Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No słyszałam, że się dzieciak zachwycił.......i w ogóle:-)) Tak czułam, że za dwa tygodnie nie będzie łatwo go odzyskać.........a my nie będziemy szczególnie naciskać:-)
Wyszłam wprawdzie na debila kompletnego, ale czego się dla zwierząt nie robi,
Pomyliłam czarno - białą kotkę, z srebrno-biało-rudym kotem.............tiaaaa

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

baffi2 napisał(a):
Gosia z tego co zrozumiałam Dżek (ten ze zdjęcia) znajduję się w jakiejś wsi niedaleko MIńska Maz.:razz:

Baaardzo dobrze zrozumiałaś :-)

Posted

ciotka na chwilę się zatrzymała. Zadzwoniłam do pani, jest w dalszym ciągu zainteresowana ale wszystko się opóźnia. W ten weekend się jeszcze nie umówiłyśmy :shake:

Posted

na tym wątku przez chwilę pojawił się drugi pies o tym samym imieniu. W dalszym ciągu nic o nim nie wiadomo. Wątek poświęcony jest Dżekowi z banerka, który czeka na nowy domek koło Ciechanowa

Posted

dzwoniła pani z zapytaniem jakiej dokładnie wielkości jest Dżek, bo kupuje mu budę i nie wie w jakim ma być rozmiarze. :lol: Trzymajcie mocno kciuki. oby się udało. Tylko nie wiem kiedy?

Posted

auraa napisał(a):
dzwoniła pani z zapytaniem jakiej dokładnie wielkości jest Dżek, bo kupuje mu budę i nie wie w jakim ma być rozmiarze. :lol: Trzymajcie mocno kciuki. oby się udało. Tylko nie wiem kiedy?

No to chyba sprawa już przesądzona. Można powiedzieć, że Dżek ma dom, a raczej budę...
auraa, a Ty wiesz dokładnie, jakie warunki oferuje mu pani?...
Rozumiem, że w domu nie będzie mieszkał?...

Posted

desdemona napisał(a):
czyli pies bedzie mial na razie bude, tak?

Przepraszam, że się wtrącę, bo nie biorę udziału w dyskusji, choć czytam wątek...
Porządna, ciepła buda, dobra karma i normalny, serdeczny człowiek to przecież chyba uśmiech losu dla tego psa. Jak sobie wyobrażacie trzymanie w mieszkaniu psa, który najpierw wędrował, a potem siedział na sznurku w oborze? Przecież dla niego ogromnym szokiem byłoby już pewnie samo zamknięcie w czterech ścianach, konieczność zachowania czystości w domu itd.
Ten pies mógłby gnić w oborze do końca życia i należy się cieszyć, jeśli znalazł się ktoś, kto pozwoli mu funkcjonować normalnie. Nie każdy pies musi trafić na kanapę i nie dla każdego musi to być szczyt szcześcia.

Posted

MonikaP napisał(a):
Przepraszam, że się wtrącę, bo nie biorę udziału w dyskusji, choć czytam wątek...
Porządna, ciepła buda, dobra karma i normalny, serdeczny człowiek to przecież chyba uśmiech losu dla tego psa. Jak sobie wyobrażacie trzymanie w mieszkaniu psa, który najpierw wędrował, a potem siedział na sznurku w oborze? Przecież dla niego ogromnym szokiem byłoby już pewnie samo zamknięcie w czterech ścianach, konieczność zachowania czystości w domu itd.
Ten pies mógłby gnić w oborze do końca życia i należy się cieszyć, jeśli znalazł się ktoś, kto pozwoli mu funkcjonować normalnie. Nie każdy pies musi trafić na kanapę i nie dla każdego musi to być szczyt szcześcia.

Monika, ja raczej... o łańcuch pytam...

Posted

"[FONT=Arial]a dlaczego ty nie chcesz wziąść tych piesków do siebie tylko kogoś chcesz uszcześliwić starym kundlem? zaśmiecasz tylko serwis....[/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]pewnie te kundle tak zbierasz, bo żadnego faceta nie możesz na dłużej zatrzymać, pamiętaj, żaden normalny facet nie będzie chciał z kundlami mieszkać, chyba że taki co sam sie myje raz na dwa tygodnie. [/FONT]

[FONT=Arial]Pozdrawiam."[/FONT]

Żona przyprowadza do domu psa. Wprowadza go do sypialni, na co przerażony mąż pyta: Kochanie, a smród? Żona odpowiada: Jak ja się przyzwyczaiłam to i pies się przyzwyczai ;)[/FONT]

Posted

MonikaP napisał(a):
Przecież nie każdy pies mieszkający w budzie to pies na łańcuchu....

Tak, tak, wiem... ale...
Hmmm... Wczoraj przez kilka wiosek przejeżdżałam... :mad:
Co nie siedziało na łańcuchu, to po ulicach biegało...

Posted

Yona napisał(a):
Tak, tak, wiem... ale...
Hmmm... Wczoraj przez kilka wiosek przejeżdżałam... :mad:
Co nie siedziało na łańcuchu, to po ulicach biegało...

No, ale jest nadzieja, że skoro ta Pani kupuje mu budę, a nie kleci ją z kilku desek, to znaczy, że ma do psów trochę inne podejście...

Posted

MonikaP napisał(a):
No, ale jest nadzieja, że skoro ta Pani kupuje mu budę, a nie kleci ją z kilku desek, to znaczy, że ma do psów trochę inne podejście...

Mam nadzieję, że to buda z przedsionkiem, czy jak to się tam fachowo nazywa :)

Może zasugeruj auraa, że pies potrzebuje budy dwupokojowej (sypialnia+salon) :evil_lol:

No i wypytaj koniecznie o te warunki...

PS Mam nadzieję, że sąsiedzi kur nie mają, bo Dżek pewnie z każdym płotem poradziłby sobie :p Cóż, nie ma to jak myśliwy...

Posted

rozmawiałam już wcześniej z panią na ten temat. Dżek nie będzie nałańcuchu. To jest duża ogrodzona działka, po ktorej będzie mogł swobodnie biegać. Ja też nie wyobrazam go sobie w mieszkaniu, myślę ze w jego sytuacji ciepła buda jest dobrym rozwiązaniem.