Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kam napisał(a):
może trzeba pomyśleć nad transportem przez Wrocław
na klinikach Akademii Rolniczej (o, przepraszam, teraz to nazywa się chyba Uniwersytet Przyrodniczy, czy jakoś tak ;)) przyjmuje doskonały kardiolog, dr Pasławska, tylko pewnie trzeba się wcześniej umówić, na miejscu jest EKG, USG, "pełen wypas"
Juz rozmawialm z weterynarzami , narazie dostanie leki , bedzie na obserwacji , a potem bedzie Wroclaw , tam sa zwierzatka kierowanee , narazie bedzie dokladnie zbadany , i dostanie leki

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki,
prosze Was zrobcie jesli to mozliwe wszelkie niezbedne badania serduszka Groszka.

My mialysmy bardzo nieprzyjemna wydarzenie z mielecka Kajunia, ktora wlasnie tak sapala, pokaslywala, dopoki niewiele sie w schronisku ruszala, bylo ok, ale jak zaczely sie spacerki i ruch.....zle to sie skonczylo...a my wszyscy szalelismy z niemocy .... najbardziej szkoda wtatara, ktora ofiarowala Kajuni domek..... bardzo nam bylo wszystkim przykro i żal, ze tak to sie skonczylo :shake:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=42422&page=115

Lepiej jednak wiedziec wczesniej...Idalia jest teraz w dolku po utracie przyjaciela.....niech wie od poczatku czego moze sie spodziewac.
moze to tylko zwykly kaszel....jakies przeziebienie...zeby tylko tak bylo :kciuki:

Posted

Idalia - przepraszam ze nie oddzwoniłam ,ale wróciłam dopiero do domu, a decyzja koleżanki odnosnie wyjazdu do Wrocławia jest nadal niewiadoma. Prosze kontaktuj się więc z Karolą (taki nick na dogomanii).

Jest jeszcze jedna sprawa - ludzie z Zabrza także ofiarują Groszkowi dom, tyle że od połowy września. Wiedzą także doskonale o jego chorobie, mają 3 psy po przejściach, które były chore i zabrane w strasznym stanie ze schronisk.

Narazie nic nie odpisałam, Idalia musi podjąc decyzje. Ci ludzie zrozumieją oczywiście, jesli Groszek znajdzie inny dom (czyli u Idalii), wezmą wtedy inną chorą bidę. Pomyślcie wszyscy na spokojnie.
Ja jutro wyjeżdżam, wracam około 25 sierpnia.
Jeśli Idalia zdecydujesz się adoptować Groszka z pełną świadomością możliwych kosztów jego utrzymania - to proszę pomóżcie zorganizować transport... Telefon do schroniska 042 227 08 50 (prosic p.Patrycję najlepiej) i powoływać sie na mnie (Agnieszka).
Telefon do mnie jest w moim podpisie.

Posted

[quote name='Ulka18']Cioteczki,
prosze Was zrobcie jesli to mozliwe wszelkie niezbedne badania serduszka Groszka.

My mialysmy bardzo nieprzyjemna wydarzenie z mielecka Kajunia, ktora wlasnie tak sapala, pokaslywala, dopoki niewiele sie w schronisku ruszala, bylo ok, ale jak zaczely sie spacerki i ruch.....zle to sie skonczylo...a my wszyscy szalelismy z niemocy .... najbardziej szkoda wtatara, ktora ofiarowala Kajuni domek..... bardzo nam bylo wszystkim przykro i żal, ze tak to sie skonczylo :shake:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=42422&page=115

Lepiej jednak wiedziec wczesniej...Idalia jest teraz w dolku po utracie przyjaciela.....niech wie od poczatku czego moze sie spodziewac.
moze to tylko zwykly kaszel....jakies przeziebienie...zeby tylko tak bylo :kciuki:Ja rowniez znam watek Kajuni , i o tym caly czas mysle ,czuje pod skora ze Groszek jest chory , zzdaje sobie sprawe co sie dzieje , ale czy moglabym przejsc teraz nad sytuacja gdyby cos sie stalo , jeszcze przezywam Bangusia , rece mi sie trzesa , kazdy kat mi jego przypomina a Groszek jest chory , bardzo chce mu pomoc

Posted

Idalia to o mnie pisała Modliszka. Możliwe, że za kilka dni będę jechała z Łodzi do Wrocławia. Wysyłam Ci pw.

Zastanawiam się jeszcze jak Groszek znósłby podróż.:roll: Jednak szkoda każdego dnia spędzonego w schronisku.

Na pocieszenie dodam, że jakiś czas temu cudowna dziewczyna z Wrocławia adoptowała naszego łódzkiego Panczo. On też się szybko męczy. Ma niewydolność krążeniowo-oddechową. Dostaje leki i ma się dobrze jak na jego stan. Ma oczywiście lepsze i gorsze dni, ale żyje i jest szczęśliwy. Oto jego wątek.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29514&highlight=panczo

Posted

idalia46 napisał(a):
tez mysle ze szkoda kazdego dnia , , bardzo czekam na Groszka , juz rozmawialam z weterynarzami , obok domu mam lecznice , pozdrawiam
czy wiadomo juz cos o transporcie Groszka, wiem ze jest to trudna sprawa , ja nie dysponuje srodkiem lokomocji

Posted

Idalia właśnie dzwoniłam do schroniska. Sprawa wygląda tak, że dzisiaj nie ma w schornisku p. Patrycji. Rozmawiałam chyba z wetem. Powiedział, że Groszek dzisiaj czuje się dosyć dobrze. Jeśli chodzi o wyjście Groszka we wtorek ze schroniska to niestety jeszcze nic nie wiadomo.

Posted

Wlasnie przyjechalismy z Groszkiem , jest bardzo zmeczony , ale miche porzadna zjadl wtempie blyskawicznym , , na razie odpoczywa , i obserwuje , moje pieski chyba juz go zaakceptowaly , jak odpocznie pomyslimy o kapieli ,,, bardezo dziekuje za podwiezienie Groszka , pozdrawiam

Posted

Groszek jest bardzo grzeczny , spokojny , pieknie lapke podaje , ale nie chce chodzic , jak dojdzie do siebie to pojdziemy do weterynarza , , narazie schowal sie w kat i obserwuje

Posted

Groszek jest juz po kapieli , nawet sie ozywil , zjadl porzadna kolacje , jak wyschnie sprobujemy wyjsc na poznanie terenu ,. apetyt to on ma , war5czy na mojego bokserka , i zlosci sie ze jest mokry

Posted

idalia46 napisał(a):
Groszek jest juz po kapieli , nawet sie ozywil , zjadl porzadna kolacje , jak wyschnie sprobujemy wyjsc na poznanie terenu ,. apetyt to on ma , war5czy na mojego bokserka , i zlosci sie ze jest mokry
na razie rzeczywiscie powinien miec spokoj

Posted

dajmy mu czas, niech się przyzwyczai, zrozumie, że już wszystko jest dobrze, że jesteś jego, a on Twój. może lepiej nie poprawiaj mu opsłanka, po co ma się bidok stresować (ale dbasz o niego, a gdyby mi tak ktow chorobie poprawił posłanko jak się duszę:diabloti: hehehe):)
trzymam kciuki