maciaszek Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Pianka napisał(a): Jeszcze jedno Max musi być zaszczepiony, inaczej wam go nie przyjma. A jakie szczepienia? Tylko wścieklizna czy wirusówki też? Jak hotelik będzie zaklepany to można w schronie poprosić o to, by go doszczepili. jusstyna85 napisał(a): Może też w tym czasie postaralibyśmy sie uzbierać na kastracje?Dobry pomysł :). A kastrację zrobić już w hoteliku (tym bardziej, że w schronie się nie da). Po tym, co napisała Pianka też jestem zdecydowanie ZA tym hotelikiem. Myślę, że Max spokojnie dotrwa do stycznia. Quote
weszka Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 A kto by mógł wyprosić miejsce jak najszybciej dla Maxa??? Może ktoś kto już zna właścicielkę... Quote
Pianka Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 maciaszek napisał(a):A jakie szczepienia? Tylko wścieklizna czy wirusówki też? To i to;) Zadzwońcie tam, powiedzcie, że ja wam poleciałam ten hotel. Opiszcie całą sytuacje. Dogadacie się z nimi napewno. Ja sie z łatwością dogadałam, oni nawet sami osobiście przyjechali po Mabel do schroniska;) Quote
marillka Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 a ja tylko hopne sznaucerka przed kastracją zapraszam na spacerek :Dog_run::painting: Quote
kiddy Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Kochani będę we wtorek albo w środę w Katowicach. I chciałabym odwiedzić Maksa czy mogłabym z kimś się umówić aby razem ze mną pojechał do schroniska bo ja nie znam Katowic i przy okazji zobaczyłabym też tą amstafke. I czy byłaby możliwość aby wsiąść Maksa i Abigail na spacer??????? Quote
maciaszek Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 kiddy napisał(a):Kochani będę we wtorek albo w środę w Katowicach. I chciałabym odwiedzić Maksa czy mogłabym z kimś się umówić aby razem ze mną pojechał do schroniska bo ja nie znam Katowic i przy okazji zobaczyłabym też tą amstafke. I czy byłaby możliwość aby wsiąść Maksa i Abigail na spacer??????? A o której godzinie zawitasz w Katowicach? Jeśli chodzi o wyprowadzanie psów na spacery to nie ma takiej opcji... Możesz sobie je pooglądać co najwyżej przez kraty... Abi jest cały czas w schronie, jej losy się ważą (wszelkie info są na jej wątku), Maxa nie widziałam ani jak byłam ostatnio, ani poprzednio. Być może schował się w środku. Pani w biurze zagadnięta na jego temat nie była pewna czy jeszcze w ogóle go mają. A namierzyć go nie tak łatwo, bo nie znam jego numeru (nie dało się nigdy sprawdzić...), a bez numeru psa w tym schronie niewiele się zdziała. Pani obiecała się rozejrzeć i sprawdzić czy one jeszcze u nich jest. Quote
kiddy Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Szkoda że nie można wychodzić z psami na spacer a jak bym powiedziała że jestem zainteresowana adopcją Maksa albo że szukam mu domku we Wrocławiu i że muszę zrobić mu zdjęcia i zobaczyć jaki jest????????? No a w Katowicach byłabym tak koło 15 Quote
maciaszek Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 kiddy napisał(a):Szkoda że nie można wychodzić z psami na spacer a jak bym powiedziała że jestem zainteresowana adopcją Maksa albo że szukam mu domku we Wrocławiu i że muszę zrobić mu zdjęcia i zobaczyć jaki jest????????? Możesz spróbować. Jest szansa, że wtedy wydadzą Ci psiaka na krótki spacer. O ile nikt z pracowników nie będzie się bał go zapiąć (bo wtedy pies się rzuca). No i jest problem z namierzeniem psa. Nie znamy jego numeru. Bez numeru nie powiedzą Ci czy on jeszcze w schronie jest, ani - jeśli jest - w jakim boksie jest. No chyba, że zgodzą się, żebyś weszła na teren schronu i sama się rozejrzała. Nie wspominaj o dogomanii. Jeśli zapytają skąd wiesz o psie to powiedz, że z ogłoszenia które się ukazywało z dwa miesiące temu. I raczej powiedz, że jesteś zainteresowana adopcją Maxa, niż że szukasz mu domu. O Abi lepiej nie pytaj (dla jej dobra). No chyba że chodziłabyś po schronie i ją zauważyła (a na pewno zauważysz) - wtedy możesz podpytać o to i owo. Sorrki za takie postawienie sprawy, ale w jej sprawie coś ruszyło i szkoda by było to zmienić. No a w Katowicach byłabym tak koło 15We wtorek czy w środę? Spytaj na wątku katowickiego schronu czy ktoś by z Tobą tam nie podjechał. Ja będę wtedy w pracy. Quote
maciaszek Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 UWAGA, UWAGA !!!! Ważna informacja - psiaka nie ma już w schronie. Znalazł dom. Zabrał go jakiś pan (nie wiem kto) - tak powiedziano mi w schronie i nie wyglądało na to, by była to ściema. Quote
madzia828 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 mam nadzieje ze teraz mu się poszczęści:p Quote
malawaszka Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 o kurcze ale zaskoczenie :-o aż strach się cieszyć :roll: no ale cóż - obyś był szczęśliwy psiaku :kciuki: i grzeczny :kciuki: Quote
weszka Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Ale wiadomość :crazyeye: To wypada się cieszyć :multi: i wierzyć że wszystko będzie ok :kciuki: Quote
kiddy Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 To fajnie ze Maks znalazł domek:))Ja byłam w Katowicach ale w sumie przesiadki miałam zgrane i czekałam tylko 10 minut więc nie było sensu. Może kiedyś odwiedzę schronisko:))I porównam do Wrocławskiego;) Quote
Recommended Posts