doris66 Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 Boziu kochana......jak się teraz na tym dogo pozbierać. Poginęły mi wątki, prowadzonych bazarków również......kto podpowie jak sie teraz poruszać po dogo. Quote
dreag Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 O rany, myślałam, że Wy juz obstukane... :( . Kolejna masakra na dogo!! Quote
b-b Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 Wątki można odszukać tak - klikasz w PROFIL. Na czarnym pasku u góry MOJA AKTYWNOŚĆ i tam po lewej stronie są TEMATY I POSTY. tam teraz to wszystko jest :) Quote
buniaaga Posted January 6, 2016 Author Posted January 6, 2016 witam się z Różyczką po tych zakręconych zmianach Jedyny plus który ja widzę na nowym dogo to że można wrzucić zdjęcia prosto z dysku. Quote
Moli@ Posted January 7, 2016 Posted January 7, 2016 O matuchno kolejna zmiana... mniej czytelne ale może to kwestia przyzwyczajenia Różyczka od czasu do czasu świadomie używa chorej łapki...np., idzie na 4 i z zainteresowaniem patrzy na łapkę :) 4 i 6.01 nie byłyśmy na bieżni...jeszcze nie wiem czy jutro pojadę...mamy dodatkową pracę i wykorzystujemy okazję Quote
Moli@ Posted January 7, 2016 Posted January 7, 2016 Różyczka potrzebuje "ubranka" - na dwie przednie łapki - getry/mini sweterek W łapce, na stałe zostały umieszczone dwie blaszki które łączą i utrzymują staw łokciowy, na mrozie wychładzają się tak bardzo że po wejściu do domu w trakcie ogrzewania popiskuje, liże staw. Blaszki są pod skórą w miejscu które nie jest i nie będzie pokryte tkanką tłuszczową Problem pojawia się gdy temperatura spada poniżej - 10 stopni... Od 0 do -10 stopni po dłuższym spacerku Quote
buniaaga Posted January 7, 2016 Author Posted January 7, 2016 Pomyślałam o ubranku z długim rękawem.Trzeba coś poszukać,ale muszę znać wymiary Różyczki. Quote
Moli@ Posted January 8, 2016 Posted January 8, 2016 Wymiary Różyczki - tułów od szyi do ogonka 60 cm - obwód około 56 cm - długość łapki do kolanka 22 cm + 2/3 cm Kubraczek jamnika robiony maszynowo z nici 48 cm + golfik 18 cm - na długość prawie pasuje Obwód 44 cm, (w najszerszym miejscu - zapięcie) dla Różyczki musi być szerszy, bo ten zapina się na styk po naciągnięciu i brzuszek nie jest chroniony Quote
buniaaga Posted January 8, 2016 Author Posted January 8, 2016 Dzięki Moli@ będę szukała na bazarkach lub poza A może któraś z ciotecznej ma takie zbędne ubranko ? Quote
Moli@ Posted January 8, 2016 Posted January 8, 2016 Grunt do dobra motywacja W ogrodzie zobaczyła kota...wystartowała na czterech, zapomniała że łapka chora Dom bez kotów dla panienki Quote
b-b Posted January 8, 2016 Posted January 8, 2016 Niestety u mnie tylko mniejsze do 35 od szyi do ogonka. Quote
doris66 Posted January 8, 2016 Posted January 8, 2016 Może póki nie zorganizuje się ubranko profesjonalne zakładajcie jej ten malinowy ciepły sweter w którym przechodziła rekonwalescencję. Wtedy kiedy miała zdejmowany opatrunek. Quote
Moli@ Posted January 8, 2016 Posted January 8, 2016 1 godzinę temu, doris66 napisał: Może póki nie zorganizuje się ubranko profesjonalne zakładajcie jej ten malinowy ciepły sweter w którym przechodziła rekonwalescencję. Wtedy kiedy miała zdejmowany opatrunek. Kombinujemy... sweterek to wyjście awaryjne, jest go dużo i trochę utrudnia swobodne chodzenie...ale dobrze że jest Quote
buniaaga Posted January 8, 2016 Author Posted January 8, 2016 A tak kurtka? http://allegro.pl/zimowa-kurtka-dla-psa-pieska-na-wymiar-pikowka-xl-i5655870860.html rozmiar XXL z tym że maksymalna długość to 49cm i na wykonanie czeka się 6dni na allegro a w wymiarach Róży coś mało poza tym nam zależy na odpowiedniej długości rękawa szukam dalej Quote
Moli@ Posted January 8, 2016 Posted January 8, 2016 2 godziny temu, buniaaga napisał: 2 godziny temu, buniaaga napisał: A tak kurtka? http://allegro.pl/zimowa-kurtka-dla-psa-pieska-na-wymiar-pikowka-xl-i5655870860.html rozmiar XXL z tym że maksymalna długość to 49cm i na wykonanie czeka się 6dni na allegro a w wymiarach Róży coś mało poza tym nam zależy na odpowiedniej długości rękawa szukam dalej Cytuj Szpanerska... podałam wymiar łapki ale może być krótszy rękaw na nogę...nas interesuje okrycie stawu łokciowego i okolicy Mamy kilka ubranek jamników i bassetów jutro pomierzymy, spróbujemy określić rozmiar, sprawdzimy w którym (z dzianiny czy materiału pewniej się czuje). Quote
mar.gajko Posted January 8, 2016 Posted January 8, 2016 A nie macie sklepiku, żeby podjechac z Różyczką i przymierzyć? Quote
Moli@ Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 9 godzin temu, mar.gajko napisał: A nie macie sklepiku, żeby podjechac z Różyczką i przymierzyć? Mamy, mamy...sklepy, hurtownie Wpis na wątku jest sygnałem że taki problem wystąpił. że zakup ochraniaczy na przednie łapki to nie fanaberia. Zastanawiamy się nad samymi ochraniaczami przy małej kamizelce...gdy temperatura spada poniżej zera, gdy jest chłodno, wilgotno w okolicy zera jeszcze na plusie... Różyczka wychodzi na spacer w getrach. Pełne ubranko na większe mrozy...żeby nie osłabiać gęstości włosa. Wymierzymy, poprosimy znajomą, wprawioną w dzierganiu na szydełku/drutach o zrobienie Quote
Poker Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 Awaryjnie można kupić w ciuchlandzie kaftanik dal dzieci .Ona chyba nie potrzebuje ubranka na cały tułów tylko krótki kubraczek z długim rękawkiem. Quote
buniaaga Posted January 9, 2016 Author Posted January 9, 2016 Też pomyślałam o sweterku dla dzieci. Kaftanik będzie lepszy bo rozpinany Quote
Moli@ Posted January 10, 2016 Posted January 10, 2016 13 godzin temu, Poker napisał: Awaryjnie można kupić w ciuchlandzie kaftanik dal dzieci .Ona chyba nie potrzebuje ubranka na cały tułów tylko krótki kubraczek z długim rękawkiem. Pisząc na wątku...poinformowałam o problemie...Różyczka będzie musiała mieć chronioną łapkę nie tylko w tym sezonie zimowym ale przez całe swoje życie...problem nie zniknie, blaszki nigdy nie zostaną usunięte. Rozmawiamy z bunaagą... zastanawiamy się jakie ubranko...będą zrobione próbne, żeby było wygodnie nie krępowało/utrudniało chodzenia Ubranko z którym Różyczka pojedzie do swego prawdziwego domu Quote
joi Posted January 10, 2016 Posted January 10, 2016 Prototypy kaftaników, naramienników dla Różyczki wykonane. Nie pojedziemy na przymiarki, bo zapowiadane są opady śniegu, nie chce mi się, wolę posiedzieć bezpiecznie w fotelu Quote
Ryss Posted January 10, 2016 Posted January 10, 2016 O 8 styczeń 2016o10:55, Moli@ napisał: Dom bez kotów dla panienki Wcale że nie. Kot powinien być - najlepiej taki na przychodne, od sąsiadów (bo swój szybko stanie się swój) - w charakterze naturalnego rehabilitanta-zapominajki dla suki, że łapka chora. Ale i swojego dla sportu można od czasu do czasu pogonić po ogrodzie. Quote
buniaaga Posted January 10, 2016 Author Posted January 10, 2016 Zrobiłam Różyczce ogłoszenia Proszę o zaciskanie kciuków :) Quote
Baltimoore Posted January 10, 2016 Posted January 10, 2016 22 minut temu, Ryss napisał: Wcale że nie. Kot powinien być - najlepiej taki na przychodne, od sąsiadów (bo swój szybko stanie się swój) - w charakterze naturalnego rehabilitanta-zapominajki dla suki, że łapka chora. Ale i swojego dla sportu można od czasu do czasu pogonić po ogrodzie. Hmm,hmm. A któż to podaje przepis na rehabilitację psa przez gonienie kota &) Quote
Ryss Posted January 10, 2016 Posted January 10, 2016 Baltimoore - nad cytatem (który automagicznie pojawia się, gdy klikniesz w "Cytuj") masz okienko o treści: "x minut temu, nick napisał:" Tam masz odpowiedź na swoje inteligentne pytanie "któż to" bez znaku zapytania, jak to w gimbazie. Nie dziękuj. 17 godzin temu, Poker napisał: Awaryjnie można kupić w ciuchlandzie kaftanik dal dzieci . Zanabyłem właśnie tam dla jednego z moich bez futra taki - nie wiem, czy to kaftanik, bo dla mnie wygląda na sweterek, zapinany na suwak - i pies szybko zaakceptował wdzianko. Trzeba go tylko (wdzianko, nie psa) zakładać suwakiem do góry, zapinanym na grzbiecie psa. I przy okazji: znaki przestankowe i prozodyczne obchodzą się bez spacji przed nimi. Quote
Recommended Posts