Bgra Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 14 miesięczna Luna ma stwierdzoną dysplazję stawów biodrowych. Obecnie przebywa w BDT w Krakowie Tymczasowa opiekunka potrzebuje wsparcia ,obecna sytuacja finanowa nie pozwalna na diagnostykę i leczenie suczki. Nie może niestety chodzić po schodach i z tej przyczyny nie może dłużej pozostać w ciepłym i kochanym BDT ,bo obecnie mieszka na 4 piętrze w bloku ,bez windy! Szukamy także DOMU STAŁEGO Luna ma ogłoszenia,kilka osób było zainteresowanych,niestety z powodu braku diagnostyki i ustalonego leczenia do adopcji nie doszło. W planach wykonanie zdjęć Rtg stawów biodrowych i konsultacja u dr Kemilewa celem zakwalifikowania do leczenia komórkami macierzystymi.Koszt 1500 zł W obecnej sytacji w jakiej znajduje się DT Luny będziemy prosić także o wsparcie na ewentualne leki,karmę. Zostaje bez problemu sama w domu.Dogaduje się z psami i kotami,bo mieszka z nimi od około roku,natomiast do małych dzieci jest nieufna.Posiada wszystkie szczepienia,jest odrobaczona,zadbana. Lubi długie spacery,harce i swawole nad rzeką czy w polach. Prosze o pomoc,zostałam poproszona o założenie wątku,zrobiłam także wydarzenie na FB https://www.facebook...24469540964739/ Zdjęcia Rtg z listopada 2014 roku: Ewentualne wpłaty pójdą od razu na konto Elżbiety,sama każdą wpłatę tutaj na wątku Luny odnotuje. Quote
Bgra Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 POMOC DLA LUNY : 1-BAZAREK - Martica@Aischa... Fashion by Milady :) http://www.dogomania.com/forum/topic/148238-dok%C5%82adamy-fashion-by-milady-ciuszki-i-drobiazgi-2508-2000/ rozliczony :łączna kwota 225 zł wow! 2-BAZAREK - Martica@Aischa...Bilety na koncert Lady Pank w Katowicach :) http://www.dogomania.com/forum/topic/148314-bilety-na-koncert-lady-pank-w-katowicach-1009-2000/ rozliczony :łączna kwota to 675 zł 80 gr wow! wow!!!wow!!!! 3-BAZAREK- Bgra....Malusi... na leczenie i diagnostykę młodej Luny z dysplazją stawów biodrowych http://www.dogomania.com/forum/topic/148428-malusi-na-leczenie-i-diagnostyk%C4%99-m%C5%82odej-luny-z-dysplazj%C4%85-staw%C3%B3w-biodrowych/ rozliczony: łączna kwota z nadpłatami to: 130,30 zł 4-BAZAREK...http://www.dogomania.com/forum/topic/148551-do-12-wrze%C5%9Bnia-butybotki-i-sanda%C5%82kitorebeczkainnedla-luny-z-dysplazj%C4%85-staw%C3%B3w-biodrowych/ rozliczony:łaczna kwota 200,00 5-BAZAREK...http://www.dogomania.com/forum/topic/312521-bele-cona-lun%C4%99-z-dysplazj%C4%85-staw%C3%B3w-biodrowcyh-zapraszam-do-26-wrze%C5%9Bnia-2015/ rozliczony:łączna kwota 113,40 zł Wpłaty i wydatki-rozliczenie. 9.09.2015 +130,30 zł -Bazarek Bgra :) 10,09.2015 +225,00 zł -Bazarek Marticzka@Aischa :) 15.09.2015 + 675 zł 80 gr- BazarekMarticzka@Aischa :) 18.09.2015 +200,00 -Bazarek Bgra ------------------------------- RAZEM: +1031,10 zł :) - 125,00 zł data- 9.09.2015 - 840,00 zł data-14.09.2015 ................................................................. razem: +66,10 zł + 200,00 zł data 18.09.2015- to ten bazarek z 18.09.2015 ! ................................................................... leki - 155,00 zł data-18.09.2015 Omega - 130,50 zł data-25.09.2015 ................................................................... RAZEM: - 19,40 zł +113,40 zł ostatni bazarek dla Lunki Bgra -rozliczony 6.10.2015 .................................................................................................................... ZOSTAŁO +94,00 zł pozostała kwota zostanie przekazana dla Bubelka,na rehabilitacje łapeńki . link do wątku : http://www.dogomania.com/forum/topic/150470-yorkowaty-bubel-%C5%82apka-do-generalnego-remontu-pomocy/ pieniądze na koncie Bubelka ,potwierdzenie post 294 :) Quote
Bgra Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 DIAGONOSTYKA I FAKTURY. 9.09.2015-Analiza krwi Luny-koszt ....125 zł Faktrura. 14.09.2015-Sterylizacja Luny-koszt.... 14.09.2015-Wykonanie zdjęć Rtg stawów biodrowych-koszt... Faktura-łaczy koszt : ...840 zł zaświadczenie : Faktura:z 18,09.2015 25.09.2015 Quote
Bgra Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 Kilka zdjęć Luny :) Pies na każdą okazję :) Lubimy kąpiele nie tylko w rzece ;) Popilnujemy Lily jak trzeba ;) Uroku jej odmówić nie można :) Luna to bardzo łagodny pies,doskonale dogaduje się z wszystkimi domownikami,łagodna,ufna.Wszystkie zdjęcia z bezpłatnego domu tymczasowego. Quote
Bgra Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 Haeven kocha chyba bardziej ;) Na smyczy chodzi ładnie :) Zna podstawowe komendy :) Quote
Nadziejka Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Witam sie na nowym wateczku przecudnej panieneczki ciociu Bgra witaj serce zagaladam z serdecznosciami i ogromnymi kciukami Quote
Maciek777 Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Uzupełniłem wszystkie informacje z poprzedniego wątku i jestem gotowy na kolejne ;) Trochę się sytuacja pokomplikowała, ale mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej. Zwłaszcza jeśli chodzi o kwestie finansowe skoro jest już w odpowiednim dziale. Quote
Nadziejka Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 A zajrze znow do slicznotki a wujo wujo zmienil prace ??..no sam wujo pisal na wateczku jakimsik p chwilka Luniaczku cudna niechaj sie spelni zdrowenko Quote
Maciek777 Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 a wujo wujo zmienil prace ?? Ale się wieści roznoszą :D Ponad miesiąc temu :) Quote
Bgra Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 Witam sie na nowym wateczku przecudnej panieneczki ciociu Bgra witaj serce zagaladam z serdecznosciami i ogromnymi kciukami Ewciu Dobry Aniele :) jak Ty jesteś to jest nadzieja dla Luny :) Witaj :) Uzupełniłem wszystkie informacje z poprzedniego wątku i jestem gotowy na kolejne ;) Trochę się sytuacja pokomplikowała, ale mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej. Zwłaszcza jeśli chodzi o kwestie finansowe skoro jest już w odpowiednim dziale. Witaj Maćku :) oby wszystko się jakoś poukładało . To zapisuje się i tutaj :) Agusiu nawet nie wiesz jak się cieszę :) Quote
Bgra Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 Elzbieta ma w domku jeszcze dwie sunie z adopcji Lili z cmentarza,ma gdzieś tutaj wątek,Haeven też z adopcji i 16-to letnią koteckę Zuzolka. No to dalej pokazujemy Lunine zdjęcia . Quote
Bgra Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 Trochę się porobiło, opiekunka Luny ma problemy zdrowotne,niestety w tej sytacji to problem,żeby pojechać z Luną do weta.Jak poczuje się trochę lepiej to podeśle chociaż stare zdjęcia suni i wtedy ja porozmawiam z dr Kemilewem.Awaryjnie Luna przebywa u córki Elżbiety,też w Krakowie,jednak i na Anię nie można liczyć,niestety,bo ma niespełna 3 m-czne dzieciąteczko.Kilka dzielnic Krakowa komunikacją miejską z wózkiem i dużym psem to niewykonalne.jJuż miałam sama jechać,ale nie jestem zmotoryzowana.Mogłabym wprawdzie pojechać pociągiem,ale czy Luna,która zobaczy mnie pierwszy raz pozowli sobie na jakiekolwiek procedury u weta? Elżbieta ma wątpliwości czy ze mną wyjdzie z mieszkania. Bo w stosunku do obcych jest nieufna. Natomiast dla swoich,jak na zdjęciu z 3 miesięczną wnusią Elżbiety. Tu z przyjacielem domu. Luna w całej krasie.W miejscach bezpiecznych hasa jak na młodkę przystało.Odwołalna :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Też sobie zapisuję nowy wątek Luny. Zdjęcia na pewno nie oddają całego uroku suni - jest przepiękna i taka wdzięczna i łagodna. Pies - marzenie :). Oby trafiła do domku najlepszego pod słońcem - trzymam za to bardzo mocno kciuki ;). Quote
Bgra Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 Też sobie zapisuję nowy wątek Luny. Zdjęcia na pewno nie oddają całego uroku suni - jest przepiękna i taka wdzięczna i łagodna. Pies - marzenie :). Oby trafiła do domku najlepszego pod słońcem - trzymam za to bardzo mocno kciuki ;). Witaj ,nie znam osobiście Luny ,ale myślę podobnie :) Młoda sunia dobrze rokuje,dr Kemilew czeka na zdjęcia,więc postaram się podesłać wcześniejsze Rtg Luny. Obawiam się do czasu aż sytuacji zdrowotnej Luny nie wyprostujemy,domek w marzeniach. Szkoda,bo dwa domki takie sensowne się niestety wykruszyły. Sunia ma ogłoszenia wykonane przez nieocenioną Ziutkę :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Witaj ,nie znam osobiście Luny ,ale myślę podobnie :)Młoda sunia dobrze rokuje,dr Kemilew czeka na zdjęcia,więc postaram się podesłać wcześniejsze Rtg Luny.Obawiam się do czasu aż sytuacji zdrowotnej Luny nie wyprostujemy,domek w marzeniach.Szkoda,bo dwa domki takie sensowne się niestety wykruszyły.Sunia ma ogłoszenia wykonane przez nieocenioną Ziutkę :)To super, że Ziutka robiła ogłoszenia Lunki :). "Moje" schroniskowe psiaki, którym ogłoszenia robiła dla mnie Ziutka znalazły domki: Labrador, wyżłowaty Taj i kilka innych. Będzie domek dla Lunki, trzymam za to mocno kciuki :). Quote
Martika&Aischa Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 przybiegam podpisac listę obecności :D Quote
Bgra Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 To super, że Ziutka robiła ogłoszenia Lunki :). "Moje" schroniskowe psiaki, którym ogłoszenia robiła dla mnie Ziutka znalazły domki: Labrador, wyżłowaty Taj i kilka innych. Będzie domek dla Lunki, trzymam za to mocno kciuki :). Był spory odzew,wiele niepoważnych,ale chyba to jak zawsze ;) jest jeszcze jedna osoba,która ma się odezwac z początkiem wrzesnia,obecnie na wakcjach. dzieki za kciuki :) fajnie,ze nie jestem tutaj sama :) Quote
Bgra Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 przybiegam podpisac listę obecności :D O jak się cieszę,przeglądam właśnie fanty na bazarek dla Luny,coś tam mam,tylko nie wiem czy z tym już startować bo mało cosik ;) Quote
Martika&Aischa Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 O jak się cieszę,przeglądam właśnie fanty na bazarek dla Luny,coś tam mam,tylko nie wiem czy z tym już startować bo mało cosik ;) ciocia i my szykujemy bazarek dla ślicznotki :) ruszymy po niedzieli bo muszę przywrócic aparat z powrotem do świata żywych ;) Quote
Bgra Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 ciocia i my szykujemy bazarek dla ślicznotki :) ruszymy po niedzieli bo muszę przywrócic aparat z powrotem do świata żywych ;) ja mam też " małą" awarię sprzętową,jak mi się laptop sypnie, to strach pomyśleć :( cieszę się ogromnie i już dziękuję :) Quote
dcz Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Czy moglibyście wkleić rtg Luny to z bioderek, jak poważna jest dysplazja, gdyby była mniejsza i lżejsza można by się było pokusić o osteotomię głów kości ale ona jest bardzo duża, szkoda, że nie jest przed rokiem to w grę wchodziła by daroplastyka. Mimo wszystko skontaktowałabym się z dr Niedzielskim z Wrocławia, tyle, że każdy dzień się liczy nie wiem czy już nie jest za późno na ten zabieg. W innym przypadku opiekun Luny będzie się musiał liczyć z konkretnym leczeniem do końca życia i niemałymi wydatkami na leki. Oczywiście wszystko zależy od stopnia dysplazji, wiecie jaki on jest. Quote
Bgra Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 Czy moglibyście wkleić rtg Luny to z bioderek, jak poważna jest dysplazja, gdyby była mniejsza i lżejsza można by się było pokusić o osteotomię głów kości ale ona jest bardzo duża, szkoda, że nie jest przed rokiem to w grę wchodziła by daroplastyka. Mimo wszystko skontaktowałabym się z dr Niedzielskim z Wrocławia, tyle, że każdy dzień się liczy nie wiem czy już nie jest za późno na ten zabieg. W innym przypadku opiekun Luny będzie się musiał liczyć z konkretnym leczeniem do końca życia i niemałymi wydatkami na leki. Oczywiście wszystko zależy od stopnia dysplazji, wiecie jaki on jest. Muszę przyznać,że ja niewiele wiem.Poproszono mnie tylko o pomoc. Elżbieta w środę zrobi nowe zdjęcia Rtg i prześle je do mnie razem ze starymi,ma zdjęcia z września i listopada,mam nadzieję na uprzejmość weta z Zakopianka-Orzeł w Krakowie. Niestety tak jak pisałam wcześniej także dostęp do internetu i awaria sprzętu tymczasową opiekunkę ogranicza,korzysta tylko z internetu w tel. Quote
Lili8522 Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Eh, chciała bym pomóc ale nie mam jak :( Znów musimy zbierać na kolejną bidę co nawet wątku jeszcze nie ma :( Będę zaglądać do ślicznej Luny i może coś wymyślę w końcu :) Quote
Recommended Posts