Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pianka napisał(a):
Jeszcze jedno Max musi być zaszczepiony, inaczej wam go nie przyjma.

A jakie szczepienia? Tylko wścieklizna czy wirusówki też?
Jak hotelik będzie zaklepany to można w schronie poprosić o to, by go doszczepili.

jusstyna85 napisał(a):
Może też w tym czasie postaralibyśmy sie uzbierać na kastracje?
Dobry pomysł :). A kastrację zrobić już w hoteliku (tym bardziej, że w schronie się nie da).

Po tym, co napisała Pianka też jestem zdecydowanie ZA tym hotelikiem. Myślę, że Max spokojnie dotrwa do stycznia.

• Replies 439
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek napisał(a):
A jakie szczepienia? Tylko wścieklizna czy wirusówki też?

To i to;)
Zadzwońcie tam, powiedzcie, że ja wam poleciałam ten hotel. Opiszcie całą sytuacje. Dogadacie się z nimi napewno. Ja sie z łatwością dogadałam, oni nawet sami osobiście przyjechali po Mabel do schroniska;)

• 2 weeks later...
Posted

Kochani będę we wtorek albo w środę w Katowicach. I chciałabym odwiedzić Maksa czy mogłabym z kimś się umówić aby razem ze mną pojechał do schroniska bo ja nie znam Katowic i przy okazji zobaczyłabym też tą amstafke.
I czy byłaby możliwość aby wsiąść Maksa i Abigail na spacer???????

Posted

kiddy napisał(a):
Kochani będę we wtorek albo w środę w Katowicach. I chciałabym odwiedzić Maksa czy mogłabym z kimś się umówić aby razem ze mną pojechał do schroniska bo ja nie znam Katowic i przy okazji zobaczyłabym też tą amstafke.
I czy byłaby możliwość aby wsiąść Maksa i Abigail na spacer???????

A o której godzinie zawitasz w Katowicach?

Jeśli chodzi o wyprowadzanie psów na spacery to nie ma takiej opcji... Możesz sobie je pooglądać co najwyżej przez kraty...

Abi jest cały czas w schronie, jej losy się ważą (wszelkie info są na jej wątku), Maxa nie widziałam ani jak byłam ostatnio, ani poprzednio. Być może schował się w środku.
Pani w biurze zagadnięta na jego temat nie była pewna czy jeszcze w ogóle go mają. A namierzyć go nie tak łatwo, bo nie znam jego numeru (nie dało się nigdy sprawdzić...), a bez numeru psa w tym schronie niewiele się zdziała. Pani obiecała się rozejrzeć i sprawdzić czy one jeszcze u nich jest.

Posted

Szkoda że nie można wychodzić z psami na spacer a jak bym powiedziała że jestem zainteresowana adopcją Maksa albo że szukam mu domku we Wrocławiu i że muszę zrobić mu zdjęcia i zobaczyć jaki jest?????????

No a w Katowicach byłabym tak koło 15

Posted

kiddy napisał(a):
Szkoda że nie można wychodzić z psami na spacer a jak bym powiedziała że jestem zainteresowana adopcją Maksa albo że szukam mu domku we Wrocławiu i że muszę zrobić mu zdjęcia i zobaczyć jaki jest?????????

Możesz spróbować. Jest szansa, że wtedy wydadzą Ci psiaka na krótki spacer. O ile nikt z pracowników nie będzie się bał go zapiąć (bo wtedy pies się rzuca).
No i jest problem z namierzeniem psa. Nie znamy jego numeru. Bez numeru nie powiedzą Ci czy on jeszcze w schronie jest, ani - jeśli jest - w jakim boksie jest. No chyba, że zgodzą się, żebyś weszła na teren schronu i sama się rozejrzała.

Nie wspominaj o dogomanii.
Jeśli zapytają skąd wiesz o psie to powiedz, że z ogłoszenia które się ukazywało z dwa miesiące temu.
I raczej powiedz, że jesteś zainteresowana adopcją Maxa, niż że szukasz mu domu.

O Abi lepiej nie pytaj (dla jej dobra). No chyba że chodziłabyś po schronie i ją zauważyła (a na pewno zauważysz) - wtedy możesz podpytać o to i owo.
Sorrki za takie postawienie sprawy, ale w jej sprawie coś ruszyło i szkoda by było to zmienić.

No a w Katowicach byłabym tak koło 15
We wtorek czy w środę?

Spytaj na wątku katowickiego schronu czy ktoś by z Tobą tam nie podjechał. Ja będę wtedy w pracy.

Posted

UWAGA, UWAGA !!!! Ważna informacja - psiaka nie ma już w schronie. Znalazł dom. Zabrał go jakiś pan (nie wiem kto) - tak powiedziano mi w schronie i nie wyglądało na to, by była to ściema.

Posted

To fajnie ze Maks znalazł domek:))Ja byłam w Katowicach ale w sumie przesiadki miałam zgrane i czekałam tylko 10 minut więc nie było sensu. Może kiedyś odwiedzę schronisko:))I porównam do Wrocławskiego;)