Jump to content
Dogomania

W Swoim Domku -Młoda LUNA-Dysplazja stawów biodowych...w planie komórki macierzyste...potrzebuje pomocy.

Recommended Posts

Posted

14 miesięczna Luna

ma stwierdzoną dysplazję stawów biodrowych.

Obecnie przebywa w BDT w Krakowie

Tymczasowa opiekunka potrzebuje wsparcia ,obecna sytuacja finanowa nie pozwalna na diagnostykę i leczenie suczki.

Nie może niestety chodzić po schodach i z tej przyczyny nie może dłużej pozostać w ciepłym i kochanym BDT ,bo obecnie mieszka na 4 piętrze w bloku ,bez windy!

Szukamy także DOMU STAŁEGO

Luna ma ogłoszenia,kilka osób było zainteresowanych,niestety z powodu braku diagnostyki i ustalonego leczenia do adopcji nie doszło.

W planach wykonanie zdjęć Rtg stawów biodrowych i konsultacja u dr Kemilewa  celem zakwalifikowania do leczenia komórkami macierzystymi.Koszt 1500 zł

W obecnej sytacji w jakiej znajduje się DT  Luny będziemy prosić także o wsparcie na ewentualne leki,karmę.

Zostaje bez problemu sama w domu.Dogaduje się z psami i kotami,bo mieszka z nimi od około roku,natomiast do małych dzieci jest nieufna.
Posiada wszystkie szczepienia,jest odrobaczona,zadbana. Lubi długie spacery,harce i swawole nad rzeką czy w polach.

Prosze o pomoc,zostałam poproszona o założenie wątku,zrobiłam także wydarzenie na FB

https://www.facebook...24469540964739/

33oql3t.jpg

Zdjęcia Rtg z listopada 2014 roku:

sdcsc3.jpg

1zoyidt.jpg

Ewentualne wpłaty pójdą od razu na konto Elżbiety,sama każdą wpłatę tutaj na wątku Luny odnotuje.

Posted

POMOC DLA LUNY :

1-BAZAREK - Martica@Aischa... Fashion by Milady :)  

http://www.dogomania.com/forum/topic/148238-dok%C5%82adamy-fashion-by-milady-ciuszki-i-drobiazgi-2508-2000/

rozliczony :łączna kwota 225 zł    wow!

2-BAZAREK - Martica@Aischa...Bilety na koncert Lady Pank w Katowicach :)

http://www.dogomania.com/forum/topic/148314-bilety-na-koncert-lady-pank-w-katowicach-1009-2000/

rozliczony :łączna kwota to 675 zł 80 gr  wow! wow!!!wow!!!!  

3-BAZAREK- Bgra....Malusi... na leczenie i diagnostykę młodej Luny z dysplazją stawów biodrowych

http://www.dogomania.com/forum/topic/148428-malusi-na-leczenie-i-diagnostyk%C4%99-m%C5%82odej-luny-z-dysplazj%C4%85-staw%C3%B3w-biodrowych/

rozliczony: łączna kwota z nadpłatami to: 130,30 zł

4-BAZAREK...http://www.dogomania.com/forum/topic/148551-do-12-wrze%C5%9Bnia-butybotki-i-sanda%C5%82kitorebeczkainnedla-luny-z-dysplazj%C4%85-staw%C3%B3w-biodrowych/

rozliczony:łaczna kwota 200,00

5-BAZAREK...http://www.dogomania.com/forum/topic/312521-bele-cona-lun%C4%99-z-dysplazj%C4%85-staw%C3%B3w-biodrowcyh-zapraszam-do-26-wrze%C5%9Bnia-2015/

rozliczony:łączna kwota 113,40 zł 

Wpłaty i wydatki-rozliczenie.

9.09.2015  +130,30 zł -Bazarek Bgra   :)

10,09.2015  +225,00 zł -Bazarek Marticzka@Aischa   :)

15.09.2015  + 675 zł 80 gr- BazarekMarticzka@Aischa   :)

18.09.2015  +200,00     -Bazarek Bgra

-------------------------------

RAZEM:      +1031,10 zł   :)

- 125,00 zł   data-  9.09.2015

- 840,00 zł   data-14.09.2015

.................................................................

razem:          +66,10 zł    

+ 200,00 zł  data 18.09.2015- to ten bazarek z 18.09.2015 !

...................................................................

leki              - 155,00 zł   data-18.09.2015

Omega        - 130,50 zł   data-25.09.2015

...................................................................

RAZEM:      - 19,40 zł

+113,40 zł  ostatni bazarek dla Lunki Bgra -rozliczony 6.10.2015

....................................................................................................................

ZOSTAŁO +94,00 zł

pozostała kwota zostanie przekazana dla Bubelka,na rehabilitacje łapeńki .

link do wątku : http://www.dogomania.com/forum/topic/150470-yorkowaty-bubel-%C5%82apka-do-generalnego-remontu-pomocy/

pieniądze na koncie Bubelka ,potwierdzenie post 294 :)

Posted

DIAGONOSTYKA I FAKTURY.

9.09.2015-Analiza krwi Luny-koszt ....125 zł 

33vz0pd.jpg

mraau1.jpg

Faktrura.

12032204_887338961351061_377886742393094

14.09.2015-Sterylizacja Luny-koszt....

14.09.2015-Wykonanie zdjęć Rtg stawów biodrowych-koszt...

Faktura-łaczy koszt : ...840 zł

2je1k54.jpg

2q17v4p.jpg

zaświadczenie :

hu3c4m.jpg

2n22p2r.jpg

Faktura:z 18,09.2015

24bui3l.jpg

25.09.2015

dvr8qv.jpg

Posted

Kilka zdjęć  Luny :) Pies na każdą okazję :)

4g2hz8.jpg

Lubimy kąpiele nie tylko w rzece ;)

ouba68.jpg

Popilnujemy Lily jak trzeba ;)

mbpthc.jpg

Uroku jej odmówić nie można :)

vi0dqe.jpg

Luna to bardzo łagodny pies,doskonale dogaduje się z wszystkimi domownikami,łagodna,ufna.Wszystkie zdjęcia z bezpłatnego domu tymczasowego.

20uc311.jpg

Posted

Uzupełniłem wszystkie informacje z poprzedniego wątku i jestem gotowy na kolejne ;)

Trochę się sytuacja pokomplikowała, ale mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej. Zwłaszcza jeśli chodzi o kwestie finansowe skoro jest już w odpowiednim dziale.

Posted

A zajrze znow do  slicznotki 

a wujo wujo zmienil prace ??..no sam wujo pisal na wateczku jakimsik p chwilka 

Luniaczku cudna

niechaj sie spelni zdrowenko0heart.gif

Posted

Witam sie na nowym wateczku

przecudnej panieneczki

ciociu Bgra witaj serce

zagaladam z serdecznosciami i ogromnymi kciukami 0heart.gif

Ewciu Dobry Aniele :) jak Ty jesteś to jest nadzieja dla Luny :) Witaj :)

Uzupełniłem wszystkie informacje z poprzedniego wątku i jestem gotowy na kolejne ;)

Trochę się sytuacja pokomplikowała, ale mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej. Zwłaszcza jeśli chodzi o kwestie finansowe skoro jest już w odpowiednim dziale.

Witaj Maćku :) oby wszystko się jakoś poukładało .

To zapisuje się i tutaj :)

Agusiu nawet nie wiesz jak się cieszę :)

Posted

Elzbieta ma w domku jeszcze dwie sunie z adopcji Lili z cmentarza,ma gdzieś tutaj wątek,Haeven też z adopcji i 16-to letnią koteckę Zuzolka.

No to dalej pokazujemy Lunine zdjęcia .

2h7lwmh.jpg

6p4x8w.jpg

25qvz20.jpg

mw4ao7.jpg

2rvyjrk.jpg

Posted

Trochę się porobiło, opiekunka Luny ma problemy zdrowotne,niestety w tej sytacji to problem,żeby pojechać z Luną do weta.Jak poczuje się trochę lepiej to podeśle chociaż stare zdjęcia suni i wtedy ja porozmawiam z dr Kemilewem.
Awaryjnie  Luna przebywa u córki Elżbiety,też w Krakowie,jednak i na Anię nie można liczyć,niestety,bo ma niespełna 3 m-czne dzieciąteczko.Kilka dzielnic Krakowa komunikacją miejską z wózkiem i dużym psem to niewykonalne.
jJuż miałam sama jechać,ale nie jestem zmotoryzowana.Mogłabym wprawdzie pojechać pociągiem,ale czy Luna,która zobaczy mnie pierwszy raz pozowli sobie na jakiekolwiek procedury u weta? Elżbieta ma wątpliwości czy ze mną wyjdzie z mieszkania.

Bo w stosunku do obcych jest nieufna.

Natomiast dla swoich,jak na zdjęciu z 3 miesięczną wnusią Elżbiety.

2wp7cw4.jpg

Tu z przyjacielem domu.

120o7z4.jpg

i2ocyf.jpg

Luna w całej krasie.W miejscach bezpiecznych hasa jak na młodkę przystało.Odwołalna :)

mug4sk.jpg

m9y3o7.jpg

Posted

Też sobie zapisuję nowy wątek Luny. Zdjęcia na pewno nie oddają całego uroku suni - jest przepiękna i taka wdzięczna i łagodna. Pies - marzenie :).

Oby trafiła do domku najlepszego pod słońcem  - trzymam za to bardzo mocno kciuki ;).

Witaj ,nie znam osobiście Luny ,ale myślę podobnie :)

Młoda sunia dobrze rokuje,dr Kemilew czeka na zdjęcia,więc postaram się  podesłać wcześniejsze Rtg Luny.

Obawiam się do czasu aż sytuacji zdrowotnej Luny nie wyprostujemy,domek w marzeniach.

Szkoda,bo dwa domki takie sensowne się niestety wykruszyły.

Sunia ma ogłoszenia wykonane przez nieocenioną Ziutkę :)

Posted

Witaj ,nie znam osobiście Luny ,ale myślę podobnie :)
Młoda sunia dobrze rokuje,dr Kemilew czeka na zdjęcia,więc postaram się  podesłać wcześniejsze Rtg Luny.
Obawiam się do czasu aż sytuacji zdrowotnej Luny nie wyprostujemy,domek w marzeniach.
Szkoda,bo dwa domki takie sensowne się niestety wykruszyły.
Sunia ma ogłoszenia wykonane przez nieocenioną Ziutkę :)

To super, że Ziutka robiła ogłoszenia Lunki :). "Moje" schroniskowe psiaki, którym ogłoszenia robiła dla mnie Ziutka znalazły domki: Labrador, wyżłowaty Taj i kilka innych. Będzie domek dla Lunki, trzymam za to mocno kciuki :).
Posted

To super, że Ziutka robiła ogłoszenia Lunki :). "Moje" schroniskowe psiaki, którym ogłoszenia robiła dla mnie Ziutka znalazły domki: Labrador, wyżłowaty Taj i kilka innych. Będzie domek dla Lunki, trzymam za to mocno kciuki :).

Był spory odzew,wiele niepoważnych,ale chyba to jak zawsze ;)

jest jeszcze jedna osoba,która ma się odezwac z początkiem wrzesnia,obecnie na wakcjach.

dzieki za kciuki :)

fajnie,ze nie jestem tutaj sama :)

Posted

przybiegam podpisac listę obecności :D

O jak się cieszę,przeglądam właśnie fanty na bazarek dla Luny,coś tam mam,tylko nie wiem czy z tym już startować bo mało cosik ;)

Posted

O jak się cieszę,przeglądam właśnie fanty na bazarek dla Luny,coś tam mam,tylko nie wiem czy z tym już startować bo mało cosik ;)

ciocia i my szykujemy bazarek dla ślicznotki :) ruszymy po niedzieli bo muszę przywrócic aparat z powrotem do świata żywych ;)

Posted

ciocia i my szykujemy bazarek dla ślicznotki :) ruszymy po niedzieli bo muszę przywrócic aparat z powrotem do świata żywych ;)

ja mam też " małą" awarię sprzętową,jak mi się laptop sypnie, to strach pomyśleć :(

cieszę się ogromnie i już dziękuję :)

Posted

Czy moglibyście wkleić rtg Luny  to z bioderek, jak poważna jest dysplazja, gdyby była mniejsza i lżejsza można by się było pokusić o osteotomię głów kości ale ona jest bardzo duża, szkoda, że nie jest przed rokiem to w grę wchodziła by daroplastyka. Mimo wszystko skontaktowałabym się z dr Niedzielskim z Wrocławia, tyle, że każdy dzień się liczy nie wiem czy już nie jest za późno na ten zabieg.

W innym przypadku opiekun Luny będzie się musiał liczyć z konkretnym leczeniem do końca życia i niemałymi wydatkami na leki. Oczywiście wszystko zależy od stopnia dysplazji, wiecie jaki on jest.

Posted

Czy moglibyście wkleić rtg Luny  to z bioderek, jak poważna jest dysplazja, gdyby była mniejsza i lżejsza można by się było pokusić o osteotomię głów kości ale ona jest bardzo duża, szkoda, że nie jest przed rokiem to w grę wchodziła by daroplastyka. Mimo wszystko skontaktowałabym się z dr Niedzielskim z Wrocławia, tyle, że każdy dzień się liczy nie wiem czy już nie jest za późno na ten zabieg.

W innym przypadku opiekun Luny będzie się musiał liczyć z konkretnym leczeniem do końca życia i niemałymi wydatkami na leki. Oczywiście wszystko zależy od stopnia dysplazji, wiecie jaki on jest.

Muszę przyznać,że ja niewiele wiem.Poproszono mnie tylko o pomoc.

Elżbieta w środę zrobi nowe zdjęcia Rtg i prześle je do mnie razem ze starymi,ma zdjęcia z września i listopada,mam nadzieję na uprzejmość weta z Zakopianka-Orzeł w Krakowie.

Niestety tak jak pisałam wcześniej także dostęp do internetu i awaria sprzętu tymczasową opiekunkę ogranicza,korzysta tylko z internetu w tel.

Posted

Eh, chciała bym pomóc ale nie mam jak :( Znów musimy zbierać na kolejną bidę co nawet wątku jeszcze nie ma :(

Będę zaglądać do ślicznej Luny i może coś wymyślę w końcu :)