Times New Roman]W piątek minęło pięć miesięcy, jak Rajla jest z nami <love> <love> [/FONT] [FONT=Times New Roman]Jest bardzo bardzo miło i przyjemnie z suczydłem <love> [/FONT] Wstawiam zatem fotki Rajli z jej współtowarzyszami ;) [FONT=Times New Roman]Rajla ze swoja towarzyszką Mają [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Rajla z jedną z trojga naszych kociaków[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Rajla z ulubionym kijaszkiem ;)[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Na koniec posyłamy pozdrowienia i uśmiechy [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] Niesamowita!!! :) Cudownie wygląda, cudownie trafiła :) Quote
gops Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Charly napisał(a):o jejku- nawet nie wiedzialam, że mielismy takie sliczne suczydlo w schronisku:-o. cudowna jest:) bo jak my przyszlysmy do schronu to ona bardzo szybko poszla do domu ja ja jeszcze faszerowalam ciastkami ;) byla w boksach na dole w ostatnim albo przed ostatnim i bala sie podejsc :roll: sliczne zdjecia i ciesze sie ze Raila ma sie dobrze :multi: Quote
Recommended Posts