gops Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Rybc!a napisał(a):Zobaczymy, kto zostanie do końca . No więc, która weźmie powarkującą pudelkę na spacer i sesję, następnym razem? :eviltong: / dobra, i tak wiem, że ja / :eviltong: :evil_lol: ja tez moge :diabloti: jakby co to pomoge mam powarkujacego pudla w domu wiec sie przyzwyczilam ;) przydalo by sie ja obciac albo uczesac chociaz jak sie da... Quote
kordonia Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Wstawiam linka do watku o kotach z elblaskiego schroniska. Potrzebne koniecznie domy tymczasowe :( Miau.PL :: Zobacz temat - Schronisko w Elblągu Quote
Charly Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 [quote name='kordonia']Wstawiam linka do watku o kotach z elblaskiego schroniska. Potrzebne koniecznie domy tymczasowe :( Miau.PL :: Zobacz temat - Schronisko w Elblągu Rybciu wstaw to proszę w pierwszy post, zeby nie umknęło:) ------------- Gdzie Wy z tymi zwierzakami chodzicie na spacer? Na drugą stronę ulicy i tam w gąszcz czy jak? Co myslicie o zakupie adresówek ( jedna 2, 50 w zoologicznym). Moze tylko kilka i potem tylko obroze zmieniac ( nie wiem jak to tam funkcjonuje jeszcze;)). Bo jak taki psiak pitnie na spacerze ( jak np. Malina od Basi po głodówce przed sterylką, studentom z SGGW w Olsztynie-do dzis nie odnaleziona:placz:) dobrze by był zabezpieczony. Lepiej zeby nie pitnął, ale wiecie..różnie to bywa.. Quote
kordonia Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Ja byłam dopiero jeden raz na spacerze, ze Skoczkiem- poszłam 50 metrów ulicą w gorę, i od razu skręciłam w prawo w las- świetne miejsce- wydeptane ścieżki, nawet potem odcinek z ławeczkami :) Ale i tak warto miec kalosze- już chyba wszystkie zakupiłyśmy takowe :) Quote
Charly Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 ja jeszcze nie zakupiłam,. ale będę musiała to wykonac jak widzę:) Quote
gops Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 a ja juz kupilam buty nie przemakalne ;) i ciepla kurtke :evil_lol: na szczescie niedlugo wiosna i psiaki nie beda juz tak marzly :razz: mam blisko sklep budowlany w ktorym sprzedaja linki i karabinczyki wiec jak ktos chce to moge kupic za wzrot pieniazkow ,np 15m +karabinczyk zeby mozna bylo psa ze smyczy spuscic i sie nie bac ze ucieknie ;) ja juz mam taka linke i wyszlo mi razem z karabinczykiem nie cale 13 zl ;) ocZywiscie kupilam do schronu ale sie zastanawiam czy jak tam zostawie to czy nie zginie :diabloti: Quote
Charly Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 To ja poproszę taki karabińczyk z linką za zwrotem kosztów. Ale taki mocny karabinczyk,bo szykują mi się spacery z Bobikiem sznaucerkiem olbrzymkiem i Maszą:lol: Acha,a jeśli chodzi o blogi i glosowanie to ja gorąco namawiam na głosowanie na naszą elblążankę Wioletę ( tez tutaj gdzies myka sobie), która ma u siebie przytulisko składające się z psiaków i kociaków schroniskowych (np. naszą jednouszną sunie ze schronu- teraz mi imię wylecialo z gowy;))oraz podrzucanych:shake: adres blogu: kotowisko.broszka.pl sms o treści: A00254 (koszt 1, 22 zł) na 7144 Wioletta jest na 8 miejscu a musi sie utrzymac w pierwszej dziesiątce do czwartku. Czasem jest chyba przesilenie i nie da się przesłac smsa. Trzeba próbowac. Dzięki za współudział w imieniu Wioletty:loveu: Quote
Vitka Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Charly w Carrefourze jest promocja na kalosze :evil_lol::evil_lol: Gops a gdzie ten sklepik się mieści? :cool3: Quote
gops Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Vitka napisał(a): Gops a gdzie ten sklepik się mieści? :cool3: na krakusa taki maly przy metalzbycie chyba ;) jakby co mozesz ze mna isc :razz: Quote
deathgs Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Jest domek zauroczony Finką. Pani miała jamnika 13 lat, pani miła. Więcej inf. ustalę. Pani chciałaby prosić o jakieś zdjęcia psiuni poza kratami, może ze spacerku choć jakieś??? I w jakich okolicznościach trafiła do schronu? Dziewczyny dacie radę to jakoś szybko ustalić? By znów nie uciekł domek. Domek z zielonej góry, więc jak się zdecyduje to kogoś się wyśle na wizytę przed adopcyjną z dogo z tego rejonu. I będę myśleć jak sie dogadać w związku z transportem, ale najpierw dajcie info. Wklejam to samo na wątek Finki i z prośbą też do Ani Rybci bo jutro idę do szpitala i może tak być, że juz tam zostanę, więc ktoś będzie musiał pilotować tą sprawę tzn. przesłać zdjęcia i info. Quote
Vitka Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 gops napisał(a):na krakusa taki maly przy metalzbycie chyba ;) jakby co mozesz ze mna isc :razz: A z miłą chęcią :cool3: Quote
Valeur248 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 To ja również proszę o karabińczyk z linką. Ze zwrotem kosztów. Poszłabym sama, ale nie mogę wpaść, gdzie to jest:evil_lol: Quote
gops Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Vitka napisał(a):A z miłą chęcią :cool3: to na takim zadupiu za przeproszeniem ;) blisko mojego bloku :evil_lol: wiec zapraszam przy okazji na herbate :razz: Valeur248 Ciebie tez zapraszam na herbate :evil_lol:;) kupimy razem w takim razie bo ja tez wole z kims ,obsluguje 4 facetow i sa nie teges :roll:;) taka cienka linka jak ja mam utrzyma kazdego psa ,tylko trzeba dopasowac karabinczyk ;) Quote
Rybc!a Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Charly, Bobby nie nazywa się Bobby, tylko.. Dżordżi . :evil_lol: Quote
Charly Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Dżordzi??? Poważnie? hihi. Nasz grek przystojny. MIalam kiedys kumpla nazywal sie Gorgi ( od Georgios):lol::evil_lol: Quote
Valeur248 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 gops napisał(a): Valeur248 Ciebie tez zapraszam na herbate :evil_lol:;) No jasne, jak mogłabym przepuścić taką okazję:diabloti: Quote
Valeur248 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 A ja mam w domu smycz, na której przyciągnęłam Westę ze schronu. Taka mała pamiątka. Przyniosę ją następnym razem. Quote
gops Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 tylko jakby co to wiecie bez ciastka psy was nie wpuszcza do domu :evil_lol: widzialam ze jednak brakuje jeszcze smyczy i obrozy w schronie ja juz nic niemam ale za miesiac cos pokombinuje jescze ,ale moze bysmy sie po kilka zl zlozyly i zamowily te tanie obroze z allegro sa po 4zl czasami 5 zl, a tam sie wszystko przyda jutro koncze wczesniej to pochodze po lumpeksach moze jakies koldry poduszki i koce pokupuje zobacze czy cos znajde ;) Quote
Charly Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 No....więc i ja byłam wreszcie w schronisku:multi::multi::multi: Powiem tylko, ze jest prowadzone nie tylko dobrze: jest prowadzone bardzo kompetentnie i mądrze. Bylysmy tam dzis z Kordonią 6 godzin. Ewka oporządzala koty i załatwila domy dla 3 z nich:loveu: a w miedzyczasie wyprowadzilysmy psy. Ewka dwa: Skoczka i pudelkę czarną. Ja...Maszę:cool3: ( więcej na temat tego spaceru na wątku Maszenki:lol:) Masza mix kaukaza- niestety pomylka!!! Nadal w schronisku!!! --------------------------------------------------------- przewertowalysmy z Ewką spis psów.Szukalam jakis danych na temat 2 chorych psiakow,ktore opisalam w urzędzie miasta i z ktorych jednego zarezerwowalam 30 pazdziernika...Kilka dni pozniej psów nie było.. Wtedy bardzo poklocilam się z purzykiem, która nie chciala udzielic mi informacji, jednak stwierdzila ze ma wszelkie prawo usypiac chore psy. A co jest napisane w książce? W ksiązce jest napisane, ze jeden zostal zagryziony 2 listopada, drugi 3 listopada...........Na 6 listopada byl zalatwiony transport. Spijcie spokojnie . Ostatnie ofiary purzyka ---------------------------------------------- Quote
kordonia Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Pudel jest boskim psem Kocham ją już po pierwszym spacerze. Njapierw nie chciała dać się wyciągnąć z boksu- wszystkie inne sunie bardzo wesołe- bardzo chciały, skakały do rak, kiedy weszłam do środka,a ona w kacie skulona i powarkująca, kiedy chciałam zapiać smycz. Nie zraziłam sie, zapięłam i siła wyciągnęłam ją nba zewnątrz. A tam Balbina po prostu otrzepała sie i już mnie kochała Od razu sie cieszyła, szła przy nodze, nie ciągnęła. Na spacerek bardzo chętnie. Chodziła po lesie ze mną i Charly i dwoma innymi psami przez godzinę- ze Skoczkiem i z Maszą- kaukazica. Zarówno wobec psa, jak i suki, nie mówiąc już o nas, babach, zachowwyała sie cały czas przyjaźnie. Dawała się brac na ręce, przytulac. Jest bardzo zaklejona i skołtuniona Ząb który jej wystaje to dolny kieł- albo krzywo urośnięty, alebo wyłamany. Ogólnie zeby predstawiają sie w nienajlepszym stanie- części zębów nie ma, na tych co są- duży zielonkawy kamień. Sunia na pewno ma już swoje lata Ogólnie- pies ideał. Więcej w wątku Balbiny To samo z kaukazicą Maszą- była z nami na spacerze- z pudlem i Skoczkiem. Zero aresji- miły spokojny pies. Pochodziłyśy w piateczkę po lesie dość długo, i uwazamy te trzy psy za cuda :) Więcej o Maszy w jej wątku :) Quote
gops Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 sliczne zdjecia :loveu: moze ja bym wziela w sobote dobre nozyczki i szczotke mojego pudla i sprobujemy ja jakos obciac i uczesac? tylko napewno sama nie dam rady :roll: przy okazji mozna wyczesac inne psy ;) Quote
Vitka Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Przyjęłam dziś na tymczas od kordoni koteczka ze schroniska :loveu: Niebo jest bardzo szalonym i kochanym kotkiem. Mój brat go pokochał. Świenie się razem bawią, aż Niebo ze zmęczenia padł i śpi! :evil_lol: Widać, że koteczkowi brakowało ruchu w klatce. :roll: Niebo w biegu! :lol: Quote
deathgs Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Bo to malutki kotek. Potrzebuje dużo snu :) Quote
Recommended Posts