Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W swoim 2,5 letnim życiu, Brukselka nie przeżyła wielu szczęśliwych chwil :-(
Straciła dom, zdążyła urodzić szczenięta, trafiła do ciasnego schroniskowego boksu, wie co to głód i samotność.
Dziś Mm.templum i ja, zabraliśmy sunię z boksu, który dzieliła z olbrzymim Miśkiem (ma wątek na dogo) do prywatnego przytuliska, gdzie będzie wyprowadzana na spacery, zostanie odkarmiona i wypielęgnowana, zostanie poddana zabiegowi sterylizacji.
Brukselka jest bardzo zaniedbana i potwornie wychudzona. Jej chudość ukrywa gęsta sierść, ale w dotyku wyczuwalna jest każda kostka :-( Sierść ma posklejaną odchodami i brudem, zaognione uszy, jest wystraszona.
Teraz będzie mogła odpocząć i wypięknieć.
To miła sunia, której potrzebny jest kochający właściciel. Wtedy rozkwitnie.

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale Misiek miał farta!
Z taką piekną dziewczyną sobie mieszkał! I co mu teraz zostało?
Dla niej pewnie nie straszna była ta klita,a teraz sam w tej ciasnocie!
Oj będzie tęsknił! Drugi raz juz mu sie nie trafi taka cudna!!

Posted

epe napisał(a):
Ale Misiek miał farta!
Z taką piekną dziewczyną sobie mieszkał! I co mu teraz zostało?
Dla niej pewnie nie straszna była ta klita,a teraz sam w tej ciasnocie!
Oj będzie tęsknił! Drugi raz juz mu sie nie trafi taka cudna!!
Mniej fajna byłaby kolejna ciąża...

Posted

Brukselko, podniosę Cię na dobraboc.
Mam nadzieję, że słodko śpisz. Nie martw się już o jedzenie czy o porzucenie. Jeszcze tego nie wiesz, ale nie damy Ci zginąć. Znajdziemy dla Ciebie wspaniały dom. Taki, z którego Cię już nikt nie wyrzuci. Który pokocha Cię bezgranicznie, do końca Twoich dni.

Posted

GoniaP-takie same mam marzenia,wiem ,ze sie przy Twoim udziale spelnia!Ciesze sie ogromnie ,ze zajrzalas do tego schroniska i wyjrzalas te czworonozne biedaczki.Mam nadzieje ,ze Brukselka bedzie przebywala razem ,ze swoim dzieckiem(skora i kosci ,bardzo wystraszona)

Posted

xxxx52 napisał(a):
co za sliczny ,ale zniedbany piesek:-( :-( ale szczesliwy i naprawde usmiechniety:lol: ,
Pani Romo, ona była bardzo przestraszona i zdenerwowana. W samochodzie była spięta szelkami, a i tak co jakiś czas kładła się na podłokietniku i wpychała mordkę pomiędzy Marka i mnie.
Zdjęć jest mało i są kiepskie, bo praktycznie gdziekolwiek bym się nie ruszyła, to Brukselka podążała za mną. Jak usiadłam, kładła się tak, by dotykać mnie choćby łapką, choćby pyszczkiem... Gdy Marek wyszedl na chwilę, po powrocie przywitała go bardzo wylewnie. Bardzo się pilnowała i robiła wszystko by być "dobrym psem"...
Bardzo przeżyłam fakt, że musiałam ją zostawić...

Posted

Brukselka ma sie dobrze. Miala trochę problemów żołądkowych po wczorajszym obżarstwie do woli, ale juz jest dobrze. Była dziś na spacerku, ponoć pięknie chodzi na smyczy. Jest bardzo łagodną i miłą suczką.

Posted

GoniuP. i Marku! NO cudo uratowaliście i to bez dwóch zdań!
Brukselka jest piekna.... a niech tylko dojdzie do siebie bidulka i jak wypieknieje.. to dopiero Okaz bedzie... co ja gadam już jest!!!! Bravo!

Podnoszę Brukselkę i to po 100-kroć,... no juz jestem chora.. jak widze takie owczarki!:loveu: :loveu: :loveu: ...aaaaaaaaaaa..... bjuti... mala w góre!

Posted

Piękna,. ale faktycznie na jednym zdjęciu widac jaki biedny, brudny uszka, mam nadzieje ze w azylu bedzie dochodziła do siebie i piękniała (to wiem na pewno) i szybko uśmiechnie sie do niej szcześliwy los...

Posted

GoniaP napisał(a):
Karolinko, dziękuję Ci bardzo! Jeśli mogę cokolwiek zasugerować, to w tytule powinno sie napisać, że to sunia "prawie owczarek belgijski".

o jasne!!!! właśnie zastanawiałam się czy Brukselka jest podobno do jakiejś konkretnej rasy:cool3: - zaraz uzupełnie, zawsze to troszke wieksze szanse ze ktoś ją wypatrzy ;)