Rybc!a Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 [quote name='Vitka'] A szczeniorka nazywa się Danusia. :lol:[/quote] Danusia? :evil_lol: Czy to ma jakikolwiek związek z moją Danką? :mad: :cool3: Quote
Vitka Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 [quote name='Rybc!a']Danusia? :evil_lol: Czy to ma jakikolwiek związek z moją Danką? :mad: :cool3:[/quote] Haha! Niestety przykro mi, ale nie :loveu: Pani która ją uratowała, przed śmiercią pod kołami rozpędzonych samochodów tak miała na imię i pani Jola tak nazwała sunie :evil_lol: Quote
Tuni@ Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Wiatm Wszystkich ;-) Huh... ^^ Mój pierwszy, nieśmiały post :bigcool: Czy ktoś wie coś może, na temat brzydkiego krosto-kleszcza (?) Dragona?? :-( Wczoraj miał to sprawdzić weterynarz :) Quote
Vitka Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Marta? :cool3: Pewnie sprawdził, bo zostało to zapisane, ale nikt nie był w schronisku raczej. ;) Quote
Afi Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Dragon sprawdzony, guzek odnotowany i w przyszłym tyg. trzeba będzie zobaczyć, czy się zmieni wielkość i wtedy wet podejmie decyzję co dalej. Dzisiaj przyszła do nas staruszka spanielka, w opłakanym stanie, więcej nie powiem, kto przyjdzie do schroniska to zobaczy i pozna jej smutną historię... A i jeszcze jedne szczeniak, piesek, śliczny (jak to szczeniaki, oprócz Bufki:evil_lol:) Quote
hop! Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 [quote name='gops']normalnie prywatnie kolo 250zl (raczej ponad najczesciej) niewiem czy dla schroniska bylby inny cennik ;)[/quote] Dla schroniska powinno być chyba taniej... Na poszczególnych wątkach psów można umieszczać informacje o możliwości sterylizacji/kastracji, jeżeli zostaną zebrane fundusze. Większość ludzi nie sterylizuje i nie kastruje psów po adopcji. Powody są bardzo różne - brak kasy, lęk o zdrowie zwierzaka, brak czasu, żeby dopilnować psiaka po zabiegu... Niektórzy pilnują zwierzaka, inni nie, a potem pojawiają się kolejne psie istnienia. Powinnyście zachęcać do wpłacania kasy na ten cel. Quote
Vitka Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Mam foty do porównania. ;) Nasz nowy. [IMG]http://img231.imageshack.us/img231/2328/dsc05084640x480.jpg[/IMG] i ten co był kiedyś. [IMG]http://images34.fotosik.pl/430/f52e1d8eea1a9fa8.jpg[/IMG] [IMG]http://images37.fotosik.pl/45/5b5b2cb9bcfd4cc1.jpg[/IMG] To on, nie? ;) Quote
kordonia Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Vitka, jesłi był za "naszych" czasów w schronisku, to łatwo odnajdziemy dane właściciela. Quote
Vitka Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Data na zdjęciu to 3 stycznia, więc powinny być dane;) Quote
kordonia Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Miejmy nadzieje, bo na poczatku był taki rozgardiasz,z e kilku umów kotów, które pozły w pierwszych dniach stycznia nie ma. Quote
kordonia Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 A my dziś z Rybcią byłyśmy w Ciapkowie :) Widziałyśmy naszego Atosa wywiezionego w listopadzie, który uniknął uśpienia przez Purzyka :) Wygląda wspaniale, ale jest smutny. Pracownik, który sprzątał boksy bardzo nam go reklamował, mówił, ze jest bardzo spokojnym psem, którego inne pieski z boksu (mniejsze od niego) po prostu dominują. Mamy zdjecia, ale ja nie mam w tym momencie kabla. Moze Rybcia wstawi. I ogólnie przezywałyśmy to Ciapkowo niesamowicie. Psy niesamowite. Koty również. Organizacja schroniska wspaniała, mnóstwo cudnych ludzi z niesamowitą energią. Jesteśmy pod wielkim wrażeniem. Quote
Charly Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 tak. tam jest wyjątkowa atmosfera. kazdy jeden tam jest bardzo zaangazowany. dla mnie ciapkowo dziala jak wzorowa prężna firma. Quote
Vitka Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Popatrzcie na Salmę! Zdjęcia z nowego domku są na jej wątku! :loveu::multi: [IMG]http://img301.imageshack.us/img301/7715/p4300467y.jpg[/IMG] [url]http://www.dogomania.pl/forum/f85/mala-dlugowlosa-ruda-sunia-salma-znalazla-super-domek-130341/index7.html[/url] Quote
Pralinka Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Cudne! Oglądanie takich zdjęć ogromnie podnosi na duchu! :loveu::loveu::loveu: Quote
Valeur248 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 [quote name='kordonia']No i co? BYły jakies adopcje? dzisiaj? :)[/quote] Poszła czarna Gama i chyba suczka, szczeniak taki owczarkowaty. Rybcia wejdzie to powie ;) Quote
Charly Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Rybcia wie więcej, ale widzialam bardzo miła panią w biurze i jeszcze milszą małą czarną sunieczke:) Quote
Vitka Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Ta mała czarna sunieczka to chyba właśnie Gama ;) A szczeniak to Danusia. ;) Quote
basia0607 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Czy pilnujecie aby osoby , które podalam nie dostały żadnego psa ? Sprawiają wrażenie bardzo kochających, cudownych ale po niedługim czasie pozbywają sie psów w okropny spsob i biorą następne. Quote
Vitka Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Zmęczona jestem :eviltong: Ale spokojnie - będą ;) Quote
Rybc!a Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 By tego przestrzegać , musielibyśmy mieć nazwisko. Sam wygląd osoby i miejsce zamieszkanie niewiele nam mówi . Niestety . W schronisku prowadzony jest zeszyt czarnych kwiatków- wpisalibyśmy te osoby, gdybyśmy posiadali ich dane. DOROTA, gdzie zdjęcia z wczoraj? :D Quote
Charly Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 [quote name='basia0607']Czy pilnujecie aby osoby , które podalam nie dostały żadnego psa ? Sprawiają wrażenie bardzo kochających, cudownych ale po niedługim czasie pozbywają sie psów w okropny spsob i biorą następne.[/quote] umknął mi opis tej kobiety tutaj gdzieś. Pamiętam tylko, że z Pasłeka. Nawyżej wpiszemy do książki, że Pasłęk i jak wygląda. Ale nie..bo ksiązka jest wedlug nazwisk tak Rybciu? W takim razie powiem Lindzie i powiesimy taką karteczkę. Ja tez jedną juz powiesilam- tez tylko opis i numer telefonu. A masz numer? Quote
Recommended Posts