Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

Rybc!a napisał(a):
Zobaczymy, kto zostanie do końca .
No więc, która weźmie powarkującą pudelkę na spacer i sesję, następnym razem? :eviltong: / dobra, i tak wiem, że ja / :eviltong:

:evil_lol:
ja tez moge :diabloti:
jakby co to pomoge
mam powarkujacego pudla w domu wiec sie przyzwyczilam ;)

przydalo by sie ja obciac albo uczesac chociaz jak sie da...

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kordonia']Wstawiam linka do watku o kotach z elblaskiego schroniska.
Potrzebne koniecznie domy tymczasowe :(

Miau.PL :: Zobacz temat - Schronisko w Elblągu

Rybciu wstaw to proszę w pierwszy post, zeby nie umknęło:)
-------------

Gdzie Wy z tymi zwierzakami chodzicie na spacer? Na drugą stronę ulicy i tam w gąszcz czy jak?
Co myslicie o zakupie adresówek ( jedna 2, 50 w zoologicznym). Moze tylko kilka i potem tylko obroze zmieniac ( nie wiem jak to tam funkcjonuje jeszcze;)). Bo jak taki psiak pitnie na spacerze ( jak np. Malina od Basi po głodówce przed sterylką, studentom z SGGW w Olsztynie-do dzis nie odnaleziona:placz:) dobrze by był zabezpieczony. Lepiej zeby nie pitnął, ale wiecie..różnie to bywa..

Posted

Ja byłam dopiero jeden raz na spacerze, ze Skoczkiem- poszłam 50 metrów ulicą w gorę, i od razu skręciłam w prawo w las- świetne miejsce- wydeptane ścieżki, nawet potem odcinek z ławeczkami :)
Ale i tak warto miec kalosze- już chyba wszystkie zakupiłyśmy takowe :)

Posted

a ja juz kupilam buty nie przemakalne ;) i ciepla kurtke :evil_lol:

na szczescie niedlugo wiosna i psiaki nie beda juz tak marzly :razz:

mam blisko sklep budowlany w ktorym sprzedaja linki i karabinczyki wiec jak ktos chce to moge kupic za wzrot pieniazkow ,np 15m +karabinczyk zeby mozna bylo psa ze smyczy spuscic i sie nie bac ze ucieknie ;)
ja juz mam taka linke i wyszlo mi razem z karabinczykiem nie cale 13 zl ;)
ocZywiscie kupilam do schronu ale sie zastanawiam czy jak tam zostawie to czy nie zginie :diabloti:

Posted

To ja poproszę taki karabińczyk z linką za zwrotem kosztów. Ale taki mocny karabinczyk,bo szykują mi się spacery z Bobikiem sznaucerkiem olbrzymkiem i Maszą:lol:

Acha,a jeśli chodzi o blogi i glosowanie to ja gorąco namawiam na głosowanie na naszą elblążankę Wioletę ( tez tutaj gdzies myka sobie), która ma u siebie przytulisko składające się z psiaków i kociaków schroniskowych (np. naszą jednouszną sunie ze schronu- teraz mi imię wylecialo z gowy;))oraz podrzucanych:shake:

adres blogu: kotowisko.broszka.pl

sms o treści: A00254 (koszt 1, 22 zł) na 7144

Wioletta jest na 8 miejscu a musi sie utrzymac w pierwszej dziesiątce do czwartku.
Czasem jest chyba przesilenie i nie da się przesłac smsa. Trzeba próbowac. Dzięki za współudział w imieniu Wioletty:loveu:

Posted

Jest domek zauroczony Finką. Pani miała jamnika 13 lat, pani miła. Więcej inf. ustalę.

Pani chciałaby prosić o jakieś zdjęcia psiuni poza kratami, może ze spacerku choć jakieś??? I w jakich okolicznościach trafiła do schronu?

Dziewczyny dacie radę to jakoś szybko ustalić? By znów nie uciekł domek.

Domek z zielonej góry, więc jak się zdecyduje to kogoś się wyśle na wizytę przed adopcyjną z dogo z tego rejonu. I będę myśleć jak sie dogadać w związku z transportem, ale najpierw dajcie info.

Wklejam to samo na wątek Finki i z prośbą też do Ani Rybci bo jutro idę do szpitala i może tak być, że juz tam zostanę, więc ktoś będzie musiał pilotować tą sprawę tzn. przesłać zdjęcia i info.

Posted

Vitka napisał(a):
A z miłą chęcią :cool3:

to na takim zadupiu za przeproszeniem ;)
blisko mojego bloku :evil_lol:
wiec zapraszam przy okazji na herbate :razz:

Valeur248 Ciebie tez zapraszam na herbate :evil_lol:;)

kupimy razem w takim razie bo ja tez wole z kims ,obsluguje 4 facetow i sa nie teges :roll:;)

taka cienka linka jak ja mam utrzyma kazdego psa ,tylko trzeba dopasowac karabinczyk ;)

Posted

tylko jakby co to wiecie bez ciastka psy was nie wpuszcza do domu :evil_lol:

widzialam ze jednak brakuje jeszcze smyczy i obrozy w schronie ja juz nic niemam ale za miesiac cos pokombinuje jescze ,ale moze bysmy sie po kilka zl zlozyly i zamowily te tanie obroze z allegro sa po 4zl czasami 5 zl, a tam sie wszystko przyda

jutro koncze wczesniej to pochodze po lumpeksach moze jakies koldry poduszki i koce pokupuje zobacze czy cos znajde ;)

Posted

No....więc i ja byłam wreszcie w schronisku:multi::multi::multi:
Powiem tylko, ze jest prowadzone nie tylko dobrze: jest prowadzone bardzo kompetentnie i mądrze. Bylysmy tam dzis z Kordonią 6 godzin. Ewka oporządzala koty i załatwila domy dla 3 z nich:loveu:

a w miedzyczasie wyprowadzilysmy psy. Ewka dwa: Skoczka i pudelkę czarną. Ja...Maszę:cool3: ( więcej na temat tego spaceru na wątku Maszenki:lol:)
Masza mix kaukaza- niestety pomylka!!! Nadal w schronisku!!!

---------------------------------------------------------
przewertowalysmy z Ewką spis psów.Szukalam jakis danych na temat 2 chorych psiakow,ktore opisalam w urzędzie miasta i z ktorych jednego zarezerwowalam 30 pazdziernika...Kilka dni pozniej psów nie było..
Wtedy bardzo poklocilam się z purzykiem, która nie chciala udzielic mi informacji, jednak stwierdzila ze ma wszelkie prawo usypiac chore psy.
A co jest napisane w książce? W ksiązce jest napisane, ze jeden zostal zagryziony 2 listopada, drugi 3 listopada...........Na 6 listopada byl zalatwiony transport.
Spijcie spokojnie

• . Ostatnie ofiary purzyka
    ----------------------------------------------

• Posted

Pudel jest boskim psem Kocham ją już po pierwszym spacerze.
    Njapierw nie chciała dać się wyciągnąć z boksu- wszystkie inne sunie bardzo wesołe- bardzo chciały, skakały do rak, kiedy weszłam do środka,a ona w kacie skulona i powarkująca, kiedy chciałam zapiać smycz. Nie zraziłam sie, zapięłam i siła wyciągnęłam ją nba zewnątrz.
    A tam Balbina po prostu otrzepała sie i już mnie kochała
    Od razu sie cieszyła, szła przy nodze, nie ciągnęła. Na spacerek bardzo chętnie.
    Chodziła po lesie ze mną i Charly i dwoma innymi psami przez godzinę- ze Skoczkiem i z Maszą- kaukazica.
    Zarówno wobec psa, jak i suki, nie mówiąc już o nas, babach, zachowwyała sie cały czas przyjaźnie. Dawała się brac na ręce, przytulac.
    Jest bardzo zaklejona i skołtuniona
    Ząb który jej wystaje to dolny kieł- albo krzywo urośnięty, alebo wyłamany.
    Ogólnie zeby predstawiają sie w nienajlepszym stanie- części zębów nie ma, na tych co są- duży zielonkawy kamień. Sunia na pewno ma już swoje lata
    Ogólnie- pies ideał. Więcej w wątku Balbiny

To samo z kaukazicą Maszą- była z nami na spacerze- z pudlem i Skoczkiem. Zero aresji- miły spokojny pies. Pochodziłyśy w piateczkę po lesie dość długo, i uwazamy te trzy psy za cuda :)

Więcej o Maszy w jej wątku :)

Posted

sliczne zdjecia :loveu:

moze ja bym wziela w sobote dobre nozyczki i szczotke mojego pudla i sprobujemy ja jakos obciac i uczesac? tylko napewno sama nie dam rady :roll:

przy okazji mozna wyczesac inne psy ;)

Posted

Przyjęłam dziś na tymczas od kordoni koteczka ze schroniska :loveu:

Niebo jest bardzo szalonym i kochanym kotkiem. Mój brat go pokochał. Świenie się razem bawią, aż Niebo ze zmęczenia padł i śpi! :evil_lol: Widać, że koteczkowi brakowało ruchu w klatce. :roll:

Niebo w biegu! :lol: