sleepingbyday Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Mamy zgłoszenie interwencyjne, no ale my jesteśmy tu, a pies tam... Chodzi o psa, który mieszka na ulicy w Milówce. Od 2 lat… Staruszek, kastrat, podobno wszystkiego się boi. Udało mu się przeżyć ostatnie zimy, dokarmia go tylko jedna osoba… Ale on jest coraz starszy i szanse na przeżycie kolejnej zimy maleją (zwł, że ma krótką sierść). Zimy w tej okolicy to nie jest pikuś…. Osoba, która to do nas zgłosiła nie dała rady uzyskać wsparcia, my jesteśmy za daleko, więc szukam kogoś z okolic, kto może nam pomóc. Będziemy szukać dt, pokombinujemy, ale ktoś musi zrobić foty (bez zdjęć wiadomka, nie ma szans, a już jak na fb będzie się szukać dt, to w ogóle…) , fachowym okiem psa obejrzeć, pogadać z dokarmiającą, nad logistyka ew. łapanki… Pomóżcie nam w tej sprawie! Czy jest na dogo ktoś z tych okolic? Quote
BORYSboxer Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Mnie się kojarzy terra,ale mogę się mylić. Quote
mdk8 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 z Bielsko-Białej są pinczerka_ i_ Gizmo i Lili8522 Quote
mdk8 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 jeszcze ranias jest z Zatoru i fundacja Lepszy Świat z Cieszyna Quote
sleepingbyday Posted September 8, 2015 Author Posted September 8, 2015 ktoś z lepszego świata jest na dogo? dzieki za namiary, będę pisać do nich. Quote
Mysza2 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Z dogo nikogo tam nie znam. ale koleżanka ma letni domek w Kamesznicy. Spróbuję znaleźć kontakt do niej. Czy mogłabyś mi napisać coś więcej, w którym miejscu Milówki jest ta psinka i czy macie jakiś kontakt do dokarmiającej osoby. Quote
sleepingbyday Posted September 8, 2015 Author Posted September 8, 2015 tamb wiem, ale myslicie, że ciągać ją z b-b? Pogadam z nią.. albo lepiej, zaraz ją zaproszę! Quote
terra Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 Przeszłam z wątku Ergo :) i widzę ,że zostałam wywołana do odpowiedzi. Mieszkam od Żywca ok. 70 km. Mnie się kojarzy togaa Quote
sleepingbyday Posted September 9, 2015 Author Posted September 9, 2015 własnie, togaa, zaraz do niej napiszę. Quote
3 x Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 Dorothy z Terra Spei jest z okolic Żywca Quote
tamb Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 Przyszłam na wątek. Nie wiem jak pomóc, w domu 14 psów i jestem niezmotoryzowana. Quote
sleepingbyday Posted September 10, 2015 Author Posted September 10, 2015 ja tu juz troche działam dzięki waszym wskazówkom. ale czekam na nr tel do dokarmiającej babeczki i zasadniczo być może będę potrzebować jeszcze pomocy czy informacji. Tamb, czekam na zdjęcie psa, tego co gadałysmy :smile: Quote
fegelle Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 witam, czy jest coś nowego w sprawie piesia?? ja niestety nie znam nikogo z okolic żywca :( a pomóc też nie za bardzo mam jak bo zwierzaków mam nadmiar ostatnio i autka też brak :( sorki :( Quote
sleepingbyday Posted September 11, 2015 Author Posted September 11, 2015 próbuje się skontaktować z budrysek, wysłałam ej mejla na adresy znalezione na necie (blog) Quote
sleepingbyday Posted September 12, 2015 Author Posted September 12, 2015 Budrysek na razie się nie odzywa, zobaczymy. Tymczasem zapraszam na bazar na rzecz Viva Interwencje, z niespodziankami i w ogóle :-) Quote
do_mi Posted September 26, 2016 Posted September 26, 2016 pinczerka_i_gizmo jest z BB, choć sprawa chyba już mało aktualna? Quote
Nadziejka Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 zagladam z kciukami za dziadziunia Quote
Recommended Posts