Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj poszło do domu aż 6 psów ( Lena, jedna z BLONDYN- ostatnia szczeniorka, jakiś szczeniak, Rydzyk, drugi, rudy pies po wypadku i Lotos ) i 2 psy poszły na tymczas- Ida do Rupaka, Lew do Vitki :loveu: .
Dom znalazł również jeden, dorosły kot!

Posted

dziewczyny nie wiem do kogo mam sie zwracac teraz
pamieta ktos moze jak opisywalam sytuacje znajomych z suczka ze schroniska? ze wet nie chcial jej wysterylizowac,powiedzial z emieli an to tylko 2 tyg?
moze przypomne, znajomi wzieli 2 meisieczna suczke ze schronu z rok temu , mieszka ona na dworze ma ciepla bude, a an noc jest w domu , dostala cieczke zauwazyli po fakcie
suka oszczenila sie z 3 tyg temu , uspali 6 sczeniakow jednego zostawili zeby odciagal mleko tak im kazal ich wet .
kazaalm im zadzwonic do schroniska tak jak ktos mi tu polecil na dogo ostanio i zadzownili
ale nie otrzymali pomocy!!
nie wiem kto odebral telefon , jakas kobieta
dostal mu sie jedynie opierdziel ze nie mial prawa rozmnazac suki z schroniska i wy w takim razie nie pomozecie mu ( on naparwde tego nie chcial )
kazalam zadzwonic jego zonie, bo ona mniej nerwowa
prosze was pomozcie im!
oni nie chca wiecej sczeniakow! a nie stac ich na sterylke, suka ma sie bardzo dobrze moge zagwarantowac nie ma zlych warunkow a ten miot to przypadek
jesli nie pomozecie ze sterylka to znajac zycie suka zostanie oddana do schroniska lub gdzies na wies a tam to dopiero bedzie miala sczeniakow ;/
bardzo mi bylo przykro ze ktos go tak potraktowal
oczywiscie papiery maja ze suczka ze schronu

Posted

gops nnie wiem kto z tym panem rozmawiał, moze ja, moze gosia, moze p. kierownik, może Basia- moze nie dzwonił wcale (??). co się tyczy sterylki- nie uwierzę, ze ktokolwiek od nas odmowil wysterylizowania suczki- my nakłaniamy ludzi do tego wręcz- ujmując to delikatnie, więc gops to jakie ogromne nieporozumienie.

edit: ach i kilka dni temu dzwoniła pewna pani bardzo grzecznie prosząc o sterylkę- zdziwiłam się trochę, ze prosiła i wpisalam w kalendarz. moze to ona.

gops może podasz na pw numer do tych państwa- sama do nich zadzwonie i załatwimy to.

Posted

[quote name='malawaszka']a Kaspar nadal nic???? :( udało się cos z tymi zdjęciami?[/QUOTE]

malawaszko- nic się nie udało, bo Kaspar siedzi biedny w izolatce. ma szlaban na spacery- ma grzyba jakiegos niestety. dostaje leki i musi na razie siedziec sam i wychodzić tez nie może.

Posted

piesków poszło 8 i jeden kot. 3 psy poszły do DT. lew jest u Vitki, Ida u Rupak, a mały rudy piesek po wypadku u Emi- w tym ten rudy bardzo pilnie szuka DS. Jak wygląda sprawa z Lwem i Idą napiszą dziewczyny.

Wolontariuszy było sporo- bardzo Wam dziękuję- dużo pracy biurowej dziś mialam i bez Was byloby ciężko:).
Agamasel i Patrycja straaaaaaaaasznie Wam dziękuję za słodkości, które od Was dostalam- dla schroniskowego największego pożeracza słodyczy to ogromna niespodzianka hihihih

Dzisiaj nie było Agnieszki ani Gosi, więc mogłam sobie bambetle rozkladać jak chcialam i bałaganić też bez oporu:) Rozłożylam więc sobie dużą puchatą niebieską kołdrę w biurze (zajęła tak z 2/3 biura) w oczekiwaniu na nasze biurowe cudności...Przyszły i położyly się na kołdrze: Sara, Blacky, Psotka, Rydzyk i Pchełka. Leżaly leżaly, powoli zasnęły i zaczęły chrapać- chrupałam słodycze dzieląc się z "moim" stadem- one są cudowne- każde grzecznie czeka na swoją kolej- nawet Rydzyk. było tak pięknie...az tu nagle wtargnęli jacyś ludzie i zabrali Psotkę, zabrali Rydzyka:-(;) Pusto w biurze, pusto w gabinecie...

a do domu poszły: Lotos, Hawa, Lenka, Rydzyk, Psotka; DT: Lew, Ida i ten mały kochany rudy z wypadku- zapomnialam imienia (byly dwa rude powypadkowe, rydzyk i jeszcze inny własnie).

Posted

To jak teraz będzie wygladało schronisko bez Rydzyka i innych ?. Oddajecie wszystkie moje ulubione, z kaczorem na czele, to niesprawiedliwe. W poniedziałek przyprowadzam na gabinetowego Apoolo ! Sza..,. zero sprzeciwu ! Beata będzie robić sterylki na trawniku.

Posted

hahahahahhahah. Apolo jest fajny- ale broni żarcia i to tak dosadnie...;)

ptaki wszystkie czyli gołębie, kurę i drzącego mordę koguta (myslalam ze go ukatrupię dzisiaj) zabrała cudna Betty (nie chce się podlizywać Betty, no ale kiedy jaki weterynarz zabierał taki zwierzyniec do siebie). Acha i Betty wzieła jeszcze nietoperza:)

Agamasel z nowym wolontariuszem nakarmiła i wyczysciła wrona. siedzi sobie samotnie u Agnieszki w biurze- ot ptaszek ozdobny.

wrócę jeszcze do Rydzyka....to cud. Przyszli cudowni młodzi ludzie i zabrali polamanego Rydzyka. dali dom psu zpolamaną miednicą i zebrami. Psu, który przez pierwszy tydzien nie chciał żyć i był stale pod kroplówką. Psu, ktory przez następny tydzien nie załatwiał się i pani weterynarz wyciskala mu siku i wygrzebywała z odbytu kał (dziewczyny mają do tego jakas specjalną nazwę:evil_lol: ale zapomiałam). Psu, który 2 tygodnie temu zaczął poruszać się na pupie, a od tygodnia czasem nawet chodzi chwiejąc się na 3 nózkach. Psu, którego właściciel zrzekli się oficjalnie w schronisku....
[B][COLOR=green]najlepszemu, najwspanialszemu, najmądrzejszemu psu pod słońcem. Są szczęśliwcami, ze mogą mieć Rydzyka.[/COLOR][/B]

[IMG]http://img709.imageshack.us/img709/6326/img0211640x480.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Charly']dobra- a teraz czekam na relacje z DT pt. nie taki diabeł czarny....;)[/QUOTE]

już mówię.Ida jest kochana, naprawde wspaniała suczka. bawi się zabawkami jak szczeniak, wystawia brzuszek do głaskania i w ogóle och i ach. Tylko boi się moich schodów w domu! musze ją nosić na rękach i dawać szyneczki. oprócz tego jest śwetna :cool3:
A! i kąpiel to była masakra, panicznie bała się prysznica. polewałam ją wodą z miski i jakoś dałam rade. Z pomącą mamy oczywiście.
Moj kot zobaczył przez okno, że u mnie w pokoju siedzi jakiś pies i za nic nie chciała wejść do domu:roll: siedzi teraz troche zszokowany

Posted

[quote name='Charly']malawaszko- nic się nie udało, bo Kaspar siedzi biedny w izolatce. ma szlaban na spacery- ma grzyba jakiegos niestety. dostaje leki i musi na razie siedziec sam i wychodzić tez nie może.[/QUOTE]

o nie :( załamka no....

Posted

Podróż Lwa i Idy do domów odbyła się bezproblemowo.
Ida okazała się cudownym, potrafiącym jeździć samochodem psem. Przytulała się i nie było widać po niej stresu. Robiła głupie miny do zdjęć. Nie jest taka całkiem dzika :)

[IMG]http://img526.imageshack.us/img526/4487/dsc08753.jpg[/IMG]

[IMG]http://img690.imageshack.us/img690/3750/dsc08757.jpg[/IMG]

Lew w samochodzie właził mi na kolana i tulił się. Zwiedziliśmy okolicę i weszliśmy do domku. Magik chciał się grzecznie przywitać, zaprzyjaźnić, ale niestety Lew go obszczekał. Teraz Lew chce się zaprzyjaźnić, a Magik ma focha. :) Ale będzie dobrze.
Kąpiel wzorowo, bez pisków, ran i ofiar. Był niesamowicie dzielny! Potem sam wycierał się w ręcznik, śmiałyśmy się z niego, a on merdał tylko ogonem i skakał z radości. Potem mniej przyjemne czesanie. Udało się rozczesać prawie wszystkie kołtunki, bo Lewek położył się i leżał. Ma kilka ranek na uszach od pogryzienia i na grzbiecie, ale nic groźnego. ;) Szybciutko wysechł z pomocą suszarki. Jego sierść okazał się wyjątkowo mięciutka i gładka (zobaczycie na kastracji ;) )
Wesolutka mała kulka. Mój brat zapytał "czemu ten ogon macha psem" :D Bo jak Lew się cieszy to cały się rusza.
Próbowałyśmy dopasować mu jakieś imię. Czy wiadomo jak się nazywał? Bo bardzo ładnie reaguje na imię Max.
Na razie bezproblemowo.

W samochodzie:
[IMG]http://img163.imageshack.us/img163/8625/dsc08756f.jpg[/IMG]

w wannie:
[IMG]http://img690.imageshack.us/img690/7395/dsc08760f.jpg[/IMG]

po kąpieli:
[IMG]http://img709.imageshack.us/img709/4582/dsc08785p.jpg[/IMG]

[IMG]http://img19.imageshack.us/img19/470/dsc08771t.jpg[/IMG]

W tej chwili Magik siedzi mi na kolanach i obserwuje śpiącego na moich stopach Lewka ;)
Lewek chrapie i śpi łapkami do góry. :evil_lol:

Posted

Ola, dodam do Rydzyka jeszcze, że weci z lecznicy nie dawali mu szansy , zwłaszcza, że pies wracał do schroniska. Jego osobiste państwo ( pożal się Boże ) pozostawili go u nas widząc jaki połamany. Zebrałysmy się wszystkie w gabinecie uroczej Betty i długo i bużliwie dabatowały czy Rydzyk ma szanse.
Dobrze się stało, że krzyczałam najgłosniej i Rydzuś został, dostał szansę i był najkochańszym psem w schronisku. Już nie bedę na dzień dobry calowała go w rudy nos a on nie bedzie krecił młynka ogonem i patrzyl ty mi anielskimi przepełnionymi milością oczyma. W poniedziałek chyba pojedziemy do niego w odwiedziny ? muszę wszystko sprawdzić , dopiero będę spokojna.

Posted

Wygląda zupełnie jak pies mojego kolegi (tylko jego jest czarno - brązowy), mix yorka z jamnikiem. :)
Często nas odwiedzała, uwielbialiśmy ją i mamy taki sentyment teraz do Lewka, bo jest identyczny!:)

Posted

[IMG]http://img709.imageshack.us/img709/4582/dsc08785p.jpg[/IMG]

dobra lew, nie musisz się już tak patrzeć i wypominać. wyglądasz nieziemsko i nigdy bym Ciebie nie poznała;)

Posted

Otworzymy z mamą studio piękności :D
Jak spojrzałyśmy na zdjęcie też go nie poznałyśmy ;)
Dla mnie w schronisku był piękny, a teraz to już w ogóle !

Posted

to nie jest zły pomysł. zupelnie inny pies.

przecudna amstaffka, o której ktos tu pisał na szczęście została odebrana dziś wieczorem. tzn. o 17 jeszcze była, ale mieli pózniej przyjechać. ona była naprawdę miodzio- całe szczęscie już w domu.

Posted

[quote name='AgaMasel']Ja się tak nie bawię Vitka podmieniła psa! Powiedz co zrobiłaś z prawdziwym lwem!:evil_lol::crazyeye:[/QUOTE]
Spłynął razem z brudem w wannie ;)

O amstaffce jest nawet ogłoszenie na portelu ;)